Wednesday, 30 December 2009

no internet?

seboleh2 tanak fikir sat masa bercuti tapi rindunye pasal hehehe.. dh cek fb.. dh cek mail.. argghh ok lega.. tk lupe maybank2u yg masih sama amountnya.. well well...

belum nk mulakan apa2 story kerana mood saya masih letih lagi.. letih turun naik kapal dan harung sejuk yg membeku.. tp tetap best.. gambar masa transit di london tk byk amik sbb br je balik haritu.. so amik sikit2 je.. just utk test my new camera..

nnt saya update lagi jika ada kelapangan k.. buat jiwa terima kasih untuk message2 setiap hari.. terima kasih kerana setia menanti... ai miss u too..:)

Saturday, 26 December 2009

next stop


sorry kengkawan busy nau bercuti.. dh nama cutikan.. cuti la semua rutin sekali.. tapi tetap tk lupakan sesiapa.. anyway will upload my latest picas during my transit later k...

anyway ai tgh addict dgn my new 35 f1.8 and 12-24 f4 lens and my brand new nikon.. tq to my RR for 1 hour training dan kawan lama yg sempat bg tips wpun tgh busy amik gambo pengantin hehehe tk pepasal aku menerap beramai2 amik gambo pengantin real ok!!

2 hours in klia tk terasa yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ok ok time to fly!!!

Sunday, 13 December 2009

salam tahun baru

Buat semua sahabat.. teman...pembaca dan sesiapa saja yg singgah di sini... SALAM TAHUN BARU dari saya... semoga semuanya peroleh segala kebahagiaan dan rahmat dariNya..

Buat cinta... terima kasih :)

pagi semua :>

ye saya dh ok dah... after loonggggg sleep last nite pagini saya segar...

ha ni citer saya gi shopping smlm.. kuar dlm jam 1230 thgr.. amik teksi ke handicraft.. saya shop fridge magnet utk kawan2 yg order...satin scarf utk kawan2 saya di urop.. artificial orchid for me lawa and sweet gile... apple pewter taiwan which is sesuatu yg buatkan saya tersenyum di handicraft smlm..:)

after berlegar2 dlm sejam lebih dan finish dok ngingatkan hadiah utk kawan2, saya pun rasa cukupla.. kuar dari handicraft mcm awal la plak sgt.... so lepak jap kt bawah pokok sambil fikir mana ye nk pergi... ermmmm nk ke 101 dh jemu lak... nk ke zhongxiou pun aisey sure crowded gak... oklaa balik jln kt tun hwa jela... tun hwa is my house area..

jalan2 tepi asiaworld.. ermm terpandang sale le plak.. beli satu suar khakis for me.. uik beli satu dpt satu.. regenya cuma rm100 opss jadi saya amik black satu lagi.. aaaa ada 2 suar baru tuk pakai keje.. dan ermm masa nk bayar terpandang lak satu sweater hensem color black... eceee bolehlah.. hihihihi

balik rumah dlm jam 4.30ptg.. menum milo sambil makan cookies.. tgk tv jap then kepala rasa denyut... after sms2 dgn moi apple saya terus lelap dan bersambung spt kisah di bawah.. ermmmm

anyway after dinasihat supaya tidur awal smlm... ok berjaya la juga .. pagini segar dan tgh fikir menu utk lunch hehe ... apa2 hal jom mandi dulu.. mwahh!

Saturday, 12 December 2009

migrain

tak tahu kenapa tiap kali aku kuar time sejuk, balik rumah mesti kene migrain.. bukannya sejuk sangat pun.. :(

baru je lelap kejap donald my agent call pasal heater.. bad time ok.. landlord soh aku on heater lama dlm store.. and aku terus sembur "if u asking me to use the old one.. find! next year i move.. and dont call me anymore!!" PAP!! aku cukup tk suka ulang ckp byk kali .. this is my second time winter here.. takan aku tatau ada heater buruk dlm store tu?? 5 minute after that he called me back.. say sorry and will send the new one ASAP! again aku masih belum boleh nk senyum.. i just say sorry, im not in the mood.. kalau semua ok aku tk minta la..

maybe i should start wearing winter cap coz angin kt sini sgt menusuk la... :( poor kate... nk muntah plak rasa..

