Thursday, 31 May 2012

Week 37 of my journey

Your body actually starts "preparing" for labour up to a month before you give birth. You may be blissfully unaware of what's going on, or you may begin to notice new symptoms as your due date draws near.

Here are some things that may happen in the weeks or days before labour starts:

•Your child descends into your pelvis.

•You experience more frequent and intense contractions.

•You pass increased vaginal discharge over the course of several days before labour.

•Your water breaks.

Source: Anmum

Bila sudah tiba minggu ke-37, kepala bayi mungkin sudah turun ke ruang pelvik. Bonjolan ketara pada perut akan semakin membesar. Bentuk bayi dalam kandungan juga semakin membulat dan kulitnya bertukar menjadi merah jambu. Rambutnya tumbuh dengan lebat dan bertambah sebanyak 5 cm. Kuku lembut telah terbentuk pada hujung jari tangan dan kaki.

Source: Googlelah

Wednesday, 30 May 2012

SUBHANALLAH



Subhanallah wal hamdulillah wa laa ilaaha illallah -x3

Every time when Im awake, all things that I see..
I know its hard to believe but it's from the Almighty.
When the leaves fall from the tree, every plant that grows on land,
When the waves flow in the sea; it's by his command.

Subhanallah wal hamdulillah wa laa ilaaha illallah -x3

To Allah do I return, paradise is what Ill earn;
if I work hard and pray to my Lord everyday.
So Allah give me the strength..
Show me the way the Prophet went. 
Let me hold tight to your rope,
Without Islam there is no hope.

Subhanallah wal hamdulillah wa laa ilaaha illallah -x3

Ya Allah I thank you; for my clothes and my food,
as I live throughout this test Ill remember Ive been blessed.
Ya Allah hear my dua (prayer) please help your ummah (followers)..
so that we can all unite and praise you day and night.

Subhanallah wal hamdulillah wa laa ilaaha illallah -x6

Tuesday, 29 May 2012

masih bertahan hihi

Hi uolsss ishhh ramai pula ym2 aku tanya dh bersalin lom? senyap benar katanya.. gitukah? ishh mek ada nii masih relaks2.. masih ok lagi buat keje.. belum ada tanda2 nk bersalin.. InsyaAllah tak lama lagi kot.. so far peha both dh rasa sakit maybe tekanan baby yg dh besar dlm perot... tegang2 kt bawah perot waktu mlm.. sesak napas sikit2.. tu ajelah.. contraction belum lg rasanya..

Check up dengan Dr tadi.. berat naik 600g.. urine ok.. darah ok.. then dr buat few test inside utk cek takut ada infection... skrg ni mmg tgh bersedia ajelah mana tau tetiba sok sakit ke apa.. barang semua dh pack.. 2 bag.. 1 bag baju.. 1 bag makan2.. mcm nk picnic kata mr big... hehe.. siap air selusuh.. sudu cawan.. yelah mek dok spital taiwan bukan spital malaysia.. apa2 yg kita boleh bawa.. bawa.. lgpun spital 5 6 minit je naik teksi..

Debar.. ermmm memandangkan ini 1st time.. tk tahu sakit camne gaya.. so debar tu belum la ada sgt.. kata my fren.. debar anak ke 2 lagi teruk sbb dh tau sakitnye camne huhuhuhu apapun doakanlah sahabat kalian ni ya.. doa kalian hanya Allah Taala dapat membalasnya.. kalau ada salah silap saya selama ni maafkan la saya zahir batin.. saya dh tua dan tanak kecik2 hati dgn sesiapa.. kalau ada yg kecik hati dgn saya.. saya mohon dimaafkan..

Sunday, 27 May 2012

sabtu/ahad

Sabtu lepak2 dekat rumah member and dijemput utk lunch sama.. lepak sampai ke petang pula jadinya.. kami bawa kuih cara manis as buah tangan.. mlm layan tv aje..
Ahad lepak rumah, tido, makan, tido, shopping kt minimart, f1 .. tu saje.. cuaca so so.. panas pun ye.. hujan sikit2 pun ada... esok kojer.. baju dh siap.. ermm ape lagi? hihiihi tu ajelah.. :D
Masih sihat dan relaks2 aje lagi skrg.. :)

Thursday, 24 May 2012

Week 36 of my journey

At the end of this week, your child will be considered full-term! Most likely he's in a head-down position. But if he isn't, your doctor may coax your child into a head-down position by manipulating him from the outside of your belly.

Since your child is starting to take up a lot of room, you may have trouble eating a normal-size meal. So try eating smaller, more frequent meals instead. As your child starts to “drop” down into your pelvis (often happens before labour if this is your first child), you may experience less heartburn and easier breathing.

Source: Anmum

Bagi mereka yang bekerja, minggu ke-36 pula sewajarnya sudah mengambil cuti dan berehat di rumah. Puan perlu mengelakkan keletihan dan kelesuan. Senantiasa angkat kaki dan letakkan di atas bantal ataupun objek tinggi untuk mengelakkan urat timbul atau “varicose vein” dan bengkak kaki. Bayi pada masa ini sudah membesar dan saiznya memenuhi ruang uterus puan pada ketika ini. Puan akan berasa perut puan begitu penuh, sarat dan sukar untuk membuat sebarang pergerakan.

Source: Google

Buat masa ini aku prefer tidak mengambil cuti lagi.. lagipun kerja-kerja di pejabat sentiasa dibantu dan InsyaAllah semuanya pun memahami.. lgpun pagi2 eksesais jalan kaki ke office tu kira satu manfaat dihujung2 kehamilan ni kan.. cuma kalau dh tak larat sgt then aku akan minta permission dari bos untuk rehat sekejap atau balik saja..

Wednesday, 23 May 2012

Im so In Love Gatai!!


Our custom album siap after 2 years... so kayyyy.. thanks hubby for the great design.. next 2 album sanding jangan lupa yaa .. and also album pengembaraan kita di Taiwan, Hong Kong and Korea..wahahaha over excited!

Oh ya sesiapa berminat nak memiliki custom album.. kawin ke event ke birthday ke and latest memori mengembara ke luar negara ke.. feel free to email me at ayu1706@yahoo.com...

Tuesday, 22 May 2012

Selamat Ulangtahun Kedua RR

Today is our 2nd anniversary... takdela nk potong2 kek ke apa.. just wish each other then tukar2 hadiah hiihhi.. budget yg kami berdua tetapkan sorang RM100 saja.. tk boleh lebih byk dan kurang... since birthday masing2 awalnye kami dh beli yg hala2 mahal.. so anniversary kami buat fun2 sikitlah.. secret2.. cari sendiri2.. dan bagi apa yg terlintas di hati.. hadiah utk mr big aku tk bg lagi.. ada kt office ni ha.. ingat nk bagi harini.. tk sangka pula dia nk bg mlm smlm.. ngehh awal benar yayang haih... mr big belikan saya digital frame dan dlm tu dia letak gambar2 dari album pernikahan kami yang dia dh design dan dah dihantar utk printing.. seronok dok layan tgk gambar pusing2 kt frame tu hahahaha gayat eh.. lepas ni mr big kata boleh upload beratus keping gambar so tk payah beli frame byk2 yee.. tenung ajela album frame tu hhihhihi.. love itlah!!

Cumanya semalam mr big sudah kene serangan virus sakit tekak dan selsema... kesian dia tk boleh tidor.. dan terpaksalah menjarakkan diri dari me... ramai dah tengah sakit tekak demam selsema ni.. haihh mak buyung ni dah la cepat alah org sakit.. Ya Allah lindungilah suamiku... pagini dia ke hospital amik ubat.. nak tanak sehari 2 ni tk boleh rapat2.. panas pun hazab juga dah...

Salam Rejab... salam penuh kasih sayang dari saya :)

Sunday, 20 May 2012

MomMy dAy & HaPpY BiRtHdAy

Orang lain deco2 mek keje merasa aka makan sepiring dua dulu sbb kelaparan :P

Birthday gals from Jan-Jun 2012.. Fun betul haihh dpt tiup2 lilin hehe


To all mommy bakalan mommy whateverlahkan.. happy mommy day.. :)

Purple Green Day.. Alhamdulillah event yang berjaya setiap tahun..

Sempat ^^)...

Thanks hubby sudi jadi photographer weolsss.. laf ya!

Thursday, 17 May 2012

ikan sweet sour

Lunch tadi had nasi putih with ikan sweet sour.. of kos la mr big yg masakkan lagi.. smlm benarnya balik keje ai dh kuarkan ikan nk masak benda yg sama.. tp tetiba selera bertukar.. dari nk makan nasi tetiba nk makan cucur udang sayur2 cicah dgn kuah kacang.. memacamla sgt peelkan.. since lunch td ai tk bawa bekal so ada la delivery ke pejabat di tghari hihihhiihi tq yayang.. tak lama jek lagi u kene jadi chef k.. lepas sihat bersalin sok confirm ai masuk dapur spt dulu kala.. rindu pula nk masak ok!! hobi luarbiasa aku dulukala adalah masuk dapur tk kirala jam berapapun.. thats what sella ckp psl aku dulu.. mangkit lena pun tetiba zupppp kt dapur.. kujat member masa dtg rumah aku dulu hihihihihi:D

Sekarang perut sgtlah membutal sbb tetiba selera menjadi2 lunch tadi.. 3 kali kot tambah nasi.. haa apa kes tk lalu nasi spt entry di bawah? yo yo aje kan.. :P well selera ibu2 yg hormon tk betul ni gitulah.. kejap nk makan nasi.. seminit pastu kang mula tanak nasi.. nasib leee aku tk mengidam kfc ke.. kalau takkk uwaaa mau pengsaaan gueee..

Weekend ni ada course.. pastu ada parteyyy sambutan harijadi dan hari mommy2... tema purple/green.. haihhh ai dh plan nk pakai dress coklat nude tu je.. tp ada je pun dress purple.. halolohhhh ada hati lagi nk p partykan! nasib juga buat awal hari.. kalau ptg sah aku tk dpt hadir.. ermm poie jekla.. boleh gambo2 lagi :D as usual mr big akan jadi official photog bolehlah mommy bulat melaram lagi :D

35 weeks

Minggu ke-35, akan berlaku perubahan pada diri puan. Puan akan merasai kesukaran untuk bernafas, membuang air kecil dengan lebih kerap dan seringkali tidak dapat mengawal air kencing apabila terbatuk, bersin, atau tertawa dengan kuat. Manakala garisan gelap yang mengarah ke bawah perut sudah menjadi lebih ketara dan menonjol. Puan perlu melakukan beberapa senaman termasuklah senaman pelvik untuk menguatkan rahim.
Source: Googlelah
Sekarang ni aku kurang selera makan terutama nasi.. makan sikit2 bolehlah.. tapi langsunglah tk beria mcm sebulan 2 yang lepas... balik keje phewww mmg mengah.. ke bawah betul rasa perut.. tegang semacam.. baby Alhamdulillah aktif golek2..

Wednesday, 16 May 2012

Aisyah Iman Axelia Rud


Ini Iman.. sejak baby Iman ni lahir aku dh jatuh hati sangattttttt dekat dia.. super cute dompot nyum nyumlah kalau dpt pelokkan... Tiap2 hari mesti nk tgk my fren mid upload gambar iman.. masa my birthday mid record baby iman cakap2 bahasa baby.. aloloooo nk nangis gue tgk.. suka!

