Saturday, 28 January 2012

latest me & family mr big yg mmg BIGGG!









Masa grand opening Tutti Fruitti at Bangsar Hill Park.. business baru keluarga kezen mr big abg lan & kak ana sekeluarga.. jemputla ramai2 ke sana :)

Friday, 27 January 2012

nasi arab haaaaa



Setalam haaa abg ipau aku odar nasi arab utk aku ngan mr big.. makan sampai nk tido dlm talam tu.. sodapp!!! kedai ni dekat area ghumah kitorang je... murah dan mmg best lah!! harus repeat sebelum balik.. :)

latest me & family





Bersama keluarga makan2 di mana saja... :)

Thursday, 26 January 2012

epic

benci betul kenapalah roger federer kene jumpa si nadal mesinman time semis?? kalaulah final kan best tuh... tp ya lah si djocker tu no 1 ranking skrgkannn .. benci!!

camnepun masa game tadi gue tatap la penyokong kipas mati RF tapi bila rafa menang, final tetap gue pilih rafa :) menyampah sgt asyik di serbia tu je champion.. harap tahun ni rafa boleh rampas kembali tahta tersebut..

anyway.. sunday ni harus melekat depan tv yeha!!

Tuesday, 24 January 2012

sorga makan :P


Rasa nk repeat la.. tp sure kedai tu tutup lg.. tk puas lak makan haritu.. nnt nk poie lagilah.. :) nasi ayam hainan bukit bintang hehe

Monday, 23 January 2012

sunyi...

Tengok kesayangan masuk ke kereta sedih je rasa... tengok kesayangan masuk ke balai berlepas... rasa nk gugur airmata.. betapa sunyinya rasa...

Harini saya sunyi... kerana terpaksa berkorban sabar sajalah... cptlah kembali pelangi2 saya... saya bukan seperti dulu lg yg biasa hidup berseorangan.. cptlah berlalu hari ini...

Saturday, 21 January 2012

australia open

tinggal mimpi jekla tahun ni tk dpt nk tgk... nk tgk online tk tercari2 plak.. ke fedap sbb dh frust? entah.. lantak.. malas fikir.. baca paper n net je.. :(

Friday, 20 January 2012

bertuah ada kengkawan baik :)

Ok senin ni raya cina... buka kedai ke? lantokkk.. tapi aku dh plan nk deting ngan befren evah cik nah.. nk nyopping round 1 brg2 saya hehe... confirm balik tau Na!

Ramai gak yg menelepon ajak jumpa tp sorang pun aku tk boleh penuhi lagi.. sorry ya kengkawan.. nnt minggu2 depan kita jumpa ya.. minggu ni baru nk ubah cuaca.. hidung dh tiap2 mlm bleeding plak... walhal mandi mcm kerbau bekubang.. hari2 basuh kepala.. agaknya badan aku tk tahan panas sikit..

Kejap lagi nk jumpa kak liza jap kt mida.. bayau hutang haha boleh pinjam 50 hinggit lupa nk bayar2.. nk jadi sebab je nk jumpa tu kekekekeke.. :D pasni aku akan call sorang2 utk deting ya!!

Wednesday, 18 January 2012

baju mommy mommy

semalam neman mr big amek spek baru ... sambil nunggu teringat dlm buku pa&ma ada info pasal tempat kodai baju mommy2 yg agak cute dekat ioi mall.. so me amik kesempatan usha la kejap.. wohh mmg cute mute habis.. comei... hehe pe lagi angkut le 3 lai..ada discount lagi... cute mute sgt.. :)

minggu depan boleh fikir pasal nk beli brg lain plak.. baju cukuplah 3 4 lai.. sbb baju lainpun boleh pakai.. dress pun byk... tak sobar pula nk jumpa kengkawan..

