Wednesday, November 4, 2015

Phisinic Bed vacuum cleaner


Ahah korang aware tak pasal dustmite ni? aku benci hoi dgn menatang yg tk nampak ni! haritu buat allergy test kt rania and turn out the result she allergic sangat2 pada dustmite ni!! panas betul hati! so dek kerana itu me n mr big terus buat aktiviti bersihkan rumah kaw2 punya.. tu sbblah juga kami amik weekend maid utk cuci rumah supaya dpt maintain tahap kedebuan yg dok ada .. gitu!

Bilik tido kami kurangkan perabot then lap segala yg boleh setiap 2 hari kadang2 setiap harilah kot.. then tilam aku beli sarung khas anti dustmite.. bantal pun sama.. thennn come out google sana sini jumpa la beberapa jenis vacuum cleaner khas utk tilam ni.. mula2 dok usha dyson tu tp lambat nau pula dia nk keluarnye.. since kami nk cuba juga terus beli aje yg jenis ni.. order kt lazada.. smlm sampai.. smlm juga buat kerja2 memvacuum tilam bantal toy segala hah! then kami buka bekas habuk pehhhhhhhh tk sangka byk betul habuk halus tu dapat!!! ngeri aku bayangkan tiap2 mlm dustmite tu merayap atas badan kita n makan kulit2 mati yg gugur.. no wonder la my rania selaluuuuuuuu kene attack gatal2 waktu mlm!! haihhh la kan... harap2 dgn usaha kami ni dptla sikit sebanyak kontrol kulit sensitif si anak ni.. aminnnnn...


Actually pada sesiapa yg ada asma, eczema, alahan apa2lah.. ce korang vacuum tilam korang tgk hasilnya.. betapa tk percayalah aku habuk tu sebegitu byk kt situ huhuhuhuhu... pernah sorang dr ni cakap kt we all.. dont waste ur money beli ubat itu ubat ini... i dont think ur baby alah teruk melainkan puncanya adalah dari bilik uol sendiri.. panassss hoii! ada dr cakap bilik aku zoo habuk??? tak boleh tahanlakan.. sikit punya jaga kot bilik tidur sendiri.. tp percaya ke takkkk tu lahh sebenarnya!! bilik tidur kitalah sebenarnya yg paling byk habuk!! amik ko sedas!! kene sembah ratu kt dr tu jap hahahhaha teng doc! tp saranan dia soh beli vacuum rege 10k tu aku sengih kambing je la kot.. dr takpela sekali pesakit dtg sekarang beratus... vacuum 10k katanya haaa hehehehe... oh ya vacuum yg weol beli ni ratus2 je regenya.. at least ada.. eh google la sendiri ek!


Ha nilah menatangnya!! takkan nampak dgn mata kasar kene pakai mikroskop tu hah! huduhkan rupa dia.. and ni lah pembawa masalah kepada kesihatan manusia sekarang! jom banteras!!

4 comments:

Mya said...

Erghh ngeriii rupa parasnya.
Aku penah dengar pasal benda alah ni tapi betul la tu mesin nak banterasnya ribu ribu kot. Tak mampu huhu.
Ada alternatif ni ok gak la, nanti aku google.
Nak beli gak lah satu.

Ayu Katerina said...

eh elok sgt.. rekemen habis sbb hasilnya sgt lumayan gituh.. baru 2 hari pakai so far nampak mcm cemerlang jugalah..

diyana di said...

eeii gelinya tengok..terus rasa nak beli gak benda alah tu

Ayu Katerina said...

ha ah cari je apa2 brand pun ok.. asal namanya vacum dustmite.. tk sama tau dgn vacum biasa.. bestla skrg hari2 kami vacum tilam dan sofa.. keter sekali.. alhamdulillah rasa segar tidur