Friday, May 26, 2017

Career Day at School


Harini ada career day at school.. Rania choose to become a Doctor... dah bulan ni 2 3 kali hadap Dentistkan.. so terus nk jd Doctor haha.. paknye sakan google sana sini nak cari uniform Doctor tu so jumpala dekat amazon.. order terus sampai smlm.. terpaksa la amik hat berbayar sbb nk cpt dpt .. anak punye pasal... tp quality ya ampunnnn teruk betul.. jahitan mcm ape.. beli baju kt pdg besaq lagi elok kot! nasib le baju Dr buat main2 je.. kalau betul2 mau aku pulang balik.. takpela.. dlm gambar nampak elok je pun hehe...
Gambar dengan kawan2 di sekolahnya tadi.. Big kata 4 org jadi Doctor haha..lelain tgk ada yg jd rockstar.. police.. dll.. happening betul deme.. :D

NY DC Games at Washington

Last weekend kami semua di NY turun ke DC untuk meneruskan acara tradisi tahunan iaitu sukan antara NY vs DC selamat 2 hari... beberapa keluarga naik bus dan ada juga yg drive sendiri... perjalanan lebih kurang 4 jam kalau tak jem.. smart gile naik bus warna hitam hehe.. otw sempat juga singgah RnR beli kopi and fresh up.. kami gerak jam 6 pagi dari mission so tiba di tempat bowling utk acara pertama tepat jam 11 pagi.. aku cuba utk main sehabis baik tp score tetap tk memberangsangkan... dpt grab no 11 utk NY team and no 5 utk keseluruhan wanita for NY and DC.. kira bagus la juga for women top 5.. tapi my target no 1 la... takpe tahun depan cuba lagi..

Habis bowling dah petang.. terus ke rumah member... my family.. abg khalid n kak hawa juga en sahharon and family stay sekali dekat rumah en ruzaimi ni.. rumahnye 4 tingkat.. harusla boleh menumpang ramai2... rumah gov ya bukan rumah sewa.. paling aku suka garden depan rumahnye tu.. tgh rose season so melambak2 rose sana sini.. hoii gayat!
Malam tu acara badminton pula.. Big main.. aku tk dah drop awal sbb lengan injured.. so aku tanak jd penyebab kekalahan pula.. Big and partner menang utk game pertama.. ladies kalah.. 2nd game man menang... 3rd game ladies kalah.. hoi depe kata mcm tgk piala thomas.. hahaha nasib aku tk p tgk.. kalau tk mau hilang suara... aku mmg tk dpt la nk p since anak sure letih.. dari jam 5 pagi dh bangun.. ngam jam 8 mlm dia dh lelap.. so aku rela teman dia kt rumah tidur dr p tgk badminton sampai jam 1 pagi.. tp yg pasti game mlm tu NY kalah jua... takpe semangat melawan tu penting.. yg pasti Big n partner sgt hero katanya haha! siap bepeluk2 la lepas dh menang 1st game tu.. dasyat katanya haha.. best!
Esok pagi kami ada netball and bola pula.. so aku awal2 dh jog2 sekitar rumah kasi enjin panas... sampai kt court ajak team panaskan badan.. and result kami tewas... malas mau citer panjang.. biasalah main tempat org.. ref dari tempat org.. ko ingat senang nk menang? kalau dh bola tk sampai2 ke aku camne nk shoot... asyik kene preeetttt je mmg kecundangla... takpe... tahun depan kami balas!
Team bola mmg dari awal dh predict tewas sbb depe tk ramai player.. semua otai2 semput belaka haha tapi semangat tu mmg kagum.. mcm team kami jugalah.. semua semangat... so kalah menang tak apa.. yg penting kita semua happy... tade sapa yg cedera.. tade sapa patah riuk .. kira ok sgt!
Lepas habis semua game kami ke Embassy utk makan tengah hari.. then acara keraoke pula... duet single men single ladies.. semua tapau no 2.. tak agak2 DC ni tapau semua.. subjective kan.. tapi ahh again kau kt tempat org.. kau ingat ko boleh tapau semua? mustahil sgtla haha... makan nasi ayam sedap! semua makan sedap! tu la pengubat hati sikit haha... settle acara bagi hadiah.. kami pun berangkat pulang ke NY.. sempat ajak driver ronda DC jap nk tgk white house and tempat2 lain dari jauh.. alang2 dh sampai.. otw balik jalan jem.. dekat 6 jam baru sampai NY.. turun je bus terus muntah haha.. pening dh kepala aku bila bus masuk NY.. jln mcm haper... mujurla rania baik2 aje.. sampai rumah mandi tido.. esoknya monday aku je p keje.. Big sambung tido dgn Rania.. letih sgt depe.. aku pun kesian nk suruh si anak p school.. maka nya cutilah kamu di rumah.. yg kami2 p opes ni semua jln mcm robot hahahhaa punya sakit satu badan... bau minyak angin sana sini.. pastu post mortem ramai2.. ada yg gelak ada yg marah.. best gile kot... masa ni rasa rapat sgt2... baru terasa best duduk sini.. byk xtvt sukan n kawan2...
Next year azam kami mau rampas kembali semua yg tewas!

