Wednesday, 31 December 2008

hanya sekadar angka...

apa yg menarik mlm new year? ermmm tiada apa... seperti tahun2 sebelum ini... aku hanya di rumah... di atas katil harumku... lebih enak daripada berhimpit utk melihat bunga api terbang2 di langit biru... sementelah cuaca harini hampir drop ke paras 10c... ok korang kt urop rasa tade bende la kan... for me kt sini... tk apalah.. aku rela dok rumah hhehhee... dgn hujan... oh sangat sedap berada didepan heater dari menggigil kesorangan di luar....

bunga api di 101 menjadi kegilaan semua warga taipei... katanya show tahun ini lebih meriah... still for me.. tk apalah... doaku moga... tahun 2009 memberi aku sedikit kebahagiaan, setelah 2008 meragut hampir seluruh kegembiraan hidupku... syukur aku punya sikit iman.... punya keluarga... dan sahabat yang menghidupkan semangatku...

1 Januari... sebenarnya adalah hari yg aku impikan...

lagu lama

layan lelagu lama ni best juga...

http://tw.youtube.com/watch?v=Mx6BVrO0PU8

Tuesday, 30 December 2008

pening lalat

smlm sgt tidak sihat... after lelap sekejap masa jam 6 ptg baru sikit ok... tk makan dah smlm... menum ayor teh apa jek ntah... lepas cah balik dari amik beborang hubby dia... langsung lelap semula...

wohh aku sgt tk larat lee dgn kerenah sorang ni... ada ke facebook soh aku buatkan? hehehe layan jgn tk layan... dah buat nk tuko2 itu ini plak... layannnnnnnnnn.. si lim bantai gelak ajela.. dah tu... saya yang menurut perintah namapun.... eh nk gelak lagi hehehe adeih! facebook aku sendiri tk tertengok... tepaksa jadi moderator facebook org hahahahaha rasa2 masuk skt dpt up balik tk markah aku??? huhuhu

aku rasa nak pergi Palestin atau Iraq la.. jadi sukarelawan.. ada sesapa nk ikut?

Sunday, 28 December 2008

pap pap saya cedera uhuk!

smlm tk dpt nk tidur.. ntahle kenapa... lip lap lip lap dh jam 4 pagi last aku perasan la.. pagini ni ha kau 11 lebih baru buka mata... pinar kejap kepala... perut pun meragam sikit... siap mandi tk jamah apapun.. tk selera nk makan.. layan la news malaysia kejap.. dgr lagu... sambil nunggu pap2 sekeluarga bersiap hehehehe nk gi party satey kt rumah nurul...

1215 camtu kot kami gerak naik teksi... sampai semua tgh menjamu selera.. ha masa tu baru rasa nk makan.. makan satey sikit.. macaroni... nasi and goweng pisang... huhu semua tu kuantiti sikit jekla.. idok la mcm singa menelan heheheh rasa2 aje... sedap satey kalini... panas2 lagi... cuaca pun so so la.. tk panas tk sejuk... sedap.. pastu melayan anak2 itik... anak2 zana.. ish semua anak org la aku layan huhuhu.. main lari2... main bola2... hahahha aku penat dorang tk penat2... heh gila aku berlari ngan mereka2... then baru rasa perut betul2 dh sakit hahaha

masa tgh rehat2 kt tmpt makan nk tunggu balik dh ha... kakak n adik (anak pap2 saya) main lari2 tetiba lak eksiden sesama sendiri... jatuh tersembam memasing... huuu meraung leee.. kakak teruk sikit sampai berdarah bengkak mulut dia.. huuuu adik ok tahan sikit.. aiseh sian.. terus mood dia down lah... hayohhh dlm teksi nangis2 huhuhu tergamam gak masa depa berlaga tuh.. nampak adik yg terpelanting.. tp kakak yg teruk... huhuhu

sampai umah babai2 kakak meraung lagi.. huhuhu tanak dh aku babai dia.. hehehhe masuk umah ingat nk layan muvie.. alahhh tk habis2 titanic ni lah... muak aku... masuk bilik dum tidur huhuhu best gilak.. jam 5 ptg jaga layan ym .. terselit juga mak pap2 dan adrina.. nama2 wajib berborak wpun kejap2 hahahhaa

hik ok sempat update.. just now gue sama cah sempat bergebang di kedai kopi dante... amik kesempatan coci mata kt tepi2 jln umah kami.. beli kasut pakai umah satu... pink gitu then sempat lak aku cekau baju kt kedai apa tan tah... comei le juge huhuh tangan dia sikit stylo.. zara mesti sukak hahahaha err yelah cah butang dia bersaiz hahahahha

ala mampuih le mlm ni aku tk tidur lagi huuuuuuuu

gambo ni tiada kene mengena acara harini... gambar masa dgn kak rahimah (kakak kak zee) during lawatan mereka ke taipei tu hari.. cilok dari kak zee's blog... lokasi: korean st. best wooo byk sweater sample hehehe

Saturday, 27 December 2008

hujung minggu ini

bangun jam 9 pagi hish buruk perangai heh? tak lah bangun awal tp tidor balik... tidur kali ke 2 biasa la kan huhuhu .. jaga jek mikir apa eh nk makan harini... sooo tadaaaaaa well i just surai memasak hehehe ayam masak kicap pedas nyummmmy and sayur bendi goreng.. sedap gilass.. amatlah buruk lagi perangai.. masuk bakul angkat sendiri hehehe this time ayam kicap yg aku buat ni lain sikit dari biasa.... ada camporan rahsia huhuhu

jam 330 ptg karang dating wanita2 taipei ke kedai brooch dan segala kedai yg membuatkan bag aku kempis hihihihi me aisyah zana n izan plan nk merambu ptg ni... sonot lak lately ni ada member merambu... huuuu ahad lak ada makan2 satey sedunia ngan perwakilan which is ermmm okla join jek... hehehhe layan pap2 aku lagi best!

ok conti later.. mau lunch!

sambung... hehehe seronok le kuar beramai2 tadi.. si izan udah mau gila membeli hahaha tk padan ngan mengandung.. tk penat2 dia... seronok kan main... macam nk tercabut kepala mikir brooch mana nk dirembat hehehe habis semua pakat membeli.. 5 sumthing kami gerak balik.. okla dpt brg2 yg dicari.. next time leh kuar lagi..:)

huhuhu udah ishak... settle makan nasi siap.. ayam kicapku sgtlah menyelerakan... tp camne lapar pun skrang.. sepinggan aje nasi saya... mmg bersebab... tp bagus juga... kempis perut ai ehehhe.. masih berbaju spt keluar tadi... ermm nk ke welcomelah beli buah buahan bawa utk esok... karang isuu aje manjang mem hill tu.. huhuhu

haih...sunyinya hidup.. seronok kalau ada keluargakan.... :(

Friday, 26 December 2008

mari mengarang

adoih pedih otak aku jap... ceritanya, kan kak temah ni sebok dok buat buletin 2008 utk taipei ni... kaedahnya ada satu kolum dari meja pengarang yada yada.. woh akukah?? laaaa ini yg den lemah tahap tenuk ni.. speech bos aku lepas.. speech aku?? ya rabii apa nk tulis?? hahahaha baru tulis tajuk aje aku dh blur.. pening2 lalat kejap... camno nk mula??? hahahahha nk gelakpun yer... cam poyo2 jek.. ish tulis BI aku rasa idok la skema.. BM ni alah alah lemah den nk mengipaslah! sungguh, ayat BM kalau speech kan ala2 kipas.. am not that kind of person laaaaaa hayohhhhh tulung ai kengkawan!

pehtu ada mamat designer umah lak dtg.. ada plak soh aku jd translator... BI-BM lepas le apek.. ko nk soh aku translet ko ckp MANDARIN-BI kang aku yg nganga la hayoooohhhhh udah le dtg mai serbu aje... mujur bos aku mood baik n bosan.. so dia nk le terima tamu tu.. hihihi cam2 kaedahla ptg2 jumaat ni... bos kata takpela.. bior la cina ni nk ckp pelan2.. hahaha

eh enuf with them... tulung aku buat speech DARI MEJA PENGARANG ni weii.. sesapa ada sample ce post kt aku satu .. nnt ai bg adiah bila balik coti nnt.. huuuuu bahasa sastera aku dah punah ke??? ko gelakkan aku sella??? hahahaha

Thursday, 25 December 2008

thanks celia


celia just mail me the picas.. so ini aje la ye... sella kata mcm artis hongkong.. dina kata mcm anne yada yada.... jap aku belek.. hahahhaa getik aje huhuhu ... baju ni yup beli kt harrods masa tu salelah.. idok mahal sgtpun tp sgt bagus sbb ini winter dress... nk melaram kt msia mau sauna sepanjang jln hehhee so berguna juga duduk tmpt sejuk2 ni.... and yee the boot... saya beli lagi.. sorry mood melaram ni ada masa2 dia jek heheheh

Wednesday, 24 December 2008

black

ini syok sendiri dkt office di waktu lunch bersama alice hehe... dinner nnt lah ye..

dinner

picas with celia n tim... (ni bukan dinner smlm ye)

hishhh marah lak kengkawan sbb aku tk update hahaha ada kee gitu.. 2 hari kak yong korang ni attend dinner... balik dh jam 10 mlm.. letih tuhan aje yg tahu... dinner dgn MAS.. sangat happening.. grand gilas... huuu cina hensem mana tah dpt tiket free p LA business class lagi.. best gilak!! hahahaha

during dinner aku dok dgn celia.. sangat seronok bergelak dgn dia... ada byk gambar tp tunggu cameraman bagi la.. celia also busy today.... dinner smlm lak ramai lee amik peluang mabuk free.. mak aii iman saya kuat lagi ok.. pesen depa la dtg meja ke meja laga glass for nuyear what so ever.. baper kali telan ayo oren aku ni... hish letih bangun duduk bangun duduk.. ada sorang mamat ni taiwanese la.. insist me to laga2 glass dgn wine... heheheh celia ckp.. nooo shes holly hahahha getik aku dgr... ya la bukan semua org tau aku malaysian ke.. Islam ke... udah pakei pun sama aja dgn taiwanesekan huhuhu

harini kepala sangat berat sbb rasa mcm tk cukup rest.. mujur esok cuti... so selamat hari natal pada kengkawan kristian semuanya ya:) and selamat beristirehat utk kengkawan lain juga... bila minda dan fizikal sangat letih.. semuanya serba tidak kena.... maka itu saya sgt bingung dgn kenyataan di luar jangka yg selalu buat kengkawan confuse dgn saya...

Sunday, 21 December 2008

nyamuk

harini duty dkt wenshen park for international migrant day... okla seronok juga at least masa weekend minggu ni terisi... kupura-puraanku sangatlah terserlah.. terpaksa.. apa nk buat... yg best dpt makan roti jala.. kuih lapis... juga nasi lemak heaven kali ni.. sapa tah masak lupa lak nk tanya.... lepas bos balik.. aku n faten pun gerak balik juga since kami dh settle keje2 yg sepatutnya.... sampai rumah terus sambung tidur hehehe best plak rasanya tidur siang..

ptg aku buat beehun goreng sikit.. layan dvd... sweet home alabama and legally blonde.. ai like the actress so much.. apo tah nama... renee yada yada gitula... sambil layan beehun goreng pepanas.. enak la juga huhuhu... jam 11 mlm dh masuk tidur... but now 3 am already mata tanak lelap.. siamang tul! nyamuk ngoong ngeeng kt telinga... naik plak darah aku pepagi buta ni.. buka lampu terus sembur huuu silap2 aku goal sekali... tension gile... bosan then terus on lappy ni kejap.. ermmm ramai yg online tp tak apalah... tanak ganggu sesiapa... just nk restkan otak yg tgh bertenang ini...

anyway bebaru ni adik saya post 3 novel and satu tgh dok baca la.. citer gile baik hahahha layan ajelah.... hopefully cik dina sudi la post buku2 best kt ai juga ya... sunyi woo idup tadak buku... fev sejak dolu2... hik.. teringat cik ina.. mangsa tolong pinjam buku kt library jpm dulu2 ... apa kabar ko na skarang? besar dh perut? heheheh heyyyy 3 org besfren saya yg sebaya pregnant la tahun ni... eiiii seronoknyaaaa huhuhu mereka adalah nama2 yg selalu wujud dlm blog ni... SYELLA.. INA AND DHIRA... yehaaaaa korang mmg comeilah!

melalut apa tah aku pagi ni??

Friday, 19 December 2008

kecewa

masih ada dan belum mau pergi... dan ditambah dgn yang lain-lain yg tidak perlu saya jelaskan.. so far aku rasa cukup baik belum nk lempar org dgn benda...

Wednesday, 17 December 2008

useless!

thats what i feel now!

busy

dh pertengahan bulan dec ni agak bz sikitlah... since ai pegang jawatan ketua editor utk ladies association kt sini.. penat le nk siapkan buletin tahun ni... so today hantar email kt semua ladies to prepare report memasing also siapkan cerita ceriti mereka setiap bulan.. so far lancar cuma hehehe darah sure naik laa tk lama lagi dgn kerenah memasing... keje juga sgt bz ok!

harini plan nk start prepare chinese new year card.... uhuuu beratus copy nk dihantar... alamat satu pun belum saya sediakan... tp kerana buletin ni juga urgent.. makanya hehehe darah cik kate dh tahap 3... takpe boleh sabar lagi..

yang penting... saya sihat walafiat utk habiskan kerja-kerja di sini... hik!

Tuesday, 16 December 2008

she make me happy....





y ai dont have picas with adik ha? heehehe tp yelah kakak aje suka posing2... sweet rite.. ini kakak... paling manja dgn saya...

Monday, 15 December 2008

to join them.. later




nice picas rite... with aisyah & zana... pap2 kesayangan saya & yasmin... ada lagi la dina.. aku tau ko sukaaaa.... menum dulu ya...

family day ~II


see sangat happening family day last weekend... mau tk pengsan 2 hari ..sakit badan2 huhuhu

Sunday, 14 December 2008

family day at wenshen park~taipei I

depart from office at 715 am... dan inilah acara pertama sejurus tiba hehehe.... cuaca sangat cantik... not too cold.. tp siap sedia pakai thermal juga la di dlm sbb malas nk sarung jaket tebal.. most of the time saya bersama kakak n adik (the twin).. layan dorang lg best gilak.. sesekali aku join acara sukaneka.. sempat le masuk 2 acara hehe.. menang satu n kalah satu.. tp dua2 acara tu awalnya akulah leader... tp asal nk sampai aku kalah hahahhaa... ampeh jek.. tp okla fun.. sempat gak bantai keraok ngan faten sampai hujan huhuhu tk penah dibuat keje.. sbb org tade kami nyanyi aaa.. bila org dh sampai senyap hehehe tk koser aku hihihhi

picas seterusnya akan menyusul nnt ya...

Saturday, 13 December 2008

thank you for the visit

rasanya kak zee n kak im dah selamat sampai singapore... anyway thank u sebab sudi lawat saya kt sini... amik berat tentang kehidupan saya dan juga membawa bermcm2 food heaven utk bekalan saya di sini.... yg paling best dpt makan nasi berani power gituuu huuuuuu oh juga thank u ye kakak for the gucci envy ... hadiah tu sangat saya hargai.... perfume feveret tuu huhuhu

harap2 percutian ringkas 5 hari di sini menggembirakan... dan minta maaf kalau ada apa2 kekurangan dan layanan... maklum saja saya bukan pandai amik hati org hehehhee tapi camnepun saya sgt gembira dgn kehadiran semua... yg best tiap kali balik keje ada fud heaven huhu masa ni lah rasa nk angkut mak dok sini lg hahahahhaha pemalas tul dah gue skarang!

harini jam 5 pagi dh bangun sbb kakak2 kene g epot jam 530 pagi... thanks to aisyah n salizan sbb sudi bantu uruskan transport.. merc lagi ha ... lepas dorang gerak dari rumah... aku dh tk berani nk tidur takut karang telajak naya... hehhe harini family day with msian dkt wenshen farm.... detail saya buat kt entry baru nnt with the picas ya.... tunggu kengkawan yg pakai kamera memahai tu bg.... nk ringkaskan sikit.... aku masuk acara ikat kaki ngan id (anak ustazah) hahahhaha boleh kami aje pompuan yg masuk lawan lelaki n kami lead .. lg 2 tapak nk menang kami nk terjatuh hahahhaha so dpt no 3... tp sokongan gila babas meriah ... akibatnya ha rasakannnnn pergelangan kakiku bengkak n lebam gilakkkkkkk... sakit wooooo

Friday, 12 December 2008

7 bulan..

baru lagi.... ngilu dan debarnya bila berita itu sampai masih terasa....

mana mungkin saya lupakan dia.. kenangan bersama adalah khazanah paling istimewa yg saya simpan jauh di lubuk hati....

al fatihah buatmu Allahyarham Shahrulnizam bin Zubir.... semadilah dgn aman di sana...

Thursday, 11 December 2008

boyfriend baru aii

kenalkan bopren baru ai... amad namanya hihihhi sweetkan.. amad n ayu.. wah kena sungguh... thanks faten for the lovely picture... gambar masa aidiladha tu hari... now amad is soooo manja gelak tawa dengan ai...

Tuesday, 9 December 2008

crazy nite

my 1st crocs and againnn my new shoesssss hahahahhaa story later...

last nite bawa kakak2 saya ni berjln ke 101.. amik view waktu mlm.. snap snap picas.. sempat le beli belah sikit... sejuk gedi le juga huhuhu.... happening gilak.. anyway best gak sbb mlm keje org tk ramai.. tk sesak 101 tu.. n also dpt rest2 kejap kt tepi nuyork nuyork.... lepas tu sambung jln area mitsukoshi and hehehe sempat beli itu crocs... dh lama dh dok perati itu kasut.. akhirnya saya beli juge hihihi purple lagi... tomei gilas!
harini temujanji saya dgn haji ishaq maa..

Monday, 8 December 2008

aidiladha

cerita raya di sini.... jam 11 pagi me with faten and the family went to my bos residence at song ren lu.... sampai sana kami tolong2lah sikit.. kuarkan brg makanan memasing2... sambil tunggu org lain sampai.... suasana sgtlah biasa2 aje... hampeh tk rasa raya... cam gathering biasa jek.. tp still pakai baju kurung la kan heehehe

makan nasi tomato with laksa johor.... hidangan lain tk mampu dh saya... sgt penuh rasanya.. sessi bergambar sikit then borak2 aje lebih... jam 130 ptg camtu kami minta diri ajelah since dh ramai yg balik... cuaca harini sedap... dingin dan nyaman..

sampai rumah tidur hahahhaa buruk perangai.... ptg kemas rumah sikit then kuar gi kedai beli brg2 dapur... baru perasan bawang2 semua habis hahahha kaedahnya la lama tk cek brg dapur.... prepare bahan2 esok pagi nk wat bfast utk kakak2 yg dtg melawat saya.. best best... semoga perjlanan mereka mlm ni dilindungiNya... amin

Sunday, 7 December 2008

sunday mood

harini saya nk buat agar2 utk sambutan hari raya haji di rumah bos esok... memasing bawa makanan sendiri.. pot luck gitu.. ntah kenapa aku tk suka tunjuk kemahiran memasak aku kt sini.. mungkin kerana malas? tk suka? humble?? euwwww hehehe yg benarnya aku malas dan tk suka sama itu kakak hill heehhee sesapa yg tau sadappp ok hehehehe so buat agar2 kosong udahlah... asal bawa sumthing... benarnya mood raya tk rasa pun kt sini... lebih kepada sunyinya ya Allah... tuhan aje yg tau hati aku... huhuhu

sebenarnya hati saya rungsing... tuhan sedang tunjukkan saya sesuatu.... saya masih dpt bertenang... tenang saya adalah saat saya tidur.. saya lewatkan diri dari bangun tidur sbb jiwa saya sakit... 2 hari saya habiskan masa di atas katil saya... menghafal yaasin yg sudah sebati dlm hidup saya.. merintih mohon ditenangkan hati.... tp sedikit gagal.... mungkinkah?? ermmmmm aku akan cari jln keluar dari dugaan ini...

