Monday, 30 September 2013

Polkodot dot dot


Gi jenguk mak mertua dekat rumah sil kt ampang.. cousin2 rania pun ada sama.. budak ni as usual mana nak kt org.. melekat aje dgn mommynye.. tp lepas sejam nahh haaa habis dikacaunye abg nazif main game hehehehe mcm dia tau2 je nk buat apa :P dh besar my anak huhuhuhuu tgk baju suar segala polkadot.. mula2 comei je pakai baju polkodot suar pink.. tah camne diaper dia lari sikit habis dikencingnya atas suar aku. panassss je rasa hahahah ampeh! daddy yg letak suar polkadot dlm bag dia.. so pakai jela apa yg ada hehe.. harini rania tukar class ke tidak ntah le.. tadi hantar taska dia tanak langsung kt cekgu todler.. melekat aje dgn cekgu baby.. haiyayaaa harap2 ok la tu..

Friday, 27 September 2013

108 huhu

Malam ni saya duty dekat room 108 sampai esok pagi.. first time rania kene tidur dgn daddy dia aje.. hadoi haih susah hati.. takut dia buat drama je sbb tk penah sekalipun so far dia nk tido dgn org lain selain mommy dia je.. even kalau terjaga tgh mlm.. jgn ada sesiapa yg amik dia... mengejang2 badan tanak org huhuhuhu.. lgpun diakan fully bfeed harusla bau mak je dia nak.....apapun susu semua ada.. kene panaskan aje.. sorry ek daddy, mlm ni kene duty lebih jaga anak dan panaskan stok susu.. aku dh cuba cari sapa2 sudi tukar bagi aku duty siang tapi tadek sapa yg nak... what to do.. terpaksa la korbankan tanggungjawab ibu demi tugas.. InsyaAllah rania akan baik2 saja dgn daddy dia.. amin...

Wednesday, 25 September 2013

Hangin sangat!

3 hari dah blog aku ni boleh view je.. nk up apa pun tk lepas.. loading je semedang.. apa silap tk tahula.. puas aku godak ni la baru boleh buat sumthing huhuhu..

Ok latest story tade apa cam biasa je life pun.. weekend beriadah bersama keluarga is satu kewajipanla kan.. bawa rania jln2 amik angin petang sekitar tasik putrajaya.. tgk burung, tgk tasik, tgk boat and she learnt a lot, hari2 dia akan sebut flower, bird, cat bla bla bla hehe kecoh riuh mulutnya! dan dia pun pandai berkawan.. kalau nampak budak dia tk segan silu nk pegi join haha.. mcm dh besar sgt...

Resipi baru for my little one.. mula tanya sella camne nk buat lempeng pisang hahahhaha mcm gile susah ek.. dia bg info woihh senang sgt! astu aku google lagi.. saja tgk2 apa yg lebih menarik.. semua lebih kurang sama je senangnye.. then aku borak2 ngan nurul.. yessss okla senang sgt! so smlm aku buat lempeng pisang.. lenyek pisang seketul.. masuk tepung atta sikit2 n sikit air.. dh sebati panaskan pan.. letak unsalted butter sikit astu tuang adunan .. buat sikit2 kasi try dulu.. bila dh masak satu terus bg rania panas2... ya ampunnn sekejap je habis.. udah nk tunggu adunan ke dua siap dia dh melalak hahahhaha tk sabar sungguh anak aku ni lah!! bila dh siap dia dh merajuk terus tanak makan boleh? peel sgt kan.. so lagi 2 adunan aku yg makan.. sebagai minum petang sedap sangat kot! no sugar no salt.. hanya pisang dan tepung atta.. nyum gile! ada byk resepi boleh diadun sekali.. masuk oat pun ok.. nanti2 aku cuba lagi.. gambar nk upload tk lepas lg sbb sikit punya lama nunggu.. apa nk jadi le blog ni haihhhhh

Thursday, 19 September 2013

lil monster haha


Kesayangan saya katanya sama dgn karetor kartun ni haha jahat kawan2 mommy tau!!

Tuesday, 17 September 2013

Evening Walk katanya!


Last weekend cuti 3 hari kami dok rumah je.. daddy tadek g course.. smlm je dia ada.. tadela bosan sgt sbb anak sedara aku si esah pun dtg melepak kt umah.. mak tok tade 2 hari gi kenduri kt johor dgn my sista .. me tk bley ikut sbb mr big tade.. lgpun malas aku nk jumpa sedara belah singapore yg belagak ke langit tu.. tk pepasal karang jadi gaduh sia2 kenduri orgkan.. :P

Jadinye lepak saja di rumahku syurgaku.. mmg syurga sgt la cuti 3 harikan.. golek2 dgn anak.. ;) oh ada satu hari petang tu kami keluar makan angin dekat masjid putra.. bawa rania eksesais.. berlari keseronokan la beliau tgk kucing arnab patung segala mak neka kt situ.. belila seko buat dia main kt umah.. fun habis!

Wednesday, 11 September 2013

mimi mimiiii

Aku notice my rania dh pandai panggil mimiii mimiii bila dia merengek nk didokong atau mengantuk.. haha kalau suruh dia panggil time biasa2 tade pula respondnye.. time merengek aje boleh dgr mimiiii.. mimii soka!

Since mak aku ada kt umah skrg.. duty pagi mak aku la take over balik.. mak aku mmg mangkit awai ke benar.. rajin plak dia buatkan oat pisang kt rania.. 3 harini laju dia makan.. haih selera bertukar2.. kejap suka kejap tak.. peel sungguh..

