Friday, 27 March 2009

nenong

Akibat tidak dpt tidur smlm harini rasa nenong gile kepala ... mujur bos dh lesap balik msia jadinya dpt rest sikit. tp gangguan la plak thari kang ada briefing hishhhhh kacau mood aje.. minum kopi dulu ye.. duh hehehehe

oh ok harini genap setahun! heehehee time to reward!!

Wednesday, 25 March 2009

Carla Lily is Back!

Tempat fev saya ni.. insyaAllah saya nk p shooting kt situ hahahaha katanya bunga dh keluar.. haruslah aku panjat semula itu Yaminshan... eiiii dah setahun loo i kt sini.... eiiii tk sangka le plak..

Tuesday, 24 March 2009

maceh

I berfikir-fikir nak beli digital camera memandangkan camera lama I udah tk menarik hasilnya.. mendapat beberapa pandangan dari kengkawan dan aku hampir2 nk membeli dah... tetapi seseorg telah menawarkan kamera slrnya utk aku posing di mana2 mandangkan dia mau upgrade yg lebih bagus.. huhuhu nampaknya sessi photoshot bukan utk aku jerk.. haruss aku pun jadi cameraman plak.. ni yg rajin nk pusing taiwan ni!

Weekend lepas cuaca paneh serupa neraka.. 30c lebih cecahnya... tp smlm drop gegila balik.. gelong jap tubuh badanku hehehe suka hati tok aku smlm kuar gi opes tk bawa jaket.. harusla paginya panas.. balik petang amek.. awat tk marathon sekejap.. sejuk gilasss.. sampai rumah terus mandi manda kasi hilang beku hehehe then jadi chef... sambal tumis telur goreng and sayur kacang panjang letak udang gitukkk

Harini pun sejuk.. so harini i pakai baju baru beli kt Nett dgn cah tu hari.. cun plak rasa hahaha dan bila tgk balik.. susut lagi badan aku ni wpun selera makan tu dh ada.. takpee solid :P

Friday, 20 March 2009

zara

With zara during my chinese new year holiday haritu hehehe... My new mata lalat :)

sambal teloq

Ye smalam saya buat sambal teloq selepas di panaskan oleh cik sella labu itu.. sedap gileee lama tk buat.. then goreng kacang panjang n tabur udang2 sikit.. lazat tk terperi hehehe lepas makan malam seawal jam 7 mlm tu.. layan desperate housewife hehehe pehtu surf sana sini.. nyakitkan hati sendiri.. buduh! hehehehe

Harini i siap bawa bekal lagi nasi berlaukkan sambal teloq dan kacang panjang lazat itu... lepas settle few kerja ni baru leh menyandar kejap.. terasa lemaunya masa berlalu hehehe.. tk sabar nk balik rumah buat apa yg patut... esok party makan kt rumah i dgn cik liza.. pehtu i bz utk beberapa hari.. :)

Thursday, 19 March 2009

bonus..

Dapat panggilan dari wisma... ada cheque dari affin bank... bonus utk tugasan terakhir dia pada tahun 2008... akan dikreditkan atas nama aku... :( sesuatu yg aku tidak jangkakan... insyaAllah akan ku usahakan sesuatu untuknya...

food hunting

Pagi ni teringin nk makan sandwich Dante.. so i terus lencong ke situ sblum lintas ke pejabatku hihhi beli 3 ketoi rajin banje kengkawan opes sorang satu... hari ni i cuma makan itu aje pagi tadi n 2 gelas kopi... ok gak la makan itu aje sbb until now belum rasa lapar... tapi ntah kenapa skarang ni aku suka fikir pasal food.. hahahaha gilak!

Pantang aku tgk blog kengkawan ada food hat membunuh jiwa rasa nk amuk jek.. tu blog sella tu hanginn satu badan... ku tahu kelazatan makanan2 itu... hai naseb le baik penang tu agak jauh.. if tak buntal aku balik melesia.

Malam ni cadang2 nk makan nasi hihihi nk masak apa ermmm fikir dulu.. udang or ayam? or both? eiiii tgk food fooood fooooooodddddd huhuhuhu tapikan.. i ni fikir aje.. tp tk makan byk manapun... masih kekal bawah 55kg ... harus ku jagaa.. haruss!!

