Sunday, 28 February 2010

baby sitter hihihi

today now.. 8pm saya dgn sukahati sdg menjaga lala sebentar... mommynya kawan saya ezan sdg bersukan di court sebelah rumah saya.. dah lama ckp kt dia.. kalu nk bersukan tinggalkan je lala kt ai... ai sudi menjaganya heeee... harini ezan dgn gumbiranya tinggalkan lala..best plak rasa ada baby lam romah.. eceeee

awal2 ezan tinggalkan lala agak cuak ropenye.. cam pelik2 romah sapa ni.. wpun dia dh biasa dgn aku tp still dia rasa sumthing la kot bila mommy dia babai2 dia... keras badan dia peluk gue.. nk letak pun tanak.. heee masok bilik main hai2 dgn laling RR dekat skype lagi la dia pelik kan.. tepuk2 dia jap. looo lelappp hahhahhaha ampeh.. baru nk ajak main udoh tidor... pas lala tido laling plak tido.. laaa komeeeee udohnya aku juga yg bejegil buring sorang diri hihihihi sabo jek lee....

oh ya siang tadi ai kuar gi jenguk lantern festival... panas la harini .. shoot gambo org sesikit..then layan shot model dkt nuyork2.. hehehhee best juga sesekali..

sepetang dgn zara





gambar sepetang bersama cik zara and the bf at putrajaya.. testing2 kamera sambil menunggu sunset.. wpun senja panasnye sangat huhuhuhu...

Thursday, 25 February 2010

Nasi

Kagum juga sejak cecah Taipei pada hari Ahad yg lalu.. hingga kini saya belum jamah sebutir nasi pun lagi... 3 hari makan beehun goreng mak saya... makan sikit2 je.. bukan nk diet ke apa tapi selera belum datang.. maybe pasal keletihan dan pertukaran cuaca sampai selera stop kejap...

So harini saya plan nk masaklah hehehe takut gastrik lak karang sbb tk makan berat langsung.. tgk peti ais smlm cuma ada ayam skit.. ikan seketul dan daging skit.. kene tempah ayam nampaknya harini.. pehtu kalu rajin esok2 nk jejak pasar la kejap.. cari udang dan apa2 lagi... oh esok buat majlis sambutan maulidur rasul.. port luck.. nk pakai jubah la plak.. sejuk2 ni pakai 2 3 lapis tk kisah sangat..

Ermmm menu malam ni?? Petang karang la update heehehehe

**PESAL LA BOLEH TERLUPA NK BAWA BALIK CILI PADI MALAYSIA..:( KALAU TAK BOLEH BUAT SIK GORENG PEDAS WEEKEND NI.... **

Wednesday, 24 February 2010

spa q

start this month im going to massage my moka to be roncing like errah fazirah can? hahha just to massage ok not to cocok botok or bedah roncing2.. then gebus2 kan kolit keseluruhan.. 3 bolan tk jompe harus dimanfaatkan supaya big day cik abg tk kejip mata.. amboii gataiii kan main huhuhuhu oh spa q ini akan dihadiri bersama celia .. semangat dia menempah tiket nk attend majlis kenduri kahwin ku di msia nanti.

selain itu.. saya sedang dlm proses study how to be a good photographer.. amboii cam tk kasi ence tonang cari makan statement.. heheh bukan apa.. nnti outing hanimoon idok le dia komplen asyik nampak dagu ja kan hahahhaa destinasi hanimoon? haha secret dolulah nnt ramai nk ekot udoh jadi tukang amik gambo je plak... :P

ok ok nk membaca boku sat..

semoga malam ini pergi



acu tgk hat bawah...

Monday, 22 February 2010

winter sonata

semalam balik semula ke taipei selepas 10 hari bercuti di kl.. amik kapal thari so tkde la rushing sgt... sempat packing waktu pagi .. agak letih tapi takpela bukan selalu buat majlis hehehe.. sampai klia lepak dgn moi RR sampai jam 2.30pm.. lg sengah jam kapal nk jln baru berlari masuk boarding hehehe seb baik tk kene tinggal... since duduk business class dpt la tidur rest selesa sket.. 2 jam juga la layan tidur.. sampai kk tunggu kapal delay plak.. biol tul.. lepak dekat lounge layan chatting dgn RR kebetulan dia tgh lepak n online dgn wufi.. borak la sampai kapal dtg semula hehehee sekali lagi ada penyelamat... sempat juga capai 3 ketul sandwich buat alas perut..

masuk kapal terus layan tidur.. jiran tepi minta aku tukar seat dgn wife dia.. haha bukan tk memahami.. tp the wife duduk dgn mat saleh bapak punya besar siap pangku anak and me mmg awal2 plan nk tidur.. minta maaf kt cino tu ckp.. sorry sir.. i want to sleep.. sia2 la aku bayar business class kalau nk menyempit dgn org lain kan.. kapal dari sabah bukan beso mana..

