Thursday, July 31, 2008

betul ke?

untuk memenuhkan masa lapang aku merayau ke blog sana blog sini.. baca isu2 semasa... betul ke apa yg jd kt msia skarang? terlalu mahalkah harga barang2 di sana? betul ke pemimpin byk mengeluarkan pendapat yg tk masuk di akal? berjln juga otak aku utk berfikir seketika... ermmm

cost of living in taipei also high.. tp gaji org2 di sini agak tinggi.. i mean local lah... tu sbb msia bila brg mahal terasa.. sbb gaji minima alahaii sedih! aku berborak dgn local ppl.. diaorg ckp gaji banyak maaa... brg sini lg mahal dari msia... tp gaji manyak pun cukup2 saja loo... oooo gitu kaedahnya... cukup aku bgtau.. gaji driver bos aku aje 3 ribu... driver aje.... itu kira cokianye gaji la tu... if in msia 3k tu kira tarap officer dah kan! well......

aku tgk kawan2 blog aku ni still kaya2 lg eh hehehehe ~~jgn mareeeeee

Tuesday, July 29, 2008

sakit belakang

mencari sekeping surat sampai 4 kali aku buka kabinet tuh.. rasa nk baling suma file yg ada sbb aku tk jumpa! aku rasa surat2 tu dh smpi wisma dah.. tp tatau la kalau org2 kt sana tk reti nk bgtau .. duhhhh sakit belakang lah!

Monday, July 28, 2008

the hit!

untuk merasai kejadian hari ini ye kengkawan...

video

typhoon!

typhoon tgh hit taipei now... dum dam dum dam kt umah.. jap2 tekejut2.. jap2 terbuntang mata.. err sorang2... agak scary... apa nk buat.. hadap ajelah...

pagi tadi me.. faten.. ustazah n hubbynya went to pasar .. 1st time sejak duduk di sini aku ke pasar basah.. ustazah la call pepagi kejut dari tidur hehehhe memalukan... kul 10 pagi me n faten jln kaki ke pasar while ustazah n her hubby tunggu terus kt sana... well pasar tu bagus gak aa bersih... barangan tk byk coz today typhoon akan membadai taipei so brg tkde sgt... org plak ramai membeli sbb esok perintah berkurung... well we all pun terpaksa borong jugalah... me just take udang.. ikan n sayur sikit...

lepas beli belah ustazah ajak lunch kt umah dia ajelah... sejak 2 menjak ni aku dh jadi mcm faten lak... rapat ngan kuarga ustazah ... diorg la yg selalu meriahkan hidup aku skarang.. ajak makan.. ajak borak... so terisi sikit masa yang ada... today ustazah n faten masak ikan stim... sayur kubis.. sambal sotong.. pekasam goreng n apa lg tah lupa... byk giler... aku tk leh nk tolong sbb dapur dh penuh hhehehe so aku melayan citer friends kt tv... food heaven sungguh! lepas makan.. borak2.. menum2 coffee then dlm kul 4pm camtu aku n faten balik.. aku betul2 rasa terhutang budi dkt diaorg suma.. membantu aku seadanya...

kt umah aku bersihkan semua brg2 yg beli kt pasar pagi tadi... then lepak tgk tv... after maghrib ikut faten... ustazah.. yani n few ppl lagi... kami main badminton kt skolah tepi umah aku ni... aku cuma dpt main 2 game... semput gile! well itulah yg aku buat utk habiskan weekend di sini harini...

now dh jam 1 pagi... i cant sleep... angin gile kuat... i just send an email to wisma to inform them about the typhoon... esok cuti tk leh kuar mana2.. adoiii harap2 line internet and telephone is ok!

Friday, July 25, 2008

asiaworld

alice ajak kuar lagi skali coz terasa mcm harini big sale.. lah boleh camtu... sbb bos tk ada.. ikut ajelah... n mmg.. all kedai got 80~70~50% less! gila eh sale??? aku rasa aku tk penah nmpk kt msia sale camtu.. bukan cekainye kedai lak tu...

tak tahula nk beli apa.. heee dari asal tgk baju.. nk tau aku beli apa.. hik!:D rahsiaaaa berat aku mengheret benda alah ni bawa balik.. nk kene ajak driver anto balik umah la karang... mau 20x benti if aku heret jln kaki... yg kelako alice nampak aku amik.. dia pun amik gak skali huuuu tp dianye tokei antar p umah next week.. aku pun tokei nk antokan tp sbb lambat aku tk kira aku nk bawa balik sendiri ajelah.. lgpun aku aje yg boleh guna driver hik hik hik... alice penyabar tkpe huhuhuhu

malam ni leh buat operasi kegemaran... ermmm apa lg ek nk buat kt umah tu.... ermmmm

Thursday, July 24, 2008

sunyinya hidup..

