Sunday, 31 January 2010

The Best Moments In Life


1. Falling in love.


2. Laughing till your stomach hurts.

3. Enjoying a ride down the country side.

4. Listening to your favorite song on the radio.

5. Going to sleep listening to the rain pouring outside.

6. Getting out of the shower and wrapping yourself with a warm, fuzzy towel.

7. Passing your final exams with good grades.

8. Being a part of an interesting conversation.

9. Finding some money in some old pants.

10. Laughing at yourself.

11. Sharing a wonderful dinner with all your friends.

12. Laughing without a reason.

13. "Accidentally" hearing someone say something good about you.

14. Watching the sunset.

15. Listening to a song that reminds you of an important person in your life.

16. Receiving or giving your first kiss.

17. Feeling this buzz in your body when seeing this
"special" someone.

18. Having a great time with your friends.

19. Seeing the one you love happy.

20. Wearing the shirt of a person you love and smelling his/her perfume.

21. Visiting an old friend of yours and
remembering great memories.

22. Hearing someone telling you "I LOVE YOU"

sunday pula

harini buka mata tepat jam 10am.. huhuhu mmg pengsan pitam tah apa jadi tidur.. selalunya jam 7 ke 8 ke mesti jaga sekali.. tp kalini huhuhu tk sedo diri... jaga tgk ada 2 sms hahaha langsung tk sedar diri.. sorry ye laling.

tghhri i prepare sambal tumis udang n daging masak kicap pedas for moi lunch.. lepas kemas brg2 utk dibuang harini... rest dlm bilik sambil layan lagu... terlelap kejap depan lappy.. haih sangap plak rasa... ptg layan call dgn rr sampai baper jam hehee gilos tul.. hilang jap sangap

layan tennis.. game tk mencabar langsung.. tk debar hapah.. federer mmg tiada tandingan so far... habis tenis layan borak dgn my sis. .. citer pasal preparation dia.. hehe eksited memasing...

ok done now sangap balik hehehhee

Saturday, 30 January 2010

telebih rest

wake up at 9am hihihihi buruk perangai... tu pun melengkar lama gile.. bukan tidur pun saja bermalas malasan since hari minggu namapunkan.. laundry semua dh settle so tkde apa sgt nk dibuat.. lalalalaa bermalas malasan di atas katil sambil berangan hehehe

11am baru bersiram.. after that bancoh nescafe and start with mop rumah.. pakai magic clean kain tu je.. puas hati... siram pokok2 kt balkoni... buang kuih2 raya yg dh lama benar atas meja.. basuh all the bekas2.. lap rumah sket.. clear!

lunch with my ayam masak lemak cili padi huhuuhuhu lazat ok hahaha ai cook ai eat i like looo... sambil layan my fev series.. sex n the city season 5.. habis satu cd tu gue layan ... then dh tak tau nk buat pe baru surfing... uik time tu la moi rr msg.. good news hehehe kami semakin dekat dgn perancangan hidup... alhamdulillah semoga semuanya lancar.. after borak2 kejap he went out for photoshoot while me start hadap tv semula for women single grand slam.. yehaaa congrat serena.. champion lagi sekali.. oh sebelum tu i went to wellcome beli brg2 dapor sket and prepare cucur ubi for my teatime..

anyway my mom dh semakin sihat.. alhamdulillah.. semoga semuanya ok.. phobia betul dgr org2 yg aku syg ni sakit.. im not ready for another bad news dlm masa terdekat ni.. renyuk jiwa sekejap bila fikirkan benda2 buruk.. tuhan saja yg tahu apa hati ini rasa bila perasaan ralat tu datang lagi..

oklah.. skrg bukan lagi masa utk berfikiran negatif.. life must go on ... so do i... semoga segalanya baik2 saja...

mood jiwa-jiwa hehe

Friday, 29 January 2010

look what i found

Pernikahan adalah sebuah kotak kosong
Ia tetap kosong jika kita tidak menaruh lebih banyak cinta
Karena tangan-tangan yang penuh cinta, akan memenuhi dunia dengan
"PANCARAN KASIH ALLAH"

from Anne Avantie
(sdg godek2 pembuat baju siti nurhaliza)