Saturday, 6 December 2008

pesamah daging

well well bangun aje tidur harini dok fikir apa ye nk makan.. teringat daging kurun ke 20 yg masih elok dlm peti hehehhe baik aku gulaikan aje daging itu... huhuhu lepas mandi manda... daging pun dah dinyah beku hehehe bahasa baku le plak... terus potong2.. siapkan bahan2 n tumiss ciauuuuuuu skrang daging atas api... it takes about 45 minit utk lembut (pesamah ni lain sikit dari gulai daging biasa).... n now sementara nk cukup time.. ai lepaking kejap kt sini hehhee

selalunya pesamah ni my family makan during hari raya aje.. lama seh nk masak n kalau cecah ngan ketupat palas.. nyum nyum rasanya... mandangkan nk dekat raya ni kan... (mcm le terasa nk raya) so saaya teruskanlah tradisi mak saya ni... jeles ai kakak kt perlis now mesti mak masak lagi best..... sabar jeklaaa

tk sabar le plak tunggu kakak ipar saya sampai selasa ni.. at least ada le org boleh berckp huhuhu utk habiskan weekend.... mmg boleh mental kejap... harini kalau cuaca ok nk kuar beli brg dapur sikit kt wellcome...

Friday, 5 December 2008

saya juga mengantuk huuuu

hehe sambung kisah cik puan adrina hihihi

pagini saya juga sangat mengantuk gara2 smlm telepas waktu tidur saya huhu.. sejak masuk pra winter ni time tidur saya jadi awal.. jam 9 mlm mmg dh nenong le... lepas ishak jam 615pm camtu terus dinner... lepak depan tv jap.. then dh rasa lama gile dh mlm.. so otomatik mmg mengantuk awal.. walaupun nampak aku online memlm.. normally aku dh lelap dah..

smlm cam biasa jam 9 mlm dh tutup mata.. tp jd ayam2 lak hehehhe dlm kul 10 lebih kot oh ramai pulak msg siap ting tong ting tong heheheh so tgk la kejap... kakak and adrina menyelit.. so layan semua since dh tebukak mata ni kan.. kakak dok citer kes my fren songlap duit my mum while with adrina tk habis2 mengorek rahsia hehehe anyway seronok le plak kan.. sedo tk sedo dh dkt jam 12mlm.. aduhhh kene tidur.. tk leh tahan dah sbb rasa nk beku jap jari... nite2 kat semua terus tarik simut huhuhu tido mcm baby lak rasa.. nyenyak!

pagini sejuk le plak.. cuaca drop balik... pakai segala mak neka kt badan.. lilit leher sarung itu sarung ini huhuhu gumok lak rasa.. bior le mmg pesen gumok time winter rite.. sarung boot jln gi opes.. sedap angin pagi ni.. nyaman pun ye... sampai opes lega dpt rasa panas.. cek few keje.. bos lak tk ada.. so relaks sikit... ni rasa nk terlelap semula huuuuuuuu

buat seseorg.. selamat berangkat ke tanah suci esok ... wpun bukan nk p buat haji.. keselamatanmu tetap saya doakan... semoga sihat sejahtera dan dilindungiNya.. amin

Tuesday, 2 December 2008

kisah masin

huhuhu betulkah? ada sesapa boleh beri pandangan hehehe

kisah pertama di rumah zara masa raya tu hari

aku masak nasi goreng..mak aii masin tk ingat.. tk penah2 ai masak begitu.. tp kata zara inilah pertama kali dia rasa masakan aku yg masin bebenau.. gurau dia.. weh org kata kalau masak masin dia nk kawin... ha??? tegolek aku gelak huhuhuhu

kisah kedua di sini

aku dpt komplen dari sorang akak ni.. dia kata yu ko letak garam ke dlm ikan bilis? ai said no.. itu la ikan bilis yg u all bg n soh ai masak.. i never put garam in ikan bilis.. lgpun ish utk makan with nasi lemak ada ke sesapa letak garam dlm bilis?? not me ok! teringat zara usik dulu... err errr i'm speechless la pulakk benda tk ptt masin kenapakah masin bebenor.. sedangkan saya masih kabur dgn masa hadapan saya... ermmmmm

moral of the story... jgn suruh ai masak sehingga habis february nnt ya... motif?? ntah.. saje huhuhu

Monday, 1 December 2008

picture of the week ~ 5

mari bermain air di 101.. nice shooot....

what a day

Dari pagi ke petang saya bergossip dgn cik sella... tade apa sgt.. kisah hidup kami aje.. sangat seronok dan melegakan.. dia mmg seorg kawan dan pendengar yg setia... sempat gossip kawan lama kami hahahahah adoi la...mimpi ngeri aku tgk gegambau dia... sungguh sangat tidak tahan mata aku melihat.. (harap2 dia tk jumpa blog aku):p

harini brg dr kontena lim sudah dihantar ke rumah dia... brg aku dan cik wan lesap... what the *^%^&#&*# huhuhuhu beratus tau aku bg kt zara tolong belikan aku few food stuff yg tk ada di sini.. kalau lesap tak tahu nk ckp le... sodih den:( anyway the agent still cuba utk mencari brg2 tersebut.. mustahil la sampai 5 6 kotak boleh hilang mcmtu aje... well takpela.. ada rezeki esok ada lee... huhuhuhu

mlm ni nk dinner apa ye?

Wednesday, 26 November 2008

tq cik wan

today saya domam sikit.. tp batuk tk hengat... selsema pun teruk sampai nk bernafas pun susah specially time nk tidur... citer ngan cik wan masa kt opes then member ajak gi clinic la mlm ni... ish memula riso la.. takut le plak... hihihi cik wan ajak jejuga.. then okla since tk penah p spital sejak dok sini.. n nnt sapa pula nk ajar p spital kan...

balik koje masak sikit sbb harini langsung tk makan makanan berat.. kt opes cuma menum ayo teh ngan harh brown.. goreng 2 tp makan satu aje.. tk lalu sesangat.. so mlm ni paksa diri makan nasik sikit n goreng ayam aje seketul.. jadilah buat alas perut.. jam 715 kami g spital sebelah umah aje.. mudah sungguh ER kt sini.. pastu tunggu pun kejap jek.. cek pun bebetul cek.. demam tk teruk mana.. cuma batuk n selsema aje.. dr bg 3 jenis ubat.. 2 ubat biji (demam n selsema) n 2 botol ubat batuk.. kene makan 4 kali sari.. kalau domam tk kebah 3 hari gi la semula ke spital which is ok kot hihihii takut aku kang masuk spital lak sapa nk jaga.. ish temah tk sanggup huhuhu tp itulah.. spital sini maaf la ye.. bagus bebenor dari spital siamang putrajaya tu!!

