Sunday, May 31, 2009

fresh air at Hualien

Picture shoot by faten suraya ...

This one shoot by me cik kate..

Rasanya ini pun shoot by me hahaha
(faten darling udah copy belum gambar dari nikonmu? hehehe)

Hualien Trip Chapter One


Ok the journey start from Taipei Main Station, Taipei. Three of us gathered at in front of TGIF then ambik taxi terus ke TMS. Sampai sana awal so lepak2 jap dekat terminal sambil bfast sandwich prepared by Faten. Our train ke Hualien jam 10.20 am dan hampir la nak terlepas hahaha sebab confident tunggu line A yang sebenarnya di Line B hehehe.. 4 jam lebih perjalanan then kami tiba di Hualien.. cuaca mendung hujan renyai2, aman damai betul tempatnya...

Sampai di Chinatrust Hotel terus cek in.. masuk aje memasing berebut katil hehehe me normal manapun takpe... so bebudak ribena ni semua cop katil tepi so ai tengah2la... dan yg bestnya betul2 depan tv hahahaha padan muke memasing... rest jap.. kemas2 brg .. kak liza dgn agenda iron baju.. while faten dgn agenda testing her camera... me? manjang dgn acara tidur huhuhu.. masa di Hualien faten kami lantik jadi leader while kak liza jadi assistant.. me jadi tukang cakap.. tukang call dan senang citer PR semua me laa hahaha

Lepas cukup rest... petang hari pertama kami tk ada acara.. so 3 of us berjalan sekitaran.. photoshot lee sesikit... kecoh jadinya tempat tu... semua kereta, motor jadi perlahan nengok kami bergambar hahahaha mcm artis buat shooting plak.. around 630pm balik hotel... lepak makan2.. then blur pulak tk tahu nak buat apa... kul 8.00 pm bley kami nite nite hahahhaa tapi dlm jam 8.45 pm dah mula panas bontot... apa hal dtg jejauh tidurkan... buat call ke reception tempah teksi then kami kuar gi bandar hahaha sangat giler punya keje... town dia meriah dan acaranya hehehe SHOPPINGGGG tak ingat2!! namapun kawasan luar bandar, harga brg2 sangatlah murah... heaven pula ai dgn faten membeli... baju sorang 4 5 lai kot.. huuuu syioookk..jam 11pm cam gitu kami balik ke hotel then baru nite2 betul :) esok mau gi gunung taruko...
(picas dari kamera saya)

Hualien Trip Random Pic



At Taruko National Park.... Cuaca sangat baik dan panas wpun forecast ramalkan hujan...


At Furglory Ocean Park... panas juga cuaca hari ni... tempat ok la... tapi bukan fev.. ermm layan je le..

And dinner last nite with my beautiful girlfriends... will upload their picas also later.. Selamat malam semua...

Wednesday, May 27, 2009

kacau betul...

Nidji - Laskar Pelangi

Mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia selamanya

Cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

Tuesday, May 26, 2009

Taruko Gorge


Sempena Dragon Boat Festival (public holiday for Taiwan).. ai dgn kawan2 ai telah membuat plan ke Taruko National Park, Hualien pada 28 May hingga 30 May 2009... Mau berlasak di kawasan pergunungan...

Monday, May 25, 2009

Raya

Sudah 4 atau 5 orang bertanya soalan balik raya tak? Baru May kenapa org dh kecoh bab raya ye?? tak pernah terfikir pula nak balik raya.. dah la jgn tanya lagi k... saya nk bermastautin di sini... di luar... tidak lagi di Malaysia buat sementara waktu.. walaupun saya mungkin telah melukakan hati darah daging saya di sana... ampunkanlah....

Sunday, May 24, 2009

Picas of the week


Sekitar jam 1 pagi posing di rumah saya hehe... meriahh!!

Dinner

Tadi attend dinner yg ermmmm tk best langsung... makanan so so aje and yg potong semangat aku bila mana aku sudah termakan satu benda tidak halal which is aku rasa intinya PORK.. mmg hell betul la... kak liza terus gi muntah while me tk boleh plak nk buat mcmtu... benda tu asalnya karipap... meja we all sah2 mmg HALAL group.. camne waitress tu boleh terhidang plak.. aku org pertama amik.. kerat 2 bagi kak liza... dia bedal dulu n aku cuma sempat rasa kulit karipap tu... selamba ckp kt faten ohh mcm inti kacang je rasa... tapi bila waitress2 tu kelam kabut dtg amik balik... terkejut la aku... mmg lepas tu aku dh tk lalu nk jamah apapun...