Then satu haritu masa me tgh usha2 gown utk baby R.. terus pasang niat nk beli satulah dekat baby iman.. terusla order online.. bg alamat mid.. 2 hari sampai.. nilah gown yg saya belikan utk iman.. nyomeiiinyaaa tgk dia pakai hihihihi..

Anyway baby iman ni mix.. mid is malay father dia mat saleh... lain mcm sket rupa dia kan.. oh im soo super excited tgk gambar baby iman harini :D thankss mid sbb uploadkan photo iman for me... nyummm!!! gigitt iman!!

Tuesday, 15 May 2012

Terlebih Blusherkah??

Pagini antenatal check up mcm biasa... lepas dh mandi siap2.. baru nk keluar rumah mr big tegur.. telebih pakai merah2 ke apa kt pipi? merah nauuuu! erkkk bila masa aku pakai blusher lak ni?? hayooo tgk muka kt cermin mak oii yelahh merahh pipiku huhuhuuhu penangan panass bebenarkah? tapi ok gak tak yah pakai blusher kan :P

Harini check up alhamdulillah semua ok.. lg 2 minggu jumpa dr lagi then lepas tu jadi seminggu sekali.. anytime in June kata dr.. wpun predict hujung jun.. tp siapa tahu.. kalau rezeki nak keluar awal.. moga2 semuanya baik2 sajalah..

Petang tadi balik kojer mak oiii panassnye.. on ekon satu rumah.. now 9pm tetiba tepandang cermin.. mak oii merah lagi pipikuuu!!! udah kenapa yee.. nk kata aku ni jenis tk tahan panas idok le sgt.. ok jee.. org msia mesti la lasak panaskan... tapi pehhh mcm baru lepas berjemur tepi pantai pula tgk mukaku ini... again tah i rasa cam comei2 je blusher natural ni :P haha

Well camtulah.. after spring.. summer pula.. kira dh start dah ni.. cuaca main 30c ke atas je siang hari.. mlm wpun drop sikit tp bahang phewwww.. insafff...apapun pengalamanlah.. sesuatu yang perlu dihargai sementara masih berpeluang.. :)

Sunday, 13 May 2012

zaman belajar2 dulu :P

I letak la sikit gambar zaman kenang kenangan sewaktu belajar di ITM Jengka dulu... as semua org tahu bestfren aku hingga kini dan paling rapat of kos sella.. kami rapat dari sem 3 hingga skrg.. lepas dh keje aku rapat dgn zara sbb dia tinggal di putrajaya dan tah camne tetiba kami jd kawan baik hehe.. dulu kt jengka tegur gitu2 ja.. jodoh org katakan...


Ni classmate aku masa part 4 kot? yaikksss lupa sekejap... class dgn mr annurizal..


Ok ni plak class bahasa kot hahaha aku lupa nama class dah weh! masa ni buat presentation pasal remaja bermasalah iaitu si sella hujung kanan sinun.. aku jadi panel.. kak lin duduk hujung sebelah kiri jadi ustazah.. allahyarhamah zarina sebelah aku jadi pakar motivasi rasanya.. best class ni.. lecturer muda belia tp sporting.. kadang2 aku rotate ngan sella.. harini aku masuk class ptg.. sella tk dtg.. esok sella masuk aku lak tk dtg.. tp kami score pelantak la kata lecturer tu kekekekekkke sukatik je! nasib both of us lepasss cemerlang juga la masa final sem tu..


Yeay ni gambar aku dgn dewi masa pre grad di hotel vistana kuantan... masa ni kira tinggal beberapa bulan je lagi nk grad dari jengka... kami semua ontime.. tade repeat2 sbb dh tk menahan nk duduk dlm hutan tu .. harus belajar dgn tekun! byk lg gambar2 dgn kawan2 yg lain tp semua album dekat tanah air... ni pun aku cilok2 dari fb kawan2 yg ada..

Anyway seronok menulis kisah kawan2.. student life.. rasa bebas aje dulu2.. skrg semua dh jadi mak2 dah.. dh 33 34 tahun dah umur masing2.. :) tetapi kenangan tetap di hati.. I tamatkan kisah ni dulu k.. maybe satu hari nnt kalau teringat citer2 best i continue lagi.. sayang kt korang semua... buat Sella.. Dewi.. Zara..Niki.. and semua2 xITM jengka yg baca blog ni... komen.. thankss a lot ya.. moga2 satu hari nnt kita boleh bertemu lagi dan gelak2 dengan kisah lama kita ni... buat la satu reunion weh tahun depan sure aku join!!

Weekend

Lunch harini kepingin nk makan sambal sotong.. mr big ke pasar basah sorang2 beli sayur sayuran.. ikan ikan.. udang sotong.. bla bla bla... while me kt rumah sediakan breakfast saja... berat betul badan skrg ni.. sakit habis dah peha peha ni.. so jln pun agak terbatas... lebih byk baring dan duduk2 saja...

Thari mr big saya masakkan sambal sotong.. goreng ikan dan sayur campur.. me tlg cedok nasi saja.. tu pun jln mengalahkan ibu2 9 bulan hhihihihi hisshh mmg nk masuk 9 bulan dh pun.. tak lama dh lagi.. lepas lunch had ice cream kunyah itu ini pastu masuk bilik baca mag... seboleh2 tanak tidur.. just baring2 saja..

Petang2 camni mr big keluar kejap sebelum dia kuarantinkan diri... gi mana tah dgn kawan2 dia.. hunting sunset lagi gamaknye... mujur harini ada f1 jam 8pm karang.. idok la me bosan.. dinner pun dh siap semua ada.. ermm tp rasanya petang ni nk rebus jagung la.. kunyah lagi la kan:D

Oh lupa smlm kami keluar kejap tu pun keluar awal sblum badan jadi berat pd sebelah ptgnye.. gi quinny distributor order keter tolak baby r ni ha.. kt situ diaorg letak display aje.. kene order dulu.. lgpun me dh pilih2 color melalui catalog.. so gi kejap jela bayar deposit.. siap dpt discount and free gift hihihihi rezeki....boleh je tk ikut tp teringin pula nk nengok sama :D pehtu alang2 dh kt luar terus ke mothercare shopping last kopek.. okla juga beli sikit2 sampai dekat2 nk bersalin ni.. tk terasa sgt :)

Tu ajelah citer weekend saya.. hari2 mengeram aje atas katil.. selasa depan cek up.. woahh pejam celik almost 35 weeks suda... Alhamdulillah..

Friday, 11 May 2012

siap jugaaaaa :)

Akhirnyaaa penantian selama hampir beberapa hari lg nk genap 2 tahun pernikahan kami... hahahaha siap juga album kawinkuuu hihihhihi mekasih hubbyyy walaupun minta 2 album tp siap satu je pun dh okkkk.. hadiah anniversarylah kiranya yeeee.. skrg ni dlm proses email all the design kt kawan dia.. print di tanah air... album majlis angkat nikah kami... lepas ni mr big boleh concentrate album bersanding pula.. puas hati tgk hasil kerja dia.. yg penting sakura theme yg saya minta tu menjadi ilham terbaik utk dia...

Nanti saya share hasil kerja dia sikit di sini pada 22 mei nanti.. :)

Thursday, 10 May 2012

Happy Lunch


Makan2 dengan bos... datin.. hoc and eo.. also mr big not in the picture as usual la kan.. makan beger gitu tapi langsung tk amik gambo melantak sampai licin baru teringat.. haru sungguh mak buyung kelaparan..


well well nilah muka acik yg sgt tembamm sbb selalu kene picit oleh orang belakang tu.. reveal juga ok!


