Sunday, July 24, 2016

14 Julai - KLIA

14 Julai kami sekeluarga berangkat dari KLIA ke New York... Flight jam 1115 mlm.. seharian haritu aku dgn kakak lepak di rumah sk.. kakak masak for lunch.. habis licin hehe.. siap2 bag jam 6 ptg kami berangkat dgn 2 keter ke klia.. satu keter aisya paan satu lagi keter abg daud.. muat 8 bag phuh! sampai klia settlekan acara cek in bag dulu.. Alhamdulillah semuanya ok.. berat tk lebih.. brg semua cun masuk kapal..


Haritu ramai yg dtg ke airport menghantar.. satu group dari family seremban.. satu group dari family raub n satu group kawan2 pejabat dan kawan2 lama saya.. terharu weh... minta maaf sbb tk terlayan sgt mlm tu.. rania sibuk berlari main dgn kawan dia ammara.. mujurlah ammara dtg ceria jadinya rania mlm tu.. tq Pae n D yg juga dtg malam tu.. terharu ok!!!


Tak tahu nk gambarkan perasaan mlm tu.. eksited tu ada.. sedih pun ada.... terharu dgn semua org pun ye.. kawan2 pejabat of kos hampir semuanya ada.. dorang babai dulu.. tq korang.. time tu tk nanges lagi hohoho.. tp bila time salam dgn saudara mara.. mil.. fil.. terus rasa sebak.. then of kos la terus banjir bila peluk kakak.. oihhhh dulu p taiwan peluk pun tak.. kalini p Nuyork pelukan kami lama sikit.. feel gitu.. ahhhh bencilah.. sedih gile.. tp aku tahan walaupun nangesnya mcm haper.. sampai harini aku cam tk percaya aku dh berjauhan dgn kakak.. tiap2 minggu kami jumpa ke kubur mak.. dulu mak ada.. skrg mak tade.. i just have her in my life... i miss u everyday kakak.. every single day...


Lps salam2 terus cek in.. rania babai2.. semua ok.. sampai naik flight semua ok.. dlm flight ke london rania behave.. tade drama.. tido baik aje.. kejap2 minum apple juice.. makan mee sup 2 kali.. haha kenyang! kitorg pun sama.. kejap2 minum kejap2 makan.. heh selera pula.. 3 tahun lebih tk naik MAS.. rasanya this time service tip top n makanan sedap2..


13 jam lepas tu sampai London.. cuaca sejuk 12c.. sedaplah.. masa dlm flight dh tukarkan sesiap rania pakai sweater.. kt london kami kene jln tukar terminal.. boleh tahan berpusing.. tp ok ikut je arahan .. sampai ke terminal 3 kalau tk silaplah terus kami cek in duduk lepak dlm american airline punya lounge.. bfast sesiap n layan wifi dlm tu.. dptla makan roti.. telur.. kopi secawan.. lepak 3 jam.. on time terus naik flight AA ke New York.. 7 jam perjalanan.. hoi yg ni mencabar.. seat kami kali ni in partition.. so si rania kene duduk sendiri masa take off.. mmg melalak laaaaa! masa kapal tgh jln dia menggelupur sampai nk terbelit dh tali ke leher.. aku cabut tali pinggan terus p grab dia bawa ke tmpt n pasang seat belt bersama.. hoiiiiiiii mencabar!! ikutkan stewardess tk bagi duduk mcm tu sbb rania dh besar.. tp ku kira apakan.. naik juga kapal tu.. kelantak!


Alhamdulillah sampai juga ke New York lepas beberapa drama dlm flight.. masa nk turun elok pula dia dok sorg.. haihhh anak... kt NY cuaca panas.. panas yg elok sikit dr malaysia la.. boleh diterima hehe.. pegawai wisma dh siap tunggu.. kami naik van terus ke Manhattan.. cek in hotel.. letak bag tukar baju aku terus gi pejabat report duty.. salam2 kenal org.. borak2 then balik hotel.. nk terbalik rasanya! malam tu dinner kt rumah abg khalid.. nanti ku story lagi ya...

1 comment:

Wisata Dieng said...

nice artikel nih



wisata dieng - jogja : Paket Wisata Dieng