Friday, 30 September 2011

.....

Memories are roses
Blooming evermore
Full of fragrant sweetness
Never known before.

Life must have a meaning
Goals for which to strive
Memories are lights that burn
To keep the heart alive.

Thursday, 29 September 2011

rauhe night market

Semalam cuti.. satu hari duduk rumah aje.. harini pun cuti.. sambung rest.. siang hari keje aku baring aje juge.. tidur 2 3 jam hadoilaaa ada mlm karang jadi burung antu!

Jam 630pm ajak mr big kuar longgar2kan sendi sikitlah asyik baring aje.. rasanya harini aku dh sihat wfiat.. 2 hari baring cukup2 le kan.. so kami ke rauhe night market cari makan2.. kami ke kedai pakistan, ratah chicken leg n nan cicah kari.. sodap! syiok makan ujung sakit perut pulaaaa.. hadoiiii!!! baru berangan2 nk cuci mata kt situ jap.. tp lagi di jln lagi nk memerut.. tensionnnnn!!

Masuk kedai bag nk usha2.. sekali tau ajelah kedai bagi.. bau mcm2kan.. arghh tk tahan terus ajak mr big balik ajelah.. kerut2 muka aku dlm teksi haha kalau boleh teksi pun aku nk bawa kasi laju.. benciii betul haih!

Sampai rumah haha legaaa.. tgk jam kami kuar sejam lebih aje.. huhuhu tk sempat langsung haih nk cuci2 mata sikit.. what to do.. tak penah2 perut nk wat hal time mlm2.. sabo ajelahhhh

Esok2 cuci mata lainlah ye.. nyampah!

Tuesday, 27 September 2011

i hate facebook

sejak2 fb tukar segala mcm dlm tu jadi benci pula nk menengoknye.. 1st aku tk suka betul xtvt dok canang2 kt tepi window tu.. komen itu tau like ini tahu.. heh koser aku aih! last2 terus jadi malasss aku nk nengok fb.. sakit mata dgn gambo beso2 dok kuar .. haha saiko!

harini tungkus lumus siapkan surat2 tq kepada penghantar2 bunga masa national day tu hari.. tq sana tq sini.. siap! esok boleh cuti 2 hari tanpa pening2 kepala..

cuti saya dh lulus utk bulan 10 nanti.. tiket dh book.. tak sabar mau jejak cerita dunia bersama photographer rasmi saya ;)

Monday, 26 September 2011

jom tgk peta!

Well lama dah rasanya betapa di Taipei tanpa rehat2 santai .. cuaca pun dh semakin ok.. apa kata jom tgk2 peta.. lama tk jenjln kan..

Ke mana kita ya.. ermmmmm nntla dh beli tiket kita kabor.. tgh study2 lagi..

Sunday, 25 September 2011

Garden Parteyyy



Semalam our beloved datin buatkan garden party utk kami semua ladies di taipei.. dan juga farewell utk ezan n peik wei.. jam 3pm ezan dtg jemput me n nisa kt rumah.. kami bertiga ke rumah datin.. sampai sana wahh datin dh siap hias dah utk jamuan kalini.. food pun 80% datin yg sediakan.. terbaik!!





Ezan miss ratu ayer mata le plak.. bg speech terus sessi airmata hehe.. well mmg hati pun sebak.. ramai dah kawan2 aku yg dh pergi meninggalkan taipei.. sok sek2 la memasing kejap hihi.. then makan2.. borak2.. ketawa2... picture2.. funnn




Then kami lepak dekat luar bilik makan.. amik angin ptg.. angin mcm taufan habiss rambut mak bekecai hahaha.. sempat lagi datin buat game2 utk kami.. ketawa bagai nk rak.. hilang akal betul kejap hehe..



Party ni kira funlah.. no stress.. ketawa saja.. credit to kak liza for the picas2.. ai tk bawa kamera pun ke party.. malas nk usung n target utama.. mau rest.. :)



Anyway saya idak le memakai baju ni tanpa shawl hihihi tp during the party hilang sbb memasing nk bergaya ngan shawl bulu2 aku haha.. and party ni pun ladies aje.. para2 suami semua melepak kt rumah jaga anak while mr big ke rumah hashim swimming2 bersama amad.. at least dia bersukan katanya :P

Friday, 23 September 2011

party here n there

Phewww~ sambil lap peloh kt dahi..

