Tuesday, 25 August 2009

sms

tah kenapa skrg semua director dah tk reti pakai phone line untuk call aku.. semua main pakai sms to my hp or direct call to my hp.. gangguan ya ampunnnnn!!! huhu aku pun main badak selamba la juga balas serupa aku bos kt sini.. huhuhu hello habis la credit aku gini.. bila dtg opes semua menjauhkan diri serupa aku pesakit h1n1.. toyol tul.. baru batuk ajelah huhuhu

huyoooo ada org dpt washington.. hotttttt ! sorry zipppp!!

murtabak?

huhu nak belajar buatlah... tk leh jd tgk gambar kengkawan makan murtabak rasa nk pitam gak huhu.. setan jin bertendang apa la dok kt tekak aku ni yer... mcm nk cabut letak kt tepi.. ngok betulla!

Sunday, 23 August 2009

layan jelah

dah addict semula dgn sting and nirvana.. kejap rasa nk jadi guitarist.. kejap rasa nk jadi penyanyi.. ish dah tk betul gamaknya hehehe

bilalah badan aku ni nk gemuk kalau asyik muntah sana muntah sini.. puasa tk makan apapun boleh nak muntah beria.. bila berbuka mmg aku cuba minum sebanyak yg mungkin.. takut kering badan nanti tade air... dah teguk ubat batuk.. makan fish oil... n now kepala dah berat.. jgn tk jaga esok dah..

menu berbuka saya... hehe ala kadar aje.. cuma sesekali teringat juga dekat murtabak huhuhu

Saturday, 22 August 2009

pujian

nothing much to do today... 1st day puasa saya bersahur ala kadar.. mulakan tadarus seorg diri seperti yg sering aku amalkan dulu.. tidak lupa yaasin buat allahyarham dan allahyarhamah yang telah meninggalkan aku.. juga doa buat ibu.. dan semua yg berada dlm hatiku...

tertidur hingga dinihari... pening kejap kepala.. buat laundry... tgk peti ais.. aiseyman aku langsung tak beli barang mentah.. hanya ada ayam... teringin nak makan ikan... ermm esok2 lah aku cari... masak aje apa yg ada...

harini call mak.. tiba2 rindu menyapa.. mak cakap dia nak buatkan kuih .. nak pos.. mak juga sorang diri di sana... kesian mak.. aku tahu dia rindukan aku.. insyaAllah aku mohon tuhan panjangkan usiaku dan mak utk kami bertemu semula satu hari nanti..

sambil-sambil aku buka blog kawan-kawan yang sering mengunjungi diari aku di sini.. terima kasih kawan-kawan kerana selalu sebut nama aku.. dan pujian untuk aku.. entah apa yg ada pada aku ni sampai aku di angkat sebagai kawan yg sangat menyenangkan? utk kawan2 semua... aku manusia biasa ok.. jgn terlalu memuji kerana perjalanan hidup aku, hanya tuhan yang tahu.. kalian semua juga pencetus semangat bila aku jatuh.. jangan kerana pertolongan aku yang kecil.. aku diangkat sebegitu tinggi... aku ikhlas dalam tiap apa yg aku lakukan..

Friday, 21 August 2009

ngok

ada ke kakak aku kata aku dpt ajaran songsang??? wakkakakakakkakaaa siamang punya kakak hahahahahaa

Wednesday, 19 August 2009

erm..

dpt surat dari AR.. court case just around the corner.. should i go for that?

10 akaun telah ditemui oleh AR ... terkedu bila aku melihatnya..

Sunday, 16 August 2009

sunday at sunrise

4.30 am sudah keluar rumah bersama kawan2 untuk ke sunrise golf course for asean tournament.. this time malaysia jadi host and kene kerja la.. arrange all the registration.. rest at coffee house.. bfast with mee goreng from kak liza.. and sedikit photoshoot with kawan2 cantik saya sementara nak tunggu all the golfer habis game..

sampai rumah hampir jam 4 pm..serious sangat letih.. terus berendam dlm bathtub... hampir nak tertidur.. basuh baju.. surfing and kejap lagi kena gi buang sampah2 lak.. tahan mata dari tidur ptg nanti susah pula nak tidur mlm... layan aje wpun mata dah merah2 berair..
oh ya saya dpt lucky draw.. bila ye nak guna...



