Friday, 17 February 2017

Construction Day ~ Rania


Seminggu awal teacher dah bg emel yg today adalah construction day utk class Rania.. parent dijemput utk view anak2 punya binaan yang diaorg buat dari awal tahun... excited ok! so saya minta izin bos masuk lewat 30 minit utk bg moral support kt anak jap.. school n opes tk jauh manapun.. sementara tk bz sgt skrg ni...


Rupanya diaorg ada siap buat site visit tepi school tgk construction... buat binaan guna stick.. guna kotak.. lukis construction site.. eh hebat juga hehe.. hebat cara budak2 la.. ko kecik2 dulu tau ke tgk org bina bangunan :D mak dulu tau beli cikedis je kot.. Rania punya project dia bina hospital.. 10 tingkat.. sakan! nak jd Doctor kah? kekekkee lawak pula dlm byk2 spital yg dia buat.. habis show kene angkut spital tu bawa balik rumah hahahahhahaha dah naik bus big bawa balik spital .. jumpa mak joseph pun tegelak2.. dia baru plan nk p shopping lepas ni.. dh kene angkut bangunan anak bawa balik dulu... lawekkkk mak pak masing2.. redha kene angkut school project anak :D

Saturday, 11 February 2017

When snow falls, nature listens


Snow storm Nico aftermath! Be like the snow, cold but beautiful! Hello Cold Days huhuhuhu

Snow Storm strikes NY


Semalam office / school etc tutup sbb snow storm nico melanda NY start dari jam 5 pagi sampai ptg.. dengan snow mencurah mcm hujan.. angin.. jln raya jadi licin n jarak penglihatan agak terhad.. jam 7 pagi dpt msg dari kawan2 bgtau office tutup.. lega.. sbb masa tu tgk kt luar tk nampak apa... school awal2 lg dh bgtau tutup... masa snow tgh mencurah tu ada juga member2 yg rajin turun buat live kt bawah hehe... bila tgk keadaan ok.. big pun join turun amik gambar.. biasala perangai org lelaki mana tau takut.. dia tau sure dpt capture gambar yg cantik2 dlm snow tu... huhuhu


Pagi tu Rania bangun cergas sbb tido lebih dari 13 jam... sedap betul haih anak sorang ni tido... Alhamdulillah... bila tgk snow mencurah2 dia pun takut nak keluar.. siap ckp tunggu snow dah tak turun mcmtu kita keluar ye mommy... sebenarnya aku n big dh plan nk bawa dia main sledge dekat central park.. bawa aariz anak kak marly sama .. meriah sikit main.. kebetulan paknye ada keje.. maknye pula bawa kakaknye ke spital.. so takpela kami jaga aariz...


Big balik dari mengharung storm jam 11 pagi.. gambar2 MasyaAllah cantik! tapi bahaya juga keluar katanya sbb ada bus terbabas.. jln licin.. angin.. phew.. tunggu reda baru boleh keluar.. masak nasi.. prepare lunch target lepas zohor boleh jalan... ngam masuk jam 1 snow dah tk lebat mencurah n angin pun tk sekuat awal tadi.. msg kak marly suruh siapkan aariz.. kami ke apartment dia amik aariz then amik taxi ke central park.. happyla budak berdua tu main atas bukit... turun naik turun naik sampai kurus mak sekejap haha!


Sambil2 tu sempat juga le pose pose dlm snow tebal tu.. iols kan gila gambo kekekekeke rugi le tk posing2kan.. kita share sikit2 dulu.. nnt iols share lebih2 kt rumah nanti...