Me and Datin Dona.. motif tangan di dada.. rantai pearl from Datin hihihiihi soka!!


Me and yuski.. dia pelik2 sikit tgk aku pakai celakkan.. ayu ada special occasion ke harini? nya ammpunnkannn lepas dia tau hihihihi aa jom amik gambo jom...


Haa ni pula Alice.. 4 5 keping dgn dia aje.. suka begambo2 bilanye mr big yg amik.. cun katanya.. yelah amik ngan mak buyungkannnn harusla demenya kecik nauuu :P

Ok tu ajelah citer 10 May 2012 saya.. Alhamdulillah bermula dan berakhir dengan baik2 saja... lagi beberapa minggu InsyaAllah akan ada gambar me and my lil princess.. tak sabar rasanya..

12.00 am 10 May 2012


Yaikksss!!!

Happy Birthday to Me


Taken this morning sebelum gi kerja:)

Semalam mr big buat surprise at 12am.. me dh nk ketiduran dah pun.. yelah skrg kan mengantuk awal.. at 12am mr big kasi bunga ni and cake sebiji.. yeayy! mlm2 makan kek kannn nasib mmg tgh mengembangg seleraa laaa.. shoot2 sikit muka mangkit titon nnt ai upload lah.. pastu tidoo..

This morning shoot satu kali lagi la versi comei sikit.. :P thari karang bos nak banje lunch dgn kawan2 satu pejabat.. awal lagi bos dh book me.. so ai comei2la sikit gi pejabat kang thari boleh gambo2 kenangan dgn bos and kawan2.. bukan senang sejak jd mak buyung ni ai nk letak mekap ahhahaha

Cumanya pagi tadi tegelak besar bila en ali my 2nd man tegur.. ohh patut ayu pakai celak harini refer to my eyeliner.. sbb birthday dia ye.. lepas ni sapa pakai celak mcm ayu mesti birthday dia juga hahaha adoiii skema sungguh en ali ni tauu.. yelah dia ni jenis ala2 alim gituuu.. dan lagi as i said aku dh lamaaaaaaa tk conteng2 muka.. lain beno ke tah??? :P

Oklah nanti ai upload lagi gambar2 kenangan 10 Mei 2012.. InsyaAllah semoga semuanya baik2 saja.. Alhamdulillah masih dipanjangkan usia oleh Yang Maha Esa..

Meriah wall di fb.. thanksss kawan2 semua... THANKSS SELLA.. me laf u tooo.. :)

Wednesday, 9 May 2012

34 weeks

By this week, fatigue has probably set in again. Given the physical strain you're under, and the restless nights of frequent pee breaks and tossing and turning, this tiredness is completely understandable.
Now's the time to slow down and save up your energy for labour day (and beyond)!
Source: anmum
Minggu ke-34, kedudukan bayi pada ketika ini telah betul-betul berada pada pintu rahim. Panjang bayi kira-kira 40.5 cm. Sekarang bayi puan telah terbentuk dengan sempurna dan badannya juga sudah seimbang. Masa ini lemak semakin terkumpul dengan pesatnya di bawah kulit bayi. Jadi bayi kelihatan agak tembam.
Source: google
Mommy a bit tired now.. balik kerja no more lepaking depan tv.. setengah jam bolehlah.. lebih dr itu hanya di bilik tidur... InsyaAllah semangat kuat!!

Tuesday, 8 May 2012

Doa Mudah Bersalin

Doa ni diberi oleh sahabat saya Aisyah yang sekarang berada di tanah arab.. saya kongsikan bersama semua kawan-kawan... meh kita amalkan bersama-sama :)

Saturday, 5 May 2012

Project During Weekend

Chocolate Brownies... makan sejurus lepas keluar oven.. oh myyyy meltinggg ok!! kene pula dgn susu panas nyummm masih terasa di tekak!

