Wednesday, September 7, 2016

My Rania


My Rania is going to start her PreK tomorrow at District 2.. before we arrived here.. Rania bukan begini bersih kulitnya.. ya i never wrote about what happen to her before.. battling with severe eczema.. paling teruk terjadi awal tahun haritu hingga berbulan lamanya.. sampailah jumpa penawar dari homeopathy.. Alhamdulillah she recover well.. di sini pun kami teruskan dgn homeopathy.. gigih ke Brooklyn sewa teksi utk bertemu dgn Doktor. Dr. call setiap minggu utk tanya khabar dan pantau kesihatan dia.. Alhamdulillah look at her now.. with her big smile.. tak ada yg lebih bahagia dr itu.. senyuman dia pernah hilang beberapa bulan yg lalu.. apapun yg terjadi, jgn putus asa.. penat yes.. berapa lama aku tk pernah dpt tidur lebih dari 2-3 jam.. tidur2 ayam aje.. skrg pun kadang2 dia menggaru tgh malam.. tp tidak lagi berdarah sana sini .. sekejap2 saja.. tapi traumanya tetap ada pada aku.. pantang tgk dia gosok muka aku dah gelabah cepat2 halang.. takut luka lagi.. but so far kulitnya dh kuat.. dah tak fragile mcm haritu.. doakan anak saya Rania sihat sejahtera.. doakan anak2 kita semua sihat dan cergas.. amin...

5 comments:

najmir said...

semoga dipermudahkan segala urusan awak di sana.. suka tengok Rania senyum.. suwitt sangat.. good luck Rania fore preschool.. awak pun take care...

Anonymous said...

Ameen. Semoga Rania membesar sihat, cerdik, pandai dan solehah.

Adrina

Sella Shahbudin said...

Alhamdulillah.... moga baik terus this time...

mmuuaahhh rania....

Ayu Katerina said...

Thank u all atas doanya.. Alhamdulillah harini dah ke sekolah n semuanya ok.. tapi sbb byk sgt toy sampai cikgu ckp tanak dgr.. nak main saja!!!

Mya said...

selamat bersekolah rania!
lepas ni speaking berabuk la yer hehe