Tuesday, November 14, 2017

Relax, Refresh, Recharge ~ Central Park


Habisi hujung minggu with Rania and Big ke Central Park... duduk rumah bosan2 Big ajak jln.. plan nk shoot scenery at CP.. tiba2 pula kami jd model haha.. mood si anak ni kalau bgtau awal yg kita akan keluar jln2 je dia okla.. mau je sengih depan camera.. tp kalau ckp nak p shopping hah brg dia dulu kene beli baru boleh beli brg lain haha.. perangai! Skrg Maghrib awal.. 440 pm camtu gelap.. so jln pun tk de la lama2.. keluar around 1.30 pm camtu jam 3.30pm dh balik.. lg pula aku puasa.. kalut le nk balik berbuka pula kan... so jadilah bawa anak hirup udara luar dlm masa yg sama tade la aku mikir makan je haha!

Central Park, NY


An evening with Rania and Big at Central Park :>

Friday, November 3, 2017

Monthly Game - Bowling


As usual acara bowling ni wajib je ada kan.. lepas habis NYDC game haritu kami skrg start semula training utk next year punya tournament.. Muka2 yg sama juga la yg main.. this time organizer plan bagi ada hadiah sikit nk bagi semangat semua org utk main.. Alhamdulillah game aku ok sikit la so dpt la hadiah tu ha.. sama juga dgn big.. suka2 dpt juga hasil...

Lepas bowling gi makan ramai2 ke indonesia restaurant.. ayam penyek memasing ha.. aku makan bakso je.. sejuk2 ni sedap makan sup.. lepas tu kami ke US supermarket (kedai market cino) beli barang2 mentah gitu... beli udang ikan .. kt sini byk barang2 malaysia.. dh nama kedai cinakan.. semua brg2 yg kita nak tu ada je... seronok juga cuci mata kt groceries..

Tuesday, October 24, 2017

My Autumn Collection ~ Kent, Connecticut

Cuti Deepavali last week kami ke Kent, Connecticut.. Snap family photo background autumn leaves.. :)

Cantik sgt state park ni.. tade org la since hari tersebut bukan cuti umum di US.. kami ajelah yg posing bersama langau hutan tah mana dtg.. tk aman nk amik gambar sebenarnya hahahaha!

Again thank u Big for the great photos.. Big as usual tade dlm frame hahahhaha! ada seketul gambar keluarga tu pun jadila pada dia.. boleh cuci tampal dinding lah!

Apple Picking at Warwick

Acara tahunan la kan.. everytime season kene la p.. lg pula tiap kali season mesti ada new comer.. petik sesama la kita.. ini kali ke dua kami sekeluarga bersama kawan2 ke ladang apple.. Alhamdulillah cuaca pd hari tersebut baik.. hujan sekejap pagi lepas tu ok.. petik apple dlm sejam lepas tu picnic then kami ke outlet ke sana ke sini sampai ke mlm haha.. tk larat nk story dh.. share sikit gambar2 yg tk berapa nk bergambar :D

Tuesday, October 17, 2017

Demam


Harini betul2 tk sihat.. sakit dada batuk and flu.. cuaca di NY this year pelik sikit sbb sampai skrg on off sejuk.. last year time ni dh sejuk gedi2.. skrg ni sejuk, esok hangat balik, lusa sejuk ting ting, lusa hangat lit lit.. nah skrg sakit pula jadinya... start batuk2 masa balik dari bersukan last weekend... nk kata beria main idak le sgt.. tp dh nk jadi ek.. thari tadi kene p amik anak kt school since Big ada kerja sikit di UN.. byk part time for him this month Alhamdulillah.. rezeki.. Shoot and video Ustaz Dato Nasha for Buletin Utama esok.. nak jd citer dr UN aku tk pakai jacket ingat tade la nk sejuk2 sgt.. tapi angin nye pula.. terus sakit dada ni ha.. amik Rania naik bus balik ke opes.. sampai opes mula batuk kering jadi balik haih.. badan dh suam2 kuku dah.. mood kelaut la apa lagi... huhuhuhu jgn la sakit time sejuk panas ni.. :(