Butter cake... my fev dari dulu.. 1st time mr big n me try buat... ya ampunn gebu habis.. menjadi!! tahan la beberapa hari buat breakfast and bawa bekal ke pejabat... aaaa nk lagilahhhh

Today kami buat peach caramel.. itupun sgt terbaik dan digilai setiap minggu.... apapun semuanya credit to my mr. big yg sangat rajin google all the recipe! tanpa dia tk menjadinyee segala kek sedap itu hihihhhi :P

Tamsui River, Taiwan


Credit to Lensa Mr. Big saya :)

Friday, 4 May 2012

Hujan Rahmat di Pagi Jumaat

Doa ketika hujan: اَللَّهُمَّ صَيِّبًا نَافِعًا Allahumma Shoyyiban Nafi’an “Ya Allah turunkanlah hujan yang bermanfaat (HR. Bukhari)
Berdoalah ketika hujan karena waktu itu doa mustajab: “Dua doa yang tidak pernah ditolak; doa ketika waktu adzan dan doa ketika waktu hujan”.
(HR. Hakim/dishahihkan oleh Adz-Dzahabi )

Thursday, 3 May 2012

This morning ada meeting.. so ada le makan2 nasi lemak masa time lunch.. sambal sotong.. ayam goreng.. telur dadar.. bilis segala mesti lengkaplah kan... 2 pinggan mek belasah... hihihihi skrg overdose je rasa.. lalok!!
Muka suka makan nasi lemak harini with Alice :P

Wednesday, 2 May 2012

babai ence fadil..

Harini bos belanja makan dekat Kunming Restaurant sempena tamatnya study Mr. Fadhil dan akan berangkat pulang ke tanah air jumaat ni.. he is one of our officer di WP.. selama 6 bulan dia kt Taipei belajar mandarin.. on off juga jumpa dia.. boleh dikatakan kerapla juga.. jadi kawan Mr Big sbb sesama suka amik gambo.. sempatlah diaorg outing2 amik gambar2 alam.. laut.. so n so..
Sesekali kami ajak juga makan2 kt rumah since hotel yg dia duduk depan rumah weolss je.. funny dan pendiam orgnye.. tp boleh juga buat gelak2 bila borak tu.. well tadi lepas dh makan2.. dia dtg office salam2 dengan LRS dan lelain.. wah tetiba leh tak aku rasa sedih.. alaaa dh nk balik dah... aaa sedihla.. kene pula cuaca nk hujan2 ni.. dah kenapa dgn aku ni? uwaaa hormoonnnnnn hormooonnnnnn serius aku sedih huhuhuhu
Wish him luck in the future dan semoga persahabatan bersama kekal selamanya... :)
Him with Mr Big dan kengkawan lain semasa outing ke Keelung.. :)

Tuesday, 1 May 2012

aku anak seorang POLIS

Kenapalah polis2 tu rajin sgt nk berkawal masa demo BERSIH tu hari ye?? biaukan je deme mati bersesak kt tengah jln tu.. jgn diangkat pun.. biar luka parah je.. baik balik dok rumah makan nasi tgk tv.. biar je kelumpo tu kene rompak.. kedai2 kene bakar.. biarkan je.. udah busuk pun nama polis.. buat keje salah.. tk buat keje apatah lagi...!!

Aku tk faham motif perjuangan bersih nih? asalnya mereka hanya mahu DUDUK & BANTAH!! ok fine.. duduk le.. bantah le... tapi kenapa sampai merusuh? jalan sana sini? baling org dengan ketul bata whatsoever?? kata nk duduk?? duduk ajelah.. bantah ajelah.. yg nk menyerang org dah kenapa?? penat sgt dah duduk? tk best? tk thrill?? perjuangan jenis apa kalian? belajar dari mana main baling2 org dengan bata?? sepak terajang org mcm demenye tadak kuarga? cuba org sepak kau?? sepak anak pinak kau?? apa kau rasa?? tk habis dgn itu.. sedap2 halau org keluar negara.. wahhh ko tu sapa?? tah hafal tah tidak rukunnegara.. lagi nk halau org??

