Thursday, July 31, 2008

betul ke?

untuk memenuhkan masa lapang aku merayau ke blog sana blog sini.. baca isu2 semasa... betul ke apa yg jd kt msia skarang? terlalu mahalkah harga barang2 di sana? betul ke pemimpin byk mengeluarkan pendapat yg tk masuk di akal? berjln juga otak aku utk berfikir seketika... ermmm

cost of living in taipei also high.. tp gaji org2 di sini agak tinggi.. i mean local lah... tu sbb msia bila brg mahal terasa.. sbb gaji minima alahaii sedih! aku berborak dgn local ppl.. diaorg ckp gaji banyak maaa... brg sini lg mahal dari msia... tp gaji manyak pun cukup2 saja loo... oooo gitu kaedahnya... cukup aku bgtau.. gaji driver bos aku aje 3 ribu... driver aje.... itu kira cokianye gaji la tu... if in msia 3k tu kira tarap officer dah kan! well......

aku tgk kawan2 blog aku ni still kaya2 lg eh hehehehe ~~jgn mareeeeee

6 comments:

Zara said...

aku x kaya pung...huhuhu...x sabo nak p posting...nak kaya gak..wakakakkakak

Ayu RMS said...

ur time will tiba sooooonnn
urop eh!

ruined sue said...

emm...aku tak kaya gak... ala2 kais pagi makan pagi... dgn gaji tak seberapa, kena betoi2 budget la...dulu buleh kata poket nipis ujung bulan kena makan roti..tapi la nih, roti pun dah mahai.... hehehee...

Ayu RMS said...

well guys... just maintain bersederhana la kan... slowly i understand apa yg dikatakan UNTUK HIDUP

adrina adi said...

kalau korang bujang pun sudah terasa kepayahannya. inikan pulak ada anak bini. hehe..

well, kos sara hidup di malaysia mmg tinggi. mmg susah. tp tu la, kena fikir kalau kita susah, ada orang lagi susah. so, bersyukur la atas apa yg ada and bersederhana.

peace.

Ayu RMS said...

agree.. ok i tarik balik.. kawan2 blog i pun cukup2 aje untuk hidup.. i paham... :)