Wednesday, 18 March 2009

tercocok gunting

Nak juga report kt blog hehe

Pagini sangat busy.. dip bag sampai tergesa2 aku gunting all the tali2 yg ngikatnya.. cuai terus tertusuk ibu jari.. dalam gak.. tersentap kak temah.. memula ok.. diam aje aku tgk... ok tk darah.. kebas aje.. pehtu slow2 dia kuar.. huuuuu banyak gilee.. menggigil tangan yg sedia gigil ni.. balut dgn tisu then dok dendiam sbb pedih giloss..

Harini ada ladies meeting.. aku masuk pun dh dkt nk habis.. dgr le apa ptt .. tangan tk leh pgg pen or apa sbb menggigil n kuku kt ibu jari biru .. semua ngeri tgk... tetiba rasa nk demam.. aku ni mmg pantang luka mesti nk demam.. sabau ajele.. lepas meeting makan nasi lemak hehehe harus lunch hour tadi aku lelap sejam.. dgn sakit jari.. dgn kenyang nasi lemak... sedap le tidur.. mujur le ibu jari kiri ni tk guna sgt utk menaip.. kalau tak.. menepek ajelah aku... sampai skarang masih denyut..

Monday, 16 March 2009

i feel sad...

I called my mum... she told me.. jiran rapat kami masa tinggal di kem ukk pandang besar selama aku membesar 13 tahun di sana.. meninggal pagi tadi... che amah namanya...dia lebih muda dari my mum... ada 6 orang anak dan semuanya adalah kawan2 sewaktu zaman kecilku... di mana mereka semua aku pun tk pasti... tapi che amah tk pernah putus hubungan dengan kami walaupun masing2 dah pindah.. Allahyarhamah Che Amah bukan dari golongan yg boleh dikatakan senang... dari kecil aku kenal dia... membanting tulang mahu besarkan anak2.. suaminya ermmm balik rumah seminggu sekali pun susah... kami panggil pak lek (yilek) hehehe

Katanya dia diserang sakit jantung.. my mum ralat sbb tk sempat ziarah sbb tk ada org bgtau.. dia tahu dh petang.. dh selamat kebumi... ralat sbb she is my mum besfren.. sentiasa tolong kami terutama bila ada kenduri kendara.. dtg membanting tulang bersih rumah... tk pernah minta balasan... adapun kami sedekah baju2 lama utk dia pakai.. dia mmg sangat susah... kasihan sgt.. tiap kali raya kalau kami balik perlis.. mesti gi lawat dia... dia sgt besar hati ... wpun rumah dia tk mcm rumah org lain.. kata dia kami tk pernah malu nk singgah dan minum2 di rumah dia.. Ya Allah sungguh... aku terlupa... kesusahan hidup dia... sangat menginsafkan... semoga Allahyarhamah Che Amah ditempatkan dikalangan org2 beriman... alfatihah..berbahagialah di sana...

Mak juga cakap cikgu tadika aku.. Cik Roni pun dah meninggal seminggu yg lalu... alahai lagi satu berita sedih.. Cik Roni.. cikgu yg ajar aku ABC... 123... suap makan...make up pakai lipstik ngan bedak tebai untuk fashion show (tadika time le) pun dah tk ada... ya begitu cepat masa berlalu.. ramainya insan2 yg dekat dgnku dulu telah pergi... semoga Allah merahmati mereka di sana... Al fatihah...

Hidup hanya sementara...

Terasa nak demam le

Harini cuaca sedikit panas setelah 2 hari weekend yg lalu sejuknya tahap membunuh... Tapi sejuk2 pun berjln juge ngan papap sekuarga hehehe siap soping baju ha smlm 3 lai.. i like!

Pagi ni jalan ke pejabat aku pakai simple aje.. kemeja lengan pendek tapi tetap pakai selapis lagi kt dlm.. on da way ke pejabat berpeluh juga rasa... masuk office terus on aircond jap.. then dlm 5 minit bila dh sejuk off balik.. pehtu terasa ermm nk demam pulak.. haiya udah kenapa ni... ni aku malas ni... belakang dh rasa berat.. dah rasa nk baring ni... suara pun dh ala2 tukar sikit.. tu pun member tegur tanya flu ke.. aku ckp tak.. then a ah le sore dh tukau sikit.. adehhhh jgn la demam.. thari kalau betul demam kene telan panadol segera..

Oh ye pagi ni saya rajin buat roti telur.. cah bagi roti gemok 3 ketul.. then pagi ni i buat ala2 burger benjo.. dh makan separuh.. dapp...