Friday, 14 August 2009

tah apa2 tah..




quite boring with my hair.. also with my job oh so byk kerja lately... went to salon with faten during lunch hour tadi.. had scalp treatment.. then pintal2 sikit rambut... ya la.. bolehla.. it cost me only rm55.. ok loo...:)

Thursday, 13 August 2009

dugong

letihnya badanku harini...

semalam habis kerja terus ke rumah izan kerana appointment untuk berenang bersama dia harus dilaksanakan hehe.. cantik ya ampun indor poolnya.. we start with jakuzi then followed by aksi menjadi dugong di dalam pool.. kami 2 je hehe meriah! gegau air kerana kemontokan kami berdua .. mandangkan org tk ramai so i sarung my bikini instead of shortkan.. pa de hal.. terasa la naik muscle lengan peha segala.. baru 2 3 lap dah mengah huhu pastu byk lepak atas board jek.. borak beria.. best best!! looking forward for another swimming session next week :)

habis swim izan ajak dinner kt rumah dia dulu.. she prepared kari ayam with roti canai segera.. heaven ok... sambil2 layan lala n dani yang cute mute, borak2 then she sent me home.. dorang nak ke wellcome kt rumah ai... ish pergi balik dgn keternya segan pulak.. izan and hashim mmg rock!!

sampai rumah terus dumm tidor sampai pagini.. sengal rasa badan.. lepas siap2 on da way ke office singgah dante beli sandwich.. baru lepas buat milo.. then tgk kerja rasa nk pitam semula hehe merdeka n raya kalau boleh aku nk keluarkan dari kalendar dunia.. bukan sbb celebration.. pasal kad loooo.. (tahu le baru dpt dato.. satu dunia nk bg card) heh penat!!

Tuesday, 11 August 2009

top up

Dah berjalan byk kedai cari my top up tp tk ada.. penat sangat... balik office baru duduk buang lelah si mike datang bilik kata bos cari.. masa tu bos tgh meeting.. terus bangun dgn letihnya angkat pen n buku then mike ketawa kata dia joke aje... terus aku pandang mata dia... 'u better out from my room now'...

Monday, 10 August 2009

keletihan

Serabut ya tuhan dgn article yg akhirnya berjaya aku habiskan bermula dari jam 2.30pm aku belek... and now 5.20pm akhirnya selesai draft pertama... itupun byk kali la aku buka kamus.. camnepun tetap kene rujuk bila berlubang sana sini article mcm siamang ni ha kau hehehe gila tension tk ingat buat mende alah ni.

Sambil bekerja baper ploh kali aku call linda and pena.. tah ke mana lenyap dari muka bumi ni aku tk tahu le... kalau hari ni dorang tk msg jenuh la kerja aku.. semoga dorang dpt hidayah utk call aku mlm ni aminnnn

Friday, 7 August 2009

tidurlah

walau malam ini terlalu bising

walau malam ini terlalu bergegar di sana sini

walau malam ini mungkin satu rahmat

walau malam ini satu halilintar

walau malam ini ....

malam

ini buah apple

ini beruang

cuti

harini taiwan cuti kerana kehadiran typhoon morakot... agak kuat sbb betul2 masuk taipei.. but tidaklah scary seperti mana dilanda gempa.. sbbnya org dh kata jgn kuar.. so duduk ajelah rumah.. cari penyakit main angin ribut kt luar kene timpa dek pokok mmg menjawab la sendirikan..

balik dari kerja smlm me and faten terus ke wellcome tgk brg2 mentah... kabarnya hit kali ni 2 hari... so sayur dan ikan2 ke apa akan habis dan harga selepas typhoon akan melonjak.. as for me yg tk berapa makan sayur ermm tak kisah la sgt... masa di wellcome haa ramainya umat.. habis warga malaysia pun ramai.. wahh semua bersiap sedia kekdahnya... habis kosong brg2 kt wellcome.. tk percaya jap .. mcm nk darurat perang kekdahnya.... aku cuma beli timun dan salad sbb cik faten ngan cik liza nak makan nasi ayam... setahun dah dok sebut.. mandangkan harini cuti.. okla i cook for them...

so jam 1230 thari tadi ms liza selamat sampai ... ms faten pun selamat naik lift... layan tv.. then menjamu selera sambil mendengar angin yg mcm suara hantu.. hehe kencang ok! pintu semua dum dam kecoh lak jadinya.. lepas makan layan tv.. borak2.. tgk news.. ada satu mamat ni terpelanting masa tgh bawa motor.. sian pula tgk dia telentang.. haii sapalah suruh korang kuar ribut2 ni...

btw the real one akan sampai jam 8 malam.. and asean golf event esok dah dibatalkan.. 3 hari la duduk rumah aje ... apala saya nak buat yer... dgn dunia yang semakin gelita..