Tk habis kt situ udahh skrg polis2 pula disumpah seranah.. dicaci maki... nak sgt negara dijajah agaknye?? tk puas hati suarakan.. bukan buat jenayah nk bunuh org ala2 serbia! polis pun bertugas utk negara.. bukan bertugas utk diri dia.. kereta dia.. anak pinak dia.. UNTUK NEGARA.. kalau tak nak ke demenya serah diri kene baling bata sesuka hati oleh orang2 bersih tu?? nak deme mati katak camtu.. demenya ada kuarga weh.. ada anak pinak.. agak2 leee!!

So di mana katanya DUDUK & BANTAH tu??? Di Taipei pun ada demo bantah ni.. tp demenye DUDUK & BANTAH.. bergambar peacceeee suka bagai... tade plak nk baling bata kt org?? habis time diaorg .. baliklah.. tade pun nk maki hamun.. kt negara2 lain pun ada.. reti pun DUDUK & BANTAH.. tapi kenapa kt negara sendiri nk buat onar kasi femes mcm kt serbia tu??? syok masuk tv agaknye.. yelah masuk CNN setahun sekali..

Kesian betul puak kuning ni... kesian... ingat sikitlah korang.. yg korang cuba bunuh.. yg korang ganyang.. maki hamun tu.. kaum kita juga.. ISLAM.. kenapa sanggup biarkan bangsa lain pengaruhi kalian apatah lg yg beragama ISLAM ni... mcm nak sumbat je payung kt mulut bangsa yg sedap2 halau saudara ISLAM ku keluar dari tanah air sendiri... sedapnya bahasa kau kan...

Diary Mommy ~ 33 minggu

Alhamdulillah pagi tadi jumpa Dr. Ling check up yang dipercepatkan 2 minggu sekali.. cek degupan baby ok.. normal.. urine n blood test also great... berat saya naik 500g utk 2 minggu ni.. pasal bleeding tu InsyaAllah tk ada apa2.. menurut dr. baby saya tak besar sgt.. sedang2 saja.. just nice.. kalau tgk dari mata kasar pun.. perot saya idok la besar mcm org lain.. jalan pun tegak je lagi dan badan pun tak kembang2 sgt.. hihihihii berkat makan secara sihat InsyaAllah boleh jaga berat badan dengan baik... kepala baby di bawah.. tp belum la turun lagi.. sangat aktif sekarang.. nak pusing2 badan kene hati2.. syukur Ya Allah kerana sentiasa melindungi hambamu ini... berkat doa kawan2.. saya juga sentiasa sihat...

Lepas check up.. me n mr big ke dante coffee shop untuk breakfast.. makan sandwich vege lepas tu tetiba teringin nk cuci rambut.. saloon dekat dgn kedai kopi tu so pegi lah kejap.. lepas cuci rambut mood ok pula rasa.. so both of us amik teksi depan saloon terus gi costco (pasar raya beso mcm tesco xtra tu).. shopping berasmati sekampit.. baju tido pinki2... mr big sempat rembat nike shirt 2 lai.. murah plak rasanya beli kt situ... cuci2 mata dalam sejam sengah then kami amik teksi and balik.. :)

Sekarang adalah masa untuk rehat.. cuaca panas juga harini.. tapi berangin kuat... nyaman... ok itulah sikit update pasal saya... terima kasih buat kawan2 yang mendoakan kesihatan saya.. Allah swt saja yg mampu membalasnya..

"Even as your child’s bones develop, the ones in his skull aren't fused together yet. This allows them to move and slightly overlap, making it slightly less of a squeeze through the birth canal.

By this week, you may be feeling some aches and even numbness in your fingers, wrists and hands from fluid retention. To help you feel better, try propping your arm up with a pillow when you sleep."

source: anmum