Wednesday, August 10, 2016

Breakfast today


Tu pun nak citer ke haha.. well kt tanah air iols part breakfast paling best la org kata.. murah rezeki.. kt sana pepagi ada je la karang yg sedekah nasi lemakla.. sedekat mee goreng la.. kak zai tiba2 bawa cekodok with nasi gorengla.. hoii rindu tau!! iols pun rajin juga beli nasi lemak daun pisang tu.. beli dekat kementerian wilayah punya koop.. dah hantar rania kt situkan.. beli terus bfast.. pun sedap! kt sini iols pepagi selalunya breakfast kopi jek.. kalau rajin ada la nasi goreng sekali sekala..

Harini mcm biasa saya minum kopi kt rumah sblm ke pejabat.. cek cuaca dulu sblm jalan.. sbb ada sekali tu aku main keluar je.. tgk kt cermin nampak biasa, sampai kt bawah lahh hujan rupanya.. kene patah balik cari payung.. so belajar dr kesilapan.. tiap2 pagi cek weather dulu.. harini mendung sepanjang hari.. cuaca drop sikit.. lps berangan2 minum kopi.. layan watsapp dgn kawan2 kt msia.. jam 8 pg saya pun jln ke opes.. opes buka jam 9.. normally aku n abg khalid akan dtg awal sikit utk settlekan incoming emel n fax.. print n edar awal2..


Rezeki pagini kak aishah bg bagel telur.. iols awalnya tk minat bagel sbb keras kejung.. dh rezeki pepagi org bagi amik jelah.. layan juga makan bagel telur ni rupanya.. sedap!.. then abg khalid keluar termos.. U ni kak hawa kau buat teh tarik.. wahhhhh mmg rezeki sgtlah org kata.. abg khalid siap bawa roti seplastik.. naaa breakfastlah kami dgn teh tarik n roti n bagel.. Alhamdulillah kenyang pagini.. teh tarik kak hawa terbaik!! bukan pasal dok nuyork ke dok luar ke.. tak! mmg sedap! aku pun boleh buat teh tarik but not sesedap kak hawa ni.. hehe untunglaaa ada kawan mcm abg khalid ni heh!

Harini aku bawa bekal nasi with sambal udang.. mr big masak smlm.. ooh ya udang, ikan, sayo2 kami beli dekat chinatown last weekend.. ceee terer jugalah naik bus ke sana.. jauh juga tp oklaaa, sekali beli sebeban.. tahan sebulan kot.. utk ayam daging etc kami beli dekat jackson height .. tu kalau pergi dh mcm pasar bangladesh pakistan haha.. p sekali je dulu belajar.. then lepas tu mr big aje p sendiri.. kuasa nk ikut pepanas .. part beli brg halal settle.. semua dh master tempat.. InsyaAllah duduk sini tade apa yg tk ada.. hup seng pun bersepah :D

4 comments:

Anonymous said...

update pi lah apa pon kate...janji update..bila nak upload gambaq rumah ? boh la kami nak tgk...:p (the_na)

Ayu Katerina said...

InsyaAlllah.. alah rumah biasa2 aje la.. nnt kalau snap2 kt rumah tu ada la tu.. hihihiyg pasti view kt rumah building tinggi2 hoooo

diyana di said...

Janji senang dapat cili padi & kicap leh la hidup hehehe.
Neighbours camna? baik2 tak?

Ayu Katerina said...

jiran tetangga mcm kt kl juga kot mana kisah hal org.. so far tak pernah terserempak with jiran2 lg.. but dlm lift tu biasa kalau jumpa ada yg say hi hello morning.. ada yg sebok pelok anjing iols menjauhla haha.. yg buat muka bodo je pun ada.. tp iols punya penjaga pintu/kaunter semua bebaik.. penat nk senyum pagi ptg bila turun haha