Monday, January 16, 2017

Datuk Nicol David in Town!


Last Saturday kami bertiga tade plan nak ke mana2 since cuaca kembali drop and snow turun lagi... kalini tk lebat snownye, mcm hujan and cair.. kebetulan dpt tahu ada Squash Tournament dekat Grand Central, Nicol David ada ehh harusla nak tgk.. Grand Central tu kalau korang tgk citer Madagascar yg masa menatang2 tu nk lari n depe jumpa kt station lepas tu nk kene tangkap balik n kene kepung dgn polis n org ramai ha tu lah Grand Central kekekeke.. dekat je ngan rumah iols.. jln kaki pun boleh.. tp sbb tgh wet snow kami amik taxi ajela ke situ... game Nicol start 7pm.. cantik sgtlah time.. maghrib 4.48pm.. settle dinner siap2.. kami keluar..


Sampai situ awal lg... so round2 jap dlm tu.. bg rania beli toy satu set supaya dpt dok senyap masa game nnt... then lepak minum2 kopi.. tgh dok minum nampak sorg ni pakai baju team Malaysia.. oh coach gitu.. aku mcm biasa terus tegur.. dia pun hi hii.. amik kopi terus lepak join dgn kami.. happy borak2 siap citer pasal anak bini segala.. dia coach Nicol dah bepuluh tahun so mcm2 la dia share... tepat jam 7pm ok terus siap2 nk masuk tgk Nicol main.. coach tu pun kalut babai2 hehe.. siap pesan nnt Nicol dah habis main you jerit kt i.. nnt boleh amik gambar sama2.. haha of kos la.. tp idok la sampai ku jerit kan...


Habis game kami lepak2 jap.. nampak coach kt luar tgh borak dgn someone yg look familiar.. dia kenalkan Farah ratu gimnas negara tahun 98 dulu.. oo ok then familiar jugalah.. borak2 sat then Rania time tu la dh start buat hal.. melalak ajak jln... Coach terus ke dlm panggil Nicol then dpt la borak2 amik gambar dgn dia.. bangga la dpt jumpa Ratu Squash Dunia kot! kecik je orgnye hehe.. baik peramah n pandai layan peminat.. borak2 sat then kami pun bawa diri..


Kalau Nicol sampai ke final InsyaAllah kami nak p sokong lagi... :) wish you all the best Datuk Nicol!

2 comments:

diyana di said...

Amboi tukar2 no fon ke ngan Nicol? hehehe

Ayu Katerina said...

haah sbb dia nk jemput p lunch .. tp bukan iols la.. bos la...