Esok garden party utk ladies aje di rumah datin.. dekat rooftop gitu.. plan nk pakai dress bebunga hat lama tu ajelah.. full juga la xtvt esok.. dgn clinic nye hal waktu pagi.. tup tap tup tap sampai ke mlm juga kesahnya nnt ni..

Minggu depan pun ada event kt opes.. then farewel party pula utk dua org yg dh tamat tugas di sini.. mau gi cari adiah plak ke deme2.. ngeh! so bz haih.. gi sana sini.. pehtu kabarnya ada appreciation day plak utk petugas2 nat day tu hari... wowii meriah benar..

Sebenarnya rasa tk sabar nk berehat di hujung minggu.. tidur nyenyak2 n bangun thari.. huhuhuhu sungguh saya letih betul skrg ni.. mujurlah ada seseorg di sisi yg sgt prihatin menjaga makan minumku skrg..



Kasut baru, slogy baru dan suor keje baru sempena hari gaji.. hargai diri sendiri.. ;)

Wednesday, 21 September 2011

mid-festival@autumn

Cuaca di Taipei drop.. oh sedapnyeee angin sepoi2 bahasa.. dingin2 gitu.. aircond pun tk payah on lagi dh.. nyenyak betul tidur hehe.. malam pun dh cepat.. so skrg kami tukar time joging.. jog mlm pulak 30 minit at least.. smlm kami jog dan ramai juga yg join dekat trek sekolah tepi rumah kami tu.. tak bepeluh la tapinye.. but yg penting mau bakar kalori dan kasi cergas sikit..

Monday, 19 September 2011

celebration!!

Jumaat 16 September lepas aje keje terus shoot gi saloon dandan rambot sikit.. after that terus ke shangrila hotel buat raptai penuh utk sambutan ptg nanti.. nk jadi citer hotel pula black out dari tghari!! panas gelap ya tuhan sgt menduga buat kami semua.. AV system semua tk boleh on.. udah ko berlagu bernyanyi camne?? taraaaa bepeluh2 badan bukan kerana panas ke sgt.. tp sbb kerisauan yg maha dewa.. kalau letrik tadak ke sudah how??? hotel 5 star plak tu.. tade generator ke hape??



Since raptai tk jadi kami lepak kt bilik di tingkat 18.. sblum tu lift pun out.. tp slow2 lift dia ok.. tp lampu kt coridor pun tadek.. membuntang mata nk cucuk kunci hehe.. apa lagi rest dlm bilik ramai2 sambil prektis joget kamilah seround dua pakai hp haha!



Jam 4pm mula aktiviti mengecat muka :P apa2 hal cat muka sendiri dulu, pehtu touch up acik2 yg baru nk kenal mekap.. comei semua pakat tadah muka.. haha bubuh aje kasi ceria2.. bukan nk jadi miss world pun kan.. so most of acik2 dlm gambar aku tu.. aku punya keje la tu mengecat muka deme kekekeke

Siap jam 5pm aku turun dulu.. harusla awal reception aku yg jaga.. turun bawah kauuuu letrik lom ada.. hangat ballroom! bos call tanya camne, aku suruh bos turun cpt tgk apa yg ptt.. sgt tk puas hati.. lg sejam tetamu nk dtg yo! mr big oh hilang.. dia org kuat di belakang tabir.. so dr dia aku dpt info, hotel tgh cari outsource utk av system, tempah spotlight, pasang kipas beso di penjuru2 dewan n letak ice ketul beso depan kipas tu.. so that angin sejuk akan kuar.. wahh!!! sampai mcmtu sekali kekdahnya haa.. harussslah hotel gegila cari segalanya dlm masa tk sampai sejam je lg!

