Friday, 30 December 2011

dhia matik???

Hangin tau aku bebudak ni!!! aku lom tgk lagi.. whhahahaha walhal dh baca spoiler dah pong.. takpe tarak hal.. namapun hiburan.. mlm ni aku nk habiskan tentang dhia.. settle antu pak boon.. ampeh bosankan hohohoho

Lagi beberapa jam habis waktu kije.. yehaaa tk sabar cutik 3 hari.. nu year bebeh!! tahun 2011.. :) pastilah bahagia dgn perkembangan bakal jadi ibu.. resolusi 2011 aku berjaya tak ek?? ayak aku dh lupa.. tapi rasanya positif :).. i know me.. gituhh..

Tahun baru... semestinya segalanya buat diriku dan keluargaku...

Wednesday, 28 December 2011

15 weeks~

Ngikut kata dr. kalau senior2 ibu mengandung diaorg dh boleh rasa pergerakan baby.. utk 1st pregnancy like me.. tk reti lagi nk merasa huhuhuu.. boleh tk sabar nk rasa baby dancing2 dlm pewot.. mcm kawan2 sy selalu ckp.. pengalaman yg paling indah bila dpt rasa kene tendang2 gitu... haih camne ek.. tk sobar plak saya.. :)

Minggu depan 3 january dr akan scan lagi.. this time cek apa not so sure.. aku tk berapa nk tahu.. tp yg pasti kalau baby good good masa tu leh tau dah jantina dia.. moga2 nampaklah... ada org ckp biaula surprise2.. oo tanaklah.. saya nk tahu awal.. skrg ni terasa perot sedikit tegang.. tidur pun tk berapa selesa.. ke kiri senak ke kanan senak.. kene betul2 amik port baru leh tido.. tapi mujurlah skrg dah dpt balik nikmat tidur tu.. 3 4 hari masa sakit tk lelap... kelam kejap dunia... tak tidur boleh weng kepala... seksa!

Pagini mr big bekalkan nasi goreng udang... dari smlm teringin pula nasi goreng.. alhamdulillah cuaca harini terang.. matahari bersinar.. hati pun bebunga je rasa.. nikmat betul cuaca mcm ni.. mood pun ceria aje..

Tuesday, 27 December 2011

nikmatnya hujung minggu ye dokk

Cuti 3 hari last week mmg best gile.. yelah org dh sihatkan.. cutilah paling best.. kalau hari keje tp cuti sbb mc cam hape tk bestnya sbb sakit.. tido tk boleh makan tk boleh.. hangin je rasa... this week best!

Sabtu.. mr big jadi chef sepenuh masa.. kami nak menjamu kak liza yang akan pulang for good ke tanah air pada hari isninnye... mr big buat sambal udang.. ayam masak kicap.. ikan terubuk goreng berlada n ulam2.. jemput sekali ence fadil join makan2.. seronok makan ramai2.. berselera! ptgnya dlm kul 4pm bersiap2 ke rumah member yang baru pindah pula.. buat doa selamat n kenduri lepas maghrib.. makan superb juga.. sambal udang.. ayam merah.. daging.. eh mcm2lah.. makan konyang la kiranya.. gumok aku dlm masa sehari makannye pasal.. selera seminggu hilang woooo!!




Ahad kami dua kuar bercinta spt tajuk sblum ini.. :)

Isnin.. rest di rumah saje... pepagi makan mee goreng kira brunch terusla.. tido kejap.. layan drama kt net then mlm makan nasi lauk tomyam.. sejuk2 makan tomyam pehh terbaik la harus hehe.. layan aiskrim la.. keropok goreng la... huiii food heaven cik kak 3 harini! :D

Sunday, 25 December 2011

2 years

Tengok member punya status.. oppss ye harini juga adalah hari di mana aku balik dari Taipei utk bertemu mr big kerana telah jatuh cinta gituh hahahahha.. kenangan betul.. kenal as kawan tu dh lama.. eh buka sejarah plak kan... tapi bercintanye kira ntah bila.. bulan 10 gitu kot? tatau bila perasaan tu ade.. tapi masa aku balik cuti krismas tahun 2009 tu.. mmg dh jatuh cinta dgn mr bignye... mlm tu ai teman mr big n wufi pegi shooting member diaorg lyzza yg kawin mlm krismas.. so bila dia naik status anniversary ke 2 tahun.. teringat plak.. ye saya juga dah 2 tahun bercinta dgn mr big.. :) walaupun dah kawin.. masih tetap hangat bercinta.. gituhhhh

