Tuesday, April 18, 2017

Day Three ~ Balik NY


Breakfast kenyang2 dulu, kemas bag then kami berangkat pulang ke NY.. kene tempoh lagi 8 jam perjalanan.. phew... Alhamdulillah perjalanan balik pun lancar.. Rania tidur berejam2 dalam keter.. penat sungguh dia.. direct je kami drive balik, plan nk singgah Pennsylvania kami tangguh dulu sbb mcm tk berbaloi nak pergi sehari smlm je.. bila cek tmpt yg kami nk p tu sangat best dan besar so alang2 biarla bermlm 2 3 hari.. badan pun tak penat... n boleh prepare food sesiap utk si anak... so kami balik terus ke NY sajalah..

Leganyaaa sampai rumah... home sweet home... rest puas2.. basuh baju, esoknya hari Khamis aku cuti lagi... mmg amik seminggu pun.. pagi tu kami buat plan ronda2 NY pula la.. gi training bowling 2 round.. lps tu gi Costco beli barang2 sikit then gi makan dekat Indonesian Restaurant dekat Jackson Height.. pastu p Roosevelt Island amik barang n singgah2 snap gambar cherry blossom kt situ.. lawa gile!

Lepas tu lupa nak beli ayam haha patah balik ke Jackson height beli ayam so n so then barulah balik ke rumah... habis satu hari ronda.. Malam tu Big gi hantar keter.. settle cuti2 sempena cuti sekolah si anak...

Jumaat, Sabtu, Ahad lepak aje di rumah.. ptg kami turun amik angin dekat park tepi rumah sambil2 snap gambar bunga2 yg tgh season srkg... cherry blossom and tulip... cantik2 haa tepi jln je... snap la buat kenang kenangan mcm kat Taiwan dulu kan... tu je la citer cuti sekolah Rania... lagi 2 bulan je nak habis dah PreK.. lepas ni Rania dah naik K.. dah nak masuk 5 tahun usia dia..

No comments: