Saturday, 28 February 2009

end of february 2009

harini sabtu.. esok ahad... lusa kerja 5 hari then weekend balik...

bosan??
tak juga.. ni ada internet.. hidup juga...

tapi sampai bila?
hehehe sampai dijemput kembali ke sana...

tanak berdunia ke dgn realiti?
malaslah.. realiti menyakitkan

habis langsung tanak fikir masa depan?
buat apa?? esok lusa tahu ke kita hidup lagi??

hurmmm aku sgt bosan dah... sungguh, teramat sangat!

Thursday, 26 February 2009

lapar

Harini tk makan apa lagi.. cuma menum ayor teh dgn kunyah kudap2 sket.. its ok nasi n lauk sejenis dh ada kt rumah.. balik panas jerk.. oh nikmatnya nasi hahahaha skrg ni pun tk ada apa sgt nk dicerita kt sini.. normal aje dan agak sama je cerita setiap hari.. nk kata sedang memasak lauk baru pun tk ada... hehehe kalau dulu ai rajin ke dapur, sekarang ni tgk musim aje..

Rupanya dh nk habis dah februari.. sekejap aje rasa masa berlalu... mission belum sempurna nampaknya... apa nak buat belum diizinkan tuhan.. aku rasa kene buat planning semula life utk tahun ni... planning supaya tk bosan.. since may aku nk escape dari kalendar hidup... ermm may lah aku lesap sekejap... mencari sesuatu yang membahagiakan... :)

Ok ni share the picas smlm.. farewell party for mr. suffian.. mas area manager for Taipei yg dah bersara..

Wednesday, 25 February 2009

bored

Sejak 2 3 hari ni cam tk ada mood sangat utk berdunia.. seronok pula rasa tidur lama2 di dalam rumahku hehehe rasa tenang nyaman camne tah... bersendirian kadang2 menyeronokkan walaupun sepi... alah bisa tegal biasa.. perumpamaan melayu kita... :)

Tiba2 terkenang satu kisah lama.. cukup kate, jgn dikenang benda yg melukakan itu... kepala sikit berat rasa mcm nk terbalik.. rasanya too much caffeine la.. byk minum coffee di office.. oh i should stop for a while...

Harini pay day.. tengah tgk saving di malaysia dan saving di sini... ermm figure yg menarik hehe pengubat jiwa ke duit2 ni? sikitlah.. tk bawa ke mati pun.. :) baik kita habiskan.. hah ye la .. tua siapa pula nk sara? melalut pula... sakit jiwa apa aku?

Eh.. selamat hari lahir mr. dcm.. semoga sihat dan ceria selalu..

Monday, 23 February 2009

nasi lemak

cah prepared for me... with ayam rangup dan sambal heaven... maceh le sesangat ye..:) boleh gemuk balik kalau gi umah cah hari2 hehehe ni gambar dgn kakak masa menum ptg di dante..

rindu

dekat seseorg...

Saturday, 21 February 2009

flower appreciation

Pagi ni jam 9 gerak ke office sebab jumpa kengkawan semua kt situ... 4 orang kami gerak naik bus 285 ke Yaminsyan National Park utk sakura hunting hehehe... kak izan tinggal kt area situ so jumpa dia kat atas bukit tu aje... perjalanan lebih kurang 45 minute la kot n tukar 2 bus... nt15 setiap kali naik... cheap cheap hehehhe sebelum keluar aku bfast cornflakes dgn milo dulu.. risau karang lapar lupa masa berjalan..

Sampai kt Yaminshan kami berlima jalan kaki aje utk ke garden sakura.. sepanjang berjln tu jumpa beberapa pokok sakura... kolam ada bunga2 kuning apa nama tk tahu.. n pokok2 sekitar (mcm lalang) pun cantik2 sgt... colorful gitu... so snap2 la picas sana sini ... sblum sampai entrance ke sakura garden.. jumpa satu pokok sakura besar and bunga tgh lebat... semua org akan stop kt situ n snap2 picas... beribu org harini.. cuaca superb and mmg best la posing..

Masuk ke area garden sakura lagi la meriah.. sorry ya i tk pernah tgk real.. so dlm hati ni berbunga riang dpt tgk pokok sakura live... batang n bunga ajer n pehhh cantik... tp tk semeriah yg kita tgk kt Korea n Japan tu lah yer.. but still for me.. yg ada ni pun cantikkk sangat hehehe dan fev berpicas sana sini diteruskanlah... aha harini i pakai baju yg member hadiahkan dulu.. size ya ampun mmg nk suruh aku kurus namanya... dah padan huhuhu (zara baju pink ko tu dh boleh masuk ke belum hahahhaa)

Habis separuh hari dgn sakura kami move ke taman CKS pula... roses besar2 gedabak tp tk semeriah tgk sakura.. mcm dh biasa sgt.. tgk orkid so n so... sampai melecet kaki.. tk guna tul crocs ni.. ada ke makan kaki gue??? huhuhu sakit gilas... masa balik bus penuh berdiri dekat sejam.. nk muntah juga rasa... mcm nk kene migrain... nekad aku turun bus terus tahan teksi.. walhal dh nk dekat rumah dah.. sampai aje terus baring n lelap sbb rasa nk kene migrain.. jam 5 lebih bangun.. mandi then buat beehun goreng... lega, tk sempat migrain nk serang... then mengadap lappy tgk desperate housewive sambil borak dgn few friends.. hehehe tu la kisah saya harini.... sekian terima kasih... picas esok!

Thursday, 19 February 2009

spring time!

Yey bunga2 dah mula keluar.. sana sini aku nampak satu pokok ni bebunga pink yg sangat cantik.. tadi baru aku tahu yg pokok itu adalah sakura version taiwan.. bunganya shocking pink.. tk mcm sakura kt japan or korea yg pink lembut.. kecik2 dan sangat cantik.. plan nk snap gambar sehari 2 nanti.. kemungkinan weekend ni ada flower trip.. ha aku sokaaa.. wpun pergi ngan ladies yg ala2 mak ni.. but kerana bonga aku tk kisah sgt.. dr duduk rumah baik aku jelajah sama... buang masa sket n snap2 picas.. boleh gak share ngan kengkawan kt sini ya... :) oh ini winter dan spring pertama ai kt sini...:) cuaca now superb! tk panas dan cool aje.. mmg best giler.. mood nk posing dgn bonga la pulak hehe

Tuesday, 17 February 2009

picas of the day


fud heaven cik wan

Habis waktu kerja aku berjalan dengan gembiranya ke rumah cik wan hehe rumah twin kesayangan saya la... kakak n adik sambut kt pintu dengan muka ceria tk ingat.. wooo best gila.. cair rasa rindu kt both twin ni... layan kakak n adik main.. mmg kene terkam serbu tk ingat.. adik pun skrang dh pandai manja dah.. dah boleh geng.. hihihih

Cah hidangkan aku spageti lazat giloss.. eii mak budak ni kan kalau sebut nk dtg memacam dia jamu.. mmg tk payah le aku sibuk2 nk balik masak untuk dinner.. sambil makan sambil suap twin sekali hihihi share makan reramai... mmg byk dorang telan.. nganga mcm anak itik hahaha suka tul aku melayan... pastu sambung borak2 kt depan tv.. hihihi borak ngan semua2 skali jawabnya laaa masing2 nk kuar isu hik.. windu betul kiranya aku pada mereka ini...

Jam 7 petang aku gerak balik .. sunyi dooo rumah ai... mula rasa nk mandi tp tk jadi le.. basuh muka.. kemas dapur.. kemas rumah sikit2.. then layan desperate housewife kt lappy.. Cah datang kejap nk pinjam buku... siap bawa sambal telur.. ya rabiii cahh ko mmg the best!! mandangkan tgh kenyang so sambal tu masuk peti ais... buat dinner mlm ni.. n now tgh ngunyah kek apo ni cah?? dap plak hehehe sambil cicah kopi... so lunch harini selamat...

Today anak2 itik saya nk berjln ke selatan ngan abah dan ibu mereke... hihihi takpela.. i layan diri tgk muvie ajelah lagi.. oh harini saya baru dpt tau airasia akan fly ke Taipei.. yehaaa sesapa nk dtg lawat ai.. sila silaaaaaaaaaaa!!

Monday, 16 February 2009

hari ni

kosong tu dtg balik.. adeihhhhh tk suka betul ada rasa mcm ni.. tp yelah.. saya manusia berperasaan.. kalau tak... mustahil saya menulis hehehe

sabar ajela.. huhuhu dub dab dub dab.. insyaAllah sehari 2 lagi baiklah ni... normal la.. :)

weekend

SATURDAY

Melingkar dari pagi sampai thari di tempat tidur.. layan internet dan diri sampai rasa lapar.. sempatla surf blog member sorang ni n dload lagu2 lama kt situ.. pastu keraok ala2 lupa diri sampai thari huhuhu...asalnya teringin nk buat beehun sup.. tp ya ampun malas tahap dewa apa tk tau.. so just prepare ayam kicap again n again.. goreng bendi and sambung lepak... jam 2pm camtu layan muvie kt torrent:

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON ~ citer sikit

masa dkt msia aku dh tgk trailer n rasa mcm menarik aje citer ni.. so weekend tu aku pun layan la diri tgk citer ni.. memula tu mak aii mengantuk le pulak.. tp slow2 aku dpt catch up n rasa mengantuk tu pun hilang..

citer mengenai benjamin yg dilahirkan tua.. dan hidup dgn putaran masa yg terbalik.. dari tua dia semakin muda dan muda sampailah jd baby n gone... best?? aku bg 5 bintang le.. pada pendapat aku citer ni menarik gile.. tertanya2 sampai ending.. wpun ckp byk.. tp still menghiburkan sbb nk tgk perubahan benjamin ni dari tahun ke tahun... juga betapa tough gfren dia menghadapi situasi benjamin... kerana cinta, benjamin terpaksa korbankan hidup dia dgn menjauhkan diri dari anak dan gf dia sbb tanak nnt anak dia pula curious pasal ayah dia kan.. so agak touching la juga.. the rest korang tgkla sendiri... huhuhu

habis layan muvie.. buat cucur bawang and goreng sikit keropok buat minum petang.. sambil surfing... layan borak sana sini then sambung muvie kedua di mlm minggu...

THE HEARTBREAK KID

dekat HBO tgh tayang cerita ni.. tapi malas nk tgk kt tv so again tgk kt torrent.. funny n layan gelak tk ingat punya.. citer pasal mamat ni yg dh 40 tahun dah umur tp tknak kahwin n tanak komitmen dgn sesiapa sampaila jumpa sorang minah ni n decide nk kahwin dlm tempoh yg sangat singkat... lepas kahwin baru nampak true color that lady hahahaha n funny gile.. masa tgh hanimoon mcm2 benda funny yg jadi kt diaorg sampai break off terus... and that guy also siamang juga perangai hahahahaha aku rekemen la kepada kengkawan semua kalau nk tgk.. best buat layan cerita ringan2 ni...

jam 2 pagi baru lelap kot... saya happy:)

SUNDAY mood

again pagini melingkar puas2 kt bilik.. layan lagu2 lama.. fb... borak sana sini then mandi hehe siap comei2 pastu layan borak ngan adrina... harinipun masak simple2 aje.. nasi goreng kampung dan telur mata kerbau... ok harini movie lagi..

BEDTIME STORY

Ahaa cerita ni aku tgk 10 minute aje kot lepas tu dgn aku2 masuk mimpi.. ada ke gila betul la citer ni.. sangatla slow dan adeihh pedih otak tgk.. terus tutup mata lebam sampai petang hahahaa bangun aje dpt sms dari faten suruh dtg amik kuih.. hihihi mcm tahu2 aje petang aku kelaparan... settlekan sampah2 kt dapur... ahad, hari buang sampah.. so kolek semua sampah.. settle, bersih rumah... pastu singgah rumah faten amik kuih buat minum petang... huhu kuih koci, puding buah n jagung gitu..

