Friday, April 3, 2015

gaya hidup sihat!

Sekarang ni saya dan kawan2 di pejabat dah mula jog petang hari keliling opes.. ada satu track joging kt bawah opes yg mengelilingi hutan kecil, ada taman kecik dan suasana sgt best! 1st time aku jog haritu dgn kawan2 terus jatuh cinta.. kalau nk buat photoshot tanpa gangguan pun best.. tempat dia sgt tersembunyi.. so kami dpt beriadah tanpa gangguan :)..

Kami start jog jam 5 lebih.. by 545pm camtu settle terus gerak amik rania.. sian anak.. aku ni jarang amik rania lambat.. so sesekali bila aku beriadah dgn kawan2 aku redha la kejap.. tapi hati ni teringat2 je nk cepat.. mujurlah rania skrg happy di sekolah.. dh pandai main, pandai kawan.. tadela dia duduk je tunggu mak dia dtg..

Kami dh plan seminggu at least 2 kali utk turun jog kt taman tu.. tapi kadang bila plan cuaca pula tk mengizikan.. dh start hujan petang.. maka nya minggu ni kami tk sempat pun nk jog.. hujan lebat sungguh.. tapi seronok benarnya hujan sbb cuaca dari pagi sampai ptg panas hazab! bila hujan lebat Allah.. nikmat! so tk jog pun tkpelah haha.. baju kasut semua mmg dlm keter je.. minggu depan kalau tade aral turunlah kami..

So kome2 mohla kita amalkan gaya hidup sihat.. kurangkan makan2 mewah.. gst pun kenn :P hihihihi on balikla dapur kt rumah tu.. makan luar mak oii skrgg.. ngalah rege hotel mewah!

4 comments:

siti suhaila shahbudin said...

hehee... jom sihat sama2.. aku pun dah start...


ngeri tengok gambar sendiri sama.. hahaha.....

amick said...

aku pun siap pergi register gym ni haha harap2 istiqamah la nak pergi >.< dulu jogging tepi tasik sejak kaki terpelot kat korea terus sentap sbb lama kena rest

Ayu Katerina said...

sella: aku pun gambo dok jejauh je kasi kecik sket hahahahhaa

cik d: tu dia register gym tu tk tahan tu!! hahahahhaa tapi bila celahnye ko gemok???

amick said...

org x gemuk ni lagi bahaya, kolestrol tinggi weh lagi pun keje stress kena bersenam hihi