sampai taipei hampir jam 1230am.. mujur la frank tunggu.. dgn duit taiwan tadek hahahaa lupe plak nk bayo harini... esok kene call him.. baik lak pacik ni.. sampai rumah rasa sunyi pengap gile...cepat2 on internet minta ditemani... as usual RR ado sebagai penyelamat ala2 hero yehaaaa ok ok tidooo hehehehhee paginya awal gak jaga.. tk sabar nk gi keje le plak hehehe.. cuaca hohohoho sejuk gilas.. mcm tenggiling bergulung dlm simut tp best :)

harini seharian layan komen kawan2 ... terharu yo dgn mereka.. yg tekejut beria pun ramai.. finally identiti RR sudah terungkai... dia adalah antara sahabat saya dulu... dan sekarang bakal berkongsi hidup dgn saya.. :)

Sunday, 21 February 2010

Me.. Ayu Katerina



20022010 ~ My Engagement Day

1. Bertemankan zara... beberapa jam sahaja.. sambil gelak ketawa saya arrangekan sedikit bunga2 di atas barang2 manisan sebagai buah tangan pada hari pertunangan...

2. Mukaku dilukis oleh AyangKamel.. agak tebal dan rambotku mcm sayang salmah ... ermm bolehlah juga... muheheheheh yg penting gambo agak cumel..

3. Dipotretkan oleh sahabat sendiri WUFI dan sedikit sentuhan dari ence tunang RR.. hasilnya later2 loo... hahahhhaa jgn le mare kengkawan yee..

4. Food pada hari pertunangan mmg superb.. komen dari kengkawan kata best gilos.. biasalahkan.. jadi subject mana leh makan.. lepas semua balik dpt la rasa 3 pinggan.. well mmg best huhuhuhu

5. Pertama kali jumpa mertua... adik beradik ipar baru.. saudara mara baru.. saya sangat happy.. diterima seadanya.. dilayan semeriahnya oleh mereka.. wpun agak letih satu hari punya perkenalan... kesimpulannya.. saya gembira dgn keluarga baru saya... :) dan saya sgt happy dgn ibu mertua yg sangat mesra... pehhh tade gigil2 dah aku sella oii.. muhhehehee pasni sure aku gemok lagi sbb mertuaku udah tau fev food gue muhehehe

6. Happy lagi sbb majlis di lead oleh bapa mertua saya yang sangat penyayang.. dihadiri oleh adik2 ipar.. saudara mara sebelah seremban.. dan diberi sokongan moral dan kasih sayang oleh mereka.. mereka adalah keluarga saya selamanya...

7. Perancangan teliti oleh kakak and abg ipar saya sgt superb.. majlis lancar.. penat lelah mereka sgt dihargai.. anak2 saudara.. kawan2 mereka yg membantu juga sgt dihargai...siap makan pizza beramai2 hihihih

8. Kesabaran RR ketika saya tidak selesa dgn kepanasan cuaca di Malaysia.. mengkagumkan.. i minta maaf ya.. kerap moncong2 masa kita keluar... i hope u understand... its not easy for me.. and here... I MINTA AMPUN MAAF ya.. kalau ada yg melukakan hati... tuhan saja yg tahu hati ini... I love u.. more than u know... thank u for everthing...

10 days in Kuala Lumpur

summary je la eh..

1. Cuaca super duper HOT!! di Taipei masa balik 12c.. sampai KL 31c... habis tenaga kene serap!

2. 1 day shopping at KLCC with ZARA mmg super gile best!! habis segala butik kami jengah.. cek price.. beli brg.. menum2.. lepak2.. separuh hari tk terasa.. ZARA mmg best gilos and very the good advisor.. pasni sapa nk shopping sila contact dia k.

3. 1 day with RR settlekan hal baju nikah kawin also SUPERB gila best! RR tk byk kerenah.. butik also sgt memuaskan hati.. the price also under budget.. kiranya nanti balik bawa badan saja looo hehehhe

4. Woh!! 10 hari di Malaysia.. saya naik 5kg!! 5kg ok!! hahahah tapi tetap ermm comei je rasa hihihihi tu kata semua lah.. dan saya sgt sukak!!

5. dan.. saya skrang sudah jadi tunang org :)

Thursday, 11 February 2010

message from dato' siti yo


ya ya i love u too.. nanti i balik i call u lah.. kita dinner k.. pehh tk bley tahan statement hahahahahahaa

thanks RR .. malam nnt ckp kat siti jemput datang kenduri kt pahang ye.. kg dia juga hoohohohoho

Wednesday, 10 February 2010

picas of the month huhu


baru pulang dari jejoging bersama kak melah aka faten... credit to her.. thankss ya!

beri ruang kepada saya untuk lepaskan..

