Thursday, 30 December 2010

sehari jek lagi ;)

2011 dah tk lama dahhh... tk sangka la hai cepat betul masa berlalu.. pejam celik je dh habis pun setahun.. tahun lepas saya dgn kawan2 sambut nu year di prague.. tahun ini saya sambut nu year bersama suami saya di bumi taiwan.. tk sabar tunggu dia tiba bentar lagi... ;)

Resolusi 2011.. eerrmmmm... saya mahu menambahkan lagi amount simpanan saya (resolusi wajib setiap tahun) alhamdulillah saya masih mengekalkan disiplin ini.. mengembara bersama suami saya ke tempat2 yg sentiasa saya angankan... tu je kot kekekkeke yg penting positif atas apa jua jalan yg saya tempuhi..

Esok mau tgk munga apiiiii yeehaaaaaaaa!!!!

Wednesday, 29 December 2010

Hip Hip HOOREYY!!!!

Tak sangka betul football malaysia boleh menang piala suzuki kalini... syabaslah.. mmg sakit jantung betul tgk game kejap tadi.. tp semangat mereka sgt tinggi!! 1st game masa lawan kt bukit jalil tgk sensorang.. kejap td me tgk bola dgn faten kt romah dia.. hahahhaa lagi meriah gilalah.. dok tunggu gak takot jiran mai ketuk marah kekekeke

Apapun saya amik kesempatan mau coretkan di blog saya buat pemain2 bolasepak negara... korang semua mmg best!! syabas dan semoga terus terusan membanggakan peminat bolasepak malaysia... :)


Gambar peminat bersama jajannya ke rumah jiran sblum sepakbola bermula kekekekke hot dekat fesbook!!!

I Have A Dream


Lagu yang sungguh bermakna.. buat saya begitu bersemangat utk mencapai impian-impian indah saya.. walaupun kadangkala seperti fantasi yg sgt tinggi.. tapi tk mustahil utk saya mencapainya... di mana ada kemahuan.. di situ ada jalan... ;)

Monday, 27 December 2010

Indahnya Coti

Mihahaha gelak setan khas utk kawanku sella. :P

Harini cuti sempena krismas.. Taiwan pun beraya sakan la jugek.. sana sini hiasan lampu lip lap.. ada juga yg letak hiasan rabbit sempena nk sambut tahun baru cina tahun depan.. saya aje yg tk jln bawa kamera.. kalau tak boleh amik keunikan lampu2 depe.. takpe tunggu mr asben dtg khamis ni lah.. ajak dia main sejuk kekekkeke

Oh ya sempena cuti 3 harini.. saya menghabiskan masa manjakan diri di spa dgn kawan2.. sabtu buat facial.. then ahad slm buat treatment rambut.. seronok betul rasa.. ringan badan lepas di urut2... rambut pun rasa sihat jek .. gebus.. :P

Harini rest aje di rumah dgn cuaca yg sedang drop mcm ice.... mlm2 terasa sakit gak la tido.. siap bersarung tangan bagai hahhaa mcm popia dh begulung2.. tension tul.. ermm mood harini ingat nk buat coq jagung kot pepetang nnt.. thari nom kopi udahh..

Kesimpulannya.... nikmat betul cuti di hari senin kekekkekeke (gelak setan lagi)

Saturday, 25 December 2010

Hari Dating Pertama RR


Hihihi hampir terlupa dh.. tapi bila tgk sorang kawan naik status anniversary pertama dia.. loo baru teringat.. tarikh inilah pada tahun lepas 1st time kami bertemu hehehe.. malam tu kami bertiga dgn wufi ke rumah lyzza yg sambut anniversary harini n shoot dia for angkat nikah.. Alhamdulillah siapa sangka.. jodoh saya juga telah tertulis di loh mahfuz dengan Mr. RR dan saya gembira dengan percaturan yang maha Esa...

Antara gambar awal oleh Wufi.. our goodfren sejak bertahun dulu..

