Tuesday, December 6, 2011

11 October 2011 ~ Alhamdulillah Positif


Our Baby semasa scan 7 minggu..

Pertama sekali syukur kehadarat Ilahi dengan limpah kurnia dan kasih sayangNya.. penantian saya bersama mr big telah dimakbulkan di mana saya telah hamil anak sulung kami dan telah memasuki bulan ke 3..

Di sini buat pertama kali aku ingin kongsikan perasaan, pengalaman dan pahit mahis sepanjang menjalani kehidupan sebagai seorang bakal ibu.. :)

Apakah perasaan aku ketika khabar itu sampai?

11 Oktober 2011, dari minggu sebelum itu aku dah berdebar menanti keputusan yg sepatutnya aku buat pada 12 Oktober.. dari hari ke hari mmg tk sabar nk buat urine test.. tah mcmana silapnye aku tgk calendar, 11 Oct aku dh buat test waktu pagi dekat rumah.. jawapan, blur! Cam biasa keluar dari bilik air.. perasaan kosong aje.. dh biasa dah.. jadi kecewa tu simpan dlm hati sajal.. Mr big agaknya sama eksited.. wpun dia tgh tidur lg.. dia sedar juga aku dh habis mandi.. soalannya.. dh cek? And me.. dah… ermm biasalah.. tk nampak pun.. tapi kenapa tah hati ni tetap nk tgk lama2.. then perasan line ke 2 yg sepatutnya naik jika keputusan hamil adalah blur… selalunya tk naik apa2.. so mr big tgk juga.. a ah nampak blur katanya… takpelah belum rezeki..

Jam 9 pagi masuk office.. as usual tetap kene call clinic bagitau result.. nak call pun rasa malas aje.. tp kenangkan itu procedure wajib so aku call la juga.. ckp dgn Miss Lee then bgtau juga dia line ke2 nampak blur.. Miss Lee mcm eksited plak suruh p clinic buat blood test.. maybe result urine tk nampak.. aisey malasnye nak pegi since hati dh terima dah pun… tapi ntah kenapa pegila juga hehehehe….

Sampai clinic Ms Lee terus amik darah satu tube tu ha.. then result dia akan call ptg.. so baliklah office mcm biasa.. buat keje.. Lunch.. relaks…3.00 pm baru teringat Ms Lee belum call lagi.. so me sms dia asking about the resutlah.. setengah jam lepas tu ms lee call my hp.. Ayu.. ur pregnant! Ha????? Beberapa saat aku terdiam… r u sure Ms Lee??? Yessss very sure!!! Dr wants to see u tmrw morning katanya.. pls come gitu gini.. bla bla bla ok letak… senyap beberapa saat.. menggigil badan… bedebar tk tahu nk ckp apa.. Ya Allah betul ke??? Dan wajiblah org pertama yg aku call bgtau adalah mr big… Ya Allah cool gile mr big masa tu… dia kata ok esok kita cek dulu.. jgn bising2 k.. awal lagi.. so ok me cool… dlm hati mcm taufan.. betulkah??? Dan org kedua yg aku msg siapa lagi kalau bukan sella… ayat yg aku ingat.. sellaa!!!! Ada tak ni!!! Dia pun laju je jawab adooooo.. Allahuakbar sella!! Im pregnant!!! Aaa masa tu aku dh nangis tp dia bukan tahu pun kan.. but naluri seorg sahabat mesti sama dgn aku.. dia juga happy.. tk dpt nk gambar dh dgn kata2… borak kejap.. me terus ke bilik solat.. semayang asar dan sujud syukur.. aku menangis sorang2 sambil solat.. tk tergambar perasaan yg aku sdg alami waktu itu.. gembira.. takut… betul ke?? Macam2lah…

Balik rumah rasa terawang-awang je … sampai rumah terus hug dgn mr big :P tk tahu nk ckp apa.. cukuplah dengan senyuman antara kami berdua yg tahu apa yg kami rasa.. nk eksited terlebih hati masih berteka teki.. selagi tk jumpa dr kan.. dan hari yg menggembirakan itu terasa berakhir lambat sungguh sbb tk sabar nk jumpa Dr Lee.. tak sabar nk dgr dari mulut dia sendiri.. lepas tu baru sedar yg aku sudah tercek awal satu hari dari hari yg spttnya huhuhuhu nampak sgt eksited tk menyabar!!

To be continued…

15 comments:

nqr said...

yeayyyyy!akhirnyaaaa.. kita nantikan sama ada rr jr or kate jr

nqr said...

kta nantikan sama ada rr jr or kate jr. yeayyyyyy

Ayu Katerina said...

hihi.. td scan satu body baby tp tk nampak what jr yet.. cuma nampak jari jemari tangan.. kaki.. tulang belakang.. kepala.. mulut.. idong.. so n so.. siap buat aksi tekejut bila kene tekan ngan dr hihihihi

Sella Shahbudin said...

yayyyy!! leh sembang dengan lebih terbuka pasni.. ekekekeke......

aku masih excited nih kawannn......

Ayu Katerina said...

kekekeke i know u.. who else yg kene dgr citer aku dari awalkan.. :P i appreciate ur time.. ur advise.. semua yg aku nk tahu ko dh tlg aku.. a lot!!

Mya said...

jaga diri baik2 mak buyong!
*hugssss...

Adrina Adi said...

entry yang ditunggu tunggu..... tahniah Kate!!!! tak sabar tunggu baby keluar.


alaaa tak yah buat sambung sambung laaa... tak sabor nak baca nih :P

Ayu Katerina said...

mya: tq.. pelok kuat2 juga!

adrina: lepas ni aku tulis novel lah ha ko baca sampai habis hahahaha relakss.. slow2.. esok ai up lagi ya.. :) dh petang dh ni..

doakan saya kawan2..

Anonymous said...

congratss kak. jaga diri baik2.. makan makanan berkhasiat. byk baca alquran dan berdoa..

congratss...

-intan-

smms said...

yeay. congrate kak. bila baca enrty cum adah agak u preggy. finally. take care sis.

Ayu Katerina said...

intan: tq so much adik.. ko mmg eksited habiskan..:)

sri: tima kasih juga... ye byk entry2 yg akak buat ada hint2kan.. bukan apa.. nk share awal.. terlalu awal dan takut lg.. dh 3 bulan ni.. teringin nak dptkan doa kawan2.. doakan sama ya..

Annie Han Yeon Rin said...

Alhamdulillah.. tahniah... take care urslf and baby too..

Ayu Katerina said...

tq avelin.. i will ;)

kakakdegil said...

Yeayyy.. nak congrats jugak
Dah masuk 3 bulan eh ayu..
Take care tau..
Jangan lasak2 naa...

Alahai, mesti kiut nanti niiii

Ayu Katerina said...

nonie haah dh masuk 3 bulan lebih dah.. tq.. doakan aku sihat dan selamat ya..