Wednesday, 13 January 2016

Jalan-jalan Masjid Putra

Last Friday Night kami jalan2 amik angin di Masjid Putra.. sebenarnya Rania dh lama minta kami bawa dia masuk masjid besar tu.. hari2 balik dari sekolah aku mmg lalu depan masjid pintas ikut tepi JPM untuk balik ke rumah.. so selalu dia akan dgr azan dan tgk org keluar masuk ke masjid tu.. aku ckp tu tempat solat.. so lama2 dia tau la tu masjid utk solat.. dia Tanya mommy rania nk solat dlm tu boleh? Of kos la aku jawab boleh.. tapi kene ajak daddy sekalila.. kita p ramai2 ya.. dia ckp ok ajak daddy ajak mommy ajak rania.. solat situ ya mommy..

Since Jumaat lepas kami berdua balik awal dari kerja.. lepas maghrib kami keluar.. around 8pm jugala.. mr big ajak solat Ishak kt situ aje.. bg anak rasa.. semangat dia.. aku ckp nk p masjid kene pakai tudung tau.. dia cakap ok.. nasibla ada satu tudung kecik tak tahula siapa bagi.. elok pula dia mau pakai.. sampai masjid melompat2 dia kesukaan… masuk masjid pun awal tu behave baik aje hihi.. jln sampai ke ruang solat.. senyap je tgk org.. then azan Ishak kuat.. melopong dia hehe.. mr big gi solat area lelaki kami duduk area perempuan.. ajak dia solat tamau pula dah haha sbb dia udah nampak dekat satu sudut tu tempat permainan kanak2.. dia ajak ke situ.. dah ke situla jawabnye.. cabut tudung heh kejap je ha nk pakai pun.. terus meragas main slide segala dlm tu.. menarik juga masjid ni.. ada tarikan utk budak2 main kt situ n mak2 boleh rest tgk aje.. ha sampai ke sudah dok situ ajela.. mr big tau aje nk mencari kami.. dia dh agak mesti kt situ kekekee.. bepeluh2 la si anak meragas kt situ.. mlm tu cuaca panas sikit tk ada angin.. lencun jugala badan aku ha..

Puas dia main then ajak balik.. lega.. seronok dia dpt p majid jalan2 dlm tu.. smlm masa amik dari sekolah balik ikut situ.. mommy jom p masjid.. aku jawab nntla ajak daddy.. mulut petahnye jawab, kan ada slide dlm tu? Hahahhahaa pengsan laa mommy nk stop semata nk bg awak main dlm masjid heh!

Monday, 4 January 2016

Dating suami isteri


Last month before krismas kot kami berdua cuti.. Selangor cuti rasanya, so ai dengkilah.. amik cuti juga.. then kami berdua gi dating2lah.. lama tk jln pegang tangan berdua kan hohoho... hantar anak ke taska pepagi dgn perasaan bersalah... always liek that.. asal nk dating berdua rasa bersalah haha... ok pas hantar anak kami di bfast kt mamak.. then ke key el huhu


Tujuan utama masa tu nk cari baju kuning utk si anak.. then kami lunch dekat klcc.. makan sampai kembung.. shopping bukan takat baju.. mr big kalau rasa bersalah dia tade nk balik tangan kosong.. sikit punya besar papan tulis dia belikan.. soh belajar tulis2 kt rumah katanya.. abc 123 alifbata dh settle.. skrg tulis2 la pulakan.. so oklaaaaa apa2 ajela.. aku ckp kalau bawa anak sikit punya limit toy dia boleh amik.. make sure tk mahal tk byk tk itu tk ini.. tpi kalau jln tade anak ehhhh sikit punya beso2 mahal apaknye amik.. haha tulah perasaan bersalah beliau hihihi..

Petang balik dari kl terus amik anak kt sekolah.. berseri2 muka dia.. daddy amik antar haritu.. mommy lepak dlm keter.. sesekali kasi canla mommy rest2kan.. :D

Again My Princess


Cantik pula dia pakai yellow terang mcmni.. baju ni beli khas utk konsert taskanya.. cekgu suruh cari baju kuning.. gigihla mak pak gi mencari baju kaler kuning.. jumpa haa puas hati.. kuning sesungguhnya.. dlm tu tshirt kuning then berkenan pula cardigan ala2 sweater kaler ni so beli jugalah.. kuning satu hari si Rania hihihhi.. dah 3 tahun setengah usianya.. tahun ni dh nk masuk 4 tahun.. Alhamdulillah semoga membesar dengan baik.. sihat tubuh badan buat anak saya Rania.. amin..

Saturday, 2 January 2016

Terima Kasih Cinta


2nd Song Terima Kasih Cinta hehe

You Are My Sunshine


Lagu sunshine for 1st performance hehe.. cute overload!!

Year End Concert Rania & Friends


Saya dan Paizah tgh ralit tgk show anak2... yg tudung biru tu cikgu besar taska rania a.k.a my maktam..

Happy New Year 2016!


Lamanye tak jenguk blog ni.. last week cuti seminggu dok rumah dgn anak.. saja2 cuti rehat hujung tahun.. plan nk jln tapi tah tiba2 malas.. so kami mcm biasa jd tourist di tempat sendiri aje hehe..

Anyway masih awal tahun.. selamat tahun baru buat semua yg menjenguk ke blog ni.. moga tahun ini semuanya baik2 saja buat kita semua.. amin..