Friday, 30 April 2010

mengantuk apa ni

duh baru cecah jam 8 mata dh mcm kene gum.. mengantuk bebeno.. cuba la tahan.. buat kopi secawan n layan fesbooking.. komen sana komen sini hehe nk bagi celik kekdahnya.. weekend ni tk ada apa plan lagi.. selalu tu lepaking menum ptg di rumah member dkt tingkat 3.. but this time tade lagi kami plan apa2.. so esok aktiviti saya ialah scrub di spa.. huhu best amat!!

ingat nk p spa rambut ni sama.. lama tk urut kepala.. ermm tgkla.. kalau rajin tempah on sunday ke.. dh teruk sgt kulit kepala ni.. gatal bukan main lagi...

masak? ermmm nk rest.. masak simple2 je skrg... tp insyaAllah 9 mei nanti saya buat kenduri sikit.. ok time tu kita update menu ya..

daa :)

Thursday, 29 April 2010

ITM Reunion

23rd May 2010 at my place..

pehhhh masing2 akan dtg bawa pasangan dan anak masing2.. hampir semuanya dh cecah 30 ke atas dah ni... haihhhh gi mana rupe masing2 skrg ya.. tk sabar nye nk peluk rakan-rakan lamaku... i hope.. tiada airmata yg gugur.. habis bulu mata pelesu ahkak nanti.. ;)

dah tk lama dh rupanya...

Tuesday, 27 April 2010

posto! posto!

aha... kad jemputan kami dh siap.. heee skrg laling saya sebok la ke sana ke sini menghantar mengepos menggitu menggini.. sian dia sensorang... i wish i can help u dear... thanks a lot ya.. saya aje belom tgk camne rupa kad kawin saya ni.. :) cepat le online huhuhu (sambil menunggu ni)

anyway... saya mendapat kabar saya punya ramai silent reader... thanks la sebab sudi amik berat bertanyakan kabar saya... di sini dgn rendah hati.. saya jemput kalian semua ke kenduri saya di pucong atau di pahang.. mana2 pun boleh... tp dtg jgn la silent juga... kenal2kan diri ya.. salam persahabatan saya hulurkan.. :)

photoshot aina





My fren Kak Marly request me to shoot her doter Aina.. sempena Aina 10th Birthday pada 18 April yang lalu..

Bestnya la hai ada mommy and daddy sporting habis.. siap deco satu rumah n the food phuhh!! hehehehe konyang den sehari...

Monday, 26 April 2010

sedap cuaca..

pagi td agak panas.. ptg ni dh nk hujan.. redup dan sejuk2 sedap pula... tk terasa apa2 wpun puasa harini...cuma tgh berfikir apa nk di masak ptg ni ya... ermmm...

amik mood.. ayam masak kicap la kot :D hiihihhi

get well soon

InsyaAllah semoga harini aku kuat dan sihat berpuasa... dan semoga bakal suami saya di Malaysia segera sembuh... aku dh tak mampu diduga buat kali yg entah ke berapa.. Ya Allah aku sembahkan sujudku padamu.. sihatkanlah bakal suamiku... amen..

Sunday, 25 April 2010

kemas rumah di malam hari

woohhh saya sgt rajin malam ni.. after babai centa saya yg mahu keluar makan jap.. saya mula gatal tangan.. tiba2 jadi terajen smcm! 1st buka cadar katil.. tukar cadar baru.. tukar sarung bantal baru.. kemas2 dekat lantai bilik.. kemas wayar2.. sembur wangi2.. angkat cadar masuk mesin putarrrrr.. done!!

angkat semua set royal albert.. basuh di singki and biarkan dia kering.. angkat semua koleksi cawan dkt area lain basuh n biar kering.. amik kain buruk lap kabinet tv... lap meja bunga.. pheww!!! puas hati... terduduk kejap.. mmg seronok bila kerajinan ni datang... esok dh kering semua set2 tu baru kita susun atur semula.. ermm nk tukar style sket la... upkan brg2 yg beli dari Prague plak kot..

and now.. kelepek... harap mlm ni dpt tidur nyenyak... saya dh tak sabar nk balik msia.. betul2 rindu udara di sana.. :)

yinggae kali ke 2




aha last week kami segerombolan kaum wanita ke yinggae tempat pinggan mangkuk besoping sakan.. beria la juga ai membeli tea set baru.. few koleksi utk suka2.. present so n so... fun habis kt area tu..

and today kami lagi sekali satu geng satu kereta ke situ.. hihihi soping utk kali ke 2... asalnya me n faten je nk pegi sbb dia tk puas hati nk gak koleksi tea set.. but then ezan pun nk join bawa maknye.. so kami berlima termasuk husband ezan drive ke sana...dptla faten membeli tea set keinginan yg sampai tk tido memikirkannye hehehee
me pun amik kesempatan tambahkan lagi koleksi present utk ipar duai di msia sok....alhamdulillah semua akan dpt.. tanda hati dari bakal adik ipar baru..

balik dari yinggae singgah rumah faten makan beehun sup sket.. then belajar buat kuih cara.. lalalaaa master! wpun 1st time ai buat hangus but after that lulus!! sonang ropernya... nk praktis buat kuih muih so that nanti bulan puasa ke.. kt msia ke.. tk yah sesusah kuar kodai.... seronok buat sendiri..

gambar... huhu tk sempat.. licin yeee.. ;)

serabut!!

harus ku bawa berfikir... tuhannn mana mau ku humban perasaan bosan begini?