Friday, 24 December 2010

WeeKend PlanninG

Okeh this coming weekend ai dh buat plan.. since sini cuti 3 hari.. yabedabeduduuuuu tk sedar diri tgh tk berapa sihat.. huhuhu

Esok saya ke spa urut muka.. cuci muka.. manjakan diri sikit...2 jam gitu.. then Ahad saya nak spa treatment rambut plak.. 2 jam la juga gitu... yeahhhh senin cuti kerismas saya nk rehat depan unggun api ekkekekeke sewonoknyaaa cuti...;)

Thursday, 23 December 2010

MEKDI ARGHHH!!!


Muka Sella tk bley blah harini!! wpun baget cun (mmg cun sat) tp aku rasa mcm kt belakang tu ada je tanduk kuar 2.. pehtu dia nye senyum mmg aku tau khassss nah for u kate .. sungguh ikhlas terpancar di mata .. ko mmg kan!!


Sella u so mean!!! nah ni gambo fefeeling ai makan black pepper lamb sambil bayangkan prosperity.. benci kau!!!

Wednesday, 22 December 2010

Lunch Hour


Lunch break tadi kami lepaking dekat little penang.. makan roti bakar sorang sepiring with teh tarik for me n kopi o for both of them.. lama tk bersembang2 so amik peluang sesekali minum bersama... then sempat kami main snap2 guna my phone depan opes.. hihihihi selamba kuar tk pakai jaket.. sejok gedi!!

counting for 2011!

Tak sabar nk jejak tahun baru.. walaupun tahun 2010 sgt bermakna buat saya.. mcm2 perubahan kebaikan yg saya lalui.. semuanya sangat menggembirakan.. Alhamdulillah..

Lagipun tak sabar nk tunggu cuti raya cina bulan 2 tahun depan.. nak berehat dgn semua ahli keluarga di Malaysia.. nak balik ke kg halaman.. nak balik ke Raub.. nak menjenguk kebun mak abah di seremban... sungguh saya rindukan mereka...

Tahun baru azam baru... tahun baru semangat baru.. tahun baru dgn segala perubahan yg baru.. InsyaAllah.. semoga tahun baru mungkin ada org baru... :) kita berserah saja.. InsyaAllah...

Dan lagi.. cepatlah minggu depan.. hehe saya rindu kamu la shayang!!

Tuesday, 21 December 2010

saya bukan penyabar!!

Tajuk tk boleh blah :P

Ok harini saya tk berapa sibuk so tiba-tiba teringin pula nk buat senarai brg yang hendak di shopping di Malaysia bila bercuti nanti hehe.. dah tentu la barang2 rumah.. my feveret ever!! walaupun hanya utk memenuhkan brg2 wajib di istana hinggap.. apapun ia tetap syurga yang perlu dijaga.. :) wonderla if aku betul2 dh settle beli rumah atas tanah sok.. yaikss!! verangan awal dh ni ehhehee

So far dh ada 13 brg dlm senarai bersama harganya.. semua brg rumahlah.. boleh ke gamaknya aku shopping dlm masa sehari 2 aje? haha tak mustahil kalau melibatkan hal rumah.. Alhamdulillah dengan rezeki dari Allah Taala.. bawa bersabar kate... huhuhu

Monday, 20 December 2010

Janjimu Janjiku

Nak aku tulis janji melayu kang kene hentam tk kene gaya lak kan.. aku pun melayu.. bangga ok!! as usual dok dgr janji melayuuuu (sarcastik version) apa lagi kan.. bosan gak org dok label kita cam tu.. buat what can i say.. dh semedang kerap benar kena.. bosan pun ye.. menyampah tk yah ckp la.. tp itulah.. hakikat! tk payah kata kawan2.. business punya org pun sama.. nk bg duit pun payah nau...

Smlm kami buat temujanji jam 3ptg dekat rumah dgn ahli perniagaan melayu la kan.. utk pasang wallpaper.. telefon.. sms.. tk jawab sehingga jam 4pm.. sedangkan saya punya jemputan jam 3.30 pm.. tp saya melayu yg reti memberitahu.. awal2 ckp mungkin akan lambat skit sbb dh ada janji awal dgn melayu lain jam 3pm.. so dh kul 4 tk dtg2.. gue blah gi jemputan kt rumah member.. lagi best!