Habis dinner kami terus balik... since masih awal n kak liza pun cantik ala2 cinderella.. ai n faten mengasah bakat snap2 gambo dia di rumah ai guna my camera la.. hehehe fatenlah paling excited jadi photographer... panjat habis sana sini.. ai posing juga la sekeping 2 tapi series no mood at all... layankan tgk kak liza jadi model aje...
Settle bergambar kami borak2.. minum2 dan sekarang tk dpt nk tidur lagi... loya tekak ni rasa... semoga semuanya baik2 aje... tension teringat karipap tadi... duhla..

Thursday, May 21, 2009

cisss betul hehee

Ok saya dah normal.. hihi pagi tadi aje saya empty2.. lepas sms2 saya dh ok... hehehe maceh awokkk ... rasa mau patahkan tulang rusuk dia sbb sms keseronokannya itu hehehe

Lunch hour ai ketiduran like baby almost 1 hour .. mmg nyenyak betullah.. bom jatuh pun tk dengar... cecah jam 2 pm automatic terjaga... pastu hayal dimanakah aku?? huuuuuu padah kalau tidur betul2... tapi mengantuknye pasal terpaksala... bila dah sedar di alam nyata baru cuci muka sket... touch up.. rest jap then buat kopi... ermmm fresh jap rasa skrang...

Petang ni nk mengemas rumah.. laundry then sambung tidur hehehe so kepenatan...

........


I feel empty for a while...

Wednesday, May 20, 2009

SELLA MARAH huhu

Tengah surf dengan kusyuknya tetiba YM masuk toingggg!!!!!!

Syella: aku baru lepas nak naik angin ngan sorang mangkuk nih...... mmg keja dia dok buat slalu, aku tanya dia, dia bleh kata tatau..... sib baik tak terkluar ayat 'bodoh' ja kat dia....

Kate: uihhhhh ko reti marah ke weh
Kate: wkakaakakk sat.. ok ok hahahahaaa
Kate: pesal tk kata je buduhhhh
Kate: mak buyung marah takpe

Syella: hahaha.... sbb ai sgt baik hati la tak terkeluar bodoh tu....
Syella: hahaha...org tua...kang sakit jantung lak....

Kate: tapi...hahahahahaa
Kate: ko tkpenah marah
Kate: bila ko marah comel lak rasa
Kate: rasa nk tulih blog sat.. sella marah

Syella: hahaaha.... aku seboleh2nya bertindak pro.... hehehee....

Series weh berbelas tahun i kawan ngan sella.. ai tk pernah tgk dia marah... hahahahaa bila dia marah ai terus rasa nk tegelak hahaha sangat cute bila dia naik angin... ke ni mmg penangan org badan 2??? pehhhhh takut seh haahahahahaa ZARA ada nak komen pasal ni? hahaaha

topic kurus

Haih la hai baper kali nk cakap ye... semalam member dari visa datang.. dia Taiwanese tapi asalnya Msian... dh renounce warganegara maka nya jadi Taiwaneselah ye... tak tahu la berapa lama dia tk tgk ai.. tapi rasanya tidaklah terlalu lama... she came to my room then mcm ala2 teruja tersangat sbb katanya ai dh kurus gilos.. aikkkk mana der kurus kering mcm ikan kering tu.. kurus maintain le.. ya rabbi memacam soalan dia tanya.. tak makan ke? tak tidur ke? heh ai makan cukup tidur cukup sekarang hehee tapi mmg ai maintain yoo... so kerana itu haruslah di amalkan pil2 kesihatan diri seperti vitamin c,e bla bla bla.. mulitivitamin... minyak ikan (i skrng amik k-link hehe promote jap)... so n so... sebagai supplement diri sbb mcm ai ni tk berapa makan sayur and buah langsung tk cuit huhu... kenelah tambahkan apa yg kurang...

Sejak ai pakai suit size S.. ketinggian pun nampak sikit ketara ... so amoi2 ini sangatlah suka hehehe dorang ni cantik2 tapi figure aje kurang sket... mcm2la pula petua nk kene bagi.. haih dah jadi perunding badan le pula kejap... :)

Minggu ni bos tak ada appointment sangat.. duduk aje dlm bilik while me terpaksa juga duduk diam2 dalam bilik ai hahahaa senyap sunyi... baru siapkan beberapa kerja... baru juga siapkan beberapa website yang akan di upload sehari 2 lagi... Taipei dah semakin panas .. Nampak gaya nak kene jadi miss umbrella semula.. panasnya terik sungguh!