Thursday, May 18, 2017

International Day at River School


Jumaat lepas school Rania ada buat International Day.. so kami team malaysia yg ada 4 5 kerat ni pun join juga... mlm tu semua di minta bawa makanan2 dari negara masing2 juga pakai pakaian kebangsaan gitulah... so ptg jam 6 kami ke sekolah bawa kuih cara and cek mek molek.. kawan2 yg lain bawa mee goreng.. kari ayam and seri muka.. best jugalah kumpul ramai2 kelah dalam gym.. tgk persembahan anak2 dari negara lain.. gambar2 sikit.. kul 8 balik.. :)

Sikit gambar bersama kawan2 malam tu..
Gambar dengan mak joseph classmate rania from Japan.. comei betoi haih maknye hehe yg aku citer masa awal2 masuk sekolah joseph minat kt rania.. maknye ni le yg kabo haha.. skrg idok dah kot.. masing2 main mcm biasa saja..

Thursday, May 11, 2017

10 May ~ Happy Birthdaylah


Thank you ence suami yang tak jemu2 layan kerenah saya ni haha... cake butter ni iols yg request smlm... eh ada pula lilin seketul ataih tu hehe.. buat penyeri di hari lahir katanya... Alhamdulillah atas doa semua untuk saya... dari whatapp.. fb.. ig.. eh mcm retis la harinikan... :)

Wednesday, April 26, 2017

Me and Sakura


Photoshoot di bawah pohon sakura di Central Park, NY... sempena cuti peristiwa gituu...

Wednesday, April 19, 2017

Cherry Blossom


This one aku jumpa dekat Roosevelt Island.. tepi sungai..
This one depan tangga nak ke pejabat and juga UN.. sepokok dia je kt situ dah cukup buat org nak stop amik gambar...

Tuesday, April 18, 2017

Day Three ~ Balik NY


Breakfast kenyang2 dulu, kemas bag then kami berangkat pulang ke NY.. kene tempoh lagi 8 jam perjalanan.. phew... Alhamdulillah perjalanan balik pun lancar.. Rania tidur berejam2 dalam keter.. penat sungguh dia.. direct je kami drive balik, plan nk singgah Pennsylvania kami tangguh dulu sbb mcm tk berbaloi nak pergi sehari smlm je.. bila cek tmpt yg kami nk p tu sangat best dan besar so alang2 biarla bermlm 2 3 hari.. badan pun tak penat... n boleh prepare food sesiap utk si anak... so kami balik terus ke NY sajalah..

Leganyaaa sampai rumah... home sweet home... rest puas2.. basuh baju, esoknya hari Khamis aku cuti lagi... mmg amik seminggu pun.. pagi tu kami buat plan ronda2 NY pula la.. gi training bowling 2 round.. lps tu gi Costco beli barang2 sikit then gi makan dekat Indonesian Restaurant dekat Jackson Height.. pastu p Roosevelt Island amik barang n singgah2 snap gambar cherry blossom kt situ.. lawa gile!

Lepas tu lupa nak beli ayam haha patah balik ke Jackson height beli ayam so n so then barulah balik ke rumah... habis satu hari ronda.. Malam tu Big gi hantar keter.. settle cuti2 sempena cuti sekolah si anak...

Jumaat, Sabtu, Ahad lepak aje di rumah.. ptg kami turun amik angin dekat park tepi rumah sambil2 snap gambar bunga2 yg tgh season srkg... cherry blossom and tulip... cantik2 haa tepi jln je... snap la buat kenang kenangan mcm kat Taiwan dulu kan... tu je la citer cuti sekolah Rania... lagi 2 bulan je nak habis dah PreK.. lepas ni Rania dah naik K.. dah nak masuk 5 tahun usia dia..