As for mimii and daddy harini mak tok buat beehun goreng terbaik.. tiada tandingan.. hehe masakan mak mana tk bestkan.. tipu sgtla... yaikksss habisla gemokss balik aku.. baru je turun 5kilo gara2 food poisoning haritu.. dan harini mimi pakai baju baru.. soka :P

skyview@11


Gambar-gambar sekitar Es Fun Day.. nice food, nice restaurant, nanti boleh repeat lagi dgn family pula.. but no kambing ya mr big.. jgn berangan! :P

Tuesday, 10 September 2013

Es Fun Day!


Helloo haihhh makan saja hari2.. fun saja hari2.. y fun sgt? sbb saya ada kesayangan2 di pejabat yg sgt2 best! smlm birthday es.. si rambut panjang yg cun melecun tu.. so kami berempat yg free during lunch hour gi lunch dekat skyview presint berapa tahnye.. banyak gambar tp semua dekat hp es.. harusla besday gals punya albumkan.. anyway happy birthday again to esdila.. cepat kawin! ;)

Monday, 9 September 2013

Almost 15 month


Minum petang bersama pisang montel, tapi saya tk montel2.. whylah..

Ting!

Olo lupa nk capture Rania 1st saving book :P itu duit raya semua dh masuk akaun TING! insert volume di situ k.. haha amanah saham didik remaja ke apa tah haih.. mommy buka utk dia.. kira setiap tahun nnt masuk jela TING tu kan.. so tadela mommy terrrrpakei duit anakanda tiap kali emergency.. ha spare cash byk2 ye mommy.. asyik la terrrrr duit anakanda ni.. :P hey im still good mommy la.. terr pun cepat je bayar balik.. bersalah rasa kalau terr lama2 haha! terr tu bila gas habis duit kecik tade.. abg gas dh tunggu.. so amik 20 inggit bayau jap.. kadang nk p paso alaa malas nk p atm.. soo terrr kejap 50 hahahha.. azab ok aku jenis mmg payahhhh sgt nk p tekan duit kt atm.. nunggu mr big tekan kt atm pun aku stress.. nasib dpt soami yg paham peel sang isteri yg pemalas hazab ni.. ke sbb dh biasa dok taiwan dulu atm card mmg aku tk pgg.. malas amik duit! bukan le kaya ke benar sampai tk perlu amik duit.. eh i hate q!

My mom dah balik ke putrajaya.. 3 minggu dia beraya di kampung halaman kt perlis.. smlm buat hi tea.. ala my sister n anak2 buah je pun dtg.. mak rindu semua.. dia buat behun goreng.. pisang goreng.. hujan renyai2.. layan habiss.. pagini gi kerja tapau nasi goreng.. love u mom!

Friday, 6 September 2013

End of Raya Celebration


Semalam my office buat hari raya celebration.. petang gitu.. nice decoration.. nice food.. nice people.. picture above with my officemate.. fun habis!

Thursday, 5 September 2013

My Taiwanese Fren


Last weekend my bff from Taiwan datang KL ada course dekat MAS.. sempatla aku jumpa dia kejap on Sunday lepas2 rindu gitu.. amik dia di kelana jaya then bawa ke putrajaya ronda2.. cuaca agak tk cun.. hujan pula.. dahtu dh petang sgt so tk sempat nk ronda merata.. just area picc n masjid putra lepas tu balik rumah.. anyway happy sangat dpt jumpa celia.. the one who help me a lot masa duduk di Taipei.. bukan takat member borak2 aje.. sampaikan bawa pergi jumpa the best doctor in Taiwan utk check up dapatkan anak.. :) bestkan.. hehe harap2 dpt jumpa selalu..

Wednesday, 4 September 2013

mommy daddy food poisoning

2 hari kelepek di rumah kerana keracunan makanan.. mulanya saya sorang kene.. muntah2 semalaman.. esoknye mr big pula kene diarea.. pehhhh kurus kami berdua.. tgk makanan pun tk lalu.. 2 hari tk makan nasi ke hape ke.. minum saja.. tu pun muntah balik.. haih.. Smlm kami berdua mc terus.. Rania tetap dihantar ke sekolah sbb kalau tk hantar.. tk rasa nk tidur kejap.. sedih benarnya mommy daddy kt rumah tp dia tade.. but no choice.. mummy lembik.. daddy pun lembik.. so hantar la juga..

Tengah hari kami keluar juga berdua cari makanan setelah 2 hari tk makan.. oh it happen dari hari ahad malam.. lepas kami attend satu open house.. so smlm tu kami dh agak baik cuma lemah2 badan saja.. ke bukit bintang berdua makan nasi ayam.. oiih nikmatnyeee dpt sup! since dh lama tk keluar berdua.. kami terus ke klcc pula jalan2 mcm pasangan bercinta gitu :P.. minum2 dekat coffee bean sambil cerita pasal anak.. haha rindu gile kot.. lupa dh bila last jln berdua tanpa anak.. rasa janggal.. rasa tk best.. serius tk boleh la tade anak... disebabkan rasa bersalah, aku ajak mr big masuk kedai toy beli toy satu kt rania.. sbb rasa besalah tk bawa dia hehehe...

Balik dari kl terus amik rania.. kira awal la dari biasa.. seronok tgk anak tekedek2 berlari peluk daddy dia.. happy sgt.. :).. Alhamdulillah harini dh ok.. cuma pagi ni terlewat pula bangun.. sedap tidur hujan smlm haaaa... Semoga mommy terus sihat dan kuat.. pasal dh 3 hari susu merudum.. tk lepas 3 oz pun sekali pam.. haihsss semoga cukupla bekalan harian anakanda saya.. amin..