*sapa ckp winter best... adeihh utk tahun ke 2 inilah yg aku asyik sebut.. winter sangat sakit...

Friday, 11 December 2009

morning all

Tiba-tiba rasa nk menulis di awal pagi Jumaat ni..:)

Pagini saya bangun dengan liatnyaa heee tah bila tk liatkan... biasala cuaca sejuk2 ni duduk bawah selimut bak kata kak dira adalah paling heaven aaa.. ya ya sangat susah nk tolak itu selimut... pagini tadek yg kejutkan saya sebab jiwa saya tadek haha tu pun nk report... ok after dh bersihkan diri.. siap2 pakai baju keje.. had coffee sambil baca news di internet.. 830am saya gerak .. singgah 7e bayar bil.. oh REMINDER balik singgah COSMED ye kate!! ada brg kene amik...

Tengah fikir weekend ni nk buat apa yer.. ermm mungkin nak keluar cari cenderahati buat teman2 saya di europe... dorang tanak tshirt le plak.. udah haih nk beli apa kt mereke ye... nk sumthing taiwan... ermmmmm apakah?? cek cuaca utk 3 harini insyaAllah matahari naik jadinya tk sejuk sgt... ermm bolehlah esok saya kuar sekejap ke handicraft ke... haih tiba2 tk sabar bila member ckp dia dh tempah COTTAGE di tepi gunung yg dipenuhi salji.. oh adakah itu syurga sekejap? ... haih tk sabar pulak dah.


haa tk plan nk eksesais dgn menatang ni sbb aku tk reti kang tegolek jadi pe pe marah plak jiwa..tapi kami nk p amik gambo kt kawasan ni.. nyaa ni tuan rumahnya nanti hhehehehe PRAGUE HERE I COME!! at least resolusi 2009 aku hampir lengkap.. syukur nikmat rezekimu Tuhan..:)

Thursday, 10 December 2009

busy like bee hehe

Start masuk office jam 845 am.. udoh mcm lipas kudung sana sini dan tangan udoh mcm sotong kurita buat itu buat ini.. okla.. penat sket tapi puas hati sbb kerja siap.. then masuk ladies meeting pun dh dekat nk abeh, takpe asal tunjuk muka kononla bg cadangan2 sket.

Oh la harini ada surprise potong kek birthday la plak hahahahha udoh december baru nk potong kek.. syiann kami... bukan pe dorang kumpul semua yg lahir dari May to Dec potong kek beso sesama after meeting tadi.. kak marly buatkan kek kaler putih pink cumelll... so nyanyi le reramai...:) fun la sat..

After makan2 lepak dekat bilik faten sampai habis lunch hour.. seronok lama tk borak bertiga sambil citer kisah cuti masing2 this month.. esok kak liza balik.. minggu depan saya berjln.. tahun depan jalan dan jalan.. wah jalan saje...

Yang lagi saya nantikan adalah hari bertemunya..

Tuesday, 8 December 2009

hutang tag ada 3 tp lupe huuuuu

A: write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

(her name is ernie)

i) terer gilas main netball.. boleh terbang2 mcm kelawar kau
ii) kuat makan wpun kurus keding
iii) bakalan jadi ibu utk kali ke 2.. ekkkkk takotttt
iv) seorg isteri yg penyayang.. drpd pembacaanku leee
v) bontot dia cantik

B: jot down ten (10) interesting facts about yourself and your hobbies
my hobbies:

i) sports.... netball lover.. chess maniac (dulu)
ii) shopping.... ngeh ngeh ngeh bila kepala tanak fikir pasal masalah
iii) surfing.. woo kerjaya sepenuh masa dah skrg
iv) ngemas romah.. susun atur romah.. haihh kalau le dodok bangloo huuuuuuu
v) suka nonton tennis kerana lengan abg nadal sgt pehhhh tk leh ckp nnt laling marohh huhuhuhu

myself:

i) suka makan masakan rumah.. maleh gi kedai kekdahnya
ii) pengemas orgnya tapi skrg ni bilik mcm kapal karam
iii) i like ciken jgn nk cuba cari kemarahan dgn cerita ciken lazat di msia!
iv) keras hati, independent, fun, penyayang ekkkk getiknyaa dan manja woohh kelasss
v) tidak suka cabaran tp kalau kene.. aku jarang tewas!


