Monday, April 13, 2015

I kids Club & City Mall

Cuti 2 hari last weekend kami habiskan masa dlm shopping mall.. saje bawa anak main indoor pula.. kt luar panas membahang.. apatah lagi bila petang je hujan phuhhh sikit punya lebat.. so bahang sebelum tu pepaham je lakan.. apapun aku syukur sgt bila hujan turun.. rasa nikmat tgk air hujan tu basahkan bumi..

So sabtunye kami ke klcc.. lepas lunch sesiap terus ke sana.. si rania dh boleh bau klcc tu.. sampai je sana dia akan ckp nak gi klcc atasss!! maksud dia isetan tingkat atas sekali sbb ada ikids club yg dia boleh meragas dlm tu.. sesiap bawa socks for her, mr big n me.. tapi yg masuk melayan dlm tu mr big je la dulu.. aku tgk dari luar then jenjln cuci mata.. lepas sejam aku gi jengok tak habis meloncat lagi.. ajak balik pun tanak.. umpan ajak makan baru dia ok haha.. dekat 2 jam juga kot dia main dlm tu..

Sampai rumah 8 lebih.. sempat la maghrib.. budak rania naik je keter dari klcc terus tido.. penat sgt dah.. sampai rumah cergas semula minta nasi haha.. mlm layan hoki then tido.. pengsan sampai ke pagi.. Alhamdulillah.

Ahad bfast tapau makan kt rumah je.. thari mr big buat ikan susu goreng berlada.. lepas lunch rehat2 then kami decide nak gi city mall jap cari brg.. sampai sana layan budak kecik ni dulu.. naik train, naik kuda pusing2 haha.. habis masa kt situ je dulu.. lepas tu jln2 cuci mata masuk area parkson.. keluar je depan mothercare.. berlari budak tu gi tempat toy.. haihlaa hehhhh.. while me sempat beli baju kt dia satu.. 50% punya je hihihi... lepas tu dia buat perangai tanak balik nk main lagi.. adoilaaaaa terpaksa berdukung la sambil dengar dia melalak.. hah kan dh buat perangai.. dh pandai demand nk itu nk ini.. masuk watson nk beli brg pun kensel jela dr dgr dia melalak.. last balik jela.. maasuk keter bagi susu senyap.. huhuhuhu tu pun janji dulu.. nanti gi petronas beli ribena.. dekat nk sampai rumah dia tido.. ingatkan settle kes.. sekali dia terjaga melalak nk p petronas dahhh kene patah balik ... hahaaa layankan jugaaa.. belilah keropok gitu gini baru dpt balik dgn aman...

Hehhh susahla lepas ni nk berjln ke mall.. dia punya demand boleh buat naik darah jap.. kadang2 ikut tapi kalau dh melebih2 bende yg dia nak kene la ckp no juga.. kene cari tips la nk handle perangai anak umor 3 tahun ni.. mr big yg tk pemarah pun leh terbabas dh skrg haha.. :P

2 comments:

siti suhaila shahbudin said...

hahaha... aku yg dulu sora lemak2 manja sekarang dah kalah mak singa.. hahahaha....

Ayu Katerina said...

ya kaa hahahah aku ingat je keje nk naik hantu.. kadang rasa bersalah dok marah dia.. tp bila aku tgk budak lain pun sama naik jeee so sama la kot perangai ek?? hahahhaa