Thursday, September 7, 2017

Private Golf


Lepas lunch lobster tu kami balik ke rumah penginapan tu sekejap.. solat and rest.. tunggu matahari redup sikit then keluar ke pirate golf.. layan si anak riadah pula.. cuaca di Maine masa tu sedap2 gitu.. panas tp tk terik.. sejuk ala2 cameron highland lah gitu... cantik pirate golf tu.. tempat keluarga beriadah dgn anak2.. layan la kejap hehe..
Bukan main si kecik ni main.. terer juga dia masukkan bola dlm lubang tu hehe.. aku plak dh letih so kejap2 nk duduk je.. 18 holes kami main. hoi cepatla habiskan.. haha!
Tu pun dh habis 18 holes si anak merengek nk main lagi.. mmg tk la wehhh.. mak dh penat.. dia tk reti2 penat.. sakan sungguh... balik hotel rest kejap.. kejap je.. keluar balik gi main laut pula.. main tepi2 je.. takut aku.. segala bapak shark ada kt situ.. pacific kan haha.. air lautnye sejuk.. so sedap la rendam2 kaki dlm tu... maka habisla satu hari lagi hehe... eh mlm kami keluar lagi ke town jln2 cuci mata n makan ice cream.. cantik sgt tempat nya!

Wednesday, August 30, 2017

Arcadia National Park


Esoknya kami ke Arcadia National Park.. scenery dia mmg wowlah... sayup je pandangan... enjoy the pictures la ek tatau nk story apa haha.. oh pemandangan ni dari Cadillac Mountain..

Sini pula view dari Eagle lake... air dia MasyaAllah jernih bersih..


Gambar2 wajib .. nature ni mmg fev kami la... sepanjang hari boleh layan view.. berbaloi drive 3 4 hari utk sesuatu yg sangat berharga.. Alhamdulillah :)


Puas layan gunung ganang.. tasik.. laut.. kami lunch di seafood restaurant lupa pula nama apa... order lobster sorang sekoq.. $15 dolar sepinggan which is very cheap la hoi! lepas makan nyesal sbb sedap sgt.. haha nk order 2 ekoq malu hahahhahaha jadah pula malu2kan... tu yg masa balik beli lagi 3 ekoq masak sendiri.. nnt kita citer lain... anakanda kami idak le makan lobster.. risau allergic pula.. so dia makan bende lain hehe... lgpun dia dh kenyang masa ni aku suap bekal masa ronda2 tu.. apa2 hal anak kenyang dulu baru mak pak boleh makan...


Dlm jam 3 petang kot kami balik ke penginapan.. rest2 kejap.. ptg tu redup sikit kami gi layan pirate golf.. layan si anak main pula la...

Bar Harbor, Maine


Breakfast di Portland sebelum berangkat kat Bar Harbor.. kami makan lobster roll dekat McD.. bende wajib la bila dh sampai kawasan Maine ni.. lobster season katanya.. so lobster la kita siang mlm hehe..
Kami tiba di Bar Harbor lebih kurang jam 2 pm.. kalini accommodation yang Big pilih sgt superb! small house view lautan pacific huhuhu sampai skrg teringat2.. rumah kecik tu lengkap with kitchen, ruang tamu and bilik tido.. melompat2 si anak setiap pagi bila keluar dr rumah.. ada laman kan.. cuaca pula sejuk2 sedap... walaupun summer tapi Maine ni tk panas..
Kami di sini selama 3 hari 2 malam.. so setiap pagi kami masak nasi and lauk simple2 .. breakfast heavy n bekal utk si anak juga.. petang kami sampai terus ronda2 Bar Harbor town.. oiii cantik betul tgk sunset .. lepak2 atas rumput sambil layan view...
Lepas tu ronda2 kedai sekitar beli souvenir utk diri sendiri.. tshirt sorang satu.. magnet 2 ketul.. toy for rania (lobster la apa lg) haha minum2.. then balik rumah kecil kami.... tido.. esoknya kami ke Arcadia National Park...

Saturday, August 26, 2017

Portland, Maine


Destinasi percutian kami seterusnya adalah ke Portland, Maine. Perjalanan dari NY ke Portland ni lebih kurang 5 jam setengah.. highway arah ke sini best.. byk RnR utk stop ke toilet and kopi2.. kami gerak jam 10 pagi and tiba lebih kurang jam 4 ptg.. terus ke hotel yang kami tempah..apa2 hal makan dulu.. rehat2 ptg kami siap2 jln ke Old Town Portland and the famous light house... gambar atas.. terbaik dari Big... and terus print atas canvas utk our new house hah nnt citer... hujung bulan ni pindah apartment baru pula...



Big photoshoot light house tu masa sunset and sunrise which is aku n Rania tk ikut pun la... kuasa jam 430 am keluarkan haha baik tido... so dua hari satu malam kami di Portland... Esoknya kami gerak ke Bar Harbor pula... perjalanan lebih kurang 3 jam gitu..