Sedap bebual hubby sms bgtau diaorg call akan dtg jam 5.30pm.. ermmmm gitulah.. dh aku sedap duduk.. sedap nyicah popia.. time tu la nk dtg.. ok lah sempat jamah2.. borak2.. then lari balik rumah.. hehehe dtg juga korang ye.. aku dh ckp awal kt hubby if mlm baru depe return call.. u kensel jekle... bukan rezeki dia.. nasib baik depe dtg juga...

Oklah.. tk ckp byk aku amik je apa yg aku bekenan tu.. bayar deposit siap... insyaAllah janji mereka hari ahad akan dtg pasang.. semoga tk jadi lagilah janji melayu yg memalukan itu.. wpun benda kecil.. ia tetap menjengkelkan..

Sunday, 19 December 2010

Family Ceria


Masing-masing pose dengan baju baru dari HK kecuali abg dod saya yg tidak muat pulak kekkekeke frust dia :P mak pun ada masa ni tapi dia camerashy nk amik gambo kene bayar hahhaha so mak di belakang tabir dgn bag comel dari HK.. dh bawa berjln2 kata dia letak duit soping2 kekekekke :)

Saturday, 18 December 2010

Deco bersama RR

kembali dengan kisah deco bersama RR

haha haritu last citer pasal beli katil.. ok setelah beberapa bulan kami stop kejap skrg on semula.. tadi kami bersoping online wallpaper2 yg agak cantik di mata utk bilik tidur.. kami pilih mural style.. esok tokei wallpaper akan ke rumah utk urusan mengukur dan yg sewaktu dengannya..

lepas siap pasang wallpaper utk bilik.. kami juga akan pasang satu wallpaper mural style juga dekat pintu bilik .. apakah pesennya.. nntla kita sharing is caring.. skrg nk citer pun tk berapa nk reti... pehtu RR akan mulakan dgn acara mengecat plak.. sementara barang belum byk ... setelah itu.. bulan 2 nnt baru shopping perabot utk bilik tidur kami.. kojer saya cuma pilih perabot.. susun atur dan deco spt biasa.. tk saba!!

teringin nk pasang chandelier .. harus masuk senarai shopping... then langsir.. carpet... ekeekkee mari cuci mata lagi.. mari!!

Thursday, 16 December 2010

Syabas Malaysia!

Semalam gue layan bola live u kt tv taiwan hehe menarik!! jarang nk dpt tgk menda live melibatkan msia kecuali kalau sukan tu tgh berlawan dgn team taiwanlah.. haha kt msia pun sama la kan.. takan nk tunjuk live negara taiwan kalau tk seberapa sgt gamenya.. lainlah EPL ke.. wimbleedon ke.. world cup ke.. tu harus satu dunia nk tgk.

Cuaca smlm boleh dikira drop dari hari biasa.. tp badan aku ni panas semacam.. lepak depan tv pun tk rasa sejuk sgt.. boleh plak tu telelap sambil tgk bola.. haha 1st half bosan la sikit.. 2nd half baru cerah mata bila dh goal.. kekeke lama tk tgk bolasepak msia meriah camtu.. wpun hanya suzuki cup.. at least rakyat msia gembira bila korang ni menang tau.. kami bangga! pemain msia aku kenal hat senior tu sorang je.. lain2 mak aiii mana dtg satu pun tk penah tgk.. even kapten!! hahaha tp baguslah.. biar begitu.. nama tk penting.. sosial ala2 Rooney pun tk penting!! yg penting disiplin dan main betul2.. ini baru naik nama sket ko dh tunjuk belang.. main tk segah mana kuar mag ngalah tiger wood :p

Habis bola belum pun jam 10mlm mata dh tk leh tahan.. ngantok sesangat.. badan tk sihat sikit so lemau jek rasa.. ingat nk la tahan lama sket.. tp tk leh jadi.. panas semcm wpun kt luar rumah dh cecah almost 11c... bukak stokin.. bukak sweater ha tidoo .. ke sudah sampai pagi.. biru2 ok kuku smlm.. agaknya sejuk tp aku yg tk rasa? ajaib lak hehehe..