Waktu tu jumpa mr big kejap aje sbb aku dh buat plan beberapa bulan sebelum bercinta dgn dia yg aku nk menjelajah bumi europe dgn kawan2 kt sana... masa tulah aku turun ke prague jumpa hidia n yanti.. kami bernew year beramai2.. kenangan indah lagi.. balik dari prague baru aku kenalkan mr big dgn ahli keluarga... sebulan lepas tu kami bertunang.. then kawin pada bulan 5.. kenangan paling indah jua utk diimbas kembali... Alhamdulillah saya bahagia ...

Harini mood aku baik.. sihat wfiat Alhamdulillah.. lepas lunch aku sendiri ngajak mr big keluar.. ikutkan dh lama aku tk bernafsu nk berjln2.. apatah lagi shopping2 ni.. mood tk penah ada.. tau nk baring aje.. harini cuaca sejuk tk hujan tp sedapla.. so ajak mr big gi usha outlet2 dekat neihu.. asalnya ingat nk cari suor trek.. suor tido utk aku ni ha.. suor tk ada sgt.. dh ketat2.. kesiankan... so kami ronda area nike.. belilah satu treksuit utk aku.. then kami pusing ronda2 dlm rtmart.. mr big beli kipas laptop utk aku layan drama atas katil.. jln2 lagi jumpa levis outlet.. woww offer menarik.. 2 lai jeans tk sampai rm400.. so aku soh mr big beli je utk dia.. aku tk mampo nk sarung jeans utk setahun ni kan... hehe sabo jekla..

Jalan2 lebih kurang 3 4 jam.. pueh dpt beli thermal.. suar.. baju.. then amik teksi balik... :) syiok plak jln harini.. tk penat sgt... bahagia je rasa..

Mr Big.. ai laf you... more than life itself... happy anniversary to u ya hihihi semoga centa kita kekal selamanya.. amin...


2 tahun yang lalu...


:) 2011...

Friday, 23 December 2011

citer antu ke citer cinta?

Ye skrg aku pun terjebak tentang dhia drama tu.. pd aku best.. scenery cantek.. pelakon semua pun hebat dan tau watak masing2.. aku tk layan hari2.. aku tunggu semua dh upload weekend aku layan sekali 4 episod.. mmg best!

Tapi lama2kan citer ni dh jadi citer cinta ke cite antu?? whahahah hangin betul aku bila part pak boon tu kuar.. bukan tk best.. interesting gak.. lama tk tgk citer part2 buat org.. anto antu raya so n so... cuma takut siot!! asal kuo antu aku tutup mata.. jelma sikit2 pun aku tutup mata.. udah tepaksa ajak mr big yg tk follow tgk sama.. sbb bila part antu kuo dia kene tlg tgk n citer balik :p mr big skrg tepaksa pula follow citer ni sbb tgh hot mak mertua dhia nk buatkan dia kan... hangin hangin!

Cintya Elyssa udah habis aku layan.. tamat dh pun.. memula je citer tu best.. ujung2 busan sket... tentang dhia ni interesting byk.. mcm2 jadi.. lepas habis hat ni aku nk layan cordoba2 tu plak.. terpengaruh ngan blog kak pnut tu.. cam best je kan.. hari biasa lak aku dok layan ketika cinta bertasbih dari surga ke surga gituh.. hat tu berjuta episod pun aku tetap layan sbb citer tu penuh dgn keIslaman.. aku suka.. InsyaAllah terbuka hati nk menutup aurat tidak lama lagi :) bukan sebab drama tu la.. tapi tunas2 itu sudah ada..

Ok cukuplah citer drama2nye belog harinikan.. esok start cuti 3 hari.. plan sabtu nk jemput kak liza lunch kt rumah pehtu kami ramai2 ke rumah member yg buat house warming mlmnye plak.. ahad n senin.. layan dramalah kita :)

Selamat berhujung minggu dan bercuti2 ya kengkawan... jaga diri jaga kesihatan dan hati2 di mana jua berada...

