Thursday, July 24, 2008

pokok cili

inilah buah hati saya...
setiap pagi sblum kuar gi keje aku akan jengah pokok-pokok ni..
balik keje aku akan siram mereka2 ni.. aku belai.. aku jaga dan aku berbual supaya pokok2 ini tahu... aku sayangkan mereka.. hidup bebaik ye...

miracle tak.. aku tabur biji2 cili ni hari pertama aku masuk ke rumah aku ni... aku siram selang seli dgn dia... bila naik benih2 pokok tu.. aku happy sgt2... bila aku kene balik .. sebulan lebih aku lupakan pokok2 ni... ingatkan tk hidup dah pun since sebulan lebih tk disiram.. dgn summer yg hot gile.. rupanya dah gini ha rupa mereka!
view from inside

kt balkoni tingkap aje...

gumok tak? kita tunggu dia berbuah ek.. baru bunga2 aje..

5 comments:

ruined sue said...

whoaa....sangat gumuk.. nampak ditatang bagai minyak yg penuh... hehee...

adrina adi said...

suburnya. aku nak tengok dia berbuah plak.

first time aku tengok ada tanah kat rumah tingkat2 ni. hehe..

Ayu RMS said...

nunggu beberapa hari lagi ek.. now bunga dia bykk sgt!

Dhira said...

sihatnya temah pokok cili ko...cili padi ke cili merah biasa tu??

Ayu RMS said...

campo la rasanya.. cili beso n padi sbb tu hari main campak ajeee.. ada lagi anak2 dia tgh naik..