Tuesday, June 2, 2015

Rania School Project


2 minggu sudah si Rania ni heboh bgtau kt sekolah dia ada banyak robot.. bila aku amik anto pun aku perasan ada byk robot.. pastu kt rumah pun dia sebok nk main robot, nk main monster bagai.. so daddy dia pun buatla satu monster pakai kotak.. ehh suka sgt beliau jadi monster usik2 org haha.. DIY punya toy lg best kot skrg...

Satu haritu aku hantar dia then cekgu beso tanya mana robot rania? aku camm err robot apa? eh ada pertandingan ni cipta robot bersama parent katanya.. lahh tk tahu pula akunye.. sbb ada juga hari2 tertentu rania skip sekolah.. maybe masa tu kot disuruh tp aku tk ada.. kekekeke memandangkan ada lagi masa, so cekgu beso soh bgtau daddy buat satu dgn rania.. daddynye part reka cipta ni suka sgt.. mlm tu juga dia mencari botol2 (apa2 brg terpakai) utk buat robot ke anaknye.. jadi la satu cam gini.. kul 3 pagi kot baru siap haha.. daddy punya rekacipta mengalahkan nk masuk pertandingan antarabangsa haha siap ada bunyi n lampu2 bagai.. oihhh over sungguh nk bg anak menang hahahahhaha


Hari Jumaat lepas dah bawa ke sekolah.. masa balik dia melalak nk dokong bawa balik juga.. laaaaa ni utk sekolah punya la anak.. dia tak kira dia nk juga.. dah angkut bawa balik juga.. smlm hantar semula ke sekolah.. adeihhh tk pepasal dok ngangkut si robot ni merata ceruk heh! nasib tk tertanggal ke apa .. harini dh ada nombor n nama utk vote.. tak kisah la menang kalah janji join the competition n anak pun happy .. tq cekgu2 yg sentiasa kreatif membuat sesuatu supaya budak2 gembira ke sekolah.. skrg ni kalau hantar senang sangat nk tinggal.. tade adengan pelok kaki dah.. then kita tahulah seronok tk seronok dianye kan.. cumanya jgn mr big yg hantar.. mmg perangai budak perempuankan.. kalau dgn daddy manja telebih.. yg tu mmg adengan pelok kaki sejam belum tentu dia lepas haha!

Anakanda Rania lg 2 minggu usianya 3 tahun.. Alhamdulillah membesar dengan baik :)

2 comments:

siti suhaila shahbudin said...

wahhhhh...robot rania outstanding....ada chance nak menang ni... uncle ajaq nak satu utk anak2 i.... hehehee.....

Ayu Katerina said...

hahahaha gigih pak dia kan!