Wednesday, 21 December 2011

nasi ayam sebelum jatuh sakit

Haha beberapa hari sebelum sakit tu hari me n mr big buat nasi ayam.. layan betul makan time sejuk2.. as usual siap begambar2 la makanan tersebut sbb yelah gembira gitukan... tapi mana tah gambarnye mr big?? ace email jap hihihhihi..

Ok dpt juga gambar nasi ayamku itu.. mari cuci mata :D





Monday, 19 December 2011

kawan datang dan pergi..

Sedar tk sedar tk lama lagi kak liza pula yg akan pulang ke malaysia.. tamat sudah tugas dia di sini.. oh nilah satu2nya kawan last yg agak rapat dgn aku semasa di sini.. sorang sorang dh balik... aku jua di sini huhuhu

Malam ni thai food buatkan dinner utk kak liza... invite me and mr big to join together.. demi kawan2kan.. ku mesti pergi.. lgpun bila lagi nk makan2 dgn kak liza.. dia pun 2 bulan terakhir di Taiwan ni sakit tulang belakang plak .. sian.. semoga balik msia nnt kak liza sembuh kembali ye...

Harini aku dtg office dgn semangat sbb smlm boleh tidur nyenyak.. smlm ingatkan bakalan sakit lagi sbb start dari kul 9pm camtu aku muntah2 plak.. tk boleh minum air secoet pun.. muntahhhhhh sajaaa :( dh naik katil nk tidor pun muntahhhhh lagi.. Ya Allah dugaan betul.. lepas makan ubat.. tahan diri.. mr big usap2 belakang... tah doa apa dia baca.. aku terus lelap sampai ke pagi tk berkutik rasanya hehe sedar2 dh pagi.. Alhamdulillah segar rasa... :)

Camnepun batuk ada juga sikit2.. cuma dh tk sakit dah tekak mcm last week.. makan pun dh lalu.. pagi td member bagi nasi goreng sikit... cam tau2 tk breakfast apa harini hehe.. thari bos belanja gi thai ramai2... mlm kang thai lagi.. layan jekla..

Saturday, 17 December 2011

baik sikit laa

Last friday aku gi clinic lagi jumpa dr.. amik ubat lagi sbb tekak perit sgt2 sampai mlm sblum tu again tk boleh tidur... lepas makan ubat smlm Alhamdulillah dgn izinNYa dan doa dari semua... aku boleh tidur dan sedikit pulih.. batuk dh tk teruk sgt .. ada lg sikit2.. tekak pun semakin pulih.. tp cuma boleh makan bubur je.. cuba makan nasi tk boleh la.. masih keras je rasa.. malam ni dinner bubur nasi 2 mangkuk dgn sup ayam..

Cuaca oihhh sejuk beku! so lepak dlm gebo layan drama melayu jek hehe.. kejap2 lg nk layan susu panas.. makan ubat.. tido lagi... hopefully dlm 2 harini baiklah.. last week aku langsung tk boleh sentuh keje.. harap minggu ni aku boleh cergas semula.. mcm2 teringin nk makan.. cekodok la.. ayam goreng la.. hahahahha saiko!

Ok kengkawan.. terima kasih atas doa kalian... InsyaAllah semakin membaik dah saya.. amin... :)

Tuesday, 13 December 2011

batuk teruk

dah 3 hari batuk teruk gile.. smlm demam.. sambil batuk, muntah.. teruk juga this time.. smlm tk tido lgsg :( harini call my dr .. risau sgt2.. dia kata its ok.. sejuk sgt nowadays n ubat2 yg diberi pun mmg betul2 utk pregnancy mom.. harini off esok off lagi.. datuk pun tk kasi dtg office sbb monday tu hari aku batuk mcm nk keluar anak tekak.. duduk rumah pun seksa sbb tk boleh tidur.. apalah jadi kt aku ni.. risau..:(

harap mlm ni aku dpt tidur.. harini siang ingat nk cover yg smlm punya.. tp ampeh.. tetap tk boleh tidur.. 5 minit camtu je lelap.. cptlah sembuh.. tk suka makan ubat.. mr big buatkan bubur nasi.. makan semangkuk.. mlm ni minta lempeng lembut2.. tekak sakit sgt.. nk telan pun susah... dugaan...

doakan saya sihat ya kawan2..