Thursday, 28 January 2010

menu hari ni

malam ni saya rasa nk buat ayam masak lemak cili padi (kalau takat beli jco tk best pun laaaa) hua hua hua declare perang dgn sella!!.. balik karang prepare bahan2 ye cik kak hehehee ada sesapa nk join jemputlah..

tadi saya cuma lunch mekdi fish looo.. jln2 cuci mata dlm sunworld.. tk besh wpun sale 50% merata2.. cam tadak mood nk beli baju skrg ni.. huhuhu so not me.. takpa biar tade mood lama2 sket.. idok le nipis duit aku..

cny saya akan berada di malaysia.. cuti2 untuk kuarga pula.. :)

Wednesday, 27 January 2010

australia open

tsonga yehaaaaa!! gila tough game.. semi dgn federer hehehe both is my fev..since nadal udah out.. huaghhhhhhhhh jadi naga sat!! last year aku leh nanges tgk federer harap tahun ni dia tk buat hal lagi.. adoiyaii tgk industan pun aku tk penah nanges.. federernye pasal gugur airmata gue huhuhuhu ok ok dah.. tunggu semi kita ckp lagi.. nanite all

Tuesday, 26 January 2010

ladies association

Separuh hari meeting AGM.. ladies taipei association loo.. habis meeting gi lunch ramai2 ke thai food garden.. siap pakai baju kurung gitu.. sejuk gedi jadinya hehehe.. cumel lak rasa.. lama tk sarung baju kurung gi keje. janggal je masa jln.. udah semua pandang ...glamor rasa.

This year again i pgg jawatan assistant secretary.. ada gak mulut2 nk melantik aku jadi secretary.. jegil mata sekali sapapun tk berani hahahaha jgn le bg aku keje sesuka hati ok.. udah le mcm2 report skrg nk kene hantar hq.. haihlaa.. kojer namapun.. buat jek le.. awal2 aku dh brief new secretary apa keje dia.. tk susah pun.. kalau nk minta bantuan ckp je bebaik.. i dont mind.. awal2 dh nampak dia cuak dgn aku .. adeih la hai.. tkde sebab aku nk marah tk tentu pasal.. kene cara.. kene gaya.. aku ok je.. jgn le nk tunjuk kuasa tk tentu pasal sudaahh.. jgn over itu je.. u respect me.. i respect u more.. lagipun aku masih tahu hormat org tua.. :)

Habis lunch tgk datin dok gelak2 lagi.. slow2 sound.. datin.. dato tk sihat tu.. tanak balik ke.. dia pelik sat.. aih saya tatau pun .. tgk ok ja.. loohhh sblum nk kuar lunch dato kabo kt aku dia nk demam.. . siap argue kt kedai makan kata tadi tgk ok ja hahahahaha.. datin ingat aku wat lawak.. aihla takan nk wat lawak sesuka psl org tk sihat heee.. udah dia susah hati.. huhuhu

Masuk opes yes dato mmg demam.. lim pun demam.. haih semua pakat demam plak ni.. wisau lak aku.. udah aku le jaga opes harini.. sekian.

gambar skema kontrol cun huhu

Monday, 25 January 2010

no tea no coffee!!

adoii biar betulkan!! 2 hari sejak balik dari panjat eh kotip limau.. ai kene migrain yg pelik sket.. leher ni rasa sakit dan kepala mmg denyut2 gile.. mandi cuci kepala udah.. tidor pengsan 3 4 jam udah... tp tanak plak baik.. pelik ok..