Lucky us semuanya ok.. AV system semua pakat pindah dari tingkat atas ke penjuru dewan aje.. mcm nk buat sessi keroke kekdahnya.. nasib la gelap so cover la juga.. badan kt dlm toksah ckp.. peluh mcm ayor paip.. habis debo part letrik wpun tk baik2, debo part nk perform plak.. haha naik aje ke pentas ramai2 mak datuk spotlight ke bijik mata!! so depan mata mmg tk nampak apa.. hatta seketul muka pun! yg nampak flash2 kamera aje haha gilasss.. cair mekapp mak ooooooOOOoo

Then sampai turn kami berduet lagu 1msia diikuti koir from our ladies dari belakang.. gigil pgg mic.. cehh berminggu training sakan, time betul2 sikit punya gigil pgg mic.. seriuss sakit hati kt diri sendiri :P disebabkan supporter ramai, tepukan pun gemuruh ala2 aku ni siti nurhaliza la plak kan.. semangat terus berkobar je lah haha janji settle!



Habis nyanyi tk turun pentas lagi hokayy, sambung joget pahang plak.. mana2 tk berkenaan seperti mr big turunlah.. dia kejenya nk menyambung shoot aje.. so kami amik tempat pose pose utk joget pahang.. dari awal dpt tepukan gemuruh dan sepanjang joget tu semua tetamu have fun.. semangat kami semua.. puas hati! lepas tu maki makian memasing sbb tadak sapapun record joget kami.. haha! carooott sakan lepas tu :P



Habis joget barulah dgn sessi makanan segala.. food for me terbaiklah.. beriani beras mati gitu, heaven segala! siap ada ice kacang n roti canai stall hehee hentammm semuanya.. sampai ke jam 9 lebih masing2 dok fun2 lagi.. acara terakhir as usual photoshot beramai2.. :)



Alhamdulillah selesai dan yg penting semua happy.. sampai rumah jam 10malam lebih dah.. basuh muka, basuh kaki, lomor minyak angin satu badan.. pengsan! kaki ni dh rasa mcm pijak paku dah, sakit ya rabbi! mujurlah tk demam ke apa.. 2 hari weekend mmg rest betul.. masak2 pun ala kadar aje.. yg penting kami cukup rest..



new hairdo



Skip citer national day sbb panjang juga nk karang.. kasi relaks sikit karang2lah ye.. ni gambar balik dari celebration as usual mesti ada potret photoshoot bersama mr big di dlm rumah.. since dpt byk roses malam tu, bolehla jadi prop melawa sekejap :P

Thanks Mr. Big.. ;) lebiu soo much!

Saturday, 17 September 2011

food testing



Sehari sblum majlis test dulu masakan chef ni.. komen sikit2.. mau pedas mau lemak mau manis.. boleh kasi idea awal.. chef pun sporting.. dpt jugala makan roti canai telur 2 biji haha!

Friday, 16 September 2011

Wednesday, 14 September 2011

masterchef dan anak gajah

Korang layan tak masterchef bagai ni? aku addict betul dengan program ni skrg.. habis australia punya layan US plak... tak cukup itu hells kitchen pulak.. kira sanggup tunggu tanak telepas apa2 episod dah pun hehe penangan masterchef ni jugalah buatkan mcm2 resepi mr big kt rumah nk mencuba.. specially westernlah.. masakan melayu tu mmg dh lulus la..

Sekarang kt taiwan cuaca dah semakin ok sikit dah.. tade heat mcm bulan lepas.. hujan pun kadang2 lebat kadang2 renyai.. so tadek la panas bebenar sgt dah.. cuma skrg aku stress tiap2 pagi tk tahu nk pakai baju apa p keje.. badan aku betul2 dh naik.. :( dlm masa beberapa bulan aje.. sejak makan ubat.. inject kt perut.. badan aku mmg tk boleh kontrol.. paling seksa nk cari seluarlah.. kadang2 rasa nk benti keje sbb dh tadak suar keje nk pakai.. peha tu kecik sikit dari anak gajah je.. sorry to sayla.. sapa2 tgk gambar aku kononnya lawa sgt tu.. tu trick je lebih.. hehe

Oklah tk tahu nk bebel apa.. breakfast la dulu..

Saturday, 10 September 2011

King Burger!!

Semalam layan live US Open sampai jam 6 pagi rasanya.. dh keluar matahari baru masuk bilik tido huhu.. thari malas nk masak, terus ajak mr big ke enjoy kitchen layan beger halal, satu2nya kedai beger halal yg ada di taiwan so far..

