Wednesday, 30 November 2016

Krismas Tree


Inside my building dh ada krismas tree ni.. cantik la sgt heh... kalau mlm2 pula, all the batang2 pokok dh dibalut dgn lampu lip lap... semua building, jalan, pokok .. segalanya dh up utk krismas eve nanti... Rania mcm biasa byk soal dia dah.. pagini turun je bawah nampak pokok ni dia beria nk posing.. lepas tu borak2 dgn doorman.. dia tanya whats inside the box? kan ada kotak present tu.. haha uncle tu pun layan la ckp thats only for decoration.. then dia tanya lagi why no star on top of the tree?? uncle jawabbb ohh ya i put flower instead of star.. rania: but i like star... ha layan lah kau hahahahhaa i can see Rania already confident to speak now.. good job girl!

Sehari 2 nanti bila cuaca ok.. nak bawa rania ke rockefeller tgk krismas tree yg paling cantik ni.. ada light show lagi katanya setiap malam sampai new year.. moh la kita explore.. will share gambar2 krismas tree kt NY ni nanti ya..

Tuesday, 29 November 2016

My Thanksgiving Holiday


Empat hari melingkar kt rumah.. seronok dpt bangun lambat haha.. dgn cuaca sejuk tido tegolek2 si anak tu.. 4 hari juga dia cuti sekolah.. amboi nasib baik pagini behave aje bangun...

Blak Friday last week aku join juga nk tgk how crazy people in US bershopping.. naaa??? tade pun mcm dlm tv berebut jatuh kene pijak bagai?? cammonnn people show me your dramalah! hahaha aman2 aje kedai yg aku pegi.. like Macy tu ada je blockbuster bagai tp idok le rebut rebutan.. penuh lg kalau sale kt vincci tuh! paridah pun menang :P tapi NY clear.. ala2 KL clear masa cuti hari raya.. nx time aku pun patut bercuti mcm deme jugalah.. nx time InsyaAllah.. skrg ni lesen pun tk dpt2 lagi.. nnt dpt lesen baru kita cuba jln jauh sikit kan..

Aku byk shopping utk anak.. therapy sgt.. beli baju seluar kasut.. segalanya utk si anak.. toy wajib la kalau bawa dia sekali.. sbb ada sale ok pilihlah pilih.. penuh rumahnye haihh tp takpela.. aku suka je tgk dia berimaginasi.. skrg ni kalau main ckp english aje.. kekadang kalau tk reti dia campur juga like.. go play inside dalam :D kekeke tekekek juga aku mendengonye.. takpela janji dia mau cakap..

Smlm satu hari kami jln2.. lunch kt halal indian restaurant.. lps makan jln 10 blok ke 60 st.. cuci mata dekat bath & beyond.. sempat beli alas meja satu.. 6 dolar je tk mahal pun.. sale 50% katanya.. still dlm mood autumn so alas meja pun autumlah kita.. meriah la sat... jln balik 10 blok lagi huiiii kurus mak satu hari jln.. selang seli tolak stroller anak.. cuaca sejuk mood pun baik ajelah.. Alhamdulillah sejak dok sini turun dah 3 kilo huhu syabas! muka happy di minggu baru :D

Wednesday, 23 November 2016

Thanksgiving Holiday


Harini ikut Big hantar Rania ke sekolah.. serious masa lalu atas brigde angin sikit punya kuat.. pakai tudung tk lut dia punya sejuk gigil.. terus sarung kepala mcm nangka kekekeke slow pula tu maknye berjln, dh anak dpt late pass harini.. sampai je kt class Rania buat rutin biasa dia lah.. buka jaket sangkut.. tulis nama.. letak file.. duduk kt meja n tulis2... masa dok tgk dia settle down tu ada bebudak tanya kt cikgu deme.. tu siapa? rujuk kepada iols la.. tk pernah tgk muka aku gamaknye hahahahha so teacher ckp oooo thats Rania Mother.. aku pun haiiiiii :P sengih je bebudak tu.. kekekeke babai Rania then balik ke pejabat .. kebas muka kene angin sejuk.. big p beli kopi dulu kt kedai then anto ke opes.. seronok heh ada org antau kopi tiap2 pagi kan:

Esok Thanksgiving Day.. sini cuti.. jumaat keje tp iols amik la cuti.. 1st time cuti sejak dok NY.. bos iols pun kebetulan cuti.. so sesamalah kita berehat gitu... school of kos cuti terus start esok.. Alhamdulillah dpt la anak tidur lama.. sejuk sedap tgk dia tidur.. tade dah gatal2 waktu malam.. nyenyak tidurnya.. sampai naik kaki ke kepala maknye..sabo jela!