Tuesday, May 19, 2009

em so sleeepyyy


Masuk aje jam 4 pm tadi mata ni dh separuh aje bukanya.. demmmm im soooo sleepy... pagi tadi ai menggelakkan sella sbb dia komplen ngantok... harus ptg ni aku pulak yg nk tertidur... bos pun tanak balik awal ke.. mau aje aku balik ni hehehee sabo jekla...

Cuba2 la buat keje pe yg patut... rasa kalau letak kepala dkt atas meja ni mau lelap sampai esok.. sabar jeklaaa... so hasilnya saya perlu menaip sekejap.. menarikan jari jemari ni supaya tidak terfikir tentang perkara mengantuk itu hehehehe

Sabtu ni ada dinner .. hantu la sungguh.. ingatkan jumaat mlm.. rupanya sabtu mlm.. ganggu mlm minggu ai ajelah... btw lama gak tade official dinner... ermmm busannya .. cptla jam 5 weh ai ngantuk nii ....ZZZzzzzZZZZzzzz

Monday, May 18, 2009

Nite at Taipei


Saturday nite went to jalan2 cuci mata dgn kawan2 yg baru tiba di Taipei... Layan bola MU vs Arsenal dekat kedai monyet hahaha kedai tu menarik cumanya sbb dok tgk game yg tade goal ni kan.. sangap jugala rasa... lepas tu beach partynya sangatlah lambat nak on.. memasing nguap lastly kami kuar gi 101 ajelah.. cuci mata kt sana pulak... Btw congratulation la pada MU team and MU fan ye.. dpt title lagi skali...

Kami berjalan2 di sekitar Nuyork Nuyork.. happening tempatnya.. pastu lepak di starbuck sampai ke dinihari, layan caramel maciato sambil borak2.. main2 kamera.. then balik.. sampai rumah mmg penat jugala rasa.. lama tk bernite life mcmtu... itu belum sampai tahap matahari dh terbit huhuhu

Sunday mcm biasa ai suka prepare sup.. so again buat mee sup ayam... kalau boleh nak kurangkan nasi mcm Cah hahaha berehat sambil tgk tv then telelap le pula... malam tetiba mood nk bersukan datang.. so gi main badminton jap.. panas hazab betul... main dlm 3 game camtu rest jap then balik.. tunggu peluh kering then mandi.. segar juga rasa sesekali.. cuma nk bangun pagi tadi sgtlah tk larat hehehe

Sella ini aje ye hahahaaha

Ok Done


ok finish yeeee...:)

Saturday, May 16, 2009

My weekend

Tadi aku menaip kisah semalam tapi ntah kenapa aku padamkan semula... tanaklah aku rosakkan keindahan blog aku dgn kisah panass di pejabat semalam.. lgpun dah settle walaupun aku tidak 100% memaafkan dia... biar masa menentukan..

Semalam keluar dengan Debra temankan sorang kawan cari rumah... Kagum juga aku tgk rumah2 di Taipei ni... kecik ke besar ke.. semua kemas.. cantik.. bersih... kawasan pun mmg strategik... Lepas tu ke 101 dinner... lepak... tgk wayang.. then cuci mata depan kelab hahaha best juga sesekali..


Harini cuaca panas ye... so rest2 aje di rumah.. baru usai memasak.. ayam kicap yg di ajar oleh datin hehehe fev aku kalau gi rumah dia.. so terus menuntut ilmu and sayur bendi goreng kegemaran yehaaaaa lapa le pula... mamam dulu...

*Another picas of me during my birthday ... i like it soo much... kalau sesapa rasa ai show off gile tu sorry la ye hahhaha blog ai.. ai nye sukalaaa huhuhu

Thursday, May 14, 2009

Buat Jiwa

13 May, 2009 Blogger Akal. Jiwa said...

Kesungguhan, kegigihan, keikhlasan dan pengorbanan adalah pilar-pilar cinta sejati. Tunjukkan rasa cinta kita dengan berkorban kerana tidak ada cinta tanpa pengorbanan.

Allah membenci orang yang bersifat kikir kerana kekikiran itu akan menimbulkan kezaliman dan kedengkian. Semakin orang itu mencintai apa yang dimilikinya semakin sulitlah dia berkorban untuk orang lain.

Jadilah manusia yang senantiasa mahu berkorban untuk sesama kerana itu menunjukkan kemuliaan akhlak. Allah sangat mencintai orang-orang yang selalu ingin membahagiakan orang lain dengan apa yang dimilikinya.