start dari sakit kepala tu i try to stop coffee and tea for a while.. kata dr dulu jgn menum lebih2 kalau migrain serang... layan air putih saja.. tapi sebenarnya 2 hari ni mak aii ketagih gile.. sabar jelah.. selalu pepagi aku layan kopi sblum gi opes tp utk harini aku menum air masak je.. sampai opes mcm teleleh air liur rasa.. tahannnnn juga.. kul 11 tamu dtg.. buatkan teh.. adoiii seksa jiwa raga..:(

masuk lunch hour huhuhu senak otak rasa.. dgn tk makan tk minum.. tp yelah tkdela lapar sgt.. cuma ketagihan kopi tu menjadi2... kepala dh ok sket harini tp ada la denyut2nya.. masuk jam 4 perut dh mcm dangdut inol dah.. adoiyaiiii gila lapar!! hihihi rasa nk halau bos balik le cpt.. lapo niiiii huuhuhuhu

sebok layan borak.. huha huha jap ok bos balik terus shoot balik.. tu pun almost 5.30pm juga le kuar... tgh jln sempat layan beskut huhuhu menggigil badan.. jumpa faten dkt traffic light.. member pun tahu aku tgh kelaparan.. siap pesan jgn pitam tepi periok nasi sudaaa.. huuuu tule saya.. kalau lapar mmg menggigil ok.

sampai rumah terus kuarkan daging... mandi.. sempat layan federer sampai habis game.. nasi dh letak masa tu.. tinggal nk goreng daging je.. buat daging masak black pepper.. hehe bolela.. pakai perencah harusla jadikan hehhe nk cptnye psl.. 2 pinggan ok!

and now.. ketagihan kopi tu tk dpt dibendung lagi... adoii minta maaf laaa rasa tk lengkap hidup tk dpt secawan kopi or tea sehari.. huhuhuhu

hee sempat.. khas buat semua sahabat saya.. korang nk limau fresh.. ai open my house lebar utk korang.. selagi stok di ladang masih ada hahahahhaa

aku dgn dunia aku

no matter what.. no matter how.. NOW.. this is my world..

Sunday, 24 January 2010

aksi saya di kebun oren




haha saya soka both photos.. thanks faten.. amacam.. leh cari makan ke hihihihi

saturday di ladang limau

wooo smlm saturday saya dan kawan2 di mission gi lawat ladang limau di hsinchu... tuan ladangnye org malaysia tapi udoh kawin sama taiwanese.. 830am camtu gerak ramai2 naik van depan opes.. saya jadi ketua rombongan cik kiah ke ladang limau hihii.. oh lupa pepagi my dear rr udoh kejut.. tk kasi can nk lelap seminit lebih pun.. risau takut aku tk sempat masak bfast hihiihi kang perut kosong dia bebel.. ya ok ok saya dgn rajinnya masak omelet sumbat masuk dlm roti pita ala2 kebab.. just for me and moi fren faten hihihihi cik faten buatkan meggi gureng... kenyang saya.

sejam lebih perjalanan kami sampai ke hsinchu... naik bukit sket.. dari jauh nampak limau uren2.. woih cantik seh.. pokok dia rendah je.. buah melambak2 wohoo gerammmm.. sampai ke resort peggy (tuan romah)kami disambut ala2 mesra gituu.. hug2 bagai udah la kamu tk mandi cik peggy nyampah aku cino2 ni hehehhee tkpela ai tutup mata jee.. letak barang dulu kuarkan kamera memasing then mula la acara memanah hihihi as usual reramai dulu (utk kerja website aku la esok) then ok jom masok ladang jom!

me n faten sebok dgn kojer amik gambo.. pehh lazat tgk limau.. mcm aku makan lak.. lazat tgk dia gayut2 kt pokok tu ha.. meriahhh.. semuua pakai angkut bag plastik.. peggy ajo dulu camne nk pluck dia. jgn main sebarang ok .. kang tahun depan tk jadi buah rugi macik hihihhi so pelan2 dia ajo.. after that semua pakat pluck pluck la.. ha korang pluck la yee ai snap2.. syiokkkkkkk


lepas sejam dh penuh bag memasing.. puas dah aku pun sama panjat pokok.. amik gambo bagai... mabok juga la sat.. sempat juga me n faten masok semak cari angle limau.. wisau aku kuar naga kepala 7 gigit kaki uihh laju je aku snap hehehhe lari lari kuar main kt luar plak.. then kami semua move ke tower apa tatau utk acara lunch.. sedar tk sedar pehh udoh tghari rupenya..