Pagini hujan.. sejookkkkkkk aa baru normal balik.. terus capai jacket merahku berjln ke opes dlm hujan..

Tuesday, 14 December 2010

Huargghh!! Tertekan!!!

Ok padan muka!

Tadi tengok tv.. since tadek movie yg best cam biasa aku mesti cari siaran sokan... mana tau tiba2 ada game best2 kan.. sekali tv tunjuk race tahun 1986 camtu.. f1 race.. muehehhe funny gila.. tk class langsung.. track tanah tepi2 tu tanah merah bagai.. org pun leh lari2 jek kekekkek tp dari situlah bermulakan... dari tade pape.. dari tk berprestij mana.. sampai skrg.. ha kauu sistem keselamatan mmg tk ingat la skrg..

So depe tunjukla zaman kegemilangan Aryton Senna itu... zaman kemuncak dia.. tgh naikkan.. best gile.. then tetiba teringat.. aku tau dia mati masa race.. eksiden langgar dinding... tapi kenapa aku tk penah tgk video dia.. hellloo kateeeee ini zaman utube ok!!! demmmm lari masuk bilik.. search teruslah... ha kau berderet!! so view la satu persatu... sedih ok.. sedihhhhhhh... tgh lead.. laju gila.. langgar dinding.. pecah keter.. marshall lari2.. masuk keter.. masuk helikopter.. ok done di bawa ke spital.. 2 jam pastu istihar mati... so so sad...

Cuma... kalau dilihat pada race tu.. kalaulah race tu skrg.. selalunya tk jadi apa2 nye.. mmg ketara nampak la perubahan track after the race.. kalau dulu dinding aje.. skrg dh letak tayar2.. so impact dia tk la teruk sgt.. skrg tgk eksiden camtu tercabut segala drivernya leh kuar lambai tgn lagi... oh senna... mmg dh itu ajalmu..

AND!!! dari situlah aku tau kenapa schumacher sangat dibenci!! sangat!! sangat!! and me too now.. sorry la kalau ada peminat dia di sini.. aku tertengok video di mana after the race (senna mati) schumacher ni menang.. semua org tunduk suram aje.. while him!!! tersengih2 sana sini gembira.. what the???? my goddd!!! oh my my!! ok no wonder laa ... then after u beat senna punya record.. boleh menangis bagai pulaa masa press conference.. please laaaa......

Ha skrg aku sedih tk tentu pasal ok.. mendalam betul sedihnya.. pastu gatal pula p tgk video massa punya accident.. ishhh tertengok muka dia masa diangkat kuar dari keter yg remuk tu.. mak oiii aduhhhh nk pengsannn!!

Enuf kate.. apapun Rest In Peace Senna...

* tak sabar tunggu next year.. new season... Go! Go! Mclaren!

a never ending journey





Bertemu lagi di suatu pengembaraan yang lain ... InsyaAllah...

Monday, 13 December 2010

2010 semakin dipenghujungnya

Tiap2 tahun saya suka tulis resolusi utk tahun seterusnya.. kene cek balik untuk tahun ni dipenuhi atau tak.. ermmmmm korang semua dh cek ke ;)

2010 aku ingat resolusi aku adalah mengenai hidup baru.. Alhamdulillah tercapai juga.. dengan hidup baru yg kembali dgn tanggungjawab.. setelah hampir 7 bulan menjadi isteri orang.. well semuanya membahagiakan.. :) masih terbayang betapa berdebarnya aku bertemu keluarga baru semasa dirisik dan ditunangkan pada 20 februari... ijabkabul pada 22 mei 2010.. dan kenduri yang sungguh meriah pada 22 mei.. bersambung dgn kenduri sebelah rumah mertua pada 29 mei.. 1st time ok balik rumah mak mertua ekekekeke.. semuanya kenangan yg cukup bahagia..