Monday, 12 December 2011

pink or green??

Pagini hujan renyai2.. sejuk gile.. bos awal pagi mood baik ajak siapkan hrmis.. Alhamdulillah siap bg markah dah :) mekasih datuk... pastu nk buat utk org lain plak dah kawan dia call kacau ajak minum... ok sambung jap lagi...

Masa nk turun ke bawah dia minta payung..
"ayu kasi u punya payung sekejap"
errr u nak pink or green??
"kasi green la apa pink2"
so nah amik lee
(seminit dia mikir biar betul nk bawa payung si ayu ni)
"apa pasal u punya payung mcm mau kawin???"
wahahahaahahahaa udah itu je aku ada hahahahaha
"kasi gelak sama org tgk i macho2 bawa u punya payung ini ropol macam mau kawin!"
ahhahah gelak kuar2 airmata.. udah tu ni je ada.. hahahahaha
"takpala ai pinjam org lain.. u aaa suka kasi amoi suma lari tgk saya"
:p mihahahahhahaha dahhh p pinjam org lain punyaaa

adehhh penat gelak sampai bos ilang... pengsan hehari kalau bos aku ni buat kelakar tau!!!

Saturday, 10 December 2011

hari keluarga hujung tahun

Hujung tahun biasalah family day tu mcm acara wajib di mana2.. best tk best belakang kira yg penting berkumpul ramai-ramai and bergumbira... tahun ni sambutan for me so so je sbb yg leadnye cam lebih kurang je janji buat.. hapa daaa... anyway lantaklah.. at least yg lelain tu ok..

Beberapa gambar enjoy me and acik2 di Taipei..






Thursday, 8 December 2011

~mereka adalah syurga dunia saya~




Me with my love one and our baby inside... :)

am now three month

Sudah memasuki trimester ke dua... muntah mlm2 pun dh kurang.. sesekali aje tu pun kalau termakan lebih or terminum lebih.. mengantuk awal pun ye juga.. lgpun skrg cuaca di Taiwan dh drop.. hujan pun kerap.. so maybe salah satu faktor yg buatkan aku mengantuk dan malas aje..

Masa cek up dgn Dr. Ling di Adventist Hospital, Mr Big dijemput join sekali utk tengok keseluruhan baby kami... for me, baring and ada screen hujung kaki while mr big boleh duduk and tengok sesama.. masa dr scan nampak baby tengah bergerak2.. nampak tangan.. kaki dia.. pewot.. tulang belakang.. idung mulut.. ishh kira nampak la semua.. pvt part je tk nampak sbb dr kata kecil lg dan nampak sama aje..

Masa Dr tekan2 scan atas perut agaknya baby terkejut siap tangan dia telonjak ke atas huhuhu boleh aku plak terjerit sbb tgk dia tekejut.. haha satu bilik ketawa dgn nurse2 sekali.. Dr ckp baby bagi kerjasama yg bagus.. nampak aje jemari dia.. mr big dgn Dr sesama mengira 1..2.3..4..5.. hiihihi comel je while me.. mananye diaorg nampak ni?? uwaaaa rupanya screen tepi aku yg dr dok tgk lebih clear dari tv ujung kaki aku tu.. huhuhu pttlah diaorg leh kira clear.. Alhamdulillah babynye progress baik.. cuma ibunye yg telebih makan nih.. berat nau.. so kene maintain tk mau kasi naik cpt2 sgt...

Lepas scan tgk baby dr print semua yg ada.. semua gambar dgn daddylah.. penuh dh ha dashboard dia.. Dr bekalkan vitamin n lg 4 minggu cek lagi.. skrg ni as usual jaga pemakanan dan perlu eksesais jln2 sikit...