ok saya udah telan semua ubat2 tu.. dh nenong kepala.. perlu bantal utk rest... harap esok saya segar kembali... esok katanya lagi sejuk... kene prepare bebetul segala baju nk pakai.. nampak sgt komannye badan.. baru sejuk sikit udah tk tahan... anyway cik wan.... tima kasihlah nyusah aje bawa saya p spital ye... tima kasih amik berat pasal saya ni... jasamu ku kenang huhuhu... nnt sihat saya nk gomol anak pap2 tu semua... skrang kene jejauh kang jangkit jenuh mung nk jaga pap2 hihihihi...

utk kengkawan dan kak zee yg hari2 or kadang2 jengah perkembangan saya di sini... tima kasih doakan saya.. jiwa saya sudah ok.. biasalah, tade manusia yg gembira sepanjang hidupnya... :)

Tuesday, 25 November 2008

picture of the week ~ 4

biasa ajelah gambar.. tmpt pun sama jek... hujung minggu tadak koje. inilah tempat lepak saya.. tp pasni jarang dh kot... enjoy the picas... saya ngantuk dh ni huhuhu

Monday, 24 November 2008

sekadar pedoman

cubela lihat org lain yg lebih sengsara idupnya dari kite, kene belaja2 tgk penderitaan org lain, lawat rumah org tua2 ke, or kanak2 kurang upaya, idup ni kene selalu beringat agar diri tu jadi tabah..

so sape rase2 lemah semangat tu atau ada kawan yg cmni, rajin2 kan lah ingat diri psl bende ni. kite idup ni kene selalu saling mengingati...cam kalu baru putus cinta terase nk down tu, pegila bukak youtube, ade clip sorg bapa tu ilang 6 org anak sekali gus masa kene tsunami kt india, bapa tu pn terpakse kuatkn ati sebab kene bantu tanam mayat jiran2nya. kalula orang2 cmni boleh tabahkn ati napa kite tak boleh?..

nape trus nk bunuh diri psl someone yg belum tentu jadi suami lagi..tak pun cari video dede, half man half tree, betapa teruknya kaki n tangannya tumbuh cm akar kayu, sekali pn dah 20 tahun lebih sengsara cmtu pstu bininya lari, tapi dia still lagi tabah jalankn idupnya, ade clip dia buat persembahan pelik dpan org ramai utk sara 2 org anaknya, tapi tu memang sedih gile kalu korang tgk.. kalaula org cmni boleh tabahkn ati, napa kite masih lagi guna alasan kecil utk tamatkn nyawa ni..pointnya, kita ni insan, insan ni selalu terlupa, so rajin2 la saling ingat-mengingati...

copy paste dari satu forum ttg byknya kes bunuh diri... ntahlah saya sangat tersentuh...

smileee


Thursday, 20 November 2008

local is good!

just back from lunchdate with debra n marilyn... ohhhh i'm so fulll!!!

went to grand patio n the tom yam sooo nyummmmm!!! both of them haiya paksa me to eat a lot of vege... goshh telan le juga... hihihih sedap gile makan kt situ... borak2 sampai tk sedar dh jam 3 hiihihi tk ingat punya gelak...

mmg seronok makan ngan diaorg.. cuma awalnya agak segan bila diarog call ajak lunch.. rasa mcm ish tk reti nk borak apa.. tp bila dh kuar bersama then baru rasa happy.. both of them so funny and teach me a lot about health.. debra told me that she felt so malu sbb jarang contact me anyway, its ok.. its good to share the sweet memory.. and both of them sgt memahami... berckp juga sgt manis and i'm feel comfortable with them...

well taipei... sometimes good.. sometimes boring... sometimes lonely.. but hey.. i manage to face that... congratulation kate.. :)

picas

Tuesday, 18 November 2008

boot lagi

Today i went out for lunch with celia.. celia is my goodfriend now.. kami lunch kt Kunming (local food and halal).. makan nasi dgn sambal udang which is demmmm good and niuro curry... siap order capati satu cicah dgn kuah udang sbb kuah dia byk dan sangat lazat.. teh tarik dia pun superb.. and the lauban also sangatla menjadi2 gatainya... huhuhu

kami siap kuar awal sbb bos memasing tk ada.. oh celia is secretary to mas area manager (mr. sufian).. walaupun her age dh 40++ but she look so young and pretty.. also sangatlah helpful.. ckp aje nk minta tlg apa... time2 tu juga dia akan buat... and takat nk beli tiket gi memana, selagi boleh dia akan dptkan paling murah just for me... huhuhu sangat seronok dpt kawan local mcm ni... sempat lagi kami plan nk jln ke korea next year.. harap2 jadilah...

settle lunch we went cuci mata dkt asiaworld.. ada anniversary sale... aku dh rambang mata dkt coach area... 50% off ok.. sapa nak boleh order.. tp limited sikitlah... not all.. aku dh kenan satu.. tgh mikir2.. kang nak esok aku cekau le huhuhuhu mall tepi opes je ha hihihihi... sabar ajelah! kuar masuk ninewest.. the shoes also make us crazy....

then gi local brand shoes area .. mak aiiiii the bootsssssss make us crazy n crazy again!!! singgah satu kedai ni kami test boot kt situ... aku dh kenan yg grey more to white color sikitlah... cun gilas.. lembut lak tu.. tp tadek size la plakkkkk adoiii.. boot tu size celia 36.. n me size 38.. adoih adoih.. tp sbb patern tu cun gilas.. aku amik juga satu.. kaler dark green (mcm color lumut) tp dr jauh nampak hitam sikitlah.. tk apala.. janji cantik.. pakai ngan skirt g keje mmg masuklah.. but i like the one that celia took... ayohhh celia dari tanak beli dia lak sangkut.. so harini both of us beli boot baru... nnt nk pakai sesama hahhaha gilassss.. ermm harga?? huhu dari nt3000 sumthing.. dpt harga nt1200 (rm120) gitu ajela... camne pun pasni aku nk gak cari yg celianye color tu..

cuaca harini semakin sejuk... dijangka esok dan esok lagi sejuk... ni yg buat tk tahan nk pakai boot ni hehehe

Monday, 17 November 2008

i love ZARA shirt

This is my ZARA shirt.. nampak mcm kerapkan ai pakai baju ni... sbb baju ni warm and perasan cantik gitu bila pakai.. well ini dulu utk harini... esok2 kita cari gambo lain lakss!