Saturday, 14 March 2009

Glory Mory Man Uniteddddddd hahahaha

Sorry ye i bukan Man U Fan!!! hahahaha kawan2 (hampir separuh) adalah Man U kipas mati!!! hahahahhaa malam ni aku tanak call sesapa sure berasapppp aje memasing wakakkakaa 4-1 u!!

Aku kipas mati LIVERPOOL dah baper puluh tahun dan byk koleksi sejak berzaman.. tapi idaklah macam bebudak jantan lain asal game nk sengkang mata tgk tibi.. idokle.. mana yg rasa nk tgk aje.. tp result i follow la... mandangkan ramai yg rapat dgn aku adalah Man U .. aku wat2 le tk kisah pun...

Anyway sesekali nak rasa happy bukan mudah... syukurla at least ada hiburan sikit.. sepetang aku habiskan masa dgn papap sekuarga ke costco... berjln2 coci mata... sempat beli baju titon ala2 sexy tk hengat...

Good news is.... lalalalalala tk boleh ckp.. huhuhu

Friday, 13 March 2009

boring day

Serabut ke tak? ermm ok ajela kot hehehe.. aktiviti bosan harini... keje semua siap dah.. dr sblum jam 9 dh start.. lepas satu .. satu.. semua done.. nunggu lunch hour nk kuar jap.. busan lak rasa.. hehehe

Menatang apa aku hadap hari2.. meh nk citer ...tu kalendar dari tourism malaysia.. menatang penguin tu lawrence bg.. depan penguin ada beruk mat yeh apo tah mr. manager mas bagi.. belakang penguin ada bunga telur biru.. tu peninggalan kak jah abuja.. color dia sejuk mata mandang so ai biarkan aje.. dlm kotak biru ada potpori pun tinggalan kak jah.. depan tu ada gum dan losyen tangan rembat dkt hotel mana ntah lupe hehehe yg beso dabak sesungguhnya tu computer i le... belakang tu hat nampak tudung aje losyen tangan gak.. and perfume gucci envy buat top up lepas lunch.. sentiasa wangi diriku hehehe and menatang kecik tuu kaler kelabu asap tu aaa itu badak apa tah aku suke. tiap kali tgk muka badak tu aku ceria heheheh wooh lupa ada pokok hijau ayo2 tu.. mike bg ;p

Done!

Tuesday, 10 March 2009

Abaya


Hehe tadi ladies association buat sambutan maulidur rasul dekat rumah Kak Rahi.. acara memula salam peluk cium le then dgr ceramah agama.. pasang cd dekat tv ajo.. okla byk ilmu dpt.. lepas tu acara snap2 gambau.. huhuhu harini i pakai jubah hitam full siap tudung arab gitu hooo.. hadiah dari org yg gi mekah tu hari..

Lepas habis acara ceramah then makan2 le ... harini kak rahi masak nasi hujan panas ngan ayam merah.. pehtu ada acar buah... acar timun dan dalca.. pehtu kuih muih serta buah buahan.. food heaven... err 2 kali juga i tambah.. selera juga tgk ayam panas2 huhu

Harini puji pujian la gitu i jadi minah arab.. maklumla lamo tk letak tudung atas kepala.. haruss la lain sket.. suma la nk amik gambo ngan minah arab ni kan.. poyo le pule... pastu habis acara makan2 i dgn kak liza snap2 gambau kt sekitar umah mereke... hehe tu le keje kami harini...

Sekarang dah dekat opes.. kenyang gile dan sangatlah mengantuk.. harusla mlm ni no dinner.. picas of the week esok2 la ye.. letih lak rasa... rindu kt bantal busuk kt rumahku huhuhu

Monday, 9 March 2009

picas of the day


Happy birthday bos hehe.. i buat surprise party for him siap beli 2 kek! hehehe and pagi ni baru call everybody to join.. ok fun.. surprise and enjoy the picas.. Oh ya Salam Maulidur Rasul buat semua..

Saturday, 7 March 2009

Chang An Lu

Cerita hari ini..

