Friday, December 26, 2008

mari mengarang

adoih pedih otak aku jap... ceritanya, kan kak temah ni sebok dok buat buletin 2008 utk taipei ni... kaedahnya ada satu kolum dari meja pengarang yada yada.. woh akukah?? laaaa ini yg den lemah tahap tenuk ni.. speech bos aku lepas.. speech aku?? ya rabii apa nk tulis?? hahahaha baru tulis tajuk aje aku dh blur.. pening2 lalat kejap... camno nk mula??? hahahahha nk gelakpun yer... cam poyo2 jek.. ish tulis BI aku rasa idok la skema.. BM ni alah alah lemah den nk mengipaslah! sungguh, ayat BM kalau speech kan ala2 kipas.. am not that kind of person laaaaaa hayohhhhh tulung ai kengkawan!

pehtu ada mamat designer umah lak dtg.. ada plak soh aku jd translator... BI-BM lepas le apek.. ko nk soh aku translet ko ckp MANDARIN-BI kang aku yg nganga la hayoooohhhhh udah le dtg mai serbu aje... mujur bos aku mood baik n bosan.. so dia nk le terima tamu tu.. hihihi cam2 kaedahla ptg2 jumaat ni... bos kata takpela.. bior la cina ni nk ckp pelan2.. hahaha

eh enuf with them... tulung aku buat speech DARI MEJA PENGARANG ni weii.. sesapa ada sample ce post kt aku satu .. nnt ai bg adiah bila balik coti nnt.. huuuuu bahasa sastera aku dah punah ke??? ko gelakkan aku sella??? hahahaha

5 comments:

Zara said...

hah? nak habaq ttg taipei? adui temah...camana aku nak nolong nie? heheheh

Adrina Adi said...

sori ler. ahkak mmg fail bab2 mengarang ni.

Ayu RMS said...

idok... korang pasan tak dlm buletin ke apa ke.. muka depan tu ada tulis dari meja pengarang... pastu pengarang tulis la kan.. ha gitu.... tulungggggggg

ruined sue said...

Selamat datang ke terbitan pertama bla..bla..yang disiarkan dua kali setahun. Buletin ini membawakan artikel-artikel semasa dan terkini yang melibatkan aktiviti para perwakila bla..bla hari ini, dengan fokus kepada bla..bla...dan aktiviti-aktiviti yang terkini.

hahahaa...org ayat bunga2 cam ko pun buleh ilang ayat?? hahahahaa

Ayu RMS said...

kelas ko temah!! at least aku ada pembuka bicara gituk?? ok my purple crocs belongs to u! ngeh!ngeh!ngeh!

ayat bebunga aku jadi bila aku sdg bermain perasaan hahahah tp kalau time aku dok serabut la ni.. bunga apapun tamau kembang! hahahha