Lepas lunch kami naik mrt balik.. singgah sogo saja2 cuci mata.. ooo teringat nk beli satu barangan muka ni.. singgah clarins cong ceng cong ceng alamak penuh paper bag huhuhuh dlm tk reti ckp BI demenya, pandai plak promot aku mcm2 huhu.. then dpt percuma spa facial (sekali) bila2 masa boleh buat.. since kami ada byk masa harini terusla buat facial time tu juga... 3o minit je.. mr big jengjln sambil nunggu aku berspa sekejap.. sedap..fresh rasa lepas dh selesai.. dpt mcm2 adiah plak lepas tu.. rezeki amik ajelah..


sempat pula dia snap ju on dlm mall

Balik rumah kemas2 apa yg patut.. skrg rasanya nk masak beehun sup buat makan mlm nnt.. tu ajelah citer hari sabtu saya harini.. ;)

** percubaan kedua akan diteruskan pada bulan ini.. bertabahlah semula hehe

Friday, 9 September 2011

Aizat Amdan - Hooray Raya (video clip) HD Crazy Funny!!



Ya Tuhan crazy tauuuu kezen2 mr big ni!!! Keluarga mr big xtually sgt besar.. kezen pun ramai.. hermm ramai juga tahu kot aizat AF tu antara close cousin dia la.. so youtube lagu raya ni made by alif abgnye aizat.. akak2 mr big a.k.a akak2 ipar aku pun sama2 join buat youtube ni depan rumah atuk deme, tepi rumah mak mertuaku.. keter yg digodam itu adalah keter acik Dan a.k.a apaknye aizat haha tk tahan betul!!!

Menangis aku ketawa tgk diaorg ni tau hahahahah!! miss them like crazzzzzyy!!

fresh sikitlah

Semalam sesambil nk nunggu US open jam 11 mlm.. dok melayan blog sambil berfikir.. tukar tajuk n gambo kat atas tu pun menarik gak.. jemu la gambar lama tu.. dh setahun dah (dh tembon dah aku skrgni) .. nk tukar template malas le kannn mcm2 nk kene add nnt.. since mr big tgh rest dari buat kojer album2 dia, ngendeng la tanya.. err ence designer, buleh tulung tukau layout saya tu tak :D dia pun mood rajin.. okeh gambo apa nak.. pesen apa nak.. kasi tau skrg... terus cari gambo.. since dh nk masum autumn in my heart ni pe kata kita tuko gambar ke arah tu sketkan.. kekekeke

2 jam juga la dia mengalter gambar tu.. masukkan wording baru yg agak fresh sikit.. pok pek pok pek sana sini.. nunggu dia study cording layout blog ni. tuko color.. tuko font.. tensi aku nengok.. last biar dia buat sorang2 hahahahaha hasilnya taraaaaa.... mekasih hubby!!! jemu tahun depan tukar lagi ya:D nak tuko every season mau karang dia caj aku.. erkk!! hehehe

Harini raptai di office utk national day event minggu depan.. pheww tak lama lagi dah.. senin nnt cuti mooncake festival.. selasa last raptai.. then jumaat show on!! baju batik mr big dah tiba bersama kerongsang dan jubah glittering oleh mak seremban saya.. tak sobarrr dah ha!

Thursday, 8 September 2011

Sangat Sibuk

Menjelang majlis sambutan kemerdekaan gue bz amat la skrg ni.. dgn segala jemputan.. nyanyian.. tarian.. so n so la kan.. best la juga.. penuh masa skrg ni.. serabut kepala pun ye.. biasalah byk nau kepala.. sesekali bertelagah juga hehe.. tapi semuanya terkawal.. InsyaAllah majlis sambutan nanti harapnya berjayalah..

Baju batik for mr big dh siap dibeli oleh moi adik ipar dekat melaka...baju batik tk ada sgt.. haritu beli baju raya je.. kesah nk beraya aje.. tk sangka ada byk plak event lepas ni.. mujurla ada adik2 yg boleh diminta bantuan di tanah air.. yang tak pernah berkira walau sesen dengan aku huhuhu.. dengar kabar mak seremban siap post jubah yg dia beli kt mekah sama.. boleh jadi baju raya haji nanti ni.. wahh belum habis syawal sebok nk raya haji yek hehe..