Monday, 16 January 2012

ai need HELPPP!!!!!

aaaaa mak tatau nk mula camne tauuuu.. sedih jap ni... smlm jenjln la makan kt alamanda.. pehtu masuk mothercare.. mother tu mother ni.. tp tatau nk beli apa?? nk mulakan dgn apa?? hayohhhhhhh jenuh dot commm.. pgg itu fikir pgg ini fikir.. errr apa ni ek.. bape byk nk beli... perlu ke??? adeihhhhh rasa nk fengsan hehe.. last ai call ernie mekkkk tolonglah akuuuu.. huhuhuhu so dia kata nnt nk bawa aku p tempat yg zara shop utk adrina dulu tu.. aa tatau la kt mana.. harap dptla bantu aku serba sedikit yg zero dot com pengetahuan nk beli brg2 utk diri sendiri apatah lagi brg utk baby... barut pun ingat2 lupa camne rupenye.. tanya mr big.. dia nye suggestion.. ajak laaaa kawan2 u.. ai ngekot bawa brg reti le.. huhuhuhuhu ... ok sejak balik mmg tk beli apa lg.. sbb tatau.. dulupun bila ada org dpt baby aku tau beli hamper siap tu je.. guna tk guna tatau hahahahaha janji bagikeeennn.. so skrg kene kt diri sendiri.. alamakkk laa :P

okla nk study buku pa&ma ni.. gigih beli tadi sbb nk cari kedai.. apa brg.. list brg yg boleh dibeli sebelum balik ke taipei semula.. oh my mum ada kt sini.. seronok dpt jaga dia kejap n bg semangat sblum dia operate mata minggu depan.. :)

Sunday, 15 January 2012

sehari bersama keluarga mertua

Semalam kami berdua ke ioi mall 1st sbb mr big nk buat spek baru.. so alang2 kami lunch terus kt situ.. hajat nk makan prosperity beger tu la kennnn sekali q mak oiiiiii berejam pun lom tentu dpt makan.. so kami kensel terus p kfclah.. kfc pun masuk wishlist gak hihihhi.. amik set lunch pehh makan mcm makan nasi!! terbaiklah!! lepas makan gi salon jap cuci rambut sbb dh bekerak rasa kulit kepala ni.. dh comei blow2.. dh settle buat spek then kami ke ampang jumpa mak mr big lak.. hehe surprise habis ni..

Sampai kt rumah kak long.. loo semua dh tau rupenya kami balik kecuali mak jekla.. salam2 then tunggu mak dok mandi.. lepas mak mandi taraaaaa heheheh surprise habis maknyeee.. nasib tk tercabot toler mandi kekekekkeke... siap mak bg salam dekat cucu dlm perut... usap2.. kuat mak pelok.. alahaiiii leraii rindu dekat mak dan adik badik lain hehe...

Petang kak emy buat bubur jagung.. sedapp plak lama tk layan.. pehtu mlm kak ngah order mekdi hohoho saja tauuu nk kasi aku gumok! dinner gulai ayam ngan mcm2 lauklah.. puas makan.. pehtu layan badminton then kami ke kerinchi.. gi kedai tutti fruti kak ana n family baru buka.. meriah dgn adik badik mr big kt sana.. pak sedara mak sedara cucu cicit semua ada.. meriah!! lagi surprise la sbb kami berdua pun ada... hihihhihhi

1st time loo ai makan bende alah tutti2 yg org msia dok makan tu.. sedap juga rupenye.. hehe tgh2 mlm layan gile best! semangkuk boleh habis.. pasni nk p lagilah.. grand opening diarg nk buat nanti.. of kos keluarga besar mr big semua ada.. ai soka!!!

Saturday, 14 January 2012

Pagi Malaysia!!