diary today...

bangun pagi.. mandi.. tgk pokok2... 830 am jln ke opes...
sampai opes kejap aje bos sampai.. today aku menyampah sikit kt dia... byk cekadak! even my local staff pun rimas... dianye kemahuan tu kadang2 pelik sket.. tp dia baik tu ajela..

thari jln ngan alice ke asiaworld.. summer sale is very2 wow!!! tp... aku tk ada mood nk membeli eventho today is pay day...:(.. i just miss him... last aku berjln ke bank sebelah opes dgn duit sekepuk.. bank in ajelah... tatau nk guna utk apa... ermm mcm tk caya 2 bulan gaji tk pakai.. duh! mmg aku belum berada di dunia nyata...

balik dari bank bos tk masuk rupanya.. borak2 ngan eila buat lepas tekanan... settlekan surat2 utk national day... 530pm gerak balik rumah... singgah 7 eleven bayar bil... sampai rumah terus terkam tgk pokok2.. sian dorang seharian tk rasa air.... sedangkan aku ni tk tahan panas.. inikan dorang ek.. bg menum byk2 supaya dorang sentiasa temankan aku.... :)

lepas tu masak nasi sikit.. ermm 2 hari dh rupanya aku tk makan nasi... makan main2 aje skarang ni.. goreng ayam buat ayam masak kicap 2 ketul... makan sikit pastu tgk tv.... sblum aku nangis.. aku on internet cepat2 cari kakak kt ym.. syukur dia ada dok layan forex... ni tgh borak2 sambil tulis diary... kakak tk tahu aku rindu sgt kt dia... dan tk ada siapa yg tahu... aku tgh sebak menahan sunyi yg melampau....

pokok cili

inilah buah hati saya...
setiap pagi sblum kuar gi keje aku akan jengah pokok-pokok ni..
balik keje aku akan siram mereka2 ni.. aku belai.. aku jaga dan aku berbual supaya pokok2 ini tahu... aku sayangkan mereka.. hidup bebaik ye...

miracle tak.. aku tabur biji2 cili ni hari pertama aku masuk ke rumah aku ni... aku siram selang seli dgn dia... bila naik benih2 pokok tu.. aku happy sgt2... bila aku kene balik .. sebulan lebih aku lupakan pokok2 ni... ingatkan tk hidup dah pun since sebulan lebih tk disiram.. dgn summer yg hot gile.. rupanya dah gini ha rupa mereka!
view from inside

kt balkoni tingkap aje...

gumok tak? kita tunggu dia berbuah ek.. baru bunga2 aje..

Wednesday, July 23, 2008

semuanya kali terakhir

gambar terakhir nyawaku sebelum dia pulang ke Malaysia setelah sebulan lebih menemani aku di sini... gambar sekitar depan office ... kami jln kaki nak ke sogo last shop before dia balik... aku teruja sgt nk ke sogo coz kata dia awek2 yg jaga lift soooo funny.. pakai uniform mcm maid kt urop and tunduk sampai kepala nk cecah lutut bila kita masuk lift hehehe... sejak balik dr msia untill now.. aku tk pegi pun lg ke sogo coz nnt its remind me how happy dia bila dtg ke situ..


and this is our last picture together in Dan Sui... cukuplah.. buat seketika aku sakit melihat ini semua.. my love.. thank u for being such a good husband.. friend.. and everything to me.. terima kasih kerana hadir sesekali dalam tidurku... terima kasih kerana sediakan semuanya utkku sebelum kau pergi...

aku akan sentiasa hadiahkan segala yg ku mampu utk kesejahteraanmu di sana... i love u.. i miss u.. and will always keep u in my heart... alfatihah...

Tuesday, July 22, 2008

cerita bosan

since my mum dh balik my life jd lagi bosan...
try hidup sorang tanpa menyusahkan sesiapa wpun aku selalu kacau faten huhuhu
seb baik dia tk ngamuk hehehe..

last weekend lepas hantar mak balik kt epot.. me n faten went to saloon..
dia nk potong rambut sbb dh gugur teruk.. sambil tunggu rambut dia dipotong
aku pun cuba la cuci rambut n blow sambil urut2 badan... well.. sedap.. harga reasonable...
lepas tu we jengjln cuci mata kt our area.. byk rupanya kedai... summer sale lagi.. tp no mood to shop.. just belek itu belek ini... takpela .. setakat buang masa jadilah..

now i'm just happy with my pokok cili kt balkoni rumah.. gemuk dan byk sgt!
oh promise adrina to post the pokok cili pic.. later aa..

Friday, July 18, 2008

betul.. dia mmg sesuatu..

ingin berckp sendirian tanpa melukai sesiapa.. tk sudah2 aku menghiris hati yg semakin berkecai.. terima kasih buat seseorang yg sentiasa mendengar duka ini wpun aku tahu dia juga terluka dgn keadaan ini... semua ini takdir yg menyakitkan.. maaf jika aku tk seperti dulu..

suatu ketika...