Saturday, 24 April 2010

lappy ku rusak

Fikir balik masa laptop tk leh on hayoooo apa nk buat ni... angkut gi opes mr lim tolong la selamatkan hehe... ok done kisah lappy.. cah pinjamkan saya lappy nya buat beberapa minggu sementara nk balik cuti ke malaysia nanti... oh satu kelegaan.. kalau tak bingung juga rasa.. thanks ya cah.. :)

Friday, 23 April 2010

time to open

:) soon i will open my blog.. skrg rest skjp... lgpun sedikit busy dgn preparation yg mcm2 bendanya...

and lagi saya terima berita tentang end of tour seseorg.. jadi saya mahu sediakan sesuatu... nanti kita sambung ya...

Monday, 12 April 2010

puasa

Semalam pergi bersukan dgn kawan2.. main badminton hampir nk pitam jadinya.. debo ok rasa.. mcm nk putus nyawa.. pastu byk rehat dr main.. dah tade kudrat sangat rupenya..

Harini saya dengan cik faten berpuasa ganti and sunat.. kami dh plan dr minggu lepas lagi nk mula dari hari Isnin dan Khamis... InsyaAllah kalau saya sihat.. saya akan buat kerap... Jam 3 pagi laling jajak kejut for sahur.. siap bg salam bagai kujat den hehe.. ajak dia puasa tk nak plak hehe.. takpe.. tq sgt2 ye sbb kejutkan.. dpt la makan beehun dan menum air masak segelas sambil tunggu subuh...

Lepas tu lelap sampai pagi huhuhu payah nau nk buka mata... ni pun tgh sangap lak rasa.. lapar dahaga tu tadek sgt.. mengantuk je lebih.. pepagi dtg opes pun mcm2 lak kerenah.. sabo jekla..

Ok since nk jaga kesihatan dan stamina sket... harini saya plan nk rebus tomyam saje.. makan dgn sambal cili podeh cik faten bagi last week... :)

Friday, 9 April 2010

camne rasanya dok berumahtangga yek?

soalan yg dikemukakan laling jajak pagi ini.. hehehee ai pun tk reti nk jawab dkt tepon tadi..

As for me hidup berumahtangga ni mmg best (dr pengalaman).. tk rasa kosong.. tak rasa sunyi.. apatah lagi nk rasa rindu tahap makan tk lalu tidur tk lena.. kiranya mcm part of ur soul.. part dalam segalanya.. share all.. keep the secret baik dan buruknya pasangan memasing.. and yg utama.. sebagai wanita (diri saya ni) saya penakut yang amat sgt.. muka je rowk.. perangai je garang... tapi saya sgt penakut.. saya respect kawan2 yg memahami bila saya kata saya takut.. diaorg tk main2kan ketakutan saya itu.. jadinya dgn ada seseorg bergelar lelaki.. saya boleh sorok ketakutan saya di bawah ketiak anda.. i ckp betul ye... well ketakutan saya tidak sampai menyusahkan kawan2... dan hoho saya dh hidup di luar negara lebih dari 2 tahun dah ni..

TETAPI dlm perkahwinan akan tiba satu tahap atau satu masa yg kita akan rasa argghhh tension!!! tk kawin lagi bagus.. hidup sorang lagi bagus... ko tk balik rumah pun takpe... niat nk tuko pasangan pun ade... serius.. ai mengalaminya.. kalau dh hari2 muka yg sama.. perangai yg sama... meh bgtau aku kalau korang yg kawin tk rasa mcm tu... diri sendiri saja dpt mengawalnya... bukan org lain.. time ni lah kita perlukan nasihat yg sgt bernas.. kita perlukan satu pandangan yg boleh membantu.. samada kita perlu mengalah atau teruskan... pilihan masing2... bacalah buku apapun spt tip2 mengembalikan kehangatan.. tip2 mengembalikan bla bla blaa.. tk jalannyee.. MELAINKAN diri sendiri... baik buruk bukan dari org lain.. tapi dari diri sendiri.. utk perbaiki perasaan yg dihasut syaitan dlm rumahtangga adalah dgn kesabaran yg tinggi juga dari diri sendiri... kalau tk sabar mmg hancur.. jadi BERSABARLAH.. wpun ada kawan2 yg tewas dgn penceraian... peluang tetap ada.. walaupun perlu bermula semula dgn orang baru.. jadikan kegagalan itu sebagai pengajaran.. :)