weekend story

Saturday

harini cuaca sangat baik.. cerah... segar dan dingin.... decide keluar ajelah since dh seminggu hujan renyai ... so this time berjln ke hsimending... sama lakss ngan blog member sebelah hehehe.. ramai juga umat manusia kt situ... sempat la beli stokin 3 pasang.. since dh semakin sejuk.. stokin sangat bermakna untuk musim ini..beli belang2 lagi haahaha sampai paras lutut.. sedap buat tidur mlm huhuhu

ronda lorong sana ronda lorong sini... sambil cuci mata.. menarik mmg menarik cuma bila dh sesak kepala pun jadi weng kejap.. so lebih kurang 2 jam kt area tu... snap sana snap sini then decide gerak p tempat lain la plak.. mana lagi kalau bukan ke 101 park hehehe

lepak kt 101 park sambil makan2 alas perut.. layan borak sambil tgk gelagat org... seronok juga habiskan masa kt taman di waktu petang.... minggu ni tk membeli apa sgt since last month shopping tk ingat.. cuma layan diri habiskan masa aje... tp sangat gembira.. here is some picture during my last weekend khas for cik puan adrina and all hehehe

jom keje

rutin setiap pagi dari isnin ke jumaat... bersiap2 depan cermin kt living hall... ok dh siap.. jom!

Wednesday, 12 November 2008

mood sayur

sejak kecik aku ni bukan pemakan sayur ye... sikitpun aku tk cuik... dh beso remaja juga aku tk cuik sayur... geli pun ye... kadang2 tertengok ulat.. so lagi laaaa tk makan sayurrr... huhuhu bila dh kawin... paksa diri masak sayur kasi org makan... ok sikit... makan sikit2la... tp still sayur bukan menu tegar yg wajib ok hehehehe

but now.. sejak 2 menjak ni.. sayur la feveret aku... huhuhu smlm masak bendi goreng... sayur kacang panjang goreng ngan udang beso2... makan ngan nasi pepanas.. makkkk sedap gilee! sampai skrang terliur kalau ingatkan sayur2 tu hihihihi rasa2 pasni boleh jadi pemakan sayur tegar le plak... huhuhu tp series.. sayur sangat sedap hahahha harap2 tk telambatlakan hihihi

tgh makan nasi.. uncle buat blind tingkap dtg rumah... biorkan dia buat keje sensorang.. lama la juga.. so ai melayan nasi bersayur tu sambil tgk tv... haa bilik2 kt rumah saya dh tade langsir.. suma pakai blind.. sonang n kemas.. kalau tk mcm haper jek.. langsir kuning campo ijau le apa bala la.. buruk sungguh... tp silap sikit aku amik blind color light silver... so tk naik sgt dlm bilik.. while bilik satu lagi aku pilih color light coklat.. so naik serinya... heheheh takpela bukan rumah aku pun.. just nk kemas dan sedap mata memandang jadilah... drpd langsir sepah2 tk suka tul aku nengok!

skali lagi nk bgtau... cuaca skarang sejuk gediiiii ... payah nau nk buka mata tau! huhuhu and i love my new jacket sooooooooooooooo much!

Monday, 10 November 2008

concert!

harini concert yey heheheh mcm tadika plak dah... concert kt mandarin class... rabu is final class... acara soal jawab ajelah kot.. so harini saya nk p kelas awai sbb nk prepare ngan abg piano utk nyanyi ptg ni... 2 lagu ok! huhuhuhu tk pepasal le jadi artis jap hahahhaa.. nyanyi lagu cino laaa ye.. nnt ai snap gambau concert kekonon tu hehehhee

ermmm ya cuaca kt sini dh semakin sejuk.. smlm kuar ngan teman dh kene pakai jaket ... hujan lak tu.. hehehehe dh mula sarung boot sbb tade la nnt basah suar ai kan hihihih macho lak rasa.. dh mcm taiwanese sesat pun ye hahahaha lepak kt starbuck sampai beku then baru balik rumah..

harini pun sejuk gedi... payah gile nk bangun huhuhu ermmm silap sarung jaket lak tadi.. ingat nk pakai jaket baru beli dulu tu.. terambil jaket idaman ramai plak... heheehe ok nnt ai letak gambau baru lagi ya!




nilah gambar tgh nyanyi beramai2... and ini semua kawan2 baru saya dari seluruh pelusuk dunia... dari hujung (gambo semua) Mr. Philip Kabua (Marshall Island), Legalivu (Fiji), Norizan (Malaysia), Lorena (Turkey), Me, Cecile (Burkina Faso), Frances Legalivu(Fiji), Amanda (UK) and ada lagi tp tk dpt hadir masa concert which is Tara (UK), Pn. Sarim (Brunei) and Novelo (Spain) .. sangat happy bila dpt belajar dgn dorang... funny and happy gile ... gonna miss them so much and hopefully next year kami jumpa lagi...

Saturday, 8 November 2008

hilang mood

its not an easy things to talk about!! someone destroy my weekend mood again!!! bullshit!!

dont ever ask me that question again!

beehun sup utara

ahakss tajuk makan aje eh... rezeki tuhan...

smlm ustazah belikan aku kacang panjang... kt sini kacang panjang hanya jual kt wet market which is payah benar aku nk pegi... marketnya pagi aje... time keje camne nk p... n lagi kalau weekend adoiii sorang2 nk bangun awal g market apa kaedahnya kan hahhaha so rasanya sejak dok taipei ni baru 2 kali dpt makan kacang panjang huhuhu... so smlm ustazah gi pasar teringat yg aku dh lama tk makan agaknya dia pun belikan sikit hihihih happy gile!!

habis keje dia jemput gi umah makan beehun sup utara.. hhuhuhu mana mungkin saya menolakkan.. jln sorang gi umah dia since faten agak bz n lambat sikit.. sampai rumah dia gebang2 jap sambil tolong ngacau kt dapur hehehe siap ngan agar2 la... popia la huih food heaven la plak... faten sampai kami terus hidang ajelah... ha kau 3 pinggan aku makan huhuhu sedap gile... ustazah masak le apapun mmg selera aku.... selera org utara.. sedap mcm masakan mak den hehehhee siap tapau lagi haa boleh 3 kali makan.. gile byk!

lepak sampai jam 8 lebih then amik taxi balik ngan faten.. penat dh nk jln sbb kenyang benar.. sampai rumah buat acare mengemas sikit... basuh baju.... sidai baju hehehe then telelap... awal juga tidur tp letih sbb kenyang sgt agaknya..

harini rajin prepare nk masak nasi ayam.. mlm nnt ada org nk dtg... so dh perap ayam sesiap tinggal nk buat benda simple aje..thari ni just menum n layan tv.. tk rasa lapar la plak... tp kejap lagi nk kuar sat gi CKS yehaaaa

gambar?? err sehari 2 nnt la plak eh... tade pic baru nk letak huhuhu anyway ini boot baru saya hihihihi