Anyway terharu sgt dengan kawan-kawan yang wish dan doakan saya.. tuhan saja yang mampu membalas jasa baik kalian.. doakan perjalanan saya sebagai bakal ibu sentiasa dilindungi olehNya.. terima kasih buat kalian semua... Me and Mr Big really appreciate it..





Gambar our baby masa scan 2 hari lepas.. :)

*ok pasni nk berdiary pasal sekitar family day plak ye..

Wednesday, 7 December 2011

Bulan Kedua

Seperti kebanyakkan orang lain.. yg tk normal ada spt sella sbb dia lgsg tk muntah dan mungkin juga kawan2 lain yg aku tk tahu sbb tk tanya hehehe... hari2 rutin aku sama aje.. siang hari ok.. mlm ko sikit.. dapur dh tk jejak.. thanks to mak mertua sy yg byk nasihatkan mr big supaya turun ke dapur bantu menantunye yg sedang mengandung sulung itu... my mum pun sama.. bygkan cucu last dia si bazli anak my sis dh 13 tahun dh umurnye.. jauh gile gap nk dpt cucu lagi.. rezeki siapa tahukan.. my mum sgt2lah risaukan aku.. mcm2 pesanannya.. mr big take note dan sejak dipesan itu ini oleh both mum... dialah yg buat keje rumah segala.. Alhamdulillah.. tuhan sentiasa bersama orang-orang yang sabar.. :)

Part bau2 pelik tu mmg sesekali aku alah juga.. kalau mr big ashem sikit pun aku dah soh p wangi2.. hehe penat oooih nk tahan loya kt tekak ni.. kan korang!! pehtu makan pun ok so far sayur tu hari2.. buah pun hari2.. susu hari2.. kurma kismis segala aku telan.. lalu je semuanya..

Genap 2 bulan lebih Dr. Lee buat 2 kali scan selang 2 minggu utk cek progress baby.. Alhamdulillah baby membesar dgn baik.. last jumpa Dr Lee pada minggu ke 9 kalau tk silap.. kira lepas tu aku kene proceed dengan hospital yg aku choose utk deliver nanti.. so Dr. Lee buatkan surat utk Dr Ling pula.. continue di Adventist Hospital.. dekat je dgn rumah.. Masa hari last dekat klinik Dr. Lee.. sedih juga nk pisah dgn Miss Lee.. nurse yg baik sgt.. dia siap pesan nnt dh deliver jgn lupa bawa new family dtg jumpa dia n Dr. Lee.. :) of kos aku takan lupakan mereka..

So semalam genaplah kandungan saya 3 bulan.. terus jumpa dgn Dr. Ling di hospital and for the 1st time mcm2 examination yg dr ling buat.. since dh 12 minggu.. dr buat scan cek baby.. tulang belakang.. tulang tengkuk.. cek kesihatan dan progress baby.. buat hiv test, pep smear, lain2 penyakit.. amik darah, urine.. so n so.. phewww 2 jam kt spital.. tp best juga sbb Dr Ling ni kelakar habis selalu buat kami ketawa je...

Oklah, nnt sambung citer kt spital ni pula ye..

Tuesday, 6 December 2011

Appointment with Dr. Lee

12 October 2011

Esoknya awal pagi jam 8.30 am dh terpacak dekat klinik Dr. Lee.. Ms. Lee bukan main ceria mukanya sbb dpt kabarkan aku good news yg dh lama kami nantikan... Sementara nunggu Dr masuk jam 9am.. Mr. Big gi beli donut dekat kedai roti... siap beli utk semua nurse yang bertugas kt clinik Dr. Lee .. jamu breakfast donut tanda penghargaan kami di atas kebaikan mereka dan layanan yg sgt baik semasa aku menjadi pesakit di situ..

Bila Dr. sampai terus dia kabarkan berita yang gembira itu.. scan tk buat lg sbb baru disahkan 4 minggu.. lg 3 minggu baru scan.. gambar dh attach kt citer bawah.. Dr. bekalkan beberapa pil utk di ambil selama lebih kurang 2 bulan.. bg nasihat tentang pemakanan2 yg baik.. dan satu lg injection utk kuatkan rahim...