C: pick your ten (10) more deserving recipients and describe them

sella.... sbb dia tk pernah jawab tag dan saya sgt syg kt dia..
zara... bley kutuk kaw2 kt dia.. dia takan maroh pun sbb dia kuat gelak.. dan sbb dia cun melampau skrg. toksah perasan pls.
adrina... sbb dia peminat tegar blog aku dan sangat saiko kalau aku tk tulis blog dia akan call email sms hantar surat iklan kt paper dan mcm2 cara agar aku tulis walau sepatah haha
ida dublin... sbb dia comel dan comel dan comel.. err update pls.. atee gambo ciummm sepanjang masa gitu??? jeles ok!
kamal.. ko reti ke jawab mal? acu cuba.. kamal rowk!
zahra.. sejak dia kembali ke pangkal jalan opsssss aku kagom dgn dia..:) hey nasi beriani plsss!!
dhira... dia ni kalau tgk aku, gelak... tgk aku, gelak... aku wat rambut lelawa pun gelak.. udohh gila sawan aku pun tk pasti? jawab sket tag ni
cah papap.... i like her kitchen resipi.. update pls.. ai miss uuuuuuuu
ernie... err aku tatau nk list sapa lagi.. apa kata ko jawab balik haahhahaa sbb ko sgt best hahahahaa


sila jawab tag ini ye kalau tak aku tak kawan.. gila ugut.. sekian terima kasih aku nk dating.. daaaaaaaaa

Monday, 7 December 2009

2009 family day

sorry lambat sket update ye.. smlm sibuk upload gambo dkt fb utk kawan2 copy... :)

sambung family day story...
sampai je kt wen shuan park, taoyuan all of us gather2 jalan masuk ke taman.. sungguh besar ok taman dia and nice gile.. mcm2 benda ada.. basikal.. happy train yg tk berapa nk happy hahhaha lembu kebau keter mainan segalaaaa... kami terus ke cek point tempat bakalan berlangsung our event.. which is portnya sgt best! (seperti makan limau di bawah hahaha)

">

cuaca superb... ada matahari and sikit windy la.. sejuk tapi boleh bertahan lagi.. yaa kene migrain la kejap gue... terus dgn acara bfast.. sedap belaka masakan memasing.. then terus dgn acara fev ramai.. SUKANEKA..

me joint la few acara utk memeriahkan suasana.. lari sana lari sini.. wohh boleh tgk dari gambar2 saya laaa fun habis! udah serupa budak tadika riang ria.. atee kata bergembirakan:) jadi saya gembira seadanya...menang la skit hahaha over riang ria aje lebih hehehehe


finish acara sukaneka.. saya terpaksa tidur dlm 15-20 minit maybe more?? sbb kepala sudah denyut dgn migrain.. angin sejuk yg masuk kepala mmg tk menahan.. terlena la juga.. bila nk start lunch baru saya ok.. makan nasi ayam n hirup sup panas2... lega sikit rasa.. muka udah la bengkak tk cukup tidur.. makeup pun tak... and me asyik dgn baby lala aje.. baby lala sgt best!



fun day finish 1.30pm.. then free and easy... me faten liza just lepak2 kt kusi.. malas nk tour taman ... letih juga rasa n me tanak paksa diri main angin sejuk takut migrain attack semula.. have to berdiam diri seketika.. menahan sakit... :( jam 2.30pm kami gerak ke bus yg menunggu... ok time to move... sampai office almost 4 pm.. terus balik rumah saje.. rest time... after settle few things.. terus tidur sampai mlm gilak! bangun mandi... makan.. then saya fresh semula...



Alhamdulillah.. saya gembira dengan kawan2 saya di sini.. saya gembira lalui hari2 saya sekarang... dan saya gembira utk bertemu jiwa saya di sana nanti..


muka cerekarama sat... laling ai miss u...

reminder

http://shootsac.com/

Saturday, 5 December 2009

5 am saturday ~ tq kerana temaniku

sambil menunggu ayam goreng masak.. im here ...

