Tuesday, January 29, 2013

cuti2 yang lepas

Last Friday yg tiada dlm perancangan.. dpt call dr ezan yg baru balik bercuti dari Delhi.. dulu dia pun duduk taipei.. ajak lepak lunch.. ermm kalut2 fikir oklah jumpa dekat kelab tasik.. layan borak sampai thari hahaa seronok mcm2 bende nk citernye pun! aku masa tu kalut fikir anak tk berapa sihat.. nk balik pam susu so n so.. rushing2 juga la.. member plak bawa kain ela bagai dari india harus nk tgk juga.. so angkut semua ke rumah jap bentang kain pilih haha.. rembat la 3 4 pasang kain cotton.. suka! lepas tu layan anak kejap.. pam susu.. makan nasi mcm kebuluran.. zaassss balik opes.. mak oiii menggigil lutut!! nk rebah dh rasa masa tu punya kalut letih segala... ptg tu hujan maha lebat.. aku lambat sikit balik.. rania plak on off badannye demam.. so redah juga balik terus bawa gi klinik.. sampai klinik tk demam dah tp dr tetap suruh pantau dan bagi ubat kalau demam semula.. biasala baby kan. on off...

Hari Sabtu mak balik perlis.. mr big gi hantar dgn adam.. aku tk ikut since rania baru nk sihat.. lepak rumah aje.. kasi dia tidur.. makan.. jaga dan pantau suhunya.. ALhamdulillah tak demam..

Ahad pula yg ni mmg dh plan lama.. kak liza and faten also kawan2 masa di taipei dulu dtg lunch di rumah.. kak liza masak hehe tuan rumah masak nasi n sejenis lauk je.. kak liza buat masak lemak pucuk paku n hati kerutup.. terbaik! faten buat cocktail n apa ke benda satu lg tatau nama for dessert n petang faten gorengkan pisang n buat kopi.. sungguhlah seronok.. faten siap kemaskan pinggan mangkuk segala since aku beranak kecik.. faham sgt katanya.. thanks fatenn.. awak sgt best! tk payah aku nk buat keje dh pastu semua siap! untunglaaaa sapa kawin ngan dia ni.. ringan tulang!!

Rania also good2 aje masa tu.. ceria2 je main dgn semua org.. petang tu aje dia merengek lebih.. penat juga mujuk.. so daddy terus ajak pusing2 naik keter amik angin.. pusing la jap kami ptg tu.. lega dia tidur nyenyak masa bawa ronda2.. Isnin kami lepak di rumah juga lagi.. oh kami gi jusco jap beli brg n lunch.. tu pun keluar pagi sbb tanak karang ramai org.. ptg rania tidur nyenyak.. makan pun laju.. susu pun laju.. tp mlmnya.. demam dtg balik.. haihhh risau hati aku ni.. terus la acara sponge badan dia sampai drop sikit temperature.. bg ubat demam then tidur.. 4 5 pagi dia jaga lagi.. bg susu.. sponge lagi badan.. pagini suhu dh drop cuma dia masih lemah sikit.. semoga cepat sembuh ya anak.. fight the fever k.. InsyaAllah antibodi tgh develop tu..

1 comment:

Blue Roses said...

fuh mmg penat... sepenat gak aku membaca entry ko nih ayu....
by da way, get well soon ye rania....