Awal bulan pertama tk ada sickness apa2.. cuma mengantuk ya rabbi.. sbb ubat yg aku kene makan 2 kali sehari iaitu lepas lunch dan sblum tidur.. progestron yg aku amik tu betul2 mcm dadah.. 5 minit lepas makan mesti akan mengantuk.. sampai kadang2 aku minta izin dgn bos nk tidur kejap sbb tk tahan sgt rasa nk terbalik... so org di pejabat harusla my bos yg pertama yg aku kabarkan.. :) Datuk betul2 happy utk kami.. beria dia ucap tahniah.. am so happy with that.. Datuk kadang2 tukar jadi Dr... byk nasihat dia utk aku.. keje tetap keje.. tp keje berat dia tk kasi..

Sepanjang masa aku byk berhati2 dgn setiap yang aku lakukan.. yelah 1st time.. tk pernah ada pengalaman lg.. takut juga... lgpun belum scan.. tk nampak baby lg.. hati pun risau sana sini.. sejak disahkan pregnant aku rajin membaca.. magazine.. net.. apa jua info mmg aku search.. sampaikan simple isu pun aku surf tp byk membantu.. info kt net tentang pemakanan.. apa boleh tk boleh.. surah2 yg elok di baca.. semua aku take note.. habis2 sgt aku akan msg sella tanya itu ini sbb dia juga adalah pemberi info yg sgt bernas!

Masa sebulan pertama tu juga kawan Mr. Big si boy dtg sini.. sempat kirimkan dia magazine 4 dan anmum 2 kotak... hehe itu yg kisah dia malu gile membeli buku dan susu ibu2.. sweet lak fikir2 balik.. sanggup dia kekekekeke.. member Mr. Big yg pertamalah kiranya yg tahu pasal good news ni.. suka tul dia..

Masuk minggu ke 7 Dr. Lee scan perut.. nampak dah baby kecik sgt.. baru mcm kacang rupenya.. heartbeat dia kuat betul.. Alhamdulillah.. tk boleh lupa Mr. Big menangis kejap.. tangisan gembirala harus.. Dr. print utk kami sekeping.. balik je rumah terus ditulis anak daddy 7w3d 5/11/2011.. alaaa sweetnya bakal daddy ni pun.. terus tampal kt dashboard depan meja study dia.. nk tenung tiap kali buat keje katanya..

Masuk sebulan sengah yeahhh gue dh mula rasa sickness... tapi yg best waktu mlm je.. teruk juga sesekali kene.. kalau muntah tu dtg, apa makan habiss kuar.. wohh pucat lesi jap muka.. tp tulah Alhamdullillah siang hari me sihat dan kuat aje.. sickness cuma dtg lepas maghrib.. kadang2 tu sampai nk terbaring depan bilik air... penat ohhhh muntah! :(.. tapi saya redha.. itu tandanya progress hormon saya bertindak dgn baik.. kata nurse sayalah..

Ohh lupa nk jadi citer sebenarnya kami dh beli tiket utk jenjln ke korea sblum good news ni.. bebelah bagi betul hati nk berjln masa tu.. mujurlah Dr. Lee kata ok je.. tk ada masalah apa2 utk aku terbang .. cuma jgn angkat bende berat dan letihkan diri.. so kami tawakal InsyaAllah tk ada apa2.. lgpun kandungan kecil lg.. masa 8 weeks tulah kami ke Korea.. masa kt korea aku tk jln sgt.. just ke nami island dan tempat2 yg dekat sbb aku cpt letih dan mengantuk.. mlm muntah sana sini huhuhu.. overall percutian ke Korea sebenarnya aku byk rest.. tk enjoy mcm jl ke HK tahun lepas.. tp tetaplah best tgk negara org.. :)

11 October 2011 ~ Alhamdulillah Positif


Our Baby semasa scan 7 minggu..

Pertama sekali syukur kehadarat Ilahi dengan limpah kurnia dan kasih sayangNya.. penantian saya bersama mr big telah dimakbulkan di mana saya telah hamil anak sulung kami dan telah memasuki bulan ke 3..

Di sini buat pertama kali aku ingin kongsikan perasaan, pengalaman dan pahit mahis sepanjang menjalani kehidupan sebagai seorang bakal ibu.. :)

Apakah perasaan aku ketika khabar itu sampai?