Friday, 7 November 2008

rendang udang cik wan

semalam balik keje.. pas mandi.. pakai cream tu cream ni tetiba cik wan call... oih kate meh umah amik lauk! ha???? lauk apa cik wan oi.. hehehehe rupanya member buat rendang udang.. banyak.. so rajin le plak nk sedekah kt kawan dia yg mmg tk masak apa lagi since baru balik keje kan.. hiihiihi dgn suar pendek ala2 cino taiwan.. confirm hubby dia tadak okeh gue gerak! ahakss belakang rumah aje.. i mean blok belakang rumah den.. hihihi sampai umah dia golek2 jap ngan kakak and adik.... borak2 jap then baliklah sblum hubby dia balik keje hihihihi

nk balik kakak meraung.. loh gitu lak gayanya... cikwan ckp anaknya memang.. pantang org dtg kalau balik mesti meraung.. ish sian aih hehehehe kalau tk kerana harini keje mau aku angkut itu kembar balik umah main2... huhuhu i love itu adik badik kembar so much!!!

harini saya bawa bekal nasi ngan rendang udang cik wan dtg opes.. best best!! lazat gile masakan dia... nk kene belajorlah since ai mmg suka udang ni huhuhu

now tgh borak2 ngan my sis in law kt singapore... dia nk dtg lawat ai december nnt... bestnyaa lama tk jumpa kakak zee .. last jumpa masa arwah tk ada... tu pun mana lah nk borak2 ek... so kedatangan anda dialu alukan... yehaaa sapa lagi nk mai???? ai open the pintu lebaq niiii hehehe

Tuesday, 4 November 2008

picture of the week III

tahniah cik ina

tepat ye tekaan aku... aku konal ko bertahun cik nah... kawan tidur sebantal.. tiap perubahan leh rasa... anyway congratulations dear... harap2 sihat sehingga melahirkan ye... jaga kulit ko bebaik.. aku dpt rasa kegatalan ko skrang hahahahahha seb baik dh ada ekon eh... dpt gak memlm sejukkan kulit yg gatal tu... sian ko.. tabahkan hati ye... n beb kurangkanlah menum ayo kopi hitam ko tu.. hish seb baik la puteri putih lepak hahahahaha

sorang kawan dh selamat nikah.. tgh berbahagia berbulan madu tepi laut agaknya skarang... seorg lagi ni nk tambah baby... hihihihi alhamdullillah semua sahabatku sedang bergembira... semoga cahaya kegembiraan kalian semua mewarnai juga hidupku... amin...

Monday, 3 November 2008

WORLD CHAMPION!!!

Oh my god!!! my LEWIS HAMILTON finally is the world champion for the F1!!! I'm so proud and believe or not i'm crying here ahahahhahaa gosssshhhh i'm so proud!!!

Jam 4 pagi i got sms from someone in Malaysia... the one that sgt rajin to update me the result since gue tk mampu nk tgk tv kt luar sensorang jam 4 pagi huhuhu (takut ju on)... bila 2 sms masuk seboleh2 tanak baca .. risau debar semua ada... funny thing is aku siap mimpi yg lewis got the title tp kalah masa race... apakah maknanya?? seram sejuk baca sms bila bangun pagi tadi... hah lewis no 5 in race??? maknanya he got the world championlah!! yeyyyyyyyyyyyyyy

sampai office terus cek the f1 website.. dramatic race.. baca setiap patah perkataan and i can imagine the race smlm... hopefully dpt tgk ulangan dia... gila lewis got the title bila last lap.. LAST LAP dia dpt potong TIMO because TIMO guna tyre intermediate.. while hujan dh turun LAST LAP.. LAST LAP okk ha kau haahahhaa if Lewis dpt no 6.. mmg dia kalah dah.. and Massa did a very2 good job last nite.. congrat to him also!

Gosh.. today i'm soo happy.. serious.. last year im waiting for that moment tp tk kesampaian... and this year finally...

"Before it started to rain I was quite comfortable, and I was just focused on having a clean race,” added Hamilton. “Then it started to drizzle and I didn't want to take any risks - but Sebastian got past me and I was told that I had to get back in front of him. I couldn’t believe it. Then at the very last corner I managed to get past Timo - it was just amazing. This was one of the toughest races of my life, if not the toughest. I was shouting, ‘Do I have it? Do I have it?’ on the radio. It was only when I took the chequered flag and got to Turn One that the team told me I was world champion. I was ecstatic."

Sunday, 2 November 2008

ngomel sikit

wah harini byk isu menarik dlm news... nk komen sikitlah...

1st pasal isu aziz seman nikah 'ustazah'... memula dulu baca alhamdullillah... kawin balik bang ajis ni.. muda belia lak tu 22 years old rite.... cantik.. manis... ustazah lagi.... since gue tk di msia.. baca2 ajelah di ruangan gossip kt internet ni kan.... tp bila timbul isu dia dh ceraikan that ustazah because of status yg masih dlm edah... mak aiiiiii apa sudah jadi??? yg nikahkan ayahnye.... yg saksi bapa saudaranya.... nikah ditempat wanita itu.. apa tk ada yg tahu dia dah nikah ke dulu??? takan tak ada yg tahu... n masih dlm edah lagi... masyaALlah apa nk jadi??? benda simple aje... koman gileelah ... n lagi satu.. itu bab agama tu... takan that so called ustazah tu tak tahu diri sendiri??? udah bersih udah clear edahnya?? rasa nk pelempang dgn org2 yg suka main bab remeh mcm ni.. memalukan...

2nd.. isu member2ku di serbia kene panggil balik dlm tempoh 48 jam sbb diusir keluar oleh pihak serbia kerana KL telah mengiktiraf kosovo sebagai sebuah negara... goshh kesian juga mereka... cepatlah keluar... serbia ni jgn memain.. kang ditembak bunuhnya sesia... wpun embassy tetap terjamin tp kalau org dh marah... jgn memain.... kalau dulu sampai org gelarkan.. jahat mcm serbia... huh masih tersisa kejahatan mereka menyembelih umat islam bosnia dulu... semoga semua staff di serbia selamat.. amin.

3rd.. mlm ni penentu kejuaraan F1... apsal la final kt brazil nun.... tk daya le saya nk tunggu jam 2 3 pagi nk tgk final.... dah la penentu kejuaraan dunia... mcm last year my feveret team mc laren n the driver lewis sekali lagi mendahului... tp kalau kalah mmg tk dpt la jadi champion.. adoi adoi harap2 this year lewis dpt tahta tu! driver termuda di dunia.. yehaaa seronok kalau dpt tengok dengan lelaki... sbb mereka pandai jadi commentator kedua selepas tv hehehe time ni saya betul2 rindukan figura seorang lelaki... jiwa saya sudah serasi dgn EPL.. F1..Tennis dan beberapa kejohanan dunia termasuklah golf.. :)

4th.. shahrir samad ckp org Malaysia tk suka rebat yg diberi tu??? betul ke??? huh!!!