Tuesday, 22 November 2016

Lunch hour


Lunch harini saya terlupa bawa bekal.. pepagi sibuk nau siapkan anak itu ini..siapkan diri itu ini.. yelah cuaca dh beku.. dlm kepala fikir nk make sure semua lengkap.. dh turun bawah baru perasan lunch tk bawa.. haihhhh kenangkan diri ni jenis tk boleh tk makan.. lunch hour balik la rumah kejap.. kebetulan harini snow turun sikit.. light2 gitu tp teruja sgt2... yelah kita nikan duduk tempat org yg 4 season.. walaupun dh pernah rasa snow.. tp teruja tu tetap sama hehe.. rasa feeling2 gitu tgk snow berterbangan.. lepas lunch kt rumah turun sesama mr big balik ke pejabat.. mr big as usual nk p amik anak kt school.. sempat snap2 di bawah pohon sakura yg tengah gugur daun2nya... NY so far so good.. :)

Bowling and Me


Saya dapat bola medium range.. rezeki main bowling di NY.. anyway last weekend punya tournament result hancur.. tapi rezeki tetap ada .. Alhamdulillah. :)

Saturday, 19 November 2016

Thank U Rosalind

Siapa Rosalind... aaa LRS kt sini... baik sgt macam mak2.. mmg tarap nanny dh pun.. bakal retire bulan 12 nanti.. tk sabar dia.. skrg ni tgn rajin clean up meja keje dia.. buang mcm2.. sempat dia bagi aku few pokok2 utk sedapkan mata.. seronok juga jadi mak angkat pokok2 ni jap.. dia dh keje dgn pejabat sini hampir 25 tahun kot... of kos byk experience dia yang kami suka dgr.. mcm2.. dari zaman Tun tu Tun ni.. semua dia dh hadap.. semoga dia dpt bersara dengan aman dan bersama keluarga tercinta..

Today dia hadiahkan aku sepasang boot yg sampai paras lutut.. oooomaiiii aku tak pernah terfikir dah nk pakai boot tinggi2 ni tapi ehhh boot yg dia bagi sangat best! brand aerosoles which is boleh tahan pricenya di sini.. warna black n sesuai pula dgn betis gemok iols.. tapak rata.. harusla iols suka.. skrg ni jgn harap nk sarung heels.. no more.. flat2 nila yg aku suka.. tq Rosalind.. nanti pakai jln2 kene share gambo ke dia mesti banggakan.. aku kalau org hadiahkan sesuatu.. i'll make sure org akan rasa happy... ikhlas dia bagi.. kasut baru tp dia ckp tah kenapa dia tk minat sbb dia rasa tk sesuai utk dia.. huhuhuhu rezeki...

Minggu depan Thanksgiving Day.. school cuti 5 hari kot.. bagus jugalah sbb masa tu cuaca makin drop.. bawah dari 5c.. tapi Alhamdulillah hari demi hari kami dpt sesuaikan diri... segala thermal, glove semua ada.. bila well prepared InsyaAllah semuanya baik2 saja... minggu depan juga NY akan ada black friday di mana pada hari tersebut almost semua kedai ada sale.. we all idak le eksited sgt psl sale2 ni sbb yelah duduk merantau ni elok simpan duit aje.. beli keperluan dah.. nk berjimba2 happy hour tu idak sgt la.. beringat masa hadapan...

Thursday, 17 November 2016

Wednesday, 9 November 2016

USA Election Day


Today in America... dua2 pun ermmmmm lantak deme leeeeee...

Update: Its Trump ermmmm

Tuesday, 1 November 2016

Halloween Parade - River School


Harini ada Halloween Parade di sekolah Rania.. semua class dh diberitahu awal di emel masing2.. pakaian beragam tu optional.. tp digalakkan utk join.. first time kot utk rania kan.. we all tk minat la nk pakaikan si anak baju2 hantu bagai ni pula.. so just belikan bunny set utk dia pakai.. tgk harini hah kauu semua style ada hahahaa comel la memasingnye kekekekeke...

lepas parade ada breakfast pula di class masing2.. lah kitorg ni tk tahu.. ingatkan breakfast tu utk anak2 je.. kalau tau sure we all prepare food sama.. ni tak.. prepare karipap je utk rania haha.. haihh emel tk clear.. sempat la minum kopi secawan sambil tgk si anak buat color2.. amik2 gambo sikit then rush pergi office ...


Sempat juga tadi borak2 dgn mak Joseph.. Rania punya classmate.. si Joseph suka kt rania katanyaaaa.. hahahahha hari2 balik mesti bgtau mak dia Rania is the cutest girl in my class.. she is so neat n tidy.. i like her kekekekke suka la sgt heh! haritu si joseph sorok toy rania.. melalak balik citer hahaha dia suka rania rupenye :P Joseph ni paknye omputih maknye korean kot.. tomei juga budaknya:D maknye kata sbb rania ni pendiam n malu2 sbb tu joseph suka tgk kot.. budak2 lain riuh katnya haha memacam!