Thursday, August 17, 2017

Sex & the City Tour!


Balik dari Hersheys Park aku buat plan dengan Ed and Lisa untuk tour ni... our feveret show of kos!!! kami meet up bertiga depan Plaza Hotel, tempat lepak 4 girls tu .. tour dgn bus.. sorang tiket utk tour ni dlm $47 camtu.. Ed tempah all.. kami bayar kt dia je.. excited gile ok!! siap dok fikir nk pakai camne bagai hahahahha kau dh tembon camtu pun ada hati nk pakai seksi ke? keekke pakai la apa adanya kan.. cuaca pada hari tersebut agak dingin sbb hujan renyai2.. so aku sarung jaket bunga2 tu la.. si Intan komplen kata nampak gebu nau nau hahahahha baiklaaa simpan balik jaket tu.. pakai masa autumn nnt lah.. tp mmg tembon sikit skrg... dh keje makan roti je kan... haha! Ok sepanjang tour tu penuh bus dgn awek2 n sikit abang2 la yg happening habis.. tour guide kami ialah org yg sama2 menjalani penggambaran drama n movie sex n the city ni.. so citer dia masa on set.. ke apa ke mmg interesting habis.. 3 jam dia berckp bercerita pasal carrie and semua2 dlm citer tu... bfren memasing.. tk kering gusi.. n of kos tk habis f***! sana f***! sini.. romen sana romen sinilah.. dh itu citer dia kan hahahahah gelak besau je memasing... 1st stop kedai pleasure yourself haha bangang! sex shoplah! dh bertiga yg pakai hijabista ni pun masuk je la tgk2 hahahha tgk je pon.. gelak2 pastu kami keluar amik gambar kt luar je.. koser lelama dlm tu... geng2 mat saleh dari urop pakat2 shopping.. lantak deme la kan.. haha 20 minit lepas tu gerak ke tempat2 drama tu dilakonkan.. park tu park ni.. restaurant tu .. bla bla bla... then stop dekat restaurant yg carrie n big punya party sebelum nk kawin esok tu... cantik gile kot.. gambar di bawah ni..


Ok lepas snap2 sikit gambar kt situ n si ed hilang ke mana tatau.. haha ada gambar aku n lisa je.. then kami gerak ke rumah Carrie Bradshaw! yey tempat yg kau nk sgt la amik gambar kan... Carrie apartment at 66 St. Perry.. wow gile la kejiranan kt situ.. dia donwtown sinun n rumah2 kt situ katanya yg paling mahal di NY.. mmg lain dari area Manhattan yg ikut grid.. situ old NY camtu.. tapi tk bestnya stop sekejap sgt.. dh nama kau ikut tourkan.. nk posing lebih2 tk lepas.. cisss.. laju2 je snap.. so plan nnt la autumn or winter nk p ngan Big.. reshoot! kannnnnnn.. ok gambar di bawah!

Masa di area rumah Carrie kami sempat singgah Magnolia Cake Shop (katanya ni restoren Magnolia pertama kt NY) femes kedai ni.. kalau sampai NY sila try Banana Puding mmg terbaik lah! since dh thari masa tu kami pun beli Banana Puding sorang satu n lisa beli cupcakes.. makan dlm bus utk ke stop seterusnya.
Last stop kedai minam2 4 girls tu.. pub la pula kan.. so kami lepak luar je amik2 gambar.. malas nk masuk.. tmpt akohol je pun.. so kami lepak2 luar borak2 gitu jela...
Habis tour 3 jam.. bus drop semua dekat Bryant Park.. dr situ kami balik ke area opes jap sbb Ed nk jumpa org jap then kami gerak ke Thai Restaurant at 34st makan nasi with tomyam udang.. dh penat jln lapar la kan! borak2 dlm sejam lebih jugala.. Tour ni pun kami on sbb Ed dah nk cross ke LA.. tourism malaysia tutup office di NY.. so kira last for us nk hang out with her... best la sesekali girls outingkan.. dh lama aku tk keluar2 cam ni. tq big bg can iols jln dgn kawan2.. tercapai hajat baper tahun layan drama ni... sampai juga ke tempat2 yg di idamkan sgt.. camtula... habisssss

Tuesday, August 8, 2017

Hershey's , Pensylvania


Summer break kami sekeluarga road trip 2 minggu ke beberapa negeri di US.. first week kami ke Hershey's the sweetest town in the world hehehe ala tempat coklat hersheys tu lah... ada theme park.. since cuti sekolah ni bawa la anak kasi happy2 sikit.. first day sampai kami check in dekat motel seperti di atas.. then lepas makan fresh up kami ke museum hersheys tu dulu tgk2 sejarah ... then beli coklat sikit2..
Habis tour situ kami jalan2 ke town.. cantik betul rumah2 kt situ.. kira mcm kawasan kampung la.. senyap sunyi je.. aman damai.. then kami ke groceries shop beli brg2 utk makan then balik motel rest... esoknye kami ke theme park satu hari enjoy main2 dlm tu..
Penat main2 kami rest makan icecream coklat .. sedap giles!
Gambar2 view sikitlah game2 yg ada dlm tu.. byk xtually tp tk telarat nk tgk semua haha
3 hari 2 malam cukupla.. balik NY rehat beberapa hari then kami gerak ke Maine.. update later..