Bagi aku yg dah mengalami kehilangan... perpisahan selamanya... satu bebanan jiwa yg tidak mampu diceritakan bagaimana mahu diteruskan hidup ini seorang diri.. i need man... i need someone to help me.. aku tidak mahu membebankan sesiapa...so i play everything safe... kadangkalah rasa nk pecah otak ni berfikir.. bagaimana nk dihabiskan masa malam ini ya... bezanya org yg dah pernah kawin dan tk pernah kawin ni sgt byk... bukan sex semata yg difikir bila malam menjelma.. tapi keseronokan menghabiskan masa bersama.. makan bersama.. rehat bersama.. gaduh2.. haih..kalaupun tk berckp.. tp cukuplah ada seseorg dlm rumah.. lain rasanya... contoh terkini yg kadang2 buat airmata gugur... bila teringin sgt nk minum air sirap.. nk putus urat tangan dah ni.. sampai harini tk boleh buka tudung botol tu.. pehtu.. bilik saya ni gelap jee sbb lampu dari ada 3 dh tinggal 1.. sapa nk tukar? tinggi nun.. rabun la jik mata aku sbb dok membaca dlm lampu yg mcmtu.. contoh2 ni kecik aje... tapi kan mudah kalau ada suami... asyik nk panggil cina dtg buat.. dah la dok sorang.. nk bg dia masuk bilik tidur aku ke?? ohhh mustahil ya!

Banyak mahu ditulis.. tapi cukuplah dulu... boleh sambung sessi lain hari... for my dear tunang.. jgn risau.. kita tk boleh jadi sempurna.. tk akan sempurna... ini peluang kedua saya... peluang pertama dlm hidup u.. :) dan peluang kedua ini tk akan saya sia2kan.... Allah masih sayangkan saya... bukan semua dpt peluang kedua utk rasa bahagia begini.. trust me.. saya akan cuba utk tidak kecewakan hidup saya lagi.. umur pun dah angka 3... baper tahun sgt lagi akan jadi muda?

**tiba-tiba teringat Darliza...

Thursday, 8 April 2010

winter balik

sejuk ya ampun sehari 2 ni and hujan 24 jam.. smlm tk tahan terus kuar heater semula.. beku rasa badan2 ni sat.. susah betul nk lelap mata skrg ni.. berhempas pulas benarnya nk bg mengantuk.. :(

dlm minggu ni dh habis 2 novel dlm 3 hari... smlm angkut 4 novel letak kt katil.. ha kau layan le selagi tk mengantuk.. mood makan pun kureng.. bagus gak le.. kalau tak tu tk benti mengunyah hihihihi...

**update.. tadi baru je makan thai fuud.. yaaa kurang la sgtkan.. cuma tk best sbb ayam yunnan tadek..

Tuesday, 6 April 2010

sleep over+juon+beger+meja baru

Ha sekali harung tajuknyee... last sunday i jenjln tgk kengkawan main badminton... saja la buang masa sbb monday public holiday.. kekonon nk main2 ngan lala.. sekali lala tk dtg.. ada 3 owang je main.. tk cukup korum la.. so i main la for them.. ganti sat.. boleh la 4 kali main... semput siap krem bagai.. peluh juge wpun cuaca agak dingin.. pakai selipar ja ok.. n suar tido :P seb baik tk longgar hahahahha kekdahnya saya hari itu...

Balik badminton singgah umah faten nom teh tarik.. sambil borak2 udah jadi tgh mlm.. ish takut le plak.. since monday hari cuti.. faten offer meh la titok romah dia kalau takut.. laling jajak tadek p prai.. so okla.. i balik romah mandi.. tuko baju tido baru... angkut bantal busuk tuwun romah faten... kt romah dia kami sambong borak sambil tuneee cenel 64.. cam besh je... citer antu siam.. gasakkkkk... 1st time evaaaahhhh i layan citer antu di taiwan.. lain2 siri plak tu.. pehhh masuk siri ke 3 aku dh masuk dlm simut.. faten nampak jik mata ja.. haruss seremmm ok... hhaahha last kami decide buka cenel makan2 jom.. tk mampu dh nk jerit hahahahaha adoii best gilak!! tatau kul baper baru kami lelap... pagi buta bangun sbb dia nk p spa badan dia plek.. so ai balik romah sambong titok .. heee sampai thari siap mimpi makan tomyam segala...

