Tuesday, May 29, 2012

masih bertahan hihi

Hi uolsss ishhh ramai pula ym2 aku tanya dh bersalin lom? senyap benar katanya.. gitukah? ishh mek ada nii masih relaks2.. masih ok lagi buat keje.. belum ada tanda2 nk bersalin.. InsyaAllah tak lama lagi kot.. so far peha both dh rasa sakit maybe tekanan baby yg dh besar dlm perot... tegang2 kt bawah perot waktu mlm.. sesak napas sikit2.. tu ajelah.. contraction belum lg rasanya..

Check up dengan Dr tadi.. berat naik 600g.. urine ok.. darah ok.. then dr buat few test inside utk cek takut ada infection... skrg ni mmg tgh bersedia ajelah mana tau tetiba sok sakit ke apa.. barang semua dh pack.. 2 bag.. 1 bag baju.. 1 bag makan2.. mcm nk picnic kata mr big... hehe.. siap air selusuh.. sudu cawan.. yelah mek dok spital taiwan bukan spital malaysia.. apa2 yg kita boleh bawa.. bawa.. lgpun spital 5 6 minit je naik teksi..

Debar.. ermmm memandangkan ini 1st time.. tk tahu sakit camne gaya.. so debar tu belum la ada sgt.. kata my fren.. debar anak ke 2 lagi teruk sbb dh tau sakitnye camne huhuhuhu apapun doakanlah sahabat kalian ni ya.. doa kalian hanya Allah Taala dapat membalasnya.. kalau ada salah silap saya selama ni maafkan la saya zahir batin.. saya dh tua dan tanak kecik2 hati dgn sesiapa.. kalau ada yg kecik hati dgn saya.. saya mohon dimaafkan..

12 comments:

amick said...

aku doakan ko dapat easy labor kate, sakit dia tu subjektif utk setiap orang...ada orang rasa sakit sangat2, ada orang rasa sakit tapi masih boleh tahan ..baca doa nabi yunus dalam perut ikan yu tu ajer masa sakit sambil sapu2 perut..insya Allah lega sikit nanti :-)

Blue Roses said...

ko x buat salah dgn aku ... tp lau ko buat salah pun aku sedia maafkan.. :) doa paling mustajab.. doa dr suami... dari ibu... insyaallah semuanya ok22.... :)

Ayu Katerina said...

cik d: mekasih ya.. ai akan cuba praktikkan apa aje petua yg diberi..

ernie: mekasih juga.. :)

Anonymous said...

enjoy the priceless moment beb!! air selusuh tu ko minum bile kontraction dh mule kuat..kalu sakit skit2 tu ko jgn minum dlu..anyway,gud luck ayu!! aku doakan semoga ibu dan anak selamat..syg n rindu kt ko..:)

Anonymous said...

enjoy the priceless moment beb!! air selusuh tu ko minum bile kontraction dh mule kuat..kalu sakit skit2 tu ko jgn minum dlu..anyway,gud luck ayu!! aku doakan semoga ibu dan anak selamat..syg n rindu kt ko..:)
-sdm-

Ayu Katerina said...

mekasih dewi... ai syg u dan sgttt rinduuuuuu kt u tauuu!!! aku tk kiraaa nnt aku nk turun melaka jumpa kau!!!

Zara said...

ala, sakit cam gigit semut je hehe
insyaAllah, selamat.
u please take care and to the baby as well..muahhhssss

Zara said...

lor..SDM tu Sri Dewi Murni ye? baru ku tahu..
ingat tak Dewi, ko ingat aku SDM gak tapi Sri Dewa Marni..wakkakakak

Zara said...

naper SDM tak pernah comment kat blog aku? ni nak marah ni..grrrr

Ayu Katerina said...

thank u z hihihiih dewi dr dulu baca blog tp tk reti komen.. aku ajar skrg baru pandei kekekekeke

Anonymous said...

ayu..ko pecahkan lobang aku ek?? siut jek!! malu ai tau..ekekeke

Z..kan aku penah bgtau ko yg aku mmg bc stiap entry blog ko..tp ai sogan nk komen...ari2 aku nunggu update dr ko ngn ayu..tp ayu rajin skit..almost everyday..ko tu pemalas skit!! tima kasih aa kt ko sbb updte psl ptptn tu..trus aku klik link tu n check baki aku tau..hehe

-sdm-

Ayu Katerina said...

wi, wahahhaha at least si z tk sentap ko tk komen kt blog dia :P
z mmg pemalas.. ai rajin kan :P