Thursday, December 13, 2012

finally rindu menjengah

Rania tidur.. baru tidur... lepas dh suapkan dia puree... suasana sunyi.. sejuk dgn aircond.. gelapkan sikit rumah sbb tutup langsir... tiba2 perasaan jadi oh kenapakah? tiba2 teringat taiwan.. tempat di mana aku berdikari tanpa keluarga.. tanpa saudara.. selama 2 tahun sendiri.. kemudian hadir mr big.. dan hadir rania.. :) tiba2 aku rindu.. suasana di sana.. lifestyle di sana... segalanya tentang taipei... sungguh.. memori di taipei sangat indah... hampir 5 tahun aku di sana...

Hampir 2 bulan aku telah menetap semula di tanah air.. aku ok.. tak terlintas langsung erti rindu pada taipei.... mungkin sbb aku bz.. pindah sana pindah sini.. kemas rumah.. uruskan rania... jadinya aku terlupa... skrg aku dh bertenang.. dh settle semua.. maka rindu pun menjengah... indah.. cukup indah... rasa nak pulang ke sana seketika... tapi mustahil skrg... kami dh berjanji utk pulang bawa rania ke tempat kelahiran dia nanti.. hadiah utk dia InsyaAllah jika diizinkan Allah... sungguh.. hati aku sgt merindui rumah di taipei.. jalan2 di taipei.. makanan di taipei.. segalanya.. segalanya indah.. :)

Bergambar kenangan di hadapan apartment aku di Taipei.. kenangan..

9 comments:

Irfa said...

2 tahun kat sana..mesti sesekali dtg rindu itu ;)

Ayu Katerina said...

hampir 5 tahun.. bukan 2 tahun... :)

Irfa said...

eh salah..sbb terbaca yg 2 bulan balik sini tertukar pulak ;)

Ayu Katerina said...

hehe takpe.. tgh layan hati.. sedih pula rasa..

Y@ZeD@ said...

yes k.ayu, same goes to me.. sesekali bile rindu tu dtg, rase nak balik dublin semula.. siap gugel gambar rumah lama.. hikhikhikkk...

rindu dgn ketenangan dublin.. rindu ngn kak zara :)

Ayu Katerina said...

kan mekda! hihihihi... terasa lain la lifestyle di luar dan di sini.. bezanya di sini ramai kawan dan sedara mara.. kt sana byk masa dgn anak dan suami je.. which is.. tidak ternilai.. kt sini masing2 bz huhuhu

Adrina Adi said...

Banyak kenangan manis mahupun pahit. Pasti terpahat sampai bila bila :)

Blue Roses said...

kena tabah drive jugak...... at least dr presint 11 ke opis.... lepas tuh nak ke mane2 aku leh escort ko plak...hahahahah konon....

Zara said...

ok mcda...u make me cry now...akak pun selalu je kalau lalu area Sandymount ngan si Is, mesti masing2 kata..kalau Aunty Aida ada mesti best..lepas tu masing2 terdiam...