Kul 2 lebih faten call ajak p makan.. kami decide p kedai baru halal yg cah baru jumpa.. makan beger gitukk... ok aaa kebetulan baru pas mandi.. terus siap2 jln p ke opes since dia kt opes that time... amik teksi p makan kt kedai tu.. layan beger besoo gilak.. pas makan kami naik mrt ke main station.. beli brg sket then balik.. sampai romah dh ptg... mlm layan nobel sambil nom melo.. alhamdulillah.. smlm saya tidur nyenyak... bangun pagi segar... :)

And just now Donald my agent call bgtau tuan romah akan hantar dining table baru soon... harap2 ok la ropenye... baru kene dgn kapet baru.. dan baru la semangat nk duduk lama sket... Rezeki nk naik pelamin gaknye... alhamdulillah...

Sunday, 4 April 2010

Selamat Hari Lahir Sella



Special for you my fren... Semoga panjang umur.. dimurahkan rezeki.. dan gembira selalu... Saya sungguh bersyukur punya sahabat yang tiada galang gantinya... Bersama di sepanjang saat saya perlukan baik utk ketawa atau ketika duka...

U such a wonderful person i've ever met.. :)

coti hari kedua

Oh ya minggu ni cuti 3 hari.. esok public holiday for taiwan.. tomb sweeping day namanye... kita dok rumah je. tk berani nk kuar2 sgt kang kene sampok kang.. time nenek moyang berjln huhhhu... percaya la sgt kan :P

Semalam mmg fun.. habiskan masa scrub badan di spa... lama yo tk sental badan.. gebus kejap jadinya.. masa mandi huhuhuuuu rasa mcm kulit telo licin ya amat.. hahahaa syok ulit badan sendiri... depe pon dh pandai sebut nama ai... henhau!!

Harini bangun titok lewat.. syiok hujan n sejuk2 best gitu... kul 11 bangun mandi terus... masak nasi n kuarkan ayam.. seboknye la nk makan sik minyak.. tp tetiba mood harini nk buat masak lemak cili padi plak.. hihiih so tuko menu ya...

Petang ni f1... melekat lagi depan tv... ence tunang akan ke utara petang ni.. kojer seminggu... woo gonna miss u .. jaga diri bebaik ya.. jangan panjat tower tinggi2.. apapun bismillah.. tawakal.. ingat i kt sini.. :)

Friday, 2 April 2010

comot



heee rindu plak tgk gambar comot kami sehari sblum bertonang.. lepak di mekdi area rumah kami berdua nanti bersama sahabat dangdut ence tonang (ha jgn coba2 ya wufiii) main kamera sehingga jam 2 pagi.. heee seb baik approve dgn mommy ai.. kalu tak harus kene marah lepak sehingga pagi buta hehehe... ai miss u dear ;)



dan ini gambar comei kami ketika di awal2 mengalami sakit jiwa atau lebih tepat lagi angau tahap gaban... juga dipotretkan di restoren berhampiran rumah kami nanti oleh sahabat ronggeng en tonang, wufi the soldier... sah mlm ni saya jiwa2 wpun dia di depan mata huhhuhuuh

kehilangan...

Satu Malaysia aku pasti... terkejut dan bersedih dgn pemergian Allahyarham Din... so do I..

Perpisahan mmg sangat terkesan di hati aku.. bau tanah dan angin di sekitar perkuburan masih kuat dalam memori...

Al-Fatihah buat kalian yg telah mendahului ke alam sana...

Thursday, 1 April 2010

Bulan Baru

Huih pejam celik pejam celik dah masuk April wonderfulll hehe... tk sampai 2 bulan lagi aku bakalan tukar status semula.. Ya Allah tak sabar pun yer... takut pun yer.. eksited ermmm lebih la kot:D kengkawan kt sini kata.. ko dh gatai ek yu.. kuang ajo kan.. hehheheee gurau sesikit takpe.. kasi gelak2 huhuhu

Weekend ni start scrub badan pula dkt spa.. huih bestnya la hai titok kt spa.. dgn bunyi katak puruk.. laut kt hawaii... rasa tanak balik rumah pun yer... weekend ni kami cuti 3 hari.. isnin is tomb sweeping day.. tade plan apa2... rest kt romah je kot... kalau rajin.. kalau rajinlah... boleh la aku menghangatkan dapur tu dgn resepi cengkam2 lagi.. heeee kasi meriah koleksi gambo je... astu leh la cakap2 ngan pokok cili yg hari2 udah mendapat perhatianku... kalau tk sempat time pagi.. balik kojer sure i do talking2 with them.. dah gemok dahh mereka... cuma lambat nau bebuahnya.. start tanam masa raya tu hari.. smpi skrg asyik berdaun jekkk.. huhuhu

Ok off dulu... nak membelek kitchen kabinet lagi... ;)

**adrreenn... if u read this.. aku terharu dgn msg ko semalam.. ai miss u toooooo