Ya me sudah berada di tanah air.. di rumah sendiri.. indahnyaaaa la haiii :)

Kami tiba di tanah air thari smlm.. amik limo terus ke rumah my sis.. sbb dh janji dgn anak sedara si adam nk pinjam keter dia sepanjang cuti ni... sampai sana tgk adam dh ada.. mak pun beria haiiii berlari2 nk pelok anak menantu.. hihihihi ngan mr big kene com pipi bagai.. rinduuu kata mak.. siap dia usap2 cucu dlm perot... terharu sgt!! Alhamdulillah Ya Allah masih lg dapat peluk ibuku... :)

Masuk rumah tgk mak dh hidang mcm2.. asam pedas.. gulai daging.. sambal tumis udang.. ayam masak kicap.. kerabu mangga.. laksaa lagi.. mak mak.. dgn mata tk nampak sebelah tu.. kerana anak.. sanggup apa sj... terharu sgt! enjoy habis.. pastu mr big dgn adam kuar p pej pos nk idupkan lesen keter.. sekali offline plak.. pehtu diaorg bedua ke rumah kitaorg byr mgmt fee setengah tahun tunggak... tp takpe mgmt tahu aku tk duduk sini.. settle bayar dia ngan adam bersihkan rumah sblum bawa aku balik smlm... yelah mak buyung skrg alah itu ini.. pe pe hal dia bersihkan dulu... mop rumah.. pasang cadar.. basuh bilik air.. dapur ..segalanyalah.. sampai ke mlm diaorg buat keje.. Alhamdulillah anak sedara aku sgt boleh diharap.. membantu sampai teleleh tido... mekasih ye anak sedara maksu... semua boleh diharap dah skrg!.. surrender keter sebulan pun sanggup.. tp yelah maksu korang kan pemurah.. hihihihi

Lepas dinner.. layan badminton kt rumah kakak, kami pun balik ke rumah di seri kembangan.. seronoknya balik rumah sendiri.. bersih mcmana aku balik setahun yg lalu.. bebunga je rasa hati... mcm2 pewangi mr big pasangkan.. segar! wpun rumah kami taklah besar mana.. tp sweet sgt... namapun rumah sendirikan... mestilah best..

Pagini me n mr big gi cari nasi lemak daung pisang.. i call nasi lemak bonjot hohoho beli 4 bungkus.. nasi lemak telur ikan bilis.. sedapppppp.. balik makan kt rumah... sambil2 basuh baju.. layan net.. skrg mr big gi pej pos lagi nk idupkan lesen keter n pos sesuatu utk mek sella :P pehtu nk betulkan signal keter si adam.. siap keje.. ptg karang boleh gi suprise mak dia plak hehe.. kami balik tk bagitau mak dia lg sbb nk buat surprise.. dulu kami selalu surprisekan my mum.. skrg mak dia plak hihihhihi (SESAPA YG BACA BLOG NI JGN KANTOIKAN LAGI YEEEE) hihihihi seronokkk tgk mak pelok2.. drama sket!

Ok saya stop dulu.. masa utk sidai baju... baru sehari mcm2 dah nk citer..

Thursday, 12 January 2012

kasihnya ibu..

Semalam my mum dah selamat sampai ke Kuala Lumpur... kasih ibu.. sakit2 pun dia sanggup jauh2 dtg... mcm2 di bawanya.. ya Allah tk sabarnya aku nk jumpa mak di tanah air.. semoga mak aku sentiasa di bawah lindungan yang maha Esa dan dikurniakan kesihatan yg baik.. dan semoga pembedahan mata yg akan dia jalani tidak lama lagi akan berjaya.. semoga sebelah mata mak yg kabur dpt melihat semula.. doa saya juga buat ibu mertua saya yang sakit bahu teruk skrg.. semoga dia tabah dah cepat pulih semula.. amin yarabbal alamin...



Mak saya bersama kawan-kawan saya di Taipei.. masa ni kitorg gi raya haji kt rumah bos.. suka tkg mak ketawa mcmtu hehe



Ni ibu mertua saya yg rendah sekali tu.. mak dtg melawat saya di Taipei bersama adik dia Acik Alid and Acik Atai tahun lepas.. :)

Alahai rindunya...