Thursday, 6 August 2009

jadi tak jadi?

harini dah gelap.. gelombang angin typhoon dah nk sampai.. so golf ni jadi ke tak jadi? kalau jadi jam 4 am dh kene bersiap.. kalau tk jadi boleh bangun jam 12 tengah hari ohhh seronoknya weekend! tapi kalau tk jadi tunda minggu depan.. duhlaaa hai sama je la kene duty juga..

Wednesday, 5 August 2009

kate with the list

Aha baru dpt bernafas sekejap.. seharian aku mengedit master list utk national day nanti.. list tetamu jemputan la kekdahnya... dgn phone sana sini.. dgn golf event sabtu ni argghhh serabut jap rasa.. but hey i finish my master list hihihihi lega!!!

Dan bermulalah episod persiapan demi persiapan selepas ini... wohooo typhoon dijangka hadir jumaat or sabtu and how bout the event??? yehaaaaaaaaaaa mendidih la organizer huhu

Ok sedikit gambar poyo pada weekend lepas... sangat over the gila kan perempuan ini hahaha

Agak2 la faten weh.. kekonon Anna Sharapova la tu hahahaha


Yang last ni macam budak sekolah pun yer... duhh sapa punya idea laa p suruh berdiri atas tong tu rosak betul hahaha

Monday, 3 August 2009

sukaneka mftc


Breakfast dulu sebelum bersukan di Dante..
Sedap sandwich ni.. feveret saya.. kadang2 kalau ada masa sblum masuk office saya beli satu..
Ok time to rock the ball hehe aksi tu penting... oh masa ni saya strike! tgk bola tu tengah je hehe
and the score after finish the games... hihihihi bolehlah...

Sunday, 2 August 2009

merdeka bowl

ok update sikit kisah weekend saya...

semalam 1 aug my office buat merdeka bowl sempena nak sambut merdeka hujung bulan nanti.. dari awal minggu sblum game semua org dah pergi training beria.. ladies association pun sempat buat training masa hari kerja.. wpun bos bagi join tp sebab badan yang masih lemah masa tu... demam pun baru ok... so decide tk apalah.. bagi je la org lain training... as for me.. kalah ke menang ke.. its not my point anymore.. aku join utk tunjuk yg aku support xtvt perwakilan dan yang penting utk jaga nama hehe..

ok pagi smlm plan dgn faten kami keluar jam 745 am untuk breakfast di dante dulu.. apa2 hal pun perut kene makan.. nanti bola tak pergi aku yg strike hehe kebetulan kami diletakkan dalam satu group... bersama2 dgn bos dan wife.. aiseyy saiko gak aku nak main kalini... pe ke hal depe bg aku satu group ngan bos.. mmg saja nk nahaskan aku kasi kalah.. main dgn bos hahaha nk gelak okay.. lepas bfast kami naik bus ke shihlin.. dlm bus terjumpa lak mr terence ngan wife n anak dia.. ha beramai2 la kami warga malaysia dlm bus yg sama heheehe kecoh... sampai shihlin on time jam 9 am.. cek lane.. amik bula.. pakai kasut... then izan dtg gelak2... babe nnt ko strike ko bygkan ko 5 dgn dato wakaakakka babih betul... mmg nk tegelak bygkan aku berfive2 dgn bos yg tak penah pun aku buat lawak sesuka hati sblum ni.. duhhh belasah jeklaaa

ok la cut the story hahahaaha i menang lagi hahahahha defending champion ok! hahahaha apo nk buek tangan ni mmg dah semulajadi tangan bowlers kot wkakakakkaa bos pun happy sebabbbbb team aku jadi champion juga waakakakkaka niat org letak aku dlm satu team dgn bos supaya saiko tidak menjadi dan yg best siap champion lagi hahahhaha ya betull aku berfive2 dgn bos dgn gumbiranya hihihiihi lepas tu semua pakat gelakkan aku ampeh sungguh.. huhuhu

so skrg segala piala yg aku dok ckp nk baling ke longkang kalau dpt dah ada 2 kt umah huhuhu tk insurance betul mulut aku.. n dpt hamper sbb champion team.. cuma tk berapa best sbb sikit nau... kasut bowling aku yg bertahun menabur jasa pun smlm buat hal.. tercabut tapak tgh nk menang.. ciss betul... tk selesa tul pakai kasut pinjam... ermm tgkla kalau ada game lagi nk beli kasut barulah.. hehhee mcm nk serius la plak kekdahnya...

ok dulu... harini saya rest aje di rumah... goreng mee tk jadi plak tu... geram!!!