Saturday, 1 November 2008

sakit

harini hidup aku 'sakit' kembali.... bangun pagi tgk kiri kanan ya tuhan sunyinya rasa... buat kopi.. mop rumah.... tgk tv... then masak sikit utk makan thari.... lepas makan layan tv kejap then bawa diri baring2 sambil baca novel... terlelap.... jaga dah jam 4pm... sunyi lagi.... makan kerepek sikit... minum air epal.... on ym... sunyi lagi... dpt call dari malaysia... seronok sekejap... tp sekejap ajelah.... decide mandi ajelah since dh maghrib jam 530ptg... tgh mandi .. tgh sabun... badan krem.. inilah saat yg paling aku tk suka.. sakitnya... seksanya krem tgh mandi tuhan aje yg tahu... cuba tahan... jirus dgn air suam ..... duduk dlm bathtub tp sakitnya ya tuhan... end up aku dh lama tk nangis pun... aku meraung sekejap... sakitnya tuhan.... sebelah tangan aku cuba bersihkan sabun... tarik tuala.... terus keluar dari bilik air then menangis2 dkt bilik sambil menggigit tuala... cepatlah reda cepatlah reda.... 5 minit after that.. alhamdullillah kendur juga krem tu... terus pakai trek n baju tebal.... tgk muka bengkak... n now.. sakitnya masih berdenyut... dgn perasaan hati yg sepi.... tiada siapa utk mengadu..... takdir tuhan.... redha ajalah...

picture of the week II




Friday, 31 October 2008

taiwan orkid


Taiwan orkid ni lawa sungguh.. besar2 plak tu... one thing kt sini mmg sana sini mesti ada orkid.. sbb tu rumah den pun ada orkid... wpun orkid tiruan... tp sebijik mcm real.. n harga pun hehehe kembang le sengih ni bila membeli... nk beli yg real masih fikir2 sbb takut tk terjaga... tgkla kalau ada masa....

Thursday, 30 October 2008

sesak napas hehe

tade papelah.. harini a little bit busy... esok ada acara international food promotion kt hotel sebelah office and of course aku akan hadir utk acara tersebut... office terbangkan sekumpulan penari kebudayaan dari yayasan warisan johor... also 2 chef dibawa khas dari malaysia by tourism office... ada 2 acara besar di taipei which is food promo and ITF (travel fair) ala2 matta fair tu le... masa ni nk tempah tiket gi jepun ke.. korea ke... haa bolehla nk view..

i got invitation from MAS for ITF dkt TWTC.. tp malas le plak nk pegi... sbb majlis tu time keje.. majlis utk food promo petang and wajib la temah hadir.. keje sambil berhibur boleh huhuhu lgpun seronok juga nk tgk dancing2... n rasa masakan pure malaysia by our chef tu... and of kos la acara bergambar temah and kawan temah akan berlangsung lagi sekali ehhehee

seronok eh kalau dpt p jengjln sekitar asia ni sekejap... ermm will think about that!
(bunga2 sakura semakin dekat di hati...)

Tuesday, 28 October 2008

picture of the week..



CKS airport

went to airport this morning... hantar seorg teman balik ke malaysia... siap hantar smpi ke dlm nun... hihihihi org last lak tu.. seb baik tk kene tinggal huhuhu masa nk kuar dari departure hall aku lak yg sesat.. hishh boleh lupa vip nye laluan kt mana.. duhhh 2 kali le berputar cari pintu.. seb baik ada org nk tulung hihihihi

dlm van on da way balik ke office.. mengantuk yg amat.. sempat le lelap kejap dlm van.. sampai opes ngam2 org lom ada... keje pun leh tahan byk harini... so okla.. tk layan sgt mengantuk ni.. settle keje ni baru terasa letih... wah dh sampai ke Malaysia teman saya ni... seronok gilasss!

ptg karang nk qada tidur la jawabnya.. harini jam 4pagi dh bangun... huuuuu terasa sengal lak badan... adoi.... saya rindukan sesuatu... ermmmm

Monday, 27 October 2008

weekend story


Saturday... acara open house kt rumah bos.... pakai baju kurung biru biasa aje... gi ngan cik wan and the family... seronok dpt main ngan anak2 itik saya yg comei2 tu... kakak and adik... kakak mmg mesra alam.. adik dh sikit2 boleh manja juga... terasa sangat seronok ada anak2 itik ni hihihihi ramai juga dtg open house.. sempat la acara snap2 gambar .. kaedahnya la kan kegemaran gue lately ni bergambar... huhuhu jam 230pm camtu gerak balik... sampai umah terus dummm lelap sampai ptg huhuhu..

Jam 630pm kuar rayau area apa road la ish lupa la plak... happening juga road tu... sambil cuci mata sempat le shop 2 boot .. tgk suma cino2 ni dh bergaya sakan nk sambut winter... sana sini boot.. huhuu tingin la juga... so amik black n coklat .... mmg tk hengatt posing kt rumah... gambar ermmmmm kene fikir 10x nk letak.. since dressing lupa diri kt rumah huhuhu Ahad.... bangun pagi buat nasi goreng... rest habiskan masa kt rumah... petang jam 6.30 camtu kuar gi 101 jap.. teman member membeli belah dpt adiah vest satu huhuhu memula tu tgk2 aje.. dia tanya nak vest tu? hihhihi gegurau ckp a ah menarik eh... dia kata amik le... tk tengok rege terus cekau satu... bila time bayar baru pasan harganya cecah rm250 gitu.. mak ai rasa nk letak balik aje... tapi member ckp amik le takpe takpe huhuuhuhuu so today saya pakai vest baru since hari pun sejuk hihihihi mmg terasa sangat hensemlah harini hahahhaa

Friday, 24 October 2008

musim luruh dah tiba



syella.. this is the jacket as requested by you.... nntla ai posing pakai cecantik... lom rasmi pakai keluar lagi..

Tahniah YBhg Dato'

Tahniah untuk bos lama saya di atas anugerah yg diterima hari ini.. saya sangat bangga... walaupun tk dapat berkongsi kegembiraan bersama di Malaysia.. tp saya tetap rasa dihargai kerana sentiasa dihubungi untuk berkongsi kegembiraan itu... lepas ni balik london dan bawa gelaran harap2 tk lupa diri lah ye huhuhuhu ... insyaAllah sebelum habis time di london saya sampai lagi ... insyaAllah... saya merindui zaman bertugas di Americas... zaman saya menjadi assistant dia... mencanak reputasi masing2...

ole2 dari london kt malaysia la plak.... huuuu sapa nk hantar kt saya ni??

Thursday, 23 October 2008

testing apa jadi


err sumting wrong with my blog... err kengkawan tolong test komen ada tak?

tq

ayu/kate