Penutup 2010 kami berdua bercuti ke Hong Kong.. percutian luar negara pertama kami.. ikutkan Taiwan pun luar Malaysia.. tp dah duduk sini tk rasa pula bercuti di luar negara kekekeke.. so kira Hong Kong ni 1stlah..mana2pun seronok.. jln tgk map.. bawa bag besar.. bawa kamera.. haihhh dgn letih.. lapar.. bengkak kaki.. bila pulang ke rumah.. satu kepuasan yg tk dpt digambarkan.. InsyaAllah untuk resolusi 2011 aku akan masukkan satu negara lagi untuk pengembaraan kami..

Ok nanti kita sambung lagi.. masih terlalu awal nk tutup tirai 2010 kan.. ;)

Sunday, 12 December 2010

MFTC Family Day

Semalam hari Sabtu persatuan wanita taipei sekali lagi bagi tahun 2010 mengadakan bbq family day dekat neihu.. awal pagi bangun.. naik teksi ke situ.. teksi drop jauh pula dgn tempat bbq tu.. mmg siamang betul la.. semput aku bila sampai.. dh le naik bukit satu hal!! haha hangin satu badan..

Seronok juga main tembak2 n memanah.. tak pernah try seumur hidup.. tapi tk menang satu adiah pun kekekkeke tula gara2 pancit awal.. gigil tangan woih.. takpa yg penting makan sedap! kami bbq ramai2.. udangla.. ayam la.. sotong la.. lamb bagai.. mmg sodap!! cuaca sejuk2 sedap plak tu kan.. makan bbq panas2 mmg menyelerakan..

Balik dari family day tumpang cah since keter dia tk penuh.. okla.. aku pun tk larat benar dh nk mencari teksi.. kami sampai rumah lebih kurang jam 3 ptg.. terus call ence suamiku utk report diri kekekekek past lelap sampai kul 6 ptg.. pehhh terbaik!!

Harini Ahad dok rumah je.. pas breakfast dgn suami tercinta depan skype... layan borak.. boleh tertidur semula hahhhhahaha ni la gara2 cuaca sedap ni kan.. keje nk tidooooo aje.. mujur bfast nasi goreng so tadela thari lapar dah.. ptg jam 330pm tadi kuar gi wellcome beli brg2 dapur.. lama tk shopping kt minimart... senget2 bahu aku menggalas bawa balik... sampai rumah teringin plak nk makan beger.. kuar ramly beger la apa lagi.. for tonite.. i dh prepare nk buat beehun goreng.. hehe tu jekla kisah hujung minggu saya kalini.. ;)

Saturday, 11 December 2010

Fall In Love





Discover Hong Kong Day Two ~ Night






Lepas puas bergambar atas The Peak kami turun lebih kurang jam 4 lebih.. balik hotel rest longgar2kan otot.. minum petang sambil meratah sambal udang dan tuna mayonis.. huhu sedap gile! Lebih kurang jam 7.30 mlm kami keluar sekali lagi lepak tepi laut dekat kowloon pula.. sambil tunggu light show jam 8.00 mlm.. kalini dpt tgk view Hong Kong Island dari darat.. mr hubby tk puas nk amik gambar show tu.. dari atas kapal goyang sgt.. so kami berehat melayan light show sekali lagi.. ramai juga org kt situ rupanya.. habis light show kami ronda2 sekitar.. jumpa deco2 krismas dkt beberapa hotel yg kami lalu.. so layan bergambar ajela.... :)

Thursday, 9 December 2010

Posing Day 2 at HK






Selesai Day 2...oppssss siang punya.. lupa mlm pun ada lagi.. :P

Nose Bleeding AGAIN!