1. dh cuba call 40 kali dah kot.. tp ko kalau bukan ARTIS.. anak DATO ke...jalan tk bawa LV ke.. jangan harap org nak layan.. yelah tade duit gamaknya kita kan.. TAPI call dari OVERSEAS meraban2 oih org melayan!!! i will teach them how to respect people.. hanya yg IKHLAS akan dapat rezeki dari aku.. sekian terima kasih. (mesej kepada semua mak handam pak handam tukang pelamin dan sewaktu dengannya). -FB

2. kata tadek pc bila balik msia.. tp yg dok add ramai org dkt FB tu pakai typewritekah?? siap le - YM

3. terima kasih abang kandung yg tidak sudi pulang demi masa depan dan kebahagiaan adik sendiri.. TERIMA KASIH.. tuhan saja yg mampu membalasnya.. InsyaAllah.. tiada dendam di hati ini walaupun aku akan turun naik pejabat agama 40 kali jugekkkk.. - HATI AKU

Tuesday, 9 February 2010

from prague



itu koleksi bohemia yg saya borong di prague... kene beli lemari segera.. cumanya bila gempa.. aduhhhh luruh jantung kejap hehehehehe

Monday, 8 February 2010

Selamat Hari Lahir RR



SELAMAT HARI LAHIR MY DEAR RR... SEMOGA SENTIASA DIRAHMATI HIDUPMU.. DIBERKATI UMURMU.. DIMURAHKAN REZEKI... DILIMPAHI KEBAHAGIAAN... KEGEMBIRAAN DAN MENJADI YANG TERBAIK BUAT KELUARGAMU.. INSYAALLAH...

:) HEE JIWA JIWA SAT.. I LOVE YOU..THATS TRUE...

Saturday, 6 February 2010

chang an lu

lepas lunch i went to chang an lu cari barang sket.. before that borak dgn kakak tentang our preparation so far.. mcm2 suggestion and semuanya okeh no problem hehehe.. dia yakin betul aku boleh settle semuanya... as usual she is proud to all my frens yg sudi membantu itu ini bagi melicinkan majlis... well buat baik di balas baikkan... saya juga bangga dengan kawan2 saya heeeeeeee

ha apa ye dibeli tadi.. ermm sedikit gift kecil kecilan beserta bag.. woih murah gile.. tk payah sesusah nk membuat nk bergam bagai.. siap semua ada... was thinking to borong before majlis besar nanti...and few brg2 gedik sendiri seperti cekak rambut geli2 and so and so...

haih semoga semuanya lancar... terasa mcm tk cukup masa plak.. :)

Friday, 5 February 2010

mission (feb)

mencari barang2 ini:

1. hbag
2. kasut
3. hp
4. parfum
5. lip lap
6. blur lagi lagi lagi lagi?????

Thursday, 4 February 2010

mari menggooogleeee

pinau mata tgk blog sana blog sini.. semua cun semua comei.. bley ke aku nk ada 5 pelamin dlm romah? sana merah sini putih situ biru sinun pink woihhhh gila glem apa.. kot akak aku romah mcm istana takpela kan.. hihihihih ada semua pakat tumpang sanding beramai2kan..

mana satu yaa pilihan hati... semestinya simple.. dan tidak membazir..

Tuesday, 2 February 2010

syukur alhamdulillah

9.10pm.. tergerak hati nk cek file sijil2 lama... mencari sesuatu yg bermakna sewaktu aku sedang siapkan diri utk kehidupan baru... YA ALLAH ADA!!!! mati2 aku ingat dh hilang dah... siap lengkap semua masih elok... alhamdulillah .. syukur... segalanya mudah :)

sekarang saya bersedia...

Monday, 1 February 2010

harini sakit gigi

series mcm @(R$*$^*&$*@#@(~!!!!!

sambung

start smlm tiba2 gusi atas bengkak.. idok sakit sgt tp tk selesa.. tahan ajelah.. ngekot nasihat rr kumur ngan listerin.. so sblum tido buat la skali.. lip lap lip lap jik mata tgk jam ha 7 am ok.. gila donggg langsung tk lelap gara2 tk selesa dgn gusi.. since harini aku duty siap mandi awallah.. sampai opes lepak2 gusi masih denyut.. adoi tk selesanya.. kepala pun pinar la tk tidurkan.. selesai keje binding terus alice buatkan appointment dgn chang gun hospital.. 1115am..

