Monday, June 1, 2015

Jalan Puncak Alam - kenduri


Sabtu pagi lepas breakfast, sesiap kami anak beranak nak ke puncak alam.. menghadiri majlis akad nikah anak buah mr big.. kawin dgn org jln puncak alam seram sinun haha.. tetiba femes jln tu pula ye.. jauh juga nk ke masjid puncak alam tu.. kira mlm2 seram jugala kot.. since dah ada pula citer serem jln puncak alam tu.. kalau memlm ajak p kenduri area tu mmg tk pegi dh la kot hahahha

Kami sampai masjid tu kira2 jam 11 lebih pagi.. dh selamat dah pun.. terus proceed masuk dewan makan je.. konon nk makan lite2 je sekali terus hadap nasi berinai haha.. awal gila makan nasi kenduri.. lepak tgk pengantin.. amik2 gambo sket.. then si kecik sebok nk main lari2 kt luo.. suka pula dia main kt masjid tu.. besar dan selesa utk dia berlari2.. panas pun tak lut kt dia kalini.. haha lasak!


1 lebih kami gerak.. terus ke sacc nk cari kain utk rania spt entry di atas.. dptla kain satin kosong utk beliau.. satin mega ke apa tah nama.. mcm satin biru baju raya tahun lepas.. mmg sesuai utk time2 panas skrg ni.. call kak sarah my tailor minta ehsan utk buat baju anak satu... Alhamdulillah dia setuju.. jenuh juga la pujuk .. mana ada tailor nk amik lagikan..

Lepas cuci2 mata kt situ kami gerak balik.. sampai rumah ngam2 asar.. lega.. mandi manda buang panas.. dpt bunga telor.. eh feveret sgt! terus mr big buat sambal telur.. sedap gileesss makan malam dgn nasi lauk sambal telur... habis citer satu hari :D


Diva sungguh mukanya hah! miss kekwat panas katanye.. silau mata ai..

2 comments:

siti suhaila shahbudin said...

rania pakai baju kurung shaun the sheep... ekekeeke....

Ayu Katerina said...

singkat dah mcm pakai baju kurung kedah jadinya hahaha