Wednesday, July 16, 2008

saya cuba ok..

belum dpt ketenangan walaupun dh kene asak.. kene sembur... kene pujukan... tp oklah.. saya cuba ok.. saya cuba..

opes ok.. bos ok.. kawan2 ok.. semua ok.. yg tk ok hanya diri aku ni... semangat aku dh lebur dah hilang.. zero...

bincang2 with my dear fren eila.. she suggest me utk jumpa profesional kaunselor.. ya will do.. as soon as possible before i kill myself!

masuk spital pun bagus juga... harap2 dpt rest.. eila also suggest me to go for umrah... terasa kerdil kenapa bila sengsara mcm ni baru aku nk ingatkan DIA... :(

Monday, July 14, 2008

rasa nk berhenti keje..

benda yg aku sedang pertimbangkan sekarang...

i just cant live here anymore.. terlalu sakit dan sakit dan sakit...

Friday, July 11, 2008

gempa lagi..

td terasa sedikit gegaran.. esok 12 july.. kenapa tarikh 12 sekarang begitu menakutkan ?? kalini di keelung, taiwan.. so far tk ada apa2 kejadian kemalangan jiwa dilaporkan.. harap2 cukuplah kisah2 kematian utk tempoh terdekat ni..

tapikan... kenapa aku tk rasa takut dgn kematian yg kita tahu, bila2 masa boleh terjadi.. sbb aku dh bersediakah??? cukup amalankah??? tapi jika tuhan juga ingin menjemputku... mana mungkin aku lari bersembunyikan... derita hati siapa yg tahu...

today after 2 month lebih tk jumpa bos.. harini dia masuk keje... wife dia pun ikut.. hug me like usual... tima kasih ciklah n pn z kerana memahami situasi saya...

Monday, July 7, 2008

japanese family

last few days my neighbour dtg melawat...so sweet she came with her doter n son.. alex bawa kumbang apa ntah.. mcm real.. tekejut aku tgk kumbang tu.. dia ketawa.. toy toy kata dia.. oh ok next time bring giraffe or lion la alex not this kumbang.. aunty scared!

yumi hug me and bg sedikit moral support.. wpun dia sempat jumpa arwah sekali.. makan sama2.. she told me that she also terasa kehilangan arwah coz arwah is funny... mcm mimpi kata dia.. masa tgh borak2.. tetiba haluna tunjuk drawing... aunty its u.. wah pretty.. she told me.. she will draw uncle later... :(

haluna n alex sooo lasak.. takpela.. at least terasa meriah rumah walau seketika.. ermm rindu pulak dekat khaleeda n khadija.. twin baru 2 tahun... harap2 dorang dtg umah weekend ni.. oh another majlis tahlil for him at my house...

sebenarnya.. saya rindukan bazli.. dompot saya...

GO TO HELL!! RAJA!!

well aku amat marah dgn seorang manusia yg nama depan dia RAJA! &X$#@$ la kau jantan sial!! aku tak tahu lg nk ckp mcmanan manusia ni boleh hidup. ko tau tak aku benci@meluat@menyampah and if can aku rasa nk ludah muka kau!! kau ingat aku mcmni aku nk jatuh cinta tunggang tungging dkt kau???? kau ingat dgn kebaikan yg ko tunjuk selama ni boleh beli aku???? jijik ko tau tak!! jijik!!!

630 am call my digi no.. dgn suara mcm X&*&%.... buat aku rasa nk bunuh diri time tu juga.. ko tau tak trauma aku menerima panggilan di waktu yg tk sepatutnya masih bersisa! ko apa tau! ko tk ada perasaan.. ko tk ada rasa malu.. bila aku tanak langsung layan ko.. sisa sabar aku utk manusia bernama raja ni dah 0!! ko ingat.. one day ko akan jatuh.. ko ingat tuh!!

Wednesday, July 2, 2008

Julai???

masa berlalu cukup pantas...
aku sebokkan diri dgn beberapa perkara.. tp tk pernah sedetik lupakan dia...
aku disebokkan dgn masalah org.. masalah hidup.. masalah keluarga.. ntah bila aku akan rasa semua itu semula..
oh rupanya dulu aku tk bermasalah ke hah??? :( ada.. cuma tk seberat mana...

cuaca di taipei panas... amat...
kawan2 di sini.. semua mengambil berat.. membantu seadanya...
aku cuba untuk gembira.. demi orang2 yang menyayangi aku...
aku sayang org tak? sayang... tp hanya sayang sebagai insan...
aku tk akan beri kasih sayang seperti dulu... sakit bila dia hilang...