sampai spital masuk vip room then nurse yg sangat ramah mesra alam negur.. wahh long time no see.. errkk aku jawab i dont want to see u laa.. hahahaha biol. gelak2 isi form utk jumpa dentist then dia bawa aku ke tempat gigi.. dr terus cek.. woh dia kata gusi aku ada problem.. and few batang gigi ada lubang loo.. so dia refer kepada dr lain tatau la.. memasing ada major sendiri kot.. siap buat xray gigi segala hehe.. naik tingkat 6 dr cek2 dia ckp dtg balik kul 130pm sbb dia tgh ada pesakit masa tu.. okla ai balik opes jap.. sejam sengah lepas tu gi spital semula..

gila cuak ok.. nurse awal2 bgtau dr aku ni penakut gaban punya.. so dr bgtau jgn risau idok sakit sgt.. tahan je.. dia nk cuci gusi.. buat scaling siap.. sbb stone udah tebal yg menyebabkan gusi aku bengkak.. adeiihhh mula dah aku kene parkinson! mcm2 soalan aku tanya sblum start.. sakit tak.. kuat tak.. lama tak.. aku nk balik bley?? dia bantai gelak soh tahan jek.. kalau tak nnt lagi sakit.. bengkak takan reda.. alahaii mencik!!!

so bila dr dh start pakai topeng.. spek mata segala.. ngangaaaaa! nurse kt sebelah dok nyedut air liur la kot.. dia ckp kalu sakit angkat tangan ngeh ngeh ngeh.. nk tauuuu ada kot 40 kali aku angkat tangan huhuhuhu siap ckp dr sat sat nk rest.. lenguh nganga ok.. sakit wooo kuar air mata segala.. siap ada sound effect dr siap pujuk2 bagai.. urut2 tangan yg dok menggigil gile.. kejung badan2.. wpun aku cuba relaks tapi tetap keras badan ni cam batu.. nurse leh gelak2.. dia kata aku cam bebudak.. ha kome nganga meh aku nyet nyet gigi komen baru tahu.. huhuhu tp yorlah namapun vipkan takan kene marah de hihihi ko nk relaks sejam satu gigi pun dia tk marah dee hahahaha kalau kt malaysia aku rasa dh kene maki ngan dr dah huhuhuhu.. sakit cam huhuhu tatau nk ckp... until now badan aku masih menggeletar.. tataula kalau aku ni drama queen je lebih kan.. well kalau kome tahan buat gigi ai salutelah.. as for me kalau tk kerana sakit jgn harap aku nk p tadah nganga kt dr gigi nih ... lepas sejam dia buat.. aku siap pgg tangan dr.. dr pls stop..im tired hihihi dr ckp almost finish k.. almost tu 4 jam dh aku dengor huhuhu.. lepas betul2 finish kumur2 makk darah tk ingat.. hehe drama lagi sekali..

udoh siap lap2 mulut dr kata ok next appointment nk bila.. ha???? kono lagi ke??? adoiiii dr kata yesss gigi yg lobang tu kene palamm kang nnt sakit kene cabot baru ada akai!! alaaaaaaaa meluatnya aku!! dia soh aku pilih sundiri nk dtg bila.. ehhehehe i said.. er another 3 month can dr?? pala hotak gitu la kot cara dia gelak ahhahahah dia ckp tk leh.. ikutkan minggu depan kene jumpa dia.. ohhh tanakkk!!! okla bulan mac i pegi lagi la.. dia nk pantau my gusi and nk buat palam gigi lobang plak.. ngeh ngeh ngehh menciiii!!!

dr kata pasni dia nk bius aku.. mengada kot hihihii yorle dr.. kalau bley aku nk lena ko nk nyet2 2 haripun takpa!! udoh settle dr kasi penerangan sket.. dia ckp aku ada gum problem.. kene treatment at least 3 4 kali sampai ok.. then kene palam gigi lobang tu sama.. kalau tak every year aku akan hadapi masalah yg sama.. sila makan boah katanya.. nyampah! tetiba lak dr ni huhuhuhu then aku ckp sorry eh dr.. n thank u.. hee dia sengih dia kata its ok.. its ok.. hihihih baik dongg dr.. oh ya lupa.. dr perempuan ok.. manehhh mokanya.. saya soka..

pehtu gi vip room semola.. and the price is rm400 yaa bantai lo.. ptt la di layan bagai anak raja.. kalau kt msia rm10 ja kot.. siap kene marah segalakan. well.. takpala janji gigi saya sihat balik.. senyum saya comei balik.. dan phobia saya nk jumpa dr tkdela teruk sgt ... dr pun baik2 belaka.. tp utk pegi semula bulan mac ni adoii beratnya hati... :( huhuhuhu ngeri dengo nyett nyett mesin tu.. ngilu!!

abeh buat gigi udoh 345pm.. alah cam awal jek.. ermm masuk je opes semula.. ada kojer sket.. lgpun harini tk busy sgt.. skrg saya rasa sikit selesa.. bengkak dh kurang sket .. mlm karang ok la kot.. wohhhh tk sukanya sakit gigi.. rawatannya sgt mengerikan!!