Tuesday, January 15, 2019

apa2 jela..

Harini aku marah sgt2.. marah pada org2 yg amik kesempatan.. dtg lewat.. tak boleh buat simple work ie tekan lampu.. susah??? susah sgt nk tekan lampu sampai perlu nk minta tlg org?? manusia ni pelik2.. ada aje di mana2... depan bos semua excellent.. bos tarak habisssss kalau opes bapak dorg punya agaknya dtg keje sejam balik... moga2 rezeki korg semua halal lah dgn beperangai mcm tu ya.. and sorry harini aku tk boleh nk pura2 ok lg dah.. bos ada ke bos tade ke kalau opes jam 9.. jam 9 tu masuk je la.. tk payah nk jam 10 11 sgt... nnt dtg bos kipas la masing2 ya.. kipas! aku nk tgk...

Thursday, January 3, 2019

Happy New Year 2019


Salam tahun baru 2019 dari saya dan keluarga.. 1 January bawa anak jln2 ke Musuem yg famous dgn cerita Night at the Musuem tu.. seronok juga layan dlm tu and aku agak impress sbb Rania sgt berminat dan tk boring kt dlm tu.. dia rajin baca description mengenai batu2.. tulang2 dinosor dan layan revolution story dekat screen lebih 15 minit... wow jugala utk anak umur 6 tahun ni.. bila tanya dia faham pula tu.. mak kau dok tepi dengar pasal revolution dinosor tu pun rasa nk tido kau ingat pula haha! first time masuk museum besar gedabak antara yg paling besar di dunia katanya.. mmg tk habis round.. 10k step fitbit aku record haha.. elok utk kuruskan badan...


Snap2 gambar sikit then kami gerak kt barnes & noble at fifth.. beli buku and kopi2 then balik rumah... tu saja cerita new year kami di sini... next month cuti sekolah ada la nk jln2 sikit...

Friday, November 16, 2018

Snow in Autumn


Wah masih baru di pertengahan autumn snow dah turun this year... sekolah half day harini.. budak bertuah ni apa lagi nk main kejenya.. snow harini kira acah2 salam perkenalan gitu... kasi can la main sikit2.. mommy keje.. nnt next snow yg lagi tebal baru kita main kt Central Park.. ni main kt taman depan rumah dulu hehe... Happy Snowy Day.. :)

Wednesday, November 14, 2018

Palisades, NY


Dah senja masa ni so gambar agak gelap sikit.. kalau tk hadoiiii lawanya autumn leave kt situ.. hehe tk puas2 dgn daun kan..
Yang ni dekat Pocono.. singgah outlet sblm balik ke NY.. Big melayan mak dgn anak yg obses pokok2 haha!

Pocono


Weekend 3 November we all dlm 5 family buat plan jalan2 ke pocono.. tak jauh dr NY.. lebih kurang dlm 2 jam camtu je.. sewa 2 van kami gerak pagi sampai sana thari terus check in rumah yang dh ditempah.. one big house ada 5 bilik.. cantik sangat2! mcm2 ada kt rumah tu... siap ada wi game.. table tennis.. fusball.. pool.. pendek kata betul2 rileks and chill giler rumah yg kami amik tu... food kami dh bawa masing2 dr rumah.. so thari panaskan lauk n makan besar besaran... lps lunch kami ke tempat kuda layan anak2 naik kuda jap.. pusing2 kt kawasan kampung situ.. lawa! settle balik rumah sambung minum ptg pula.. kak kam buat pisang goreng and keledek goreng... siap dgn teh tarik.. oiii layan! dh le sejuk gedi kt situ... makan sedap2 belaka...

Settle minum petang siap2 kami geng mak2 nk cuci mata kt outlet.. ada pula tu outlet kt pocono haha.. beli la sikit bende2 buat ada.. otw balik jumpa rusa kiri kanan jln... adoila byk betul rusa kt sini.. bersepah2 dh tk payah pegi zoo.. sampai rumah layan budak2 main wi.. pak2 main ping pong.. sempat la kami sambut bday one of our member falah... surprise gitu.. hehehe tah jam berapa baru tido... esok paginya pak2 bawa anak2 gi mancing ikan.. sakan depe dpt ikan... mak2 lepak makan nasi lemak membesarkan diri..haha!

Jam 11 check out then sempat singgah outlet lagi sekali sbb ada yg tk puas membeli.. settle kami balik ke NY singgah palasides park sekejap shooting beberapa keping gambar keluarga.. mlm sampaila rumah.. habis 2 hari bersama kawan2 gateway sekejap ke Pocono... :)

Tuesday, October 30, 2018

Kita Terpaksa Bermusuhan - SLAM


Tiba2 nak telayan lagu ni petang2 kt office... cibet betul penangan zamani slam ni hahahhaha.. sella kau jgn gelak2 aku layan je lah hahahahah! sedih oih tgk dia masa GV haritu.. zaman remaja aku dgn lagu2 zamani kot.. mesti la feelingkan... get well soon zamani! awak tetap legend di hati saya... :)

Vermont by Us


U snap i, i snap u.. hihihi jadilah buat kenangan kami... :) trip ni kami tk plan sgt dari awal sbb kami jln betul2 lepas unga habis.. kenangkan ini tahun kedua kami di sini rasanya wajib kot ke Vermont.. nah sampai la kami 3 beranak.. kebetulan Rania cuti sekolah on monday so senang la sikit hati nk jln.. kalau tk mmg tk la aku nk pontengkan dia.. satu sbb anak aku ni mmg suka p sekolah hahahaha kalau ponteng nnt marah dia tkde mood pula.. so kalau cuti dia ok... Alhamdulillah Vermont so nice... so beautiful... tk terucap dgn kata2.. paling happy tapi tetap tk puas hati katanya.. Biglah.. byk tempat tk sempat cover.. takpela sikit2 dulu.. InsyAllah nanti kita p lagi ya.. mana tau winter pula ke...