Saturday, 18 March 2017

Ruangan Komen

I is minta maaf kt kawan2.. rupanya banyak komen yg masuk.. tapi dulu kalau ada komen dia bgtau.. kalini tade pula notification apa2.. so saja la main2 function kt tepi blog ni.. tekan bahagian komen mak aiii banyak pending!!! so iols dh approved semua... sorry bebenor laaa tk paham kenapa dh gitu pula jdnye!

Harini dah Jumaat.. pejam celik rasa cepatnya masa berlalu... skrg musim bersukan di NY sbb April nnt akan ada kejohanan Sukan NY vs DC.. acara wajib setiap tahun katanya... tahun lepas NY jd tuan rumah.. NY menang semua game.. tahun ni Washington pula jadi host so kami semua akan turun DC hujung April nanti.. game yg akan aku join for sure boling.. n ada tambahan netball.. on saja! ada juga badminton, ping pong, bola sepak and karoke.. belasah saja apa pun.. gue on!...so skrg setiap weekend mmg akan ada latihan utk acara2 tersebut.. so far aku baru sempat join badminton.. bowling aku tak berapa berkenan nk p training psl jauh dan awal pagi.. so yg selalu p hanya big.. iols plan nx month baru nk turun training..

So begitula jadual kami sekarang ni.. Alhamdulillah perkembangan sekolah utk Rania pun baik2 saja.. permohonan utk stay di sekolah yg sama utk Kindergarten pun dah lulus.. bulan 7 nnt start summer holiday then lepas tu naik ke K.. moga semuanya dipermudahkan... amin...

Wednesday, 15 March 2017

Why Stella not Syella?


Semalam office tutup sbb Stella Storm melanda NY.. dari pagi mmg lebatlah snow yg turun berserta dgn ice and hujan.. dlm beberapa jam je dah tebal snow .. tapi sbb storm angin campur ice so tak berani nak keluar... kami tunggu sampai dah petang jam 4 camtu.. cek tgk storm dah lepas.. cek central park ramai ke tak.. baru siap2 jom turun main.. si anak dari pagi dh dok bergayut kat telinga nk loncat dlm snow haha.. layankan juga le.. bukan hari2 dpt cuti free..


Puas dia main sled dekat central park dgn Big.. ramai juga yg turun CP dgn anak2 bawa sled.. Rania punya sled utk single haha dh plan lps ni nk beli yg panjang sikit so Big or me boleh dok belakang haha baru meriah naik turun bukit tu... kt situ tua muda semua pakat main sakan.. smapai meletup2 pelampung pun ada.. lupa diri dh tua haha.. seronok!


Lepas sejam lebih kami pun balik.. cukup2la tu.. puas dah naik turun bukit... snap gambar2 pun pakai hp je.. kalini Big malas angkut camera sbb dia main juga haha... so mak posing2 pakai phone sajala.. mak kan suka posing hehe.. minggu ni cuaca drop gila2.. Alhamdulillah semuanya baik2 saja... :)

Monday, 13 March 2017

Miss Dora


Miss Dora rambut dah panjang.. tp sayang pula nk kerat... tgkla lama mana mata mak ni nk tahan.. haha! Kalau elok tk serabut serabai ingat nk biarkan panjang pula.. nk ikat2 kasi gegirl sikit... haha tp knowing mata mak yg tk boleh tgk selekeh2 ni ada je sebulan lg masuk saloon juga.. lgpun tk larat nk drama pagi2 sikat rambut dia tu.. kalau sangkut sikit dia punya marah mcm kita hentak2 kepala dia ke apa haha.. kalau pendek sikat senang.. heh la anak.. tp bila aku ikat2 smlm suka pula dia.. ni siap soh amik gambar dia lg depan dora ... lepas tu video dia lompat2.. mcm2 peel.. since weekend kami dua tk p memana.. layankan aje kerenah dia.. kejap makan kejap main kejap tv.. nasib le jenis tk merengek nk keluar.. dia pun tahu sejuk malas nk sarung itu ini..

Minggu ni beku.. snow lagi InsyaAllah esok.. storm sekali kot.. kalau betul tutup lagi le sekolah Rania.. hah mana pula nk angkut dia main :D hihihihi.. katanya ni snow paling lebat utk tahun ni.. hah kita tgkla esok camne.. kalau school tutup.. office pun tutup.. masa storm duduk rumah dendiam.. dh reda baru boleh turun main...