panjat tower gi lunch reramai.. ada bawa nasi goreng.. nasi lemak.. lauk pauk.. meggi goreng.. jagung bla bla blaaa aku tanya err limau mana?? whahahhaha pakat gelak reramai... kutip limau tp semua tinggal kt romah peggy hihihih saje je wat lawak sat..makan je apa yg ada.. sonot rebut2.. dgn angin sepoi2 .. sejuk le juga and ok fun tanpa serabut kepala.. :)

after lunch they continue bergambar di tasik while me n faten cuma di sekitar pokok limau.. malas nk turun naik bukit.. lotih lak rasa.. after that peggy sediakan asam laksa n bubur pulut itam for us with kopi itam kampung.. kelass!! lepas semua dh solat and fresh then menum petang beramai2... sempat la saya main2 kamera sikit dlm rumah peggy.

tepat jam 3pm ok time to move... salam2 ngan semua n gerak balik.. sampai taipei tepat jam 4pm.. frank terus anto ke rumah.. letih dah rasa.. dlm keter terasa kepala denyut2.. adoii mula la kene migrain balik.. pantang main angin sejuk lelama.. sampai rumah terus muntah haaa rasakan.. mandi capai simut terus tido depan tv.. asal nk layan australia open.. ermm sempat tgk tsonga je ..belasah tido hhuhuhu...

ok tu je kisah saya di hari sabtu.. harini saya cuma rest di rumah..:)

Friday, 22 January 2010

touch my heart











Thank you
Thank you
Thank you

luv
ayu katerina

re arrange

terasa macam nk kemas semula lemari baju kt rumah.. penuh bercampur aduk segala.. pening dh nk mencari baju.. tgh mikir utk buat pintu by pintu cam gini.. baju spring/summer... autumn/winter.. ini campo sana sini pening aku nk mencari..

gobok utk baju-baju comei pun dh penuh hee dgn stokin la.. long john la.. uihh dok sorang serupa dh mcm carry bradshow plak hahahahaha ok ok.. since esok saya jadi amoi limau.. so sundaylah saya nk buat acara susun atur baju... kasi clean n clear dan tidak serabut otak aku tahun 2010 ni...wah resolusi mcm sella.. mesti tersusun segalanya..

dan perlukah aku membeli rak kasut 4 pintu skrg? haiyaa kasot pun dh penuh .. lemari 8 tingkat tu.. haih cik kate.. sedo2 sket yee.. huhuhuhu

Sun Moon Lake ~ im in love ~






siapa tu hihihihihihihi

Thursday, 21 January 2010

baju ijau



saya suka muka selamba dot com ni.. hangat tp tetapp nk pose jari 2 tu.. tah kenapa pesen tu juga ai suke.. hihihihihi well syiok sendiri namapun.. tk sabar nk repeat posing dgn my beloved rr lagi.. wohh statement hehehehe

Wednesday, 20 January 2010

2010 resolusi?

last year aku ada beberapa resolusi yg berjaya aku laksanakan.. serius aku rasa bangga sgt pada diri sendiri... wpun ada juga turun naik hidup aku pada tahun lepas... at least berjaya juga aku akhiri tahun 2009 dgn penutup tirai yg sangat bermakna.

tahun ini? sampai ke tarikh ini aku belum fikirkan apa2... apa yg boleh aku catatkan di sini.. 2010 mungkinkah menjadi tahun di mana aku kembali hidup dengan tanggungjawab semula? biar masa yg menentukan.. walaupun usaha dan jalan ke arah itu telah aku buka lebar sekarang..