7am karang my mission buat family day gathering at wenshan park somewhere at taipei county.. cuaca harini still macam 2 hari lepas.. sejuk dan best benarnya cuma tk berapa nk menahan kalau terlalu lama di luar.. apapun preparation berbaju tebal harus sempurna.

oh ya smlm saya attend petronas annual dinner dgn semua home based staff and sempat la snap few picas di shangrila... deco krismas di sana sini... enjoy...





zara jgn makan hati ok hahaha

Thursday, 3 December 2009

sambil menggolong rambut

uih tade kojer mlm ni...

balik dari opes tadi, selepas bersihkan diri rasa segar pula.. udoh kata nk tido tk jadi ermmmm... memandangkan esok ada dinner... lusa ada family day dan tugas saya utk goreng ayam for nasi ayam, maka saya decide utk buat preparation sesiap.. potong bawang utk merinate.. ayam dibersihkan sesiap.. then simpan utk perap... after that saya buat laundry.. haa lega semua keje beres..

layan siri kesukaan saya skrg utk 2 episod jadilah... sambil kunyah maruku dan menum ayo melo... uihh lupe skrg ni sgt sejuk ya ampun... berstokin bagai dan bersweater lengkap utk mlm ni.. mmg tk dapek den nk buke2.. hehehehe sejuk kan main lagi..

udahnya skrg sangap kejap.. huhuhu sambung novel jap la..

**i notice blog saya skrg udoh hit benar dgn warga malaysia.. terima kasih kerana menyinggah heee ... drop la msg sesekali...:)

ya Allah..

izinkanlah aku menerima sedikit bahagia... izinkanlah aku untuk hidup dgn senyuman ... izinkan aku menjadi yg terbaik kepada Mu..kepada dia... kepada keluarga.. juga kepada sahabat2 yg sentiasa disisi walau jauh di mata tapi mereka sgt dekat di hati... izinkan aku menjadi terbaik buat semua... restu kalian pembakar semangatku... :)

rasakan

ye smlm tidur bila jarum jam dah cecah angka 4 am... mujur pagi tadi boleh aje bangun.. harini 14c siang.. mlm?? erkkkk jejukkkkkkk.. lepas siap2 pakai baju 2 3 lapis.. had hot tea longan sambil tersengih hehehehe ade sengih plak huhuhu

gerak ke opes pakai jaket pink tebal.. tangan masuk dlm udoh macam kekura.. jejuk betul harini sangat terasa ke tulang hitam.. since smlm goreng beehun sebungkus.. pagi ni saya buat bekal utk bfast.. dah mam dah... thari kang meeting order nasi goreng seafood hehehe ok harini makan aje plak jadinya...

settlekan few keje.. call kak liza yg dh seminggu tk jompe.. esok me faten n miss liza ada dinner dkt shangrila.. kami gerak dari opes terus.. esok sure sejuk lagi.. baju apo nk pakai dari opes terus ke dinner ye.. ermmmm balik cek lemari la...

skrg baru nk cecah 11am... terasa dah sikit berat kepala hehehehhehe kene tidur jap after meeting karang..

ermmm apapun saya sgt gembira ... dunia saya bercahaya kembali..:)

Tuesday, 1 December 2009

december??

Pagi December 2009

Sejuk ke tulang hitam.. nak bangun pun mak aiii liat betul rasa... dikejutkan dgn senyuman wohh senyum ajeeee hahahaha ok ok phewwww concentratee!! It was such a gooddddd day my my...:)

Lepas siap2 (lambat sket) sambil bfast with my fev white coffee... had borak2 .. gelak2.. ok time to move.. lupe pulakk nk bawa bekal ciken curry yg buat smlm.. adeihh rugi .. makan malam ajela nampaknye lagi...

Masuk office kemas apa yg patut.. online and yey i saw someone that i miss soooo much!!! sahabat jiwa saya.. syellaaa.. welcome back my dear fren... i need time with u plssss hehehehe mesti dia jeles tgk gamba2 saya skrg. ops!

And then dengar keluhan perasaan kawan2 kt wisma plak.. hee memacam hal.. sesabo la ye.. pepagi tk elok ngamuk2.. nnt rezeki lari.. sabar2 jekla... :)

Eh byk plak update diary yg baru je cecah 1 December pagi plak tu... dan pagi ini juga rezeki saya murah dengan bantuan dia.. its a sign? ~InsyaAllah...

sambil ditemani lagu jiwa di bawah...