Saturday, 11 March 2017

Salji lagi le ho!

Haih dah March tp snow masih turun lagi.. pagini berpayung sbb snow lebat... sejuk bukan main pula tu.. sarung seluar ski, sampai office tukar.. haha tu la cara yg aku buat kalau cuaca drop sgt2.. dekat opes ni mmg aku spare seluar 2 helai.. kalau hari ok tk de la tukar2.. maklumlah jln kakikan.. wpun dekat heh tk mampu aku nk tahan sejuk gedi dia tu... for baju tade masalah.. jaket yg aku beli semua tahan lasak..

Snow ni bila turun cantik je pandangan.. ye lah tempat kita tade.. mcm hujan tp pekat gitukan.. seronok juga jln dlm snow tp becak le sbb harini snow tk melekat.. cecah tanah cair.. so basah... hari2 kene tgk forecast sebelum nk pakai baju ke apa ke .. kene betul2 prepare dan kasut pun sama.. jln licin.. so pakai juga snow boot kasi grip.. mcm biasa sampai opes salin semua.. haha dh boleh letak lemari satu khas utk salin2.. bersama rak kasut.. semua kasut keje aku ltk kt opes je.. lambat la dia rosak.. ehhhh!

Esok weekend cuaca mmg drop habis habisan ke negative 8 kot.. tp selalunya phone akan tulis feel like -12 or something.. bukan main2 dia punya sejuk tu.. esok ada training bowling pula.. haihhh tiba2 malas nk keluar sbb jauh.. huhuhu tgk moodla!

Friday, 10 March 2017

Tuesday, 28 February 2017

Brooklyn Bridge, NY


Last weekend cuti sekolah Rania selama seminggu.. hari Sabtu kami buat makan2 kt rumah.. tp sekeping gambar pun tk snap sbb sibuk layan tetamu huhu... mcm biasa iols cook nasi ayam.. big buat ayam golek seko n dessert.. semua jemputan hadir.. kawan2 opes iols je le.. dari thari sampai ke ptg melepak..

Ahad kami keluar bawa Rania ke Brooklyn.. dh beberapa kali p Brooklyn tapi tk pernah jln area ni.. since cuaca baik kami pun jelajah jap kt situ.. masa balik kami jln dari atas Brooklyn Bridge tu ke Manhattan.. ada la dlm 2 batu juga kot.. phuhhhhh tk terasa sbb ralit dok tgk bridge yg famous tu.. n kejap benti kejap benti amik gambar hehe..

Sampai je Manhattan terus amik taxi ke toy shop jap.. sbb budak kecik ni behave dpt la upah beli toy satu... then terus balik rumah.. Alhamdulillah satu hari yg sgt produktif.. harap2 kecik cepatla peha iols ni haha!

But then esoknye merana la badan sat.. sakit habis hoiiii mcm baru lepas bersukan... huhuhu.. Isnin public holiday then sambung lagi 2 hari... saja nk rest2 kt rumah... :)

Friday, 17 February 2017

Construction Day ~ Rania


Seminggu awal teacher dah bg emel yg today adalah construction day utk class Rania.. parent dijemput utk view anak2 punya binaan yang diaorg buat dari awal tahun... excited ok! so saya minta izin bos masuk lewat 30 minit utk bg moral support kt anak jap.. school n opes tk jauh manapun.. sementara tk bz sgt skrg ni...


Rupanya diaorg ada siap buat site visit tepi school tgk construction... buat binaan guna stick.. guna kotak.. lukis construction site.. eh hebat juga hehe.. hebat cara budak2 la.. ko kecik2 dulu tau ke tgk org bina bangunan :D mak dulu tau beli cikedis je kot.. Rania punya project dia bina hospital.. 10 tingkat.. sakan! nak jd Doctor kah? kekekkee lawak pula dlm byk2 spital yg dia buat.. habis show kene angkut spital tu bawa balik rumah hahahahhahaha dah naik bus big bawa balik spital .. jumpa mak joseph pun tegelak2.. dia baru plan nk p shopping lepas ni.. dh kene angkut bangunan anak bawa balik dulu... lawekkkk mak pak masing2.. redha kene angkut school project anak :D