Monday, October 20, 2008

my lovely sister

Dia seorang kakak yang sangat tegas... tp mempunya jiwa yg lembut.. penyayang dan sangat bertanggungjawab... menjadi contoh terbaik yg sepatutnya diikut oleh aku dan abg ... tp tah tk menjadi la pulak hihihihi my sis dari kecik yg aku kenal.. sangat pandai.. sekolah asrama penuh.. masuk UTM... alim gilas lak tu... tp adik2 dia.. cam aku n abg tk ngikut langsung perangainya.. belajarpun tk pandai cam dia.. sedang2 aje... alim apatah lagi huuuuu asyik kene marah aje.. tp camne marah pun... kakak tetap kakak.... tidak pernah memaksa...

Beza umur kami bertiga sangat jauh... sejak kecik aku umpama anak tunggal aje.. sbb kakak jarang ada... kalau tk di asrama.. di University kt kl.. while me anak tunggal aje kt perlis... bila kakak balik bercuti adalah saat paling best skali... dia akan belikan aku mcm2 benda spt color.. set pencil... buku2... masa tu aku sentiasa doa pada tuhan semoga kakak aku sentiasa cuti ... aku tk paham apa dia buat.. tp tiap kali subuh arwah abah kejut jom nk p amik kakak... aku mesti gembira! (bus dr kl selalu sampai perlis jam 5 atau 6 pagi)
Bila kakak kawin.. umur aku baru 10 tahun... ermm lg tk sempat nk rasa kasih sayang sepenuhnya dari dia.... tp aku seronok sgt.. kakak pd aku adalah wanita paling cantik masa tu.. wpun bertudung muka dia perfect mcm arab2 gitu... aku selalu tanya mak.. naper hidung aku tk mancung cam kakak hehehehe then mak ckp.. aku anak siam.. mmg kemek! geram tul aku hihihi
Now.. susah payah hidup aku... byk bergantung pada kakak... bukan wang ringgit.. tp perhatian dan kasih sayang yg dia berikan.... bila arwah abah meninggal.. dia yg call kabarkan... dia yg memberi nasihat.. cuma waktu arwah suamiku pergi... dia sangat2 tidak sanggup mengkabarkan berita itu... tp bila aku dpt tahu.. dia org pertama yg aku call... percaya tak dia tk menangis sikit pun masa ckp ngan aku... dia suruh aku sabar.. ingat tuhan... jgn menangis... tp lepas aku letak call... aku tau dia org yg paling sedih utk aku.. dia yg paling kuat menahan rasa utk aku... itulah kakak... cinta hati yg buatkan aku tabah sepanjang hidup aku..
HASLINDA MD SAAD... nama gabungan abah dan mak.... satu2nya anak abah dan mak yg sangat dibanggakan.. :) aku tk pernah cemburu dgn kejayaan kakak kerana dia tk pernah lupakan aku.... adik dia yg sangat manja dan baran heheheheh

9 comments:

ruined sue said...

sonoknya ada kakak....

errr.... ko nak jadik kakak aku tak??? hehehee...

Ayu RMS said...

tk kuasa aku hahahaha tp ko best.. ada rasa kasi sayang abg... aku tk ada hehehee

adrina adi said...

eh a'ah laa.. apsal kakak ko ala2 habibi ya maulana... kalau orang kelantan dia ckp, ala2 tok seh (arab)

Ayu RMS said...

dia belah mak aku mamak mali.. aku belah abah siam mali hahahaha

adrina adi said...

ahaks. siam mali pun manyak lawa seh.. eh camnor lak gabungan nama abah mak ko? saad? haslinda? sila explain. hehe...

Anonymous said...

eh hangpa at least ada kakak or abang. Aku? kucing pun mak tak bagi bela dulu tau. hehe
kate, aku pun mak aku kata, "kami jumpa di wat siam di jawi. tengok dok tegolek tepi tu, kami ambik bawak balik. Lagi sedih oooo...

dalieY

Ayu RMS said...

wakakakkaka antu toi la daling.. mak gue pun kata amik kt hutan getah... huhuhuhu

father name (kampung) halin + mak hasma = has(mak)lin(abah)da(kakak)
kg perlis sepupu sepapat ka mak menakan ka panggey dia DA saja hehehehe

ikin said...

cantiknya kakak ko yu.....cam model arabbiayahh....tk tau pun ko ada kakak...

Ayu RMS said...

hihihi tk tahu eh.. hihihi