Wednesday, 11 January 2012

rezeki anak


Buat beli barang-barang persediaan semasa balik cuti nanti.. rezeki anak kata bos... alahai.. terharu...

Tuesday, 10 January 2012

Al-Mulk -Mohammed Taha Al-Junaid


Addict to Mohammed Taha recitation... boleh gugur airmata... bilalah agaknya aku boleh recite macam dia ya..

Monday, 9 January 2012

bukannya nak marah sgtpun..

This morning aku naik status gile hamuk marah sgt.. yelah pagi2 monday aku paham semua lambat UP.. aku pun ada je keje urgent dgn bos nk disiapkan.. mana dgn nk meeting jam 10 pagi... so aku cuma minta tlg acik sorang ni susun cawan n pinggan je.. itupun utk 4 org.. 5 minitnye keje.. sekali dia hempas telepon tu.. wahhh dia ingat dia punya hempas je best???

Aku tade nk gaduh2 style punya dh skrg.. but dari bahasa tubuh aku je semua org leh paham mak buyung ni tgh temper.. pehtu taraaaa semua kene panggil masuk meeting.. pe lagi my officer naik la nasihat2 utk semua.. berdisiplin.. be nice.. respect each other.. so n so... sesekali manusia ni perlu diperingati.. yelah kalau dh lama tk ditegur memasing lemak..

Nasib baiklah meeting td best.. siap makan nasi lemak hehe junam temper dari tahap merah kepada tahap hijo.. cool gitu..and yg best lagi sorang member aku kt sini pun dah preggy 2 bulan... dia kawin 2 bulan awal dari aku... meriah la bos dpt ramai cucu tahun ni haha!!

Saturday, 7 January 2012

hujung minggu diperantauan

Tajuk tk menahan... mcm baru seminggu sampai overseas la kononkan... hehe amik mood jee.. tatau nk buat tajuk apa... xtually harini pun relaks aje di rumah.. kami berdua bangun lewat sesuka hati.. breakfast beehun goreng yg digoreng smlm.. pehtu layan net sambil siapkan keje memasing.. mr big dgn kes our ladies buletin kt pc dia while me at my room mengadap laptop siapkan speech datuk n myself.. datin punya dia karang sendiri.. siap je speech datuk terus emel ke dia.. eh cepat pula dia reply.. siap call ngusik aku... yelah dia call jam 145pm aku ckp good morning datuk.. tak pengsan bos aku mendengar.. tau la sejuk dia ckp.. sudah mau ptg u masih ingat pagi... tk habis felok2 lg ke????? whahahhaha pengsan aku gelak tau!

Sok sek sok sek jap dgn datuk pehtu edit sket speech dia.. siap!! skrg keje mr big utk rekacipta what evalah utk buletin kami tu hehehe mak tk reti oihh nk design2 ni.. bg info boleh.. mujurlaaa hhihihihihii

Petang mr big start masak utk dinner.. harini kami dinner awal la sbb tk lunch.. masak lomak ayam.. terubuk goreng dgn sayur kubis bunga... lepas dinner kami gi shopping kt minimart wellcome beli brg dapur sket... kudap2 sket.. ayo itu ini... just stok utk seminggu.. yelah weekend depan saya udah berada di Malaysia InsyaAllah.

Skrg mr big g bersukan badminton while me tatau la pula nk buat apa nih.. drama je dh 3 jenis layan.. movie pun dh habis satu round.. ermmm next????? ada juga aku tido satu round karang huhuhu... i love weekend ;)

Friday, 6 January 2012

Westlife - I Have A Dream



kali kedua di dalam blog saya... saya sgt suka lagu ni... sgt sesuatu...

"i have a dream... a song to sing... to help me cope.. with anything.... if u see the wonder.. u can take the future.. even if you fail... i believe in angle.. something good in everyhting i see.. when i know the time is right for me.. i cross the street... i have the dream...."

