Sunday, April 24, 2011

Juging yg tk best!

Today aku dari awal tk plan pun nk turun juging.. but dek kerana agak bosan tebaring je mcm tk cukup zat.. tgk jam dh 5.45 aku pun terus siap jekla... cuaca pun elok.. sampai kt sekolah tgk mang ai ramai la plak org dok bersokan bagai... ah takpe tk kaco pun..

Baru jog 2 round ada sorang atuk ni ngan maid dia mmg selalu gak ada.. tp dia suka main bola jek.. kali ni dia tk dpt nk main bola pasei ramai org konker.. atuk ni kira jln kene bepegang bertongkat dah tp suka sungguh senyum.

Nak jadi citer harini aku tatau pasaipa dia nk ramah tamah sgt dgn aku sampai naik meluat plak.. satu round aku jog mesti betembung dgn dia.. dia jln melawan arus.. asal aku pusing lagi bertembung lagi.. adoiii tiap kali tembung dia akan berckp mcm aku paham.. aku tgk dari jauh org lain (pompuan gak) tidakpun ditegurnya.. tp aku asal pusing je dia tegur.. menyampah nya wei!!! serius punya tk suka!! aku tk suka time aku berlari tu org dok tgk2 pehal!!! ko jln jekla.. adoi!!!!!

Gigih gak aku habiskan 10 round dgn perasaan jengkel teramat.. siap aku tukar lane lagi nk kasi jauh dari dia.. pehtu aku blah balik jekla.. bosan!! serius sakit hati... atuk ni nk joging ke nk main bola ke.. mulut senyap sudahla.. mcm aku paham ko ckp apa! yg maid dia pun perati jek aku ni.. dh aku buat muka longkang ko paham jekla!!

HUh target nk jog at least 15 round tk lepas harini.. frust gakla.. bukan senang weekend2 nk semangat berjoging ni... haihhhh atukkk pasni aku nampak ko lagi mmg aku tukar venue jekla! muka aku yg cemberot tiap kali ko tegur pun ko tk perasan eh???

4 comments:

Sella Shahbudin said...

dia tingat kat bini dia hat tinggal kat mesia zaman perang dulu kot.. hhaahaha...

Ayu Katerina said...

cehhh :P td citer kt faten.. dia ckp mmg atuk tu sgt menggatal benornya!!!

nqr (qistina) said...

oloh.. dia hr tu angin tgh baik wei.. ko lak angin tak baik.hehehehhe

Ayu Katerina said...

huhuhuhuhu agaknye.. but kawan aku pun ckp atok tu mmg gatal weh