Thursday, 26 May 2016

My Rania


Dengan kawan2nye nature walk harini sekitar Taska.. nyum lah anak2 ni :)

Farewell Azhan


Ok mula2 farewell utk azhan between me n sarah.. kenal azhan sbb sama2 satu course pre posting last year.. since azhan ni meriah2 orgnye kami jd rapat la juga.. share gossip.. gelak2.. fun sgt orgnye.. kami lunch dekat penang village ioi citymall.. Azhan akan berangkat utk bertugas di Kedutaan Malaysia di Cambodia pada hujung May nanti..


Farewell lagi utk azhan kali ni between me n paezah mama ammara.. both of them dtg dari kementerian yg sama dulu n rapatlah.. since saya pun skrg rapat dgn paezah maka nya di ajak keluar bersama gitu.. n paezah pula alang kepalang katanya di farewell kan saya juga... haha pusing2 saya nk azhan mmg akan posting.. so sekali harunglah.. makan di serabei ayer8.. as usual borak2.. gelak2.. gossip2.. then sempat pula p membeli sepasang baju dekat omar ali.. haha!

To Mr. Azhan, selamat bertugas di tempat baru n enjoy ur new life.. :)

Happy Parent's Day


Layan anak di Taska :)

Wednesday, 18 May 2016

Sibuknyelah!


Am preparing myself n family utk berhijrah tak lama lagi.. ke sana ke sini mendapatkan sign.. urusan passport n visa.. naik turun tangga ke bangunan sebelah.. Ya Allah sungguh penat.. opes sendiri di hujung sini.. pergi ke hujung sana haha rasanya 1km ulang alik.. tu kalau satu jln.. harini aje utk separuh hari dh 3 kali aku ke sana.. ptg nnt InsyaAllah ke bangunan sebelah lagi haha kuruss kejap aku jadinya.. guard2 yg tk pernah tegur pun harini tegur.. haih cik ayu dulu payah betul nk tgk muka.. skrg ni hari2 buat lintas langsung hahahahahha gelak besar aku.. yelah pakcik2 weh tgk la muka aku ni dlm beberapa minggu ni jap haha! tu tgklah tangga yg aku panjat sehari.. kalau 4 kali kau ulang alik patah kaki oi!

Alhamdulillah beberapa urusan penting selesai tanpa masalah.. lepas ni concentrate dgn hal rumah pula.. penat tapi tkpela mmg mcm gini bila nk pindah.. kalini well prepared sbb brg rumah hantar ke rumah dekat SK je.. long pun dah duduk situ utk jaga rumah dan barang2 sepeninggalan seketika aku bertugas di luar nanti.. ok takat ni dulu citer .. nnt story lagi.. busy juga penuhi undangan farewell yg dh start dari kawan2.. boses dan saudara mara.. Alhamdulillah :)

Wednesday, 11 May 2016

Happy Birthday Me


How to start.. ok smlm lagi nk tulis pasal bday sbb my bday 10 May .. tapi tak bekesempatan sbb terlalu busy dan dlm masa yg sama terkejut dgn satu berita yg tak sangka pula nk dpt during my bday.. so mana nk hug sana sini mana nk layan wasap bertalu2.. en suami pun sama msg msg msg hahahahhaaa what a daylah!


Smlm kwn2 wish sajalah bday sbb big bos ada.. tak boleh nk happy2 hour sgt.. faham di situ.. (harini deme bg saya surprise ok jap lagi citer hat tu).. balik keje smlm sesiap masak utk si anak.. lapar awal pula dia.. ptg jugalah kak long n suami sampai ke rumah lepak2.. lama juga tk jumpa dia nye.. so smlm mr big beli icecream cake sebiji buat happy2 bergambar sekeluarga.. nasib ada kak long boleh jadi photographer jap.. tq en suami.. tq anak mommmy.. :)


Ok harini dtg keje mcm biasa.. sibukla dgn acara yg perlu saya settlekan segera.. well PO dah keluar.. saya bgtaulah di sini yg saya sekeluarga akan pindah pada Julai nanti ke destinasi yg akan saya bgtau kendianlah.. assignment kedua saya di perwakilan seterusnya.. tgh sibuk2 mengadap PC tiba2 rasa ramai pula org kt belakang ha.. tapi tk peduli lg sbb sibuk nk forward emel bos .. siap toleh tanya kak noni emel datin sri ni betul tak.. tk perasan pun yg memasing tgh q nk suprise saya haha! then tiba2 happpy bdayyy to uuuuuuuu hapy bdayyy to uuuuuu ehhh ehhh!!! hahahhahaa ok betul2 teperanjat la haih... tq Mr Melvin for the cake.. tq kawan2 yg memeriahkan suasana.. harini we all sambut bday saya dan kak noni.. bday kami selang 3 hari je.. so sesamala tiup cake.. Alhamdulillahh saya pasti rindukan kalian semua di hari lahir saya pada tahun2 hadapan.. eh sedih dah ni...


Makan2 cake.. selfie2 jap.. sambung keje balik.. nila saya share pic smlm.. pic harini bersama kesayangan2 saya.. terima kasih semua.. :)

Monday, 9 May 2016

Volleyball n wiken saya

Ok habis sudah acara yg dinanti nantikan.. siap training bagailakan.. sabtu lepas berlangsunglah acara sukan tersebut.. team kitorg idaklah cemerlang sgt.. ke quarter final je tu pun kalah haha.. hoii penat dia boleh tahan.. satu sbb lama tk bersukan.. then panas hazab pula bila dh masuk ke tghari.. taula dewan yg tade ekon ni.. dia punya heat lain mcm.. masa rest thari nk tunggu game jam 2 ptg tu aku dh lepak dlm keter dekat sengah jam.. hampir nk tertido dah panas punya pasal.. tp tulah ptg tu tau2 hujan ribut petir bagai kt putrajaya siap banjir kilat sana sini.. nasib baik game habis awal.. tade la tejebak di luar waktu ribut petir tu... nilah gambar di hari kejadian.. pose tetap vass la haha!


Pada hari tersebut juga adalah birthday our teammate kak noni.. time rest tu kitorg surprisekan beliau dgn cupcake hehe meriah jap nyanyi2.. fun as always la kan..


Memory saya dan kawan2 mestila kene update selalu.. InsyaAllah lepas ni kita update cerita baru dgn life yang ya nantila kita share ya.. :)

Thursday, 5 May 2016

Training


Dah 3 kali team turun training volleyball.. ALhamdulillah byk dh ada peningkatan.. biasalah masing2 dh lama tk main nk gilap balik tu lebam sana sinilah haha.. kesian pula tgk kawan2 habis lebam tangan lengan segala.. huhuhu.. saya baru sempat main 2 kali.. mujurla ada aunty sarah jagakan rania jap.. yelah mana le nk dpt main beria kalau si anak nk duduk kt kaki aje haha.. tp okla.. skill saya ada lagi.. boleh tahan gegar lengan nk amik serve jejantan ni.. haha habislaa hari game sok.. seram pula main campo lelaki ni.. bola bedesup memasing heh pitam nk mengangkat! apapon semangat semua org tu yg buat kita lebih bermotivasi nk main.. kalah menang lain cerita.. yg penting bersukan sesekali tu penting ya kawan2..

Gebu sgt dah aku skrg ni.. kene buat azam tgh tahun turunkan berat badan dan kolestrol huhuhuhu