ada juga pertanyaan dari sahabat2.. tahun ni nk jejak ke mana pula? ermm belum terfikir negara mana mahu ku jajah dgn lensa baru ku ini... well tak apalah.. tahun ini mungkin aku berehat saja.. tapi jejak kakiku tidak boleh dirancang.. tiada istilah mustahil dlm hidupku sekarang.. :)

empty

balik dari epot terus mandi then dinner awal.. selera pula tgk bilis goreng berlada ni.. apa lagi huhuhu makan dan makan sampai tembam hehhehee lepas makan rest layan my fev series 2 episod.. dh tak tahu nk buat apa masuk bilik dummmm lelapp uihhhhhhh

skrg baru jam 830pm.. pengap rasa rumah.. sehari 2 lagi ok la kot.. cuma kesunyian kejap.. ermmmm i need spirit... hehhehe udoh apa jadi ni?

.~missing~.

101 at night.. the best for me




Thursday, 14 January 2010

Prague, Republic Czech X

escape from red card for a while...
hari2 terakhir di prague.. tk silap sunday hehe.. i cook them ciken rice sempena bday alia.. buat sensorang tanak dibantu tk suka.. so memasing just rest pot pet pot pet je le.. settle masak we celebrate nyanyi2 sblum alia potong cake.. after that we eat ciken rice.. sungguh laju memasing makan.. habis sekelip mata hahhaha poyo la konon sedap.. simple wpun bahan tk cukup.. belasah je le...

lepas makan2.. rest packing sikit2.. ptg around 3pm hidia bawa jln ke small paris in prague.. nice place.. naik cable car ke atas .. snow tebal gak haritu so pemandangan memutih aje di sana sini.. lepas jengjln dlm 2 jam then kami turun.. cuaca paling sejuk rasanya semasa aku di prague..minus berapa tk sure.. kalau dh sampai tuan rumah (hidia) sendiri dh menangis tk tahan so kene la kami balik.. kaki dia dh krem teruk masa tu.. aku pun tk tahan tp paksa diri tanak fikir.. serius beku darah aku masa tu huhuhu snap gambar pun tk byk sgt tapi ok gak la.. at least ada..

sampai rumah terus buat acara packing and sort out apa yg penting.. byk gile brg.. since im going to transit lagi.. naik plak BA adoiiiyaiii susah dan parah juga.. so tepaksa left beberapa barang kerana bohemianye pasal.. mlm tu burn semua gambar2 dlm cd.. lepak borak2 then tidur... awal pagi dh bangun siap2.. sempat ym dgn my rr sblum mulakan perjalanan semula..

hari terakhir ke epot.. snow turun lebat sgt.. sana sini memutih sampai jadi kelabu mata.. alia ckp she's going to miss me... tgk snow mesti ingat aunty ayu.. wohooo sweet sgt ini baby besar hehe.. hug hug dgn hidia kt rumah sbb dia kene p keje.. while us naik teksi je ke epot.. tk jauh manapun...lepas clear brg2 dkt epot.. claim VAT.. lepak menum coffee then time to fly... hug hug dgn yanti.. rasa nk nangis.. tahan je.. yanti as usual nangis dulu...sungguh cembeng kawanku yg sorang ini.. dari pandangan mata dia betul2 boleh buat org cair.. really miss them soo much...

cukup sampai di sini dulu kisah perjalanan saya ke bumi Prague.. puas hati.. lega.. happy.. mcm2 perasaan bercampur aduk... this is my 2009 resolusi.. akhirnya aku capai sebelum 2009 berakhir.. dan tk sangka sambut new year di sana... it was a great moment for me.. wpun ku tinggalkan separuh hati di bumi Malaysia... tapi kerana kesabaran dan kepercayaan.. aku berjaya penuhkan impian yang aku simpan selama ini... this is my time for myself dan aku berjaya lakukan.. aku bangga pada diri sendiri kerana menganugerahkan rasa puas hanya utk diri aku.. insyaAllah selepas ini... aku akan bahagiakan semua yg membahagiakan aku.. :) doakan kebaikan utkku wahai cinta.. sahabat dan saudara... doa semua sebenarnya membawa aku kepada kejayaan dan kebahagiaan aku sekarang...

alhamdulillah...