Thursday, 5 January 2012

rindu kamu..

keep warm bebeh

Semua kawan2 kt taiwan dah mula mengeluh dgn cuaca yg semakin drop.. hujan.. beku setiap hari.. yes mmg betul.. kalau setakat sejuk boleh tahan juga kot.. tp kalau disertai dgn hujan..angin.. phewww beku urat saraf!

Memandangkan saya dh 4 kali hadap winter.. persediaan saya Alhamdulillah lengkap.. sakit woo kalau takat pakai baju suka2 hati mak je.. tak bleyy tk bleyy.. ramai org2 baru yg tiba di taipei aku nasihatkan itu ini.. winter mmglah best.. sbb kt negara kita tk ada.. bestnya sehari 2 jek.. lepas tu sakittt!! masa tu la berdoa bila la matahari nk kuo.. huhuhuhu

Tidur mlm pun kene prepare betul2.. tahun ni saya siap ada extra pelapik tilam yg membuatkan tilam tk sejuk.. tadela rasa mcm baring atas ice.. then heater pasang sampei 2 smlm.. bila suhu naik sampai 20c sedangkan kt luo below 9c.. oh sedapnye rasa.. lepak dlm bilik sampai tk kuo2la jadinye... di sini wpun hanya below 10c.. serupa mcm negatif punya cuaca di europe.. since aku dh pernah rasa negatif di luar so tahap kebekuannya sama! memang tgh musim sakit jiwa la skrg nk mandi pagi hehe.. tapi kita org melayu mandi tetap mandi walau beku camne pun haha.. huduh haih p keje tk mandi pagi kan!!

Tuesday, 3 January 2012

Monthly check-up

Check up pertama di tahun baru... Alhamdulillah semuanya baik2 saja.. darah ok.. urine ok.. yang penting berat badan juga ok.. so far huhuhu... harini cek turun sikit berat badan ... dr pun happy.. cuma dia pesan balik msia jgn makan byk!!! arghhh boleh kewww???? tapi Mr. Big dah dilantik jadi Dr. oleh Dr. Ling utk pantau pemakanan saya... :P sabo jekla...

Selain itu, kami juga tk sabar nak tengok gender bakal anak kami nnt.. Dr. Ling senyum.. haa nk balik shopping la tu.. hihihi cam pepaham jek... bukanlah nk shopping sgt.. awal lgkan.. sebenarnya dlm hati rindu sgt nk tgk my baby.. dh sebulan tak tgk dia... so i request dr nk buat scan.. nak tgk baby.. i miss him/her.. minggu depan saya nk balik cuti .. at least terubat rindu ni... so dr pun ok jom kita scan tgk baby.. yeayy!!

This time nampak baby lagi clearlah.. gerak sana sini.. tangan tu nk high five aje kata dr haha.. tangan kiri plak mcm dok like2 kt daddynye.. aktif.. pehtu jeng jeng jeng... jom kita tgk between two leg tu apa nampak.. not so clear but nampaklah juga.. cuma dr. tanak confirmkan 100%.. kene buat 2 kali lagi test utk sahkah.. wpun kami dh tahu.. tapi biarlah menjadi rahsia kami berdua dulu...

Anyway.. cuaca drop lagi di Taiwan.. saya dah apply cuti nak lawat ibu2 saya di tanah air hujung minggu hadapan InsyaAllah.. both our mother tak berapa sihat.. semoga Allah SWT panjangkan usia mereka.. amin..

Sunday, 1 January 2012

salam tahun baru 2012~





Salam tahun baru buat semua yang mengenali saya dan mr big.. tak kira kenal secara realiti atau maya.. :)

Semoga tahun baru 2012 memberi kejayaan buat kita...dan semoga kenangan tahun2 yang lalu tidak kita lupakan...

Alhamdulillah... aku bersyukur atas segala nikmat kurniaan dari yang Esa... :)