11 Oktober 2011, dari minggu sebelum itu aku dah berdebar menanti keputusan yg sepatutnya aku buat pada 12 Oktober.. dari hari ke hari mmg tk sabar nk buat urine test.. tah mcmana silapnye aku tgk calendar, 11 Oct aku dh buat test waktu pagi dekat rumah.. jawapan, blur! Cam biasa keluar dari bilik air.. perasaan kosong aje.. dh biasa dah.. jadi kecewa tu simpan dlm hati sajal.. Mr big agaknya sama eksited.. wpun dia tgh tidur lg.. dia sedar juga aku dh habis mandi.. soalannya.. dh cek? And me.. dah… ermm biasalah.. tk nampak pun.. tapi kenapa tah hati ni tetap nk tgk lama2.. then perasan line ke 2 yg sepatutnya naik jika keputusan hamil adalah blur… selalunya tk naik apa2.. so mr big tgk juga.. a ah nampak blur katanya… takpelah belum rezeki..

Jam 9 pagi masuk office.. as usual tetap kene call clinic bagitau result.. nak call pun rasa malas aje.. tp kenangkan itu procedure wajib so aku call la juga.. ckp dgn Miss Lee then bgtau juga dia line ke2 nampak blur.. Miss Lee mcm eksited plak suruh p clinic buat blood test.. maybe result urine tk nampak.. aisey malasnye nak pegi since hati dh terima dah pun… tapi ntah kenapa pegila juga hehehehe….

Sampai clinic Ms Lee terus amik darah satu tube tu ha.. then result dia akan call ptg.. so baliklah office mcm biasa.. buat keje.. Lunch.. relaks…3.00 pm baru teringat Ms Lee belum call lagi.. so me sms dia asking about the resutlah.. setengah jam lepas tu ms lee call my hp.. Ayu.. ur pregnant! Ha????? Beberapa saat aku terdiam… r u sure Ms Lee??? Yessss very sure!!! Dr wants to see u tmrw morning katanya.. pls come gitu gini.. bla bla bla ok letak… senyap beberapa saat.. menggigil badan… bedebar tk tahu nk ckp apa.. Ya Allah betul ke??? Dan wajiblah org pertama yg aku call bgtau adalah mr big… Ya Allah cool gile mr big masa tu… dia kata ok esok kita cek dulu.. jgn bising2 k.. awal lagi.. so ok me cool… dlm hati mcm taufan.. betulkah??? Dan org kedua yg aku msg siapa lagi kalau bukan sella… ayat yg aku ingat.. sellaa!!!! Ada tak ni!!! Dia pun laju je jawab adooooo.. Allahuakbar sella!! Im pregnant!!! Aaa masa tu aku dh nangis tp dia bukan tahu pun kan.. but naluri seorg sahabat mesti sama dgn aku.. dia juga happy.. tk dpt nk gambar dh dgn kata2… borak kejap.. me terus ke bilik solat.. semayang asar dan sujud syukur.. aku menangis sorang2 sambil solat.. tk tergambar perasaan yg aku sdg alami waktu itu.. gembira.. takut… betul ke?? Macam2lah…

Balik rumah rasa terawang-awang je … sampai rumah terus hug dgn mr big :P tk tahu nk ckp apa.. cukuplah dengan senyuman antara kami berdua yg tahu apa yg kami rasa.. nk eksited terlebih hati masih berteka teki.. selagi tk jumpa dr kan.. dan hari yg menggembirakan itu terasa berakhir lambat sungguh sbb tk sabar nk jumpa Dr Lee.. tak sabar nk dgr dari mulut dia sendiri.. lepas tu baru sedar yg aku sudah tercek awal satu hari dari hari yg spttnya huhuhuhu nampak sgt eksited tk menyabar!!