Semakin seseorang itu banyak berkorban untuk orang lain, semakin mulialah dia di sisi Allah dan manusia. Allah mencintai orang yang berkorban dengan harta dan jiwa untuk menegakkan kebenaran. Allah sangat mencintai orang-orang yang berkorban untuk mendapatkan keredhaanNya, kerana itu menunjukkan cinta sejati pada Allah.

Renung dan fikir untuk disulami dalam Akal dan Jiwa. Jangan fikirkan yang sedap saja, kadang-kadang kita kena juga telan yang pahit sebab kadang-kadang yang pahit itu ubat sedang yang sedap itu racun.

Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan.

Cinta agung biasanya berjalan dengan penuh berliku. Orang tak hairan kita boleh buat majlis kahwin tiga hari tiga malam, tapi orang jadi hairan apa pasal tak pandai layan.

Tak semua yang nampak rugi itu sepanjangnya rugi, kadang-kadang untung menanti di hujung. Soal bahagia letaknya di hati, justeru jadikan hati cetusan senyum.

Kerana ada cinta orang boleh berjuang mempertahankan cintanya, tapi kerana ada cinta juga orang boleh berkorban untuk mempamerkan kebodohannya.

Sekilas pandang sekilas rasa untuk tatapan sepanjang masa Gunakan Akal bersama jiwa Buat keputusan sewajarnya.

:) Buat Satu Jiwa...

what a lovely day




Wednesday, May 13, 2009

Pil Ikan

Kenkawan tahu tak saya sekarang mengamalkan pil ikan utk kesihatan diri ... selain dari reduce kolestrol.. menjaga kesihatan jantung... ia juga dpt membuang lemak yang terkumpul dlm badan kita ni... bila makan.. tk sempat dia nk kumpul lemak2 kt perut.. kt memana yg tk best tu.. awal2 kita dh buang.. so now badan saya dah kembali ke size zaman saya di ITM which is bebaju saya semua kene tukar S or XS.. and suar juga S.. saya dengan gembiranya mencuba satu seluar kegilaan cik sella dulu.. SUB JEANS size 26 hahaha terharu bila sarung tanpa sebarang masalah... saya tk tipu.. leh tanya kengkawan yg melihat saya setiap hari di Taipei ni... semuanya dah mula amik pil ikan yg saya mamam ni...

Harini Mr. Shahrul dari Matrade yg malu2 alah bila berckp dengan kaum wanita call.. hihhi nk tegelak lak ckp ngan dia.. yu, saya nak pil ikan mcm Nasir makan tu.. best dengar.. leh kempis perut saya ni... haaa harusss boleh boleh! mmg ada stok lebih.. nanti thari leh anto Mr. Wang amik.. (dia nk amik pagi tadi) ai plak tertinggal kt rumah.. untuk lela pun tertinggal ni hehehe kene balik le jawabnya tharini... pelanggan harus diutamakan.. :)

ceria

Ye itu mood saya sekarang.. nak citer lebih2pun kawan2 semua kenal siapa cik kate kan... fun is always me.. cuma ada masa2.. bila fun tukar jadi baran hhahaha pun org tahu...

Semalam went to thai food garden... 1st time makan kuewteow... auwww tk berapa sedap.. belasah aje... Balik dari dinner terus makan ubat batuk.. terlajak tuang kau penuh tudung botol ubat batuk tu ai teguk... jam 930 mlm camtu kepala dah weng.. mata dh berair.. mmg tk boleh tahan dah.. kononnya nk lelap kejapla... tapi teruss sampai siang.. tak ingat punya tidur.. tapi bagusla.. bangun segar... awal lak tu hehehe batuk pun ada kurang sikit... rajinnya pasal ai terus cook nasi goreng.. tak berapa nk sedap sbb nasi tu tengah panas. lupa nk off smlm.. nasi goreng kene goreng time sejuk baru bestkan... ermm belasah ajelah.. buat breakfast alas perut jadilah...

Pagini juga terasa panas membahang.. masa iron baju peluh beria.. duhh masa ni baru teringat winter hahahaha bila winter plak teringat summer hehehee mcm2 manusia ni yer.. tk pernahnya nak puas.. hik.. peringatan utk diri sendiri aje...

Oh ya.. pagini Mr. Wan beritahu.. birthday hamdani anak dia semalam.. so kak zan prepared pulut kuning for me and hamdani.. aisey terima kasih sesangat sbb ingatkan saya... :)

Sunday, May 10, 2009

10 May....


Hadir utk mengingatkan yang aku kini telah mencecah 30 tahun... tiada sembunyi2 ya... angka 3 telah tiba... more picas coming...

Saturday, May 9, 2009

hot day

Pagini kene bangun awal.. gangguan betul hujung minggu kene gi office... itu management building mahu buat semburan serangga huhuhu sampai office dorang dh tunggu rupanya... sempat le balut bilik ai dan bos ai.. pastu buat kopi lelaju terus sorong kerusi lepak kt luar... abg sembur tu sangatlah efisien.. kejap jek siap.. konci grill then ai and faten gerak ke pasar basah bersama ms liza.

Sebelum tu awal pagi ai dok buat appointment dgn saloon kawan celia.. tapi harini penuh la pulak.. kalau dpt turn aku petang gitu.. takan le nk kuar balik dlm panas2 skrang ni.. so kenselkan jekla... tapi on da way ke pasar terjumpa la pula satu saloon baik dok buat offer hehe pastu awal lagi so kosong la saloon tu.. apa lagi terus masuk jekla.. cong ceng tk faham le plak.. call alice n soh dia explain apa ai nak buat dgn rambut ai ni... so settle... faten n ms liza teruskan ke pasar while me lepaking at saloon betulkan rambut hehehe best gile.. kirim sikit brg kt dorang soh belikan kt pasar basah tu..

Seronok juga saloon tu.. layanan best... buat teh o 3 4 kali sbb ai dok menguap aje.. pehtu siap amik2 gamba before and after.. just because saya foreigner hihihi poyo amat... cuma tk sedap sikit bila lagi sejam nk habis buat rambut ni ada satu customer masuk bawa anjing manja le plak.. dok sebelah ai.. hayohhh rasa nk blah aje.. masa tu kepala tgh pakai itu steamer.. nk aku gerak2 kang tebakar telinga ni kang.. so dok keras aje tk gerak2 takut anjing tu buat manja telebih lompat atas aku kang.. ada yg tebakar satu badan huhuhu... tension debar semua ada.. pantang tul aku anjing dok dekat2 ni... huhuhu

3 jam jugalah lepak kt saloon.. lepas siap terus gerak ke rumah kak liza.. dia wat beehun goreng hohoho lega.. lapar tk ingat... settle mamam.. borak2 jap.. gerak balik ngan ms. faten... sampai umah terus dumm titon hehehe panas wooihhh pastu letih gak le duduk ajekan.. well itu story saya hari ini...

Anyway Taipei sudah semakin membahang...

Thursday, May 7, 2009

another half day

Tension seh 2 3 harini tekak ni again rasa mcm berduri.. asal nk tidur dia buat hal... asal nk rest dia kongkang mcm tk leh tunggu esok... hangin satu badan... memerah muka nahan tanak kasi muntah.. kekadang tu terwekkkk juga la sbb over nau batuk ni heehe leh gelak sat...

Harini kongkang tahap ke 5 di opes.. harusla suma org soh aku spital lagi skali.. ubat haritu dh habis dah makan... so gi la juga sekali lagi sbb ubat batuk yg aku beli bebaru ni tk berapa nk berhasil... kak liza rajin nk ngekut sbb dia tk pernah gi spital.. so next time kalu sakit dia tahu la procedure camne.. tak susah mana pun.. p dok dlm bilik VIP senyap2... satgi nurse yg peramah alam tu akan melayan... cek temperature.. pehtu bawa gi jumpa dr.. tk yah amik2 nomot.. pehtu lepas dr cek satu badan then dia buat interview... ada gi memana negara tak bulan ni? jawapan tadak dr... baper lama dok taiwan ... setahun dah dr.... hehehe soalan tah haper2 la pulak dr ni.. siap suma ok p lepak bilik vip semula.. nurse terbaik dlm dunia (so far yg aku jumpa la) gi uruskan ubat2... masa lepak2 ai batuk kronik semula.. nurse dlm tu lari2 amikkan ayo hehehe kecoh! pehtu sarungkan muka ai mcm zorro lak sbb takut jangkit org lain.. ngeh ngeh ngeh kak liza snap gambo ai... mcm kamben gurun lak gambo tu hihihihi lepas nurse anto ubat.. bayau le dlm 200 hinggit pehtu balik opes.. bg alice sila buat claim i ye kak... utk 2 minggu ni... ai spent 4oo hinggit hanya kerana batuk ngeri ni... mujurlaaa boleh claim ... huhuhuhu

Lepak jap kt opes settle keje.. faten n kak liza ajak gi makan dulu sblum balik.. ermm okla.. p makan soup sat kt kunming... pehtu baru jln balik umah.. sampai je terus telan ubat ubatan yg byk tk ingat.. oso itu ubat batuk yg ado itu dadah ... gile high kepala... tk leh nk tidur sgt sbb terlalu terangkat rasa badan ni.. so layan baca2 news jap.. mata kuyu hihihi i like!

Wednesday, May 6, 2009

kerja..

Baru habis tutup my diplomatic bag.. selalunya buat petang2.. tapi sbb semua dh submit awal dptla ai tutup awal.. berat benar bag ni.. letih menulis and lilit2 dia hehehe mujur la sebulan sekali aje.. tupun kalau dpt escape sekali rasa lega hehehe

Semalam ai tk masak nasi.. escape sesekali cewah.. so buat beehun goreng biasa aje.. malam ni rasa nk buat menu sup sayur lagi sekali sbb rasa teringin lagi nk cicah sambal belacan.. so ai kene gi soping sayur sket balik karang... pehtu goreng apa2 la sejenis ye dak.. ermmm pepagi ingat makan huhuhu teruk cik kate ye... oh ya teringin pula nak makan roti debab yg ada jual kt wellcome tu.. hehehe kalau ada juallah.. cepat benar habis roti tu... bfast roti skrg ni sedap:)

Petang ni nak siapkan few document.. harap2 kerja habis cepat.. letih dah 2 hari balik lewat..

Monday, May 4, 2009

moi 1st coach


Last Saturday I went to 101 cuci tingkap... tapi biasalah.. semua tingkap sure habis bersih aku cuci hehehe... jengjln kt tingkat bawah tmpt yg tk sempat nk cover dgn cah tu hari.. beli suar benetton selai lagi.. and jelajah butik esprit as usual.. cantik2 designnye...

Then terbekenan dkt satu hbag coach yg patung tgh pegang hehehe menarik sbb simple n color pun tkdela color tua... masuk kedai ramai tgh pgg bag tu test2... ai pun test jugala .. 5 minit fikir oklah.. amiklah.. since haritu masa kuar ngan cah pun hampir nk beli satu.. tapi hold.. this time okla.. lgpun jarang benar ai beli hbag.. :) dan ini adalah bag coach pertama saya dan siap dpt discount kerana D card yg saya pegang... keistimewaan itu harus digunakan... huhuhu

Sunday went out with cah to chang an lu... temankan dia beli baju untuk papap kesayangan dan menambah koleksi mangkuk dia hehehe sementara saya sempat beli tudung saji satu hahahha bertahun dok sini tudung saji pun tk pernah ada.. koman tul! Kuar dlm 2 jam then balik.. rasa tk berani nk kuar lama2 main angin sejuk sbb badan tak sihat betul.. skrang ni siang panas betul.. bila masuk petang angin sejuk dia mmg gigil rasanya... so kalau tk tahan mmg cepat dpt penyakit... spring di sini umpama mak tiri kata alice hehehe kejap ok kejap tk ok...

Friday, May 1, 2009

what a day

Demam on off... batuk pun on and off... harini join bowling tournament anjuran my office.. hbs sama lrs main gather2... baper tahun ye tk pgg bola... nk cari point pun jenuh mikir... so mlm sblum game sempat la p training sekali dkt bowling alley yg dkt dgn rumah ... boleh tahan juga score cuma jari injured and peha pun sakit2... serupa berlari 100m plak..

Harini game mcm hampeh... 2 game aku tk score langsung... cari point.. cari bula sesuai.. pehh mujurlah bukan main ngan otai2.. 3rd game baru dpt cover suma.. ermm jadi la the best female bowlers utk tournament kalini.. and my team juga jadi champion... okla.. :) dpt piala n hamper.. tingat masa nampak piala tu kt opes sblum game... pueh aku ngan faten mengutuk hahahhaa siap ckp kalau dpt kt aku mmg aku baling tong jekla... last2 menda tu kt aku hahaha poyonye statement... err faten so far piala tu ai letak kt tv dulu ek.. kasi riak 3 tahun dulu bley? huhuhu

Malam ni jari den bongkak betul.. tangan pun naik urat ijo.. dan kepala kene migrain sbb main angin sejuk senja tadi.. so saya perlu ubat...huhuhu rasa nk muntah pun ye... duhhhh