Wednesday, 13 January 2010

Prague, Republic Czech IX~picas




Prague, Republic Czech IX

sambung yer... lupa dah hari ke berapa hehe

i still can remember pagi tu jam 5.30am aku dh bangun dari tidur... as usual aku ke hall buka langsir dan laaaa snow turun lagi hihihiiihi.. mcm tetahu je aku mengharapkan snow.. this time di rumah hidia.. rumah dia plak atas tanah (bukan apartment cam we all) so penuh tebal salji tu depan rumah dia.. dah dtg balik gian aku hehee.. cekau kamera main ukir2 nama lagi n snap sensorang hihiihi.. 2 minit beku baru tau lari masuk dalam..

7am semua dh jaga.. kata dorang.. sejak aku ada.. tk pepasal semua rasa nk bangun awal.. hidia yg dh baper tahun tgk snow tetiba rasa seronok tgk snow sbb dia tk sabar nk bgtau aku.. walhal tiap hari aku le org pertama nampak snow turun tkyah nk bgtau hhehehee lepas semua dh siap2.. harini kaminye plan jalan ke prague castle and shopping.. gi tukar duit dulu then jalan2 amik gambo kt castle.. puas beku.. kami masuk kedai kopi cairkan darah.. sempat beli souvenir sikit aje sbb duit euro tk bawa byk sgt.. minta maaf lepas utk diri sendiri saje...

settle shoot gambo kt castle.. bridge... jln ronda sana sini then kami singgah hard rock cafe... sama je mcm kt mana2 pun.. beli satu shirt for me.. and for my rr.. lagi sekali minta maaf pada yg mengharap hrc shirt.. duit aku cecukupp je.. hehehe after that kami ke BOHEMIA shop huhuhu.. banyak benarnya kedai kristal ni .. rambang mata.. harga huhuhu worth it la... for me aku beli satu set glass panjang gold plated 6 color woh tatau nk describe.. cun la juga.. cuma teringat earthquake mcm tk sanggup nk display lagi hehehehe rebah kalu nangis aku... and sikit bohemia kecil kecilan hehe.. penuh bag dgn dia saja!! (cah bila ko nk amik??)

then shopping baju bajan sket kt mng yg gila murah.. baju winter je la.. seb baik taiwan pun tgh winter.. boleh pakai jengjln.. huhuhu.. siap shopping dan dh gelap.. dah beku semua kami pun balik.. wohh legaaa dpt rest ... mlm tu lagi sekali dating webby hehehhee adoiyaiii that time rasa tk sabar nk balik dah...:) ermmm baru teringat mlm tu aku prepare ayam sebab esoknya birthday alia.. so i cook nasi ayam for them and celebrate kecil kecilan for her.. sempat juga aku n yanti share beli hadiah for Alia..

eh ke Paris ke saya? hehehehe continue lagi nanti ya...

Tuesday, 12 January 2010

jejuk woii

satu hari di office harini buat keje kad raya cina saje... bos tk masuk so tkde la stress sgt.. cuaca harini dah mula sejuk dan bakalan sejuk lagi esok.. adoi malas betul rasa nk menyarung itu ini... dgn hujan renyai2 menambahkan lagi tusuknya ke tulang hitam hehe sabo jek le...

balik dari keje tadi terus ke 7e bayar bil2 yg ptt.. aisey bil tepon udoh lebih time.. kene bayar kt opes depe.. hhuuhhuhu gara2 cuti lama .. lepas settle bayar bil terus ke wellcome beli brg dapor sket.. kosong benar peti aisnye.. beli beras gak sbb dh habis terus. best plak soping huhuhu.. siap beli brg2 nk buat omelete.. wah ketagih omelete plak kekdahnya...

sampai rumah terus mandi.. kemas brg2 shopping.. layan tv jap then rest depan lappy.. dan tut tut sms masuk heeeeeeeeee *mode sengih ok*

:D

Prague, Republic Czech III ~picas me only




Prague, Republic Czech III ~picas