Sunday, July 29, 2012

PumP inG! teeeheeeee

First of all aku ada gak citer serba sikit yg aku support breastfeeding nikan.. aku mula pump pada tarikh 16 Julai 2012 kira masih dlm pantang lagilah.. Alhamdulillah hari2 aku tk miss utk pump air syurga itu untuk bekalan anak masa aku dh keje nanti.. sehari at least 2 atau 3 kali aku mesti ekk okk ekk okkk dlm bilik.. tu bunyi pump manual avent yg aku guna.. menyampah betul .. naik ngilu telinga ni huhuhuhu

Ok aku nk citer pasal pump ni lah.. mulanya aku tk yakin yg aku akan serajin ini nk pump susu.. tambah2 info pasal breastfeed aku tidaklah banyak.. tp aku jadi terajin sgt2 nk surf dan cari info lepas aku dh bersalin haritu.. aku juga byk tanya tips dari kawan2 yg bfeed anak masing2 bertahun lamanya.. kagum! so aku fikir.. kenapa tk cuba? susu free tu.. tkyah beli2 kt kedai.. terjamin utk anak.. well well.. so aku nekad aku mesti cuba! then aku pun belilah satu pump jenama avent manual ni ha.. katanya nk yg terbaik.. nk juga cuba yg letrik tu tp aku tk berani.. mahal bedooh pun ye.. kang aku stop sekerat jalan hapah pun tk guna.. so oklah beli je manual.. mula2 syok gak layan bila tgk susu memancut2.. tpkan lama2 aku rasa mcm lenguh letihnyaa dok picit2 mende alah tu.. bunyi satu hal.. hahahhaa sampai mr big selalu buat joke okkk ekk okk ekkk hishh la hai.. pastu aku lak selalu pump mlm dan pagi2 buta.. dah anak aku plak terganggu kot?

Sooo harini lepas aku bg anak susu.. dia dh tido.. aku tgk jam sempat ni kalau aku kuar jap dlm 2 jam nk tgk pump lain.. aku surf2 gak ada yg jenis bateri.. ermm menarik.. ajak mr big ke mothercare.. sampai sana yg ada hanya brand avent and madela.. avent punya stok mencekik.. heh kata yg terbaikkan.. tapi aku tk teringin plak.. usha madela.. ermmm ada yg single pump bateri n letrik.. harga agak reasonable.. well well well dua tiga kali belek bacan2.. mr big pun godak sana sini.. oklah nk yg nilah.. madela pulak.. terus angkat sekotak.. mau cuba brand lain lak.. madela pun aku tgk high ranking gak ni..

Dah namanye ke mothercare.. mau aku pusing lagi 2 3 round haha tk pepasal aku rembat pula rompers lengan panjang .. aku byk dpt rompers lengan pendek.. lengan panjannye ada 2 je kot yg ina belikan huhuhu so oklah amik 4.. pastu gitu gini habih laa mommy beratus harini je.. takpelaa sebulan woii aku tk keluar.. sekali keluar utk brg anak syiokkk sgt!

Ok kejap tadi aku pun mencuba la pump madela single bateri tu sambil layan F1.. wohh hat ni bunyi lagi tk bley blah! mcm mesin rumput pun ye! macam mesin ketam rambut pun ye! again telinga mr big yg ngilu hahahhahaa pelantak! tapinyaaa sucking dia sangat lah best... tk terasa sakit dan tau2 ehh dh penuh... lalalalaa tk penattt.. dpt rest.. mmg syoklah! sampai mr big tegur tu dh penuh tuu udah leee.. ha ah ekkk syiok lak layan nenen kene pump :P wahhh harus laa aku lupakan sekejap manual avent tu.. madela ni pula yg best! nilah yg membuak2 perasaan nk pump kerap2 ni.. rezeki awaklah anak.. Alhamdulillah.. skrg ni peti es dh penuh dgn susu.. ada kot almost 30 bag dah... :)

EHHH SAYA DH HABIS PANTANG 44 HARI.. TODAY!

8 comments:

Blue Roses said...

bagus2222... bestnye ada byk susu..... :) gud for rania

nqr said...

Yeayyyyy dah abis pantang punnnnnn.

Ayu Katerina said...

ernie: hihihi tq.. supportlah saya selalu :D

qis: yaa bebeh!! terus soping di mothercare kesahnya hhaa

Adrina Adi said...

Memang leceh sikit bila menyusu badan tapi insyaAllah, banyak pahala :)

Cik Aja said...

Brand yg sama..syok kn dia tlg pump utk kita..kita relax je sambil2 bleh nonton tv..

Ayu Katerina said...

betul betul hiihii.. dh rasa tk stress sgt dah skrg... happy lakk:D

Zara said...

Good job babe...teruskan breastfeeding k...aku memang sangat menggalakkan mommies yang bf anak depa ni...two thumbs up!!!

Ayu Katerina said...

aku kagum dgn ko la z.. 2 tahun ko susukan IS.. mmg aku nk bf sedaya upaya..!!