MR DEEDS

ok malam hahahhaa movie again... mr deeds plak.. ha yg ni ok.. funny n citer dia pun ringan... pasal mr deeds yg mati n wariskan harta dia berjumlah usd40 billion pada anak buah dia deeds.. deeds plak jenis hati baik... layan semua org dgn baik skali hehehe okla.. fun cerita ni cuma tk larat nk ulas.. habis layan movie dload game perang2.. teringat zaman shapeshifters dulu.. petang2 nengok bebudak laki main game ni reramai n aku sempat join sekali tp tk reti2 hahaha but sejak 2 menjak ni cam tau sikit dah camne nk main huhuhu

12 lebih baru lelap hehe... pagi ni jam 430 am dh bangun.... n now.. sleepy ya ampunnnnnn

Friday, 13 February 2009

52kg

smlm aku timbang berat hehe dh dpt 52kg! nice.. harini aku pakai suar size M dan baju size S yg ngam2 betul dah dibadan.. okla senang aku nk membeli belah dan at least nampak sikit fit! bukan niat sgt pun nk kurus badan ke apa.. cuma kebetulan selera kurang.. jadinya badan pun senang turun..

Thursday, 12 February 2009

why?

lately perut aku tidak mahu menerima makanan sgt.. kalau makan lebih aku akan muntah semula.. serius aku tk suka keadaan ni.. aku dh sehabis baik jaga pemakanan... amik vitamin... huh tp so far selera aku belum pulih mcm biasa..kerap juga kepala berpinar... mungkin sbb aku selalu bangun dari duduk dgn tergesa2.. darah tk sempat jalan .. hish memacam ye cik kate hehehe

cuaca dh semakin ok.. aku dh boleh rasa panas time tidur.. tk perlu nk pakai 2 3 lapis pun.. di pejabat aku sedang berusaha habiskan buletin perwakilan yg aku handle ni.. byk juga benda yg aku edit dan buat report sendiri... gambar2 juga aku kene belek n edit apa yg perlu... esok AGM meeting harap2 aku dpt pgg jawatan lain pulak.. tk berapa gemar la buat buletin ni.. creative aku hanya pada benda yg aku suka.. hehehe memilih le pulak yer..

Tuesday, 10 February 2009

back hehe

sorry la kengkawan sejak balik busy ngalah org perak berperang hehe

percutian di msia aku tanak ulas panjang.. biasa aje.. gembira hanya bila di samping kakak.. emak dan anak2 buah yg dh besar panjang... dilayan dan melayan.. terasa kasih sayang semua.. sempat juga aku curi masa ke seremban dan melaka.. melawat mak dan abah... both tk berapa sihat.. mak masakkan fev food aku.. daging salai masak lemak... lawat rumah baru yg linda sediakan kt kebun and tidur semalam di melaka.. di rumah linda.. di sana aku habiskan masa layan tennis sorang2 hehehe

weekend aku habiskan masa dgn zara.. sempat kami shopping kt klcc.. scrub badan.. repair rambut.. makan2.. hehee best betul..

sempat juga aku ke wisma jumpa bos dan kawan2 lama.. lunch dgn dorang kt cyberjaya.. lepak kt americas division.. jumpa farah... satu2nya group aku yg belum keluar.. semoga suaminya segera sembuh dari dugaan yg tuhan berikan seketika..

tidak lupa.. aku habiskan beberapa ketika menziarah kubur di putrajaya.. menghadiahkan sesuatu.. dan mengucap salam buat allahyarham... semoga bersemadi dengan aman di sana..

Sunday, 1 February 2009

cuti

biasa aje.. tk ada apa yg menarik... hati aku lebih merindui bilik tidurku di taipei.. juga kehidupan di sana.. mungkin dh terbiasa menyendiri.. ermm tah apa nk jadi..

kalau boleh mahu aje aku pendekkan percutian aku ni...