Semalam cuaca mmg drop gila! pasang 2 heater dlm bilik.. 1 heater dekat ruang tamu.. baju 2 lapis dan stokin so n so... gegellll... sejuk tu takpela dh nama dia winter sonata.. tp yg tk tahan is my nose ni lah.. sejuk lebih dia bleeding.. panas lebih dia bleeding.. adoii bila nk oklah.. :(

Pagi ni di opes pun bleeding.. byk lak tu.. lama jugala dok tekan hidung ni kasi stop.. n skrg walau dh stop tk boleh sentuh2.. karang dia kuar balik.. pinar kejap mata.. :( haihla.. bertabah jekla...

Ok nk rest kejap mataku dh berpinar sgt2...

Wednesday, 8 December 2010

Discover Hong Kong Day Two

Day two kami bangun agak lewat la juga.. tidur n rest betul since day one kami agak all out sampai tgh mlm.. hubby kuar beli roti while me sediakan minuman n buka tuna mayonis dan sambal udang buat breakfast... sedap juga layan... caya tk caya habis sebuku roti kami 2 makan huhuhu.. Destinasi pertama kami harini ialah The Peak.. puncak tertinggi di Hong Kong untuk lihat pemandangan yang sungguh WOW!!




Lama la juga kami kt atas ni.. biasalah suami saya kalau dh takjub dgn kameranyakan hehhe kasi can dia amik gambar puas2.. while me shoot la juga sikit2... sambil2 tgk org ramai yg naik kt situ... lebih kurang sejam lebih kt atas then kami decide turun ke madame tussaude plak.. tgk patung2 artis.. mulalah adengan tk senonoh bergambar hihihhii




Banyak la juga gambar dgn hartis2 kt sini.. fun2 gitukan.. sat saya sambung sket gambar lagi dgn yang femes2 udah la kan... asben sporting gitu kekeeke dia pun sakan dok peluk hartis.. amboii takpaa kasi can jugekk kekekekeke





Puas kami bergambar dgn hartis... kami ke mall sebelah utk bersoping sket.. tade pe sgt.. just tshirt HRC HK sorang selai buat koleksi... beli air minum2.. oh sempat juga kami lepak dekat restaurant forest gump.. superb! dapat gelas liplap2 lagi buat cenderahati dari restaurant kekekekeke


....................

Day 1 Posing




Tuesday, 7 December 2010

Discover Hong Kong Day One

4 Dec 2010

Jam 5 pagi dah selamat bersiap... breakfast with a cup of coffee then berangkat ke airport dengan frank... siap check in tanpa sebarang masalah.. kapal tk penuh pun.. so landing sesuka hati... touched down HK sejam sengah selepas itu.. so we decide to bfast dekat popeye halal ala2 mekdi gitu.. lepak jenjln dlm epot.. puas bergambar then kami ke kaunter bus limo utk ke hotel di kowloon city.. from epot to hotel amik masa lebih kurang sejam juga lah.. bas stop few hotel turunkan penumpang.. sempat kami lalu disney punya area...



Lepas touch up apa yg patut kami gerak ke Victoria Harbour menaiki MTR dari station Tim Sha Tsui.. 5 minit je dari hotel.. dari tempat kami ke VH amik masa lebih kurang sengah jam .. dekat je.. so kami lepak kt VH dari ptg sampai ke mlm shoot panaroma yg sungguh cantik..


Jam 8pm kami naik ferry layan symphony light dari tgh2 laut.. so dpt tgk show dari Hong Kong island n kowloon.. both is very2 nice!! tepegun hampir sengah jam juga la tgk light show tu.. tadela hebat gile tp 1st time tgkkan hehehehhe




Habis show kami naik star ferry from Hong Kong island ke kowloon city.. lebih kurang 15 minit aje.. tambang pun murah.. then sampai kowloon amik teksi pegi makan kt kedai halal area kowloon juga tapi jauh sikit... superb! siap ada astro pernah buat JJCM kt situ.. nice food n kedai gile penuh! ya sampai lupa nk shoot gambar sesak nye pasal.. dh makan terus amik teksi balik hotel kekekekkeee settle satu hari di HK.