Gitu gini selagi tk sampai hari event on 16 sept.. bz sikitlah... tapi aku seronok dan bangga untuk menjayakan event negara ni.. :) tak pernah dlm idup aku lead menyanyi.. but demi negara.. event on 16 sept.. ai jadi solo with mr big utk lagu 1malaysia.. jgn aku fitam sudaaa.. :P haha!



kesahnya...

Monday, 5 September 2011

sorry, no more free pics from RR

Aku nk meluah perasaan!

1st of all la kan kalau org dh bg percuma tu syukur sudahlah.. jgn pandang org sebelah mata ya.. jangan ingat dia ni senyum.. baik.. tk berckp byk dia tk ada perasaan.. kalau aku sentap means dia juga akan sentap.. bila dia dh sentap sorry la dia nk ambik lagi gambar2 korang secara percuma mcm skrg ni.. sengih sana shoot sengih ni shoot.. bila time dia buat keje betul2 pun korang nk berkira.. siap ckp bg makan free sudahlah (kami bukan pelahap sgt mcm kau tu ok!).. itu betul2 melampau!! and yess sorry! no more pics from our camera.. korang angkutla kamera masing2..

Sunday, 4 September 2011

White for us





steamboat day pula

Semalam Saturday our fren ezan buat steamboat day pula kt rumah dia.. asyik makan rendang ketupat, dia tukar main rebus2 pula which is very nice and yummy.. kenyang woo makan sup ngan lauk2 aje.. tapi ada juga nasi lemak buat perut2 yg tk reti tk makan nasi like me :P

Lepas makan2 kami ke lobby rumah dia berkaroke 3 jam.. layan ajelah.. wpun tk berapa minat tp bolehlah layan kawan2 menyanyi.. lepas nyanyi2 mr big layan snap2 gambar saya sekitar taman2 di rumah ezan hehe

Harini Sunday open house rumah kak ton pula.. harini layan roti jala.. nasi impit.. daging tetel so n so lah.. lauk raya hehe.. ramai juga jemputan kt rumah dia.. since rumah kak ton ni dekat dgn area 101.. kami 2 org minta diri awal jugalah.. saja nk jln2 cuci mata... tapi lain plak jadinya.. cuci dompet huhuhuhu mengail 4 5 pasang baju memasing.. pastu rest minum2 sambil tgk org jenjln... cuaca pun sedap..

Esok kita keje semula ye ... kebizian bakalan tahap max dgn acara national day yg akan disambut tk lama lagi.. good luck utk semua kawan-kawan yang akan menyambutnya di mission masing2 nanti... selamat bekerja ;)

Saturday, 3 September 2011

sesekali RR in RED!





Meriah betul rasanya baju raya kaler merah kami tahun ni.. mana2 duduk pun org tegur .. guard depan rumah pun siap ckp lawa hehe mmg hot betul kaler merah berapi ni... bagus juga beli baju2 online kalini.. semuanya memuaskan hati.. cutting pun tk lari sgt.. tahun depan boleh tempah lagilah.. tk payah tailor2 dah.. senang idop..

Oklah a lot of picas nk masuk dlm blog kejap2 lagi.. raya ke 4 harini separuh hari di rumah ezan.. kami makan steamboat.. karok 3 jam.. sambung cekodok plak sampai ke mlm.. phewwww what a day lah.. esok ada lagi.. baju apa mau pakei????

Friday, 2 September 2011

Jalan Raya yo!






Day 3 kami buat sambutan hari raya di rumah my bos.. food semua port luck.. desert semua oleh datin.. food heaven ok! mcm2 nk makan mcm2 nk rasa.. semuanya sodap! menggebu la badan ku naik hehe

Separuh hari lepak borak2 dekat rumah bos dgn kawan-kawan yg lain.. malamnye telantar kekenyangan.. jumaat harini i amik cuti satu hari nk rest.. penat dah jalan.. makan.. tk benti2.. esok lusa pun sambung lg.. mmg meriah raya tahun ni.. semua nk buat open house.. alhamdulillah rezeki...