Dalam jam 1230 tgh kak liza call ajak gi kedai taufu fa.. ayoohh den baru aje mandi and hujan le plak.. lg pula lunch hour maa takan nk makan taufu fa aje.. ish tk leh jadi hehehe so ajak dia dtg lepak kt rumah aje.. sian plak member tgh bosan... aku dh ready kuar ayam semua nk masak.. alang2 kak liza the rajin ni dtg.. aku manja2 la kak buat ayam masak lemak cili api kak hahahha seb baik kak liza layan hahaha tk pepasal dia jd chef kt rumah aku hehehehe

sempat aku tolong dia tumbuk2... settle semua aku prepare ayo oren aje le.. senduk nasi then makan sesama.. sambil tu sempat lagi plan ngan cah ke Chang An Lu le mana lagi.. .. hehehe sian kak liza tu aje aku jamu.. dah le dia yg masak hahaha takpe member sporting no prob! jam 2 lebih kami kuar gi berjln la dgn cah .. shopping tk ingat memasing... ngan aku2 terjebak... set bilik ayo.. alas kaki few brooch buat koleksi sendiri dan baju satu... ooo mereka2 juga tk ingat membeli belah riban2 NT le memasing...

Habis shopping kami lepak kt kedai taufu fa... kasi kak liza lepas keinginan dia.. borak2 jap then beransur... masa balik hujan turun semula... huuu sejuk betul rasa... sampai rumah aku jadi terajin tk tentu pasal... tukar alas kaki kt bilik air... susun atur brg2 yg aku beli.. then tukar cadar yg tk payah ckp le baper lama tk tukar.. hehehe buruk perangai... puas hati then baru rasa nk rest... nilah citer weekend saya harini... :) TQ


ni koleksi bilik air yg baru di beli tadi.. tak pandai tul snap hehe

Friday, 6 March 2009

idea

rasa mcm nk lesap juga la masa bos balik msia nanti... heheh rasa mcm nk ke sanala.. eii teringat2 le plak.. kene fikir betul2 ni..

Wednesday, 4 March 2009

Grill

Jam 1215 thari tadi balik rumah jap sbb landlord dh hantar org pasangkan grill kt rumah.. selama setahun duduk rumah aku aje yg belum ada grill.. kejiranan selama ni mmg ok.. baik.. peramah.. cumanya eloklah kita berhati2 sebelum apa2 buruk terjadi.. lgpun siang2 hari byk pekerja luar on off dlm kawasan kami tu... then dgn musim recession sana sini.. aih anything can happen ma... so eloklah dipasang grill buat rumahku... senang nk cuti lelama tinggal rumah.. hati pun senang... dan yg menariknya.. grill yg landlord pilihkan sangat cantik.. good taste Ms. Lai.. tq!

picas of the day

Hihihi picas minggu ini di bulan Mac 2009..

gossip petang hari

Petang smlm me n faten buat gile flash kejap.. tgh sejuk2 gedi kami posing2 depan office hehe layan snap2 mcm 1st time sampai plak.. tgh layan borak ms. liza member baru keje kt MIDA plak lalu.. dia tgh busan nk p window shop hehehe kami angkut bergambo skali... pehtu layan gossip hehehee.. ms.liza ni nampak gaya pakar memasak... 2 hari lepas dia bg aku n faten pulut kuning with rendang ayam.. kami bfast sakan hehee ni pasni dia nk buat ayam percik lak.. hishh habisla mood kurus aku kalau dok berkawan ngan liza ni plak hahahahaa enjoy the picas!

Sunday, 1 March 2009

happy birthday buah hati saya II

kakak tgh fikir apa benda le api ni yer hehehe n adik so happy tk tahu naper hahaha
kakak tgh tgk adik yg kagum lagi ke api tu hehehe huuuu

cik kate dan mak buyung baru lepas buat perut show hahaha

hish sokenya kakak main belon dlm rumah mereka heeeee

happy birthday buah hati saya

ammm meh.. sedap tak?
cepatle nk nyanyiiiii huhuhu
can see my face? im happy with them..
faces of love...
and love..

Today cah n suaminya buat birthday party for puteri2 mereka.. im so happy nak celebrate bersama.. bday sebenarnya pada 26 feb (2 years already) tapi saja amik weekend utk party.. i tk pandai nk beli hadiah sgt so i hadiahkan mereka kek coklat hihihi... n cah prepared nasi ayam.. kipap pusing... bengkang.. stroberi cecah cekelat.. buah2 n teh tarik by faten .. mmg kenyang gile dan sgt happy main dgn bebudak yg belum kenal dunia ni.. im so happy to be with them.. :)