Monday, 23 November 2015

asean summit 2015


Day one duty sempena persidangan asean summit 2015 di KL Convention Centre.. kami satu pejabat menginap di Mandarin Oriental then bertugas di KLCC.. buka secretariat under our office n start keje dari pagi sampai mlmlah.. sampai habis semua meeting yg bos attend.. makan minum semuanya di klcc.. sesekali jemu kami ke aquaria tapau apa2 huhu.. gegambar ni masa day one apa2 hal bfast dulu di hotel..

Sunday, 15 November 2015

payahnye lah

Sejak opes block sana sini payah nak citer sikit2 dlm ni.. kekadang tu rasa nk tulis.. tulis je.. skrg ni mmg tk bolehlah gitu.. kt rumah mana le sempat.. asal boleh je lah.. sibukla kan.. byk nk citer benarnya haha... nyampah!

Skrg ni anak tgh berendam dlm bilik air .. so kasi can dia menyanyi bagai dgn kawan2 imaginasi dia dlm bathtub.. while mr big tgh habiskan buat keria n cek mek molek.. tadi buat bertiga.. budak rania dh bosan habis tepong sapu badan so jom mandilah.. mr big take over semua.. kejap lagi boleh goreng buat minum ptg sambil tgk lee cong wei menang terbuka china! yes!! TAHNIAH!!

Monday, 9 November 2015

Majlis Pertunangan Aisya


Sekitar majlis pertunangan anak buah pertama saya Aisya di kediaman kakak saya di Melaka last Saturday... Majlis sederhana saja dan Alhamdulillah lancar.. gambar budak kecik tade sgt pasai dia membuas dgn budak2 dlm bilik haha.. tahun depan makan kenduri la pula..

Wednesday, 4 November 2015

Phisinic Bed vacuum cleaner


Ahah korang aware tak pasal dustmite ni? aku benci hoi dgn menatang yg tk nampak ni! haritu buat allergy test kt rania and turn out the result she allergic sangat2 pada dustmite ni!! panas betul hati! so dek kerana itu me n mr big terus buat aktiviti bersihkan rumah kaw2 punya.. tu sbblah juga kami amik weekend maid utk cuci rumah supaya dpt maintain tahap kedebuan yg dok ada .. gitu!

Bilik tido kami kurangkan perabot then lap segala yg boleh setiap 2 hari kadang2 setiap harilah kot.. then tilam aku beli sarung khas anti dustmite.. bantal pun sama.. thennn come out google sana sini jumpa la beberapa jenis vacuum cleaner khas utk tilam ni.. mula2 dok usha dyson tu tp lambat nau pula dia nk keluarnye.. since kami nk cuba juga terus beli aje yg jenis ni.. order kt lazada.. smlm sampai.. smlm juga buat kerja2 memvacuum tilam bantal toy segala hah! then kami buka bekas habuk pehhhhhhhh tk sangka byk betul habuk halus tu dapat!!! ngeri aku bayangkan tiap2 mlm dustmite tu merayap atas badan kita n makan kulit2 mati yg gugur.. no wonder la my rania selaluuuuuuuu kene attack gatal2 waktu mlm!! haihhh la kan... harap2 dgn usaha kami ni dptla sikit sebanyak kontrol kulit sensitif si anak ni.. aminnnnn...


Actually pada sesiapa yg ada asma, eczema, alahan apa2lah.. ce korang vacuum tilam korang tgk hasilnya.. betapa tk percayalah aku habuk tu sebegitu byk kt situ huhuhuhuhu... pernah sorang dr ni cakap kt we all.. dont waste ur money beli ubat itu ubat ini... i dont think ur baby alah teruk melainkan puncanya adalah dari bilik uol sendiri.. panassss hoii! ada dr cakap bilik aku zoo habuk??? tak boleh tahanlakan.. sikit punya jaga kot bilik tidur sendiri.. tp percaya ke takkkk tu lahh sebenarnya!! bilik tidur kitalah sebenarnya yg paling byk habuk!! amik ko sedas!! kene sembah ratu kt dr tu jap hahahhaha teng doc! tp saranan dia soh beli vacuum rege 10k tu aku sengih kambing je la kot.. dr takpela sekali pesakit dtg sekarang beratus... vacuum 10k katanya haaa hehehehe... oh ya vacuum yg weol beli ni ratus2 je regenya.. at least ada.. eh google la sendiri ek!


Ha nilah menatangnya!! takkan nampak dgn mata kasar kene pakai mikroskop tu hah! huduhkan rupa dia.. and ni lah pembawa masalah kepada kesihatan manusia sekarang! jom banteras!!

Rania & her activities at school

Saya gembira tiap kali amik anak dia akan bercerita apa dia buat seharian di taskanya.. harini rania makan nasi.. rania makan dgn ammara dengan damia.. akid pun sama.. tadi rania main kaler2.. tadi rania buat kuih.. best borak dgn dia.. dari sekolah sampai ke rumah dgr dia berceloteh.. mandi pun dia citer.. tidur sebelah siapa pun dia citer.. as usual soalan mommy tadi nangis tak? ada masa tak.. ada masa nangis.. akid cubit hehehehe comel ajelah.. saya tk pernah kisah part2 cubit ke apa.. biarkan.. tade kesan apapun.. then ada lagi dia akan ckp td ammara nangis.. zafran tarik pipi hahahhaa habis dia adukan..



Cikgu2 pun rajin juga share gambar.. sikit2la utk tatapan mommy di pejabat.. bahagia rasa hati tgk gambar anak gembira di taska.. skrg ni ada geng baru.. paezah mama ammara.. baru hantar ammara kt situ.. so kami geng.. sesekali tukar citer anak2.. share2 gambar.. best! Alhamdulillah moga anak2 kami gembira dan terjaga di taska mereka.. amin...