To be continued…

Monday, 5 December 2011

nasi lemak day wohoo

Saturday

Bangun pagi nak nasi lemakkkkkk nak nasi lemakkkkK!!! sbb gatal pegi tgk drama tentang dhia tu sampai bebelas episod kaw2 punya suka... dhia ni kan jual nasi lemak.. hadoiiii sodapnye tgk! so pagi sabtu tu.. me ajak mr big buat nasi lemak.. aku masak nasi.. mr big buat sambal telur.. goreng bilis.. goreng ayam.. n me potong timun segala.. tk lupa kami ajak fadil our wisma officer yg dtg belajar mandarin kt sini join sekali sbb dia duduk hotel depan rumah kami je.. tingat plak dia dh lama dok hotel tu.. ajak la join sekali... sejuk2 pekena nasi lemakkan..







Kul 12.30 noon camtu fadil sampai.. hidang semua then kami enjoylah makan nasi lemak.. cuaca sejuk.. best.. makan bertambah2.. seronok aihhh tgk org suka hehe.. sambil makan sambil borak.. lepas makan.. minum kopi kampung sambil borak2.. seronok juga layan tetamu sekali sekala... dekat kul 3 lebih dia minta diri.. me kemas2 apa yg patut n rest... Malam as usual mr big main badminton dgn kawan2... oih sejuk gedi malas gile nk kuar skrg ni... so pe lagi tgk drama lah saya sensorang dlm bilik ;)

Friday, 2 December 2011

posing hehehe



hihihih ini adalah gambar paling saya suka... tgh sebok nk berjln ke train masa dh cek in.. sempat lari2 posing depan kambeng gemok ni!! hahahaha sokaa!!!



Posing wajib ketika beratur.. baik di mana2 epot.. sgtlah gila lensa kann.. harus kenangan di incheon seoul gitu..



Melaram depan keter besau.. haha sempat la merasa naik sekali sblum balik..



And yang ni plak mencelah jadi hantu lilin belakang mr big.. :P

**mr big lupa buang watermark sblum aku buat keje editing! tahun 2009 plak kekdah jadinya haha.. malasnye pasal biau jekla.. gile lama dh aku p korea tu ek???

addict derama melayu hehe

Aku ni membaca je status kawan2.. kejap drama tu kejap drama ni.. tp mood nk layan tu belum ada... but start smlm aku dh mula surf2 dekat blogmovie tu cari citer2 yg kengkawan sebut best tu.. 1st aku layan cinta elysa tu ha.. menarik gak citer dia.. lepas tu aku baca2 pasal kisah dhia.. ermm tempat sunting tu gile lawa! sawah padi sejuk aje mata memandang.. harus layan juga ni lepas ni.. hehehe oih nampak sgt aku kerinduan bumi Malaysia..

Sesambil tu byk buku yg aku terima dari kawan2 yg balik bercuti ke malaysia.. novel yg ada 4 tu satu dh habis.. skrg nk on buku ke 2.. then mag baru ada 2.. best best.. kegilaan membaca aku dah on semula.. baring 2 3 jam memalam tarak hal.. since cuaca pun dh sejuk.. duduk ajelah dlm gebo sambil golek kiri golek kanan.. kul 11pm adalah waktu tidur wajib... :)

Well skrg sedang counting harilah nak balik cuti juga tahun depan... lama dh tk jumpa mak2 dan adik badik kt tanah air..

Thursday, 1 December 2011

nasi goweng terbaik!

Pagi tadi masa saya tgh mandi mr big sudah bangun buatkan nasi goreng... oihhhh tk sabarnya tgk!!! lepas dia tapaukan.. sampai opes buka nasi goreng dulu makan.. mmg tk sabar.. gile sedap betul nasi goreng panas pepagi ni.. terasa mcm duduk msia plak.. kalau kt msia dulu2 pepagi aku mesti ke kantin makan nasi goreng n ayam goreng rempah besau2 dgn cik na.. kenyang sampai ke ptg hehehehe sambil makan sambil teringkatkan cik nah.. ceh apa ke hal asyik ingat minah ni?? tapi apapun syukur sgt mr big dh sihat... bila dia sihat saya pun gumuk balik sbb dpt makan sedap huhuhu

Harini gembira ooo dtg opes.. sbb tk ada org yg buat saya sentap.. happy je muka.. cuaca drop n hujan sikit.. tp badan gue panas je.. so tkyah le nk berjaket harini.. kebal la konon.. jgn ptg nnt beku sudaaa..

Happy December uolss!! resolusi 2011 berjaya tak!!!