Thursday, 31 March 2016

Akad Nikah Aisya&Farhan

Ok last weekend ramai tahu kot iols bz gile la sbb anak saudara iols yg sulung si aisya dah selamat bernikah pada hari Jumaat 25 March haritu.. majlis akad nikah buatnye di Masjid depan MINDEF.. Alhamdulillah majlis berjln dengan lancar.. tugas saya dan mr big adalah membuat hantaran utk pihak lelaki.. uruskan hal sanding bersanding.. gitu gini part cecantik2 tu iolsla.. 2 bulan sblm majlis dh prepare brg hantaran dgn aisya.. konsep ke apa dia serah bulat kt aku n mr big.. so kami pepandaila nk boh bunga apa bekas apa.. but since ni majlis dia.. setiap kali nk beli brg ke apa aku akan bawa dia sama.. biar dia sendiri rasa happy dgn bunga or bekas yg nk digunakan...


NI antara barang2 hantaran yg kami decokan.. simple saja.. letak2 bunga.. ribenkan sikit settle.. seminggu sblm nk majlis kami kasi siap.. sireh hantaran je kami buat last.. tu pun mr big buat sorang2 aje sampai jam 3 pagi haha.. tk mampu nk membantu since si anak mana mau tido sorang2.. kalau ditinggal tau aje dia.. dr jaga melalak tgh mlm takpela.. mr big boleh aje deco sorang2.. berseni tangan beliau haha...


Akad nikah dijlnkan lepas solat jumaat.. selesai bab tu as usual acara gambar2.. kami balik ke rumah kakak dlm mindef lepak2 jap then lepas maghrib balik rumah.. rest utk acara esoknya iaitu kenduri kendara pula.. tema hari akad jubah je.. tema kenduri kendara belah kiorg mint green.. gigihlaaa p membeli baju akunye haaa.. mcm anak sendiri pula nk kawinnye ekekeke.. yelah esah ni la satu2nya anak saudara belah aku perempuan.. sulung lak tu.. so mesti all out for her.. kenduri anak sendiri nunn lambat lagi hahahahha so takpela since masih muda ehhh sgt kita bergaya2 la sikit.. dh kertu org tgk pun tamau :P


OKla sambung lagi..

Tuesday, 15 March 2016

xtvt Rania at school


Gambar2 ni di kirim oleh cikgu kat taskanya.. almost hari2lah ada je aktiviti anak2 ni.. baik dari melukis.. menulis.. bersuka.. ada aje yg di hantar oleh cekgu.. ada juga few xtvt rania tk join mcm main air ke main tepong ke sbb dia tk suka haha.. so tiada paksaan oleh cekgu2 utk dia main.. duduk tgk aje pun takpe.. at least hati kita yg dok bekerja ni tenang bila tgk anak2 happy aje di taskanya.. :)

Gaya musim panas


Musim2 panas begini tido dlm kolam adalah sgt heaven.. haaa tu gitulah gayanya haha.. pelik2 aje deme berdua ni.. tu dh tk larat sgtlah tu dok aje melayan hp memasing.. rania dgn utubenye....daddy tatau tgk apa.. sebelum tu deme melasak main slide dlm tu.. tau2 senyap dh gitu pula pesennya haha.. jadila mangsa hp saya :D

anak kecil saya dh tk kecil huhu


Alahai dah mcm besar2 sangat awakkan... masuk kedai toy laju aje dia lari.. tau aje apa dia nak.. pilih sendiri lagi ha.. heret sendiri apa dia mau haha.. asal p mall kopak.. huhuhuhu nasib anak baru satu eh!

Tuesday, 8 March 2016

Happy Women's Day


Tq love hantar roses to me today.. special delivery ke pejabat ha meriah sat haha.. yelah tak pernah pun sambut women's day ni sgt.. hari2 mmg jadi cuba jd superwomenkan.. apapun tq sangat2 .. tekejut jugalah saya tak pernah dpt bunga di waktu2 tk disangka ni.. :) tq for your love n of kos kasih sayang saya buat suami saya adalah selama-lamanya heeee jiwa jiwa :D

Friday, 4 March 2016

Putrajaya Wetland


Setiap kali hujung minggu mesti akan ada acara pusing2 ronda2 cuci matakan.. kitaorg pun samalah.. tk pegi pun jejauh dlm Putrajaya aje dh byk tempat2 menarik utk dikunjungi.. wetland ni boleh dikatakan 4 juta kali p dah.. baru kalini nk blog pasal tempat ni.. gambar kt atas sekitar kawasan yg ada burung2 tu.. ada dek utk tgk burung dlm tasik.. nice.. pegi pepagi cuaca sejuk tk la panas sgt.. anak2 pun suka tgk duck2 pelican bangau kt situ..


Seterusnya kami ke bahagian Pusat Mengenal Alam ke apa tah namanye.. dlm tu dia buat mcm sudut informasi mengenai wetland tu.. terangkan pasal burung2.. pokok2.. then ada la lampu hala ke lantai n ada ikan2 berenang kt lantai tu.. bila pijak ikan2 tu akan lari mcm kita pijak betul.. eh suka la si anak main kejar2 ikan.. ada 3 tingkat so p melawat ke semua tingkat yg ada.. tingkat atas sekali ada beranda utk tgk sekeliling.. cantik.. bagus jugala utk anak2 mengenal alam.. saya rekemen sgt kawan2 yg bekesempatan